Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אחרי שבדקתי הסתכלתי הגעתי למה שהכי מתאים לי.

חיפשתי רכב שייתן לי נוחות אחרי 3 שנים של רעש מנוע יותר חזק מהרדיו והילוכים בפקקים.

אני כל חיי הייתי עם מכוניות קטנות. אין לי ילדים אבל יש לי כלבים ובת זוג, חשבתי לעבור למשפחתית חזקה שתתן לי שקט ונוחות.

אני קצת מפחד מצריכת הדלק כי אני רגיל לסאפרק ידנית עם צריכת דלק נמוכה.

נשארתי עם 4 אפשרויות

1.מאזדה 3 2011, המון המון ביקורות, מאוד פופולרית ויש סיבה כנראה. חיסרון- דלק ,צפופה יחסית היתרון- אמינות,נוחות

2.קיה פורטה, קראתי ביקורות טובות אם כי היא נראית לי גדולה מדי למישהו שרגיל לרכב פיצי. 

3.סופארו אימפרזה "החדשה". מראה מצויין משדרת נוחות ביקורות טובות אך קשה למצוא אותה בקילומטרג' סביר

4.סקודה אוקטביה. גם קשה למצוא וצריך לחכות. 

אם זאת אני לא בטוח שאני זקוק לרכב כה גדול. אם כי העבודה שלי דורשת ממני המון ציוד ו2 כלבים ואני לא אוהב את הצפיפות והחוסר נוחות שלהם.

אשמח לתגובתכם ותודה רבה 

פורסם

חוץ מהסקודה כל הרכבים שציינת די חלשים במובן צריכת הדלק

הייתי ממליץ לך להסתכל על דגמי הונדה סיוויק מהדור הקודם עם מנוע ה1.8 וטויוטה קורולה

לא חסר להם כוח, יש מרווח מספיק ומקום בתא מטען, צריכת הדלק של שניהם תהיה בסדר גמור ושל הקורולה אפילו קצת יותר טובה (עם הגיר הרציף)

פורסם

תודה על התגובה.

התקציב הוא גג 30K ומשכתי אותו לשם. התחלתי ב18,000 

באיזה הונדה סייויק מדובר? (יש הרבה)

ומה הוא בדיוק גיר "רציף" איך אני מחפש את זה

תודה

פורסם
לפני 34 דקות, ronbbmxx כתב:

תודה על התגובה.

התקציב הוא גג 30K ומשכתי אותו לשם. התחלתי ב18,000 

באיזה הונדה סייויק מדובר? (יש הרבה)

ומה הוא בדיוק גיר "רציף" איך אני מחפש את זה

תודה

מדובר בהונדה סיוויק בשני הדורות בין 2006-2015, מומלף להימנע מהשנה הראשונה בכל דור של רוב הרכבים כי הרבה פעמים יהיו בהם יותר בעיות

בתכלס מדובר באותו רכב עם מתיחת פנים שהונדה קראו לה דור חדש...

מדובר במנוע 1.8 ליטר עם 140 כ''ס ותיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 5 הילוכים, אז היא תהיה מספיק זריזה וחסכונית הודות לשילוב המוצלח בין הגיר למנוע, ואכן השילוב המדובר אמין מאוד (יש לי 2009 אפורה רכב נהדר)

באשר לקורולה, משנה 2013 רוב הקורולות מגיעות עם גיר אוטומטי רציף, זה בעצם תיבה אוטומטית בלי גלגלי הילוכים אלא שרשרת שמשנה את יחס ההילוך, התיבה מסייעת לצריכת דלק משופרת, והתיבות החדשות הרבה יותר טובות מישנות אשר העניקו לה מוניטין רע.

פורסם

הייתי בודק אוקטביה 1.6 MPI שנת 2010. מנוע אמין, גיר פלנטרי, וכל הפינוקים והמרחב של המודל הזה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

האמת שאני ממש לא מתחבר למראה של האוקטביה הישנה.

לגבי הונדה סיוויק, אתה מדבר על זאת שנראית כמו חללית?

כדאי לקנות אותה בשנתון 2011?

פורסם

אתה מתכוון לגרסת ההאצ'

מכנית ההאצ' והסדאן אותו הדבר, מבחינת עיצוב פנימי יש הבדל ואם אני לא טועה כיול מתלים קשיח יותר

עד כמה שידוע לי אין בעיות מבחינת שנתון 2011

פורסם (נערך)

קורולה 2013 היא בתקציב כפול משל פותח הנושא ואינה רלוונטית.

שני כלבים ? הייתי מחפש רכב "סטייל ג'יפון"- אולי סוזוקי SX4 האצ'בק -השאלה,האם תמצא אחת כזו שתיכנס לך בתקציב.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 39 דקות, colauti 9 כתב:

קורולה 2013 היא בתקציב כפול משל פותח הנושא ואינה רלוונטית.

שני כלבים ? הייתי מחפש רכב "סטייל ג'יפון"- אולי סוזוקי SX4 האצ'בק -השאלה,האם תמצא אחת כזו שתיכנס לך בתקציב.

https://www.yad2.co.il/s/c/yx7yqmv2

זאת לדוגמא?

האמת חשבתי עלייה. אז שאלתי את דוד שלי שהיה לו. הוא אמר לי שהיא מאוד אמינה אבל לא נוחה לנסיעה כלל לדעתו.

והוא לא ממליץ לי.

