Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היתר למלגזה

Buki
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

מישהו הוציא היתר למלגזה בזמן האחרון? 

מה התהליך? ממה שקראתי צריך טופס  ירוק עם בקשה לרישיון סוג 18 (איך מקבלים בימים אלו את הטופס?), אותו מגושים לבית ספר שמעביר את הקורס, ללא צורך בחתימת רופא משפחה. 

בית הספר אחרי מעבר קורס של יומיים ומבחן עיוני ומעשי, דואג להיתר. 

יש לי רישיון נהיגה B ו C1, האם זה אומר שאחרי הקורס אני אוטומטית מקבל היתר למלגזה ללא הגבלת משקל? 

והכי חשוב, המלצות למקום שמעביר את הקורס, אוזור מרכז הארץ. 

תודה. 

פורסם

מכיוון שיש לך C1 אתה מקבל היתר לנהוג במלגזה ללא הגבלת משקל.

ברגע שאתה מסיים את המעשי אתה מקבל את הרישיון החדש (במידה ועברת את המבחן המעשי - עד היום לא שמעתי על אף אחד שנכשל).

קורסים יש בתלמים (קיבוץ חורשים), משא בטוח (יש כמה סניפים).

אני הוצאתי רישיון לפני עשר שנים אז אולי יש שינויים. הכי טוב שתתקשר אליהם. הם יתנו לך את המידע הכי מדוייק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לא מעט הכשרות פנים מפעליות (מעבירים את הקורס במקום העבודה). יכול להיות שתוכל להצטרף לקורס כזה.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא חייב להיות במקום העבודה שלך. אני עשיתי במפעל באשדוד ששמח להשתתפות בעלות הקורס הפנים מפעלי ו 3עובדים תפסתי טרמפ על מפעל שכן באותו הסדר.

פורסם

לי אין חשיפה כמעט למפעלים כאלה. אם תשמע על קורס כזה שנפתח במפעל ורוצים לצרף עוד אנשים, אשמח אם תעדכן אותי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני עשיתי את הקורס במושב קדרון במקום שנקרא "במבי", שם כבר נתקלתי במישהו שלא עבר טסט ולמעשה המדריך עבד איתו עוד ועוד עד שהצליח לסיים את המסלול בלי לפגוע בשום דבר, ואז הגיע השלב שהוא שיפד את הבאלה עם המזלג- בסוף אני מניח שהוא קיבל את הרישיון אבל לא בטוח שאם הייתי הבוס שלו הייתי נותן לו לעלות על המלגזה, הקטע הוא שהתחום כלכך פרוץ שרוב האנשים בקורס שלי כבר צברו מאות אולפי שעות על הכלי לפני שהגיעו להוציא רישון פורמלי (מודה גם אני הייתי אח כזה) והטסט מבחינתם היה טיול בפארק, ככול הנראה יש להם יותר ניסיון מהמדריך עצמו וכל החידוש הגיע דווקא מהחלק העיוני של הקורס יחד עם התמונות המזעזעות של אנשים שהמלגזה התהפכה עליהם, נתפסה להם היד באחד ממכלולי ההרמה, הרימו משקל כבד מדי והמלגשה התהפכה קדימה או הפילו מחסן לוגיסטי שלם כמו דומינו ולצערם שרדו כדי לספר על כך...

בכל מקרה הרישיון מגיע מיד לאחר סיום הקורס כהיתר על נייר ולאחר כמה חדשים קיבלתי בדואר רישיון חדש ממשרד התחבורה שבו היתר המלגשה כבר מופיע על הרישיון עצמו. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 שעות, Roycohen1979 כתב:

אני עשיתי את הקורס במושב קדרון במקום שנקרא "במבי"

לפני 8 שעות, דוב המערות כתב:

מצטרף להמלצה על במבי

עשיתי אצל "במבי" באיזור התעשייה כנות (גדרה) 

לפני כשלוש שנים.   יום אחד לימוד עיוני ויום אחד מעשי.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

חבר של המשפחה הוציא היתר דרך מאכר.

אל תשאל אותי איך, אני רק שמעתי את זה דרך צד שלישי. שהיה עובד הרבה עם מלגזה (מלגזן כמה שנים טובות) ופתאום חברת הביטוח של המפעל רצתה שיהיה לו היתר.

למחרת איזה מישהו סידר לו את הפרוצדורה הזאת.

איך?

כנראה כמו שמעבירים טסט בלי לראות את הרכב.

לא שאני ממליץ עך הדרך הזאת, רק שתדע שגם היא קיימת

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

om2 לא בהכרח זו קומבינה, בעבר לא היה צורך ברשיון למלגזה וכששינו את התקנות אפשרו למי שקיבל הצהרה מבעל המפעל שהעובד עבד על מלגזה יותר משנה לקבל רשיון למלגזה ללא כל הליך אחר.

הוראת המעבר הזו כבר לא בתוקף היום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ממליץ גם על במבי
בנוגע להיכן מבוצע הקורס, הקורונה דאגה לכך, לםחות 3 עובדים ששלחתי לקורס מלגזה (לא רק אצל במבי) סיפרו שאת היום העיוני ביצעו בזום, למידה מרחוק. נשאר לך להגיע למעשי ביום שתבחר וזהו.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
בתאריך 10.2.2021 בשעה 12:23, דוב המערות כתב:

om2 לא בהכרח זו קומבינה, בעבר לא היה צורך ברשיון למלגזה וכששינו את התקנות אפשרו למי שקיבל הצהרה מבעל המפעל שהעובד עבד על מלגזה יותר משנה לקבל רשיון למלגזה ללא כל הליך אחר.

הוראת המעבר הזו כבר לא בתוקף היום.

לא מדוייק.

היתה תעודה של משרד העבודה שהתקבלה אחרי קורס דומה. כשזה עבר למשרד הרישוי היה פרק זמן שהיית יכול להסב (ואני פספסתי אותו). 

• תוכן חדש...