Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי שמפו ONR שמנקה את האוטו בלי שטיפה עם מים.  

רציתי לשאול אם כפפת מיקרו פייבר אחת

מספיקה לשטיפה עם ONR אפילו שהאוטו מלוכלך? (יש עליו גרגירי חול/מעט צואה של ציפור/וכל מיני סימנים של טל ולחות שיש בלילה)

פשוט לרסס ONR מדולל עם מים על כל האוטו, לעבור עם הכפפה על כל האוטו? ואז בסוף לנגב עם מגבת מיקרו פייבר?

פורסם

לא שוטפים רכב עם ONR ללא מים, למרות שמו המטעה. זה מתכון בטוח לשריטות/סווירלס.

בתרסיס ONR משתמשים בתור קדם שטיפה. כלומר, ריסוס, המתנה - שטיפה עם צינור להורדת חול/לכלוך ראשוני

רק לאחר מכן שטיפה רגילה.

אפשר לעשות את זה במידה והרכב כבר נקי ורוצים רק לרענן (לא ממליץ) אז מרססים

ועם מטלית גדולה ומעט לחה (חובה) עוברים בעדינות ומסיימים עם מטלית נוספת בשיא הזהירות.

אם אתה רוצה לנקות ללא מים כמעט, קרא את שיטת המטליות.  יש הסבר איך זה מבוצע. (מצריך הרכב המטליות, וסבלנות)

אישית לא משתמש בשום שיטה, רק בדלי מהול עם ONR עובר בעדינות מעל כל הרכב (במידה והוא לא מלוכלך קשה) 

מנגב על מטלית בעדינות, מסיים עם מטלית נוספת. במידה ויש לכלוך, מבצע את זה עם 2/3 דליי מים. (שופך לאחר מעבר ONR)

פורסם

אני שוטף את הרכב פעם ראשונה עם שמפו (Adams, Mothers, Gyeon PPF) ולאחר מכן שוטף את השמפו (ולמעשה מבצע שטיפה שנייה) עם ONR. כמובן שהכל בשיטת 2 הדליים עם גריט גארדז ובזהירות ועדינות.

בפעם היחידה שניסיתי את הONR על רכב לא מלוכלך מדי הרגיש לי שהוא לבדו לא ניקה כמו שצריך את הכל, ובטח לא כמו בצורה שתיארתי קודם.

מכיוון שזה בכל זאת לא יעיל מדי, אני מאמין שמה שאעשה זה לקנות מקציף, ולחסוך בעזרת זה את השלב הראשון. ככה נהנים גם מיכולת ניקוי וגם סיכוך נוסף.

פורסם

@yogev20 @imprezadude

תודה לכם על התגובות.

האמת שבהתחלה שטפתי את הרכב רק עם ONR מהול במים, השתמשתי בכפפה אחת ואז ניגבתי בעזרת מגבת מיקרו פייבר.

אבל לצערי זה לא היה מספיק, לא הצלחתי להוריד ככה את כל הלכלוך, ושמתי לב שנשארו גרגירי חול מאוד קטנים כשניגבתי את ה ONR עם המים. בקיצור - שטיפה לא טובה. 

אני שוקל כרגע לקנות ציוד נוסף היות ואין לי חיבור קבוע לזרם מים. 

אין לי גרניק, אבל חשבתי לקנות מקציף או איזשהו גרניק נייד  שיעשה לי חיים קלים יותר.

מה דעתכם על המקציף הזה?  

מקציף ידני מקצועי SONAX Foam Sprayer

https://www.justmotor.co.il/product/מקציף-ידני-מקצועי-sonax-foam-sprayer-0

יש מקציפים נוספים ב justmotor (חלקם זולים יותר) אבל לא ברור לי מה ההבדלים ועל מה כדאי ללכת. 

אם משתמשים במקציף כזה, על איזה שמפו כדאי ללכת?

ומתי צריך לבוא ה ONR? לפני השטיפה עם המקציף או אחרי?

ראיתי ב KSP מכונת שטיפה בלחץ אלחוטית שעולה 520 ש״ח, האם כדאי לוותר על מקציף ולקחת את המכונה הזו? או אפילו להשתמש גם במקציף ואחר כך גם במכונה? 

קישור למכונת שטיפה אלחוטית:

https://ksp.co.il/mob/item/62211/מכונת-שטיפה-בלחץ-אלחוטית-jimmy-jw31-שנה-אחריות-יבואן-רשמי-על-ידי

פורסם

אני לא בעד לשטוף רכב ללא מים, מתכון לסווירלים.  על אף שגם כמות המים שאני משתמש לא מספיקים. (2 דליים, לפעמים רק דלי בודד מהול ב - ONR)

זה המחיר של חוסר בצינור מים שהוא כי בטוח ונכון. 

על הגרניק הנ"ל יש שרשור כמה שורות למטה. יש לי אחד, לא הכי נוח כי לוקח זמן למים להגיע.

מעבר לזה אצלי יש חנייה לא סלולה מה שגורם לצינור (ארוך) להתלכלך בבוץ. (צריך לקצר אותו אז משער יהיה יותר נוח)

• תוכן חדש...