Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כיום גר עם המשפחה, אוטוטו בן 27 ולאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות לקנות דירה בצורה ש"תשבור" לי את כל החסכונות שיש לי מעצם העובדה שלא היו לי הוצאות כבדות עד עכשיו. בנוסף, כנראה שאצטרך לקחת משכנתא אבל זה בהחלט החזר שאני יכול לעמוד בו. חשוב לי לציין שאני לא מרגיש דחף מצד ההורים לצאת מהבית, ומדובר בדחף אישי שלי.

באיזור שבו אני מחפש (חיפה) קיים היצע רחב של דירות בטווח מחירים שאני מסתכל עליו (כמיליון עד מיליון וחצי), ואני רואה את עצמי גר באיזור לטווח של עוד 5 שנים נוספות לפחות (קשה לדעת מה יהיה אחרי 5 שנים).

רציתי לשמוע חוות דעת מאנשים עם יותר ניסיון חיים ממני שאני מניח שיש פה בפורום - האם קניית דירה במצבי זה צעד כלכלי או הוצאה מיותרת?

היתרונות שאני רואה:

1. עצמאות

2. בעלות על נכס שבכל מקרה אני אצטרך לקנות/לשכור בשלב מסויים בחיים.

3. אפשרות לחפש דירה במקום שיותר קרוב למקום שבו אני עובד/לומד.

חסרונות:

1. נשאר כמעט בלי חסכונות (אף על פי שהחסכונות יצברו מחדש עם הזמן)

2. הרבה דאגות שאצטרך לחשוב עליהן בזמן שאני עסוק באין ספור דברים אחרים כרגע

אשמח לשמוע עצות מכם.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

קנה!

אני קניתי בגיל 27 לדעתי וזה היה צעד מעולה. אם יש לך הכנסה מסודרת ואתה מאמין שאתה צופה שתהיה לך הכנסה קבועה ממקום העבודה לך על זה.

במקרה הכי הכי גרוע אתה חוזר להורים ומשכיר את הדירה.

• אהבתי 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הטעות שלי היתה שלא קניתי שהיתה לי את האופציה הזו בגיל צעיר יותר, היום יש לי רק צער על כך, קנה אבל תעשה טוב טוב את השיעורים לפני.

תבין את ההשלכות בקנייה לצורך השקעה ולצורך מגורים. 

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, eitanuch כתב:

מה השיעורים שאתם מציעים לעשות? מה הייתם לוקחים בחשבון?

לצורך מגורים, בגדול אתה צריך נראה לי לאהוב את מיקום הבניין ואת הדירה עצמה, ושהיא מתאימה לצרכייך.

והחלק העיקרי ומה שנשאר חוץ מהדירה זה המשכנתא. הייתי מתחיל וקורא את הפוסט הענקי שיש פה על משכנתאות. תמצא שם מידע טוב למרות שיש שם הודעות לרוב "אם לקחתי משכנתא טובה" אבל גם זה שיעור לחיים ההודעות הללו.

יש את oreo נראה לי שהוציא סדרה לפייסבוק על משכנתא. ממליץ לראות אותה. 

אם תהיה ספציפי יותר אולי אוכל לענות לך. 

נ.ב.

עסקאות שמפורסמות ביד2 נדלן אלו לא העסקאות הכי טובות שתמצא אלא אם תסתובב בשכונות שאתה מעוניין בהן, אתה בטוח תמצא יותר טוב.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

כמה רעיונות שאני יכול לחשוב עליהם:

1. אל תקנה בבניין שיש בו בריכה או חד״כ.

2. אל תקנה בבניין מאוד מאוד ישן, כזה שלא מחופה באבן (אם אתה יכול להרשות לעצמך). הסיבה לזה שהמזג אוויר בישראל נעשה מאוד קיצוני והגשם לאט לאט מחלחל לתוך הקיר -> זה מה שקורה לי.

3. רצוי מאוד בניין שקיים בו פורמט מסויים של חניה פרטית. אני קניתי בבניין שיש לו איזה 10 חניות שסגורות עם גדר חשמלית ושדיירי הבניין יכולים להשתמש על בסיס מקום פנוי.

4. אם הצנרת ישנה (ברזל) - חשב מראש את החלפתה + הרצפה במחיר קניית הנכס וטפל לפני המעבר. נזילות הם כאב ראש, אם תחליף את הצנרת פעם אחת סיימת עם זה לכל החיים.

5. אל תקנה קומה אחרונה. השילוב של נזילות מהגג והתעסקות עם ועד הבית זה כאב ראש.

6. קנה בבניין שיש בו אוכלוסיה (יחסית) צעירה, במקום שנעים לך לגור בו.

7. וודא כמה עולה ועד הבית. ועד בית יכול להיות 200 שקל בחודש והוא יכול להיות 2000 שקל בחודש.

8. באופן כללי תפגוש את ועד הבית לפני הרכישה, תראה עם מי יש לך עסק. תשאל לגבי מוסר התשלומים של שאר הדיירים בבניין. 

9. וודא את גובה הארנונה מראש

10. קנה בבניין שהכניסה שלו מרגישה נעימה, זה אומר המון על דיירי הבניין. 

11. תתמקח על המשכנתא בין הבנקים, יש בפורום הזה כמה מומחים למשכנתאות אולי תעזר בהם ואולי לא אבל אל תיקח את המשכנתא הראשונה שמציעים לך.

12. בתור התחלה תשקיע כמה שיותר בתשתית וכמה שפחות בריהוט, ריהוט אפשר לקנות אח״כ, להחליף רצפה וצנרת קצת יותר מורכב.

13. קנה 4 חדרים לפחות אם אתה יכול להרשות לעצמך. 4 ו-5 חדרים יותר סחירות מ-3.

