Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת ייעוץ על ב.מ.וו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מתעניין ברכישת ב.מ.וו סדרה 3 שנת 90-89 (הדור השני?)או משנת 91-92 (הדור השלישי?)

העדיפות היא ל320 או במקרה הטוב והנדיר ל325.

אז ככה מעבר להבדלים בדגמים שאותם אני מכיר רציתי לברר על מחירי חלפים (שחיטה כמו שאומרים?)

על מחירי ביטוח(גם די יקר להבנתי),חשוב לציין שהאחזקה תתבצע לבד ובעזרת היינס מטעמי כיף וחיסכון.

עוד שאלה, יש בכלל סיכוי למצוא רכבים כאלה במצב סביר? מהחיפוש שביצעתי עד כה די התאכזבתי...

רכבים שנראים כאלו עבר עליהם כול זמר מזרחי/סוחר סמים/רועה זונות בעשור האחרון.

תודה על התגובות.

רני

פורסם

היי רני, לפני עוד-מעט-חודש, אחרי מחקר מאוד מאוד מקיף, קניתי את ה-BMW שלי

שנת 90, E30, דור שני בסך הכל לסדרה 3 המפורסמת, והנה כמה תשובות לשאלות שלך:

1. מחירי חלפים - ממש לא שחיטה. לא זולים כמו פיאט או סובארו, אבל גם, להפתעתי, זולים יותר מחלקים לרנו 5 שהיתה לי קודם

2. ביטוח - לרוב חברות הביטוח אין ענין לבטח בביטוח מקיף את האוטו, לכן הביטוח שלו די ממוצא, כלומר, תלוי בותק הנהיגה שלך ובחברה עצמה, לי למשל, הביטוח עלה בדיוק כמו ביטוח של רנו 5 שנת 88. לשאלתך - הביטוח ממש לא יקר.

3. לגבי למצא רכב כזה במצב טוב.

ובכן, אני את שלי חיפשתי קרוב לשנה. יאמר לרעתי שהחיפושים לא היו מאוד אינטנסיביים והחיפוש היה באמת אחרי אוטו במצב מדהים, והאירוניה היא ששבוע אחרי שמצאתי את האוטו שלי - שלדעת מכוןהבדיקה, כמו גם לדעת מוסך שלקחתי את האוטו לבדוק - היה במצב מצויין, ראיתי אחת נוספת למכירה במצב לפחות דומה אם לא טוב יותר.

את המספר של הבחור ההוא עדיין יש לי אם תרצה - פנה בה"פ ואוכל לתת לך אותו. בזמנו הוא ביקש המון מעל המחירון - משהו כמו 30 אחוז יותר. כך שאני לא יודע אם האוטו נמכר או לא.

בנוסף הגיעו לאוזניי שמועות כל אחת נוספת שמוצעת למכירה, שווה לעשות סיבוב במוסכי BMW כדי לחפש מודעות למכירה.

לגבי טיפולים לבד - למזלינו - יש לא רק היינס וצ'ילטון אלא מליון ושלוש אתרי חובבים \ מעריצים לאוטו הזה ונורא קל למצא הדרכה מדוייקת לכל פרט ופרט ברכב.

לגבי הדגמים שאתה מחפש, יהיה לך קשה למצא, גם כי נמכרו מעט מהן, וגם כי מדובר במכונה שאם היא טובה, לא ממהרים להפטר ממנה, אבל לעולם יש הפתעות. אם תרצה, יש לי פרטים של 325 למכירה. פנה אלי ואוכל לקשר בינך למוכר.

לעוד פרטים - תרגיש חופשי לשאול.

דבר נוסף וחשוב הוא מועדון BMW ישראל -

האתר שלו ממוקם באתר קלאסיקאר - יש שם המון ידע ובחור בשם סבי, שנחשב לאגדה מהלכת בתחום סדרה 3 מהשנים האלה - E30

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה על התגובה המהירה

מספר שאלות נוספות:

1.בעיקרון אני מחפש גיר ידני,ולא ראיתי כזה עד כה,הבנתי שהייתה מדיניות מכוונת של היבואן לייבוא גיר אוטומטי בלבד,מה שאני שואל בעצם זה אם יש בכלל גיר רגיל? ובמידה ויש אם אין בעיית חלפים?

2.מה דעתך על דגמי ה1.6 וה1.8 ?עגלות? לא יצא לי לנסוע בהם אבל נראה לי שהם חלשים למדי

אני שואל כי באמת אין הרבה 320 ו325 בשוק ...כך שאולי אאלץ להתפשר.

3. בדיקה לפני קניה- אם תוכל להפנות אותי למכון בדיקה רציני שמבין בב.מ.וו (אני לא ממש סומך על קומפוטסט ודומיו) ,גם מוסך רגיל ואמין יהיה טוב,בקיצור, מישהו שמסוגל לבדוק מחלות של הרכבים האלה ולא רק לבדוק שאסי וקומפרסיה.