לפני 51 דקות, icc כתב:

אתה מתכוון לגרסת ההאצ'

מכנית ההאצ' והסדאן אותו הדבר, מבחינת עיצוב פנימי יש הבדל ואם אני לא טועה כיול מתלים קשיח יותר

עד כמה שידוע לי אין בעיות מבחינת שנתון 2011

כן כנראה. זאת היחידה שאני מוצא בתקציב שלי ביד 2 מבחינת הסיווק. נראית אופציה טובה אהבתי את העיצוב ויש עליה ביקורות מצויינות

פורסם

מאוד ניהנה לנהוג בקיה פורטה, לא שיא הנוחות, אך הכיסא גבוה ונוח עבורי.

יש מעט רעשים בכיוון הצמיגים, וחוסר נוחות על כביש משובש (תופעה של רכבים אפילו יקרים יותר) 

אבל בסה"כ רכב טוב. איני יודע להצביע על אמינות הרכב. (לא מספיק זמן אצלי)

פורסם
לפני 37 דקות, yogev20 כתב:

מאוד ניהנה לנהוג בקיה פורטה, לא שיא הנוחות, אך הכיסא גבוה ונוח עבורי.

יש מעט רעשים בכיוון הצמיגים, וחוסר נוחות על כביש משובש (תופעה של רכבים אפילו יקרים יותר) 

אבל בסה"כ רכב טוב. איני יודע להצביע על אמינות הרכב. (לא מספיק זמן אצלי)

איך ההגה שלה, בידוד הרעשים, צריכת הדלק ואיזה שנה היא?

פורסם

שנת 2012. ההגה מעט קשה עבורי, אך אני מגיע מרכב עם הגה קל. בידוד רעשים סביר, כלומר יש רעשים במהירות גבוהה

לא משהו מטריד. רכב די יציב אך לא הייתי מאתגר אותו בסיבובים חדים. צריכת דלק טובה (לא בדקתי, כי הרכב לא נמצא אצלי)

רכב יחסית זריז, העברת הילוכים מאוד חלקה. מרווחת עם תא מטען מעולה. 

פורסם
לפני שעתיים, yogev20 כתב:

שנת 2012. ההגה מעט קשה עבורי, אך אני מגיע מרכב עם הגה קל. בידוד רעשים סביר, כלומר יש רעשים במהירות גבוהה

לא משהו מטריד. רכב די יציב אך לא הייתי מאתגר אותו בסיבובים חדים. צריכת דלק טובה (לא בדקתי, כי הרכב לא נמצא אצלי)

רכב יחסית זריז, העברת הילוכים מאוד חלקה. מרווחת עם תא מטען מעולה. 

תודה רבה!

נשמע מעולה ביחס לתקציב הקיים, לדעתך עדיפה על המאזדה 3?

פורסם

אני קצת לא מבין איך הגעת דווקא לארבעת הרכבים האלו... המאזדה 3 צפופה ודיי קשיחה וגם קצת זללנית... לא יודע איך זה משתלב עם ההרצונות שלך לרכב נוח חסכוני ומרווח.
בכללי הייתי ממליץ להתמקד במרכב סטיישן או לפחות האצ'בק בגלל דלת העמסה חמישית ובגלל שתא המטען חולק את החלל עם כלל הרכב רכבי הצ'בק וסטיישן הרבה יותר פרקטיים ונוחים להעמסת ציוד או הסעת בעלי חיים מרכבי סדאן.

אופציות שהייתי ממליץ לך לבדוק הן קיה\יונדאי האצ'בק או סטיישן או סיטרואן C4 האצ'בק.

יונדאי I30CW או קיה סיד סטיישן מאוד נוחות בנפח העמסה ודיי מרווחות במושב האחורי הרכבים כשלעצמם אמינים ולא יקרים מידי ב30K תקבל רכב לא זללן מידי מספיק נוח מרווח מאוד אמין ופשוט סביבות השנים 20011-2013
הסיטרואן C4 תהיה פחות מרווחת אך הרבה יותר נוחה יותר שקטה הרבה יותר חסכונית וחזקה יותר. יש למנוע שלה בעיה עם רצועת התזמון שצריך לוודא שהיא הוחלפה לגרסה משופרת מעבר לכך מדובר ברכב עם אמינות טובה ולדעתי בתקציבך תוכל לקבל רכב קצת יותר חדש 2014-15

פורסם
לפני 9 שעות, ronbbmxx כתב:

נשמע מעולה ביחס לתקציב הקיים, לדעתך עדיפה על המאזדה 3?

לא חובב מאזדות, נוקשות עבורי. (הייתה לי אחת ישנה, נהגתי בכמה חדישות -2015-8)

אני לא יכול לומר לך שקיה נשמע מעולה,  גם לה יש מגבלות, ופשרות שצריך לקחת בכל בחירה. 

אני לקחתי את הפשרות על חשבון דברים אחרים. אבל מה שמתאים לי, לא מתאים לך. (אני מתחזק 3 רכבים בבית, לכן השיקולים שלי לא תמיד

מתבססים על דינמיות/הנאה מנהיגה -בעבר כן)

יחד עם זה, למאזדה שוק טוב, והרכב שומר על ערכו מעולה. כלומר, זה רכב עם ביקוש חזק, ובאותו כסף תצטרך לרדת בשנה/שנתיים

גם את זה צריך לקחת בחשבון. 

לגבי הגודל של פורטה, שיקול שעמד מול עיניי בקניה, פשוט לא מצאתי קיה ריו האצ'בק  שמורה (המושגים שלי לרכב שמור, שונה מרוב האנשים)

ומה שמצאתי, היה מעבר לתקציב שלי. אבל זאת אופציה טובה שכדאי לקחת בחשבון. 

• תוכן חדש...