14. חלונות זה עסק יקר, כשאתה מסתובב בדירה תבדוק שמדובר על חלונות יחסית מודרניים. אם החלונות ישנים מאוד תהיה מוכן להוצאה כבדה בחזית הזאת.

אני בטוח שיצוצו לי עוד דברים בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כל העצות מעולות!

לא מתרגש מעניין החלונות, תוריד במחיר ותעשה הכל חדש.

סדר גודל של כ20,000 לבית 4 חדרים כולל הכל לסחורה הטובה ביותר, זניח מול עלות הדירה ומשדרג משמעותית את נראות הדירה ואטימות למזג אוויר ורעש.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מעולה תודה! בדיוק מה שרציתי לדעת!

אז ככה - בינתיים הלכתי לראות 2 דירות:

1. דירה במסגרת פרוייקט פינוי-בינוי מלפני 4 שנים. 3 חדרים. אזור יפה אבל לא מאוד מתאים. הדירה יפה מבפנים אבל מרגישה קצת צפופה. אמנם אני רווק כרגע ומספר החדרים לא מפריע לי, אבל לטווח ארוך מרגיש לי שיהיה מאוד צפוף. אין חנייה פרטית והרחוב מאוד צפוף מבחינת חנייה.

2. דירה בבניין בן כמה עשרות שנים. 4 חדרים גדולים וכוללת ריהוט. המיקום מעולה, לא האמנתי אפילו שאמצא משהו באזור הזה בטווח מחירים שאני מחפש. כניסה יפה לבניין, מרכז מסחרי במרחק כמה דקות הליכה נוף נחמד מהחלון. העניין הוא, כמו שציינתם לשים לב, הצנרת ישנה והחלונות לא לטעמי (אם כי נראה שהם במצב טוב). חוץ מזה הדירה נראית מעולה וכוללת חנייה פרטית רשומה. ועד בית 250 וארנונה 1500 לחודשיים לפי מה שזכור לי.

שתי הדירות בערך באותו מחיר - 1.2 מיליון, אבל המוכר של הדירה השנייה גמיש קצת ומכניס את הריהוט הקיים למחיר הדירה. המוכר הראשון לא. לכאורה, הייתי מעדיף ללכת על הדירה השנייה, להוריד במחיר ולהשקיע כמה עשרות במה שצריך. מה גם ששמעתי דברים לא טובים לגבי הפרוייקט פינוי בינוי של הדירה הראשונה אבל אין לי דרך לוודא זאת (חריגות בנייה, בעיות איטום וכו').

כמובן שאני אתעניין בלראות עוד דירות, אבל עד עכשיו לא הייתי בטוח אם בכלל לקנות דירה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 6 שעות, eitanuch כתב:

אין לי דרך לוודא זאת (חריגות בנייה, בעיות איטום וכו').

דווקא את שני אלה אפשר לבדוק,לגבי חריגות בנייה, להוציא תב"ע מאושרת ולבדוק עם מטר.

בעיות איטום, אפשר לראות על הקירות החיצוניים, למרות שקשה להעביר תחושה לגבי מה זה קיר עם איטום טוב או לא בהתכתבות.

בגדול עכשיו אתה אמור "להרגיש" רטוב על הקיר אם אתה נוגע בקיר. כמובן אם יש נקודות של חילחול של מים מנקודה מסוימת.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי הדירה השניה עדיפה, כמובן צריך להביא חברת בדק בית שיבדקו שהכל בסדר שם שלא יהיו לך הפתעות.
במצב הנוכחי רק צפויות לעלות עוד ועוד מכוניות על הכביש עם גידול באוכלוסיה וחניה פרטית זה מוצר חובה גם מחוץ לגוש דן.
לדעתי בניין בן 20-30 זה לא דבר רע. אם זה בניין שנבנה בסטנדרט גבוה יחסית, כלומר עם מעלית וחזית מחופה באבן/גרנוליט, הוא יהיה פחות צפוף מבחינת כמות הדירות, כלומר פחות שכנים, והחדרים יהיו כנראה מרווחים יותר מבבניה חדשה של השנים האחרונות. מה שכן, את צנרת המתכת המחורבנת אתה תצטרך להחליף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קיבלת טיפים מעולים לרכישה עצמה

אבל להבנתי אתה מתייעץ אם לקנות או לא לקנות.

לפני שאתה לוקח עצות מאחרים אם לקנות או לא:

קח בחשבון שכמעט כל מי שקנה דירה כלשהי בעשור האחרון, עשה וואחד רווח על המחירים.

מצד שני, גם כל מי ששם כסף בבורסה, לא בדיוק משנה על מה בדיוק, בעשור האחרון עשה וואחד רווח.

הסיבות הם מרובות אבל עיקרן הן סביב זה שהריבית היא אפסית כבר הרבה זמן וכסף הוא מוצר "זול" היום ככה שלכולם יש כסף. גם למי שאין כסף. יש כסף.

זה לא אומר שזה מה שיקרה גם בעשור הקרוב. או בזה אחריו.

לשאלתך האם כדאי "לצאת" מבית ההורים היום:

לדעתי תנצל את זה שיש לך שכל בגיל הזה ואתה מבין משמעות של חסכון, ותמתין עוד שנה-שנתיים.

כשאתה אצל ההורים, אפשרות לחסכון היא מקסימלית אין הוצאות וההכנסה היא נטו לכיס.

זה מצב נדיר שלא תוכל לחזור אליו בעתיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, TsachiE כתב:

מציע לך לשקול את חריש. הרבה צעירים עוברים לשם.

כל מי שעבר לשם בטעות כבר מחפש לברוח.

נהיית עיר חרדית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...