4.שאלה אחרונה ודי,האם עדיף בעצם לחפש את דגמי הדור השלישי(91-92)? לא בדקתי עד כה, אבל הגיוני שיהיו יותר אקזמפלרים תקינים.

תודה לעונים

רני

פורסם
תודה על התגובה המהירה

מספר שאלות נוספות:

1.בעיקרון אני מחפש גיר ידני,ולא ראיתי כזה עד כה,הבנתי שהייתה מדיניות מכוונת של היבואן לייבוא גיר אוטומטי בלבד,מה שאני שואל בעצם זה אם יש בכלל גיר רגיל? ובמידה ויש אם אין בעיית חלפים?

2.מה דעתך על דגמי ה1.6 וה1.8 ?עגלות? לא יצא לי לנסוע בהם אבל נראה לי שהם חלשים למדי

אני שואל כי באמת אין הרבה 320 ו325 בשוק ...כך שאולי אאלץ להתפשר.

3. בדיקה לפני קניה- אם תוכל להפנות אותי למכון בדיקה רציני שמבין בב.מ.וו (אני לא ממש סומך על קומפוטסט ודומיו) ,גם מוסך רגיל ואמין יהיה טוב,בקיצור, מישהו שמסוגל לבדוק מחלות של הרכבים האלה ולא רק לבדוק שאסי וקומפרסיה.

4.שאלה אחרונה ודי,האם עדיף בעצם לחפש את דגמי הדור השלישי(91-92)? לא בדקתי עד כה, אבל הגיוני שיהיו יותר אקזמפלרים תקינים.

תודה לעונים

רני

היי רני, הנה כמה תשובות - שוב - לך ולכל מי שמתעניין מעט ב-E30

1. אני לא יודע אם היתה מדיניות כזו, אני אפילו מאמין שלא, אבל מה שכן, זה תמיד היה אוטו יקר, ולרוב, מי שהיה לו כסף, קנה כבר אוטומטי, כמעין פינוק. כך שבאמת יש פחות גיר רגיל מאוטומטיות. מצד שני, מנסיון, יש המון BMW עם גיר רגיל, כי תמיד היו מי שהעדיפו את חדוות הנהיגה על ההתנהלות שבגיר אוטומטי, והיו כאלה שפשוט לא היה אכפת להם. כך שאין בעיית חלפים - ממש לא, ואין בעיית ידע, ולרוב, ניתן למצא יחידות עם גיר רגיל.

מה שכן, לרוב, הגיר הרגיל נמכרות מעל המחירון או במחירון ממש אם הן במצב טוב, כי אנשים יודעים מה יש להם ביד.

2. את דעתי על דגמי ה1.6 וה-1.8 אני עדיין מגבש. לי אישית ייש את ה1.6 מוזרק, מה שאומר מנוע שבזמנו הוציא 102 כ"ס, היום המנוע שלי חלש יותר - אחרי הכל הוא עבר 170K אבל אני עדיין יכול לספר לך שקרה לי, ביום השני להתנהלותי עם האוטו, שמצאתי את עצמי עם הפנים נגד כיוון התנועה עקב יציאה מוגזמת מידי של הזנב שלי [אתה יכול להאשים את הכוח באוטו או את כישורי הנהיגה הירודים שלי באותה מידה]

כמובן שלא מדובר על חורכת אספלט כמו ה320 \ 325 ואפילו לא על אוטו מהיר למדי כמו ה1.8 המוזרקת, אבל עדיין, לאוטו יש כוח, ורצועת סל"ד מתוקה בין 4 למנתק שנמצא אי שם ב6.5 אלף סל"ד - בה המנוע מושך כמו מטורף.

לשיוטים מהירים של 130-140 המנוע מחזיק בהחלט.

לגבי ה-1.8, אני מציע לך בחום לפנות לפורום BMW בקלאסיקאר, סבי שם יוכל לתת לך חוו"ד מוצקה יותר לגבי המנוע הזה.

לגבי הבדיקה לפני קניה - אני עשיתי את שלי בקומפיוטסט, מכירים או לא מכירים BMW, הנחתי שבדיקה על דינו ושלדה הם ידעו לעשות, ולמרות שלא מדובר באוטו מאוד יקר, העדפתי לשלם את הכסף ולהיות בטוח במה שאני קונה, עם זאת מוסך שהתרשמתי ממנומאוד לטובה היה מוסך "אורן-ציקי" ביהוד, כשציקי, הבעלים שלו, נחשב לאחד התותחים היותר רציניים כשזה מגיע ל-E30

4. ואחרון - לי לא ידוע על שלושה דורות, אלא דווקא על שניים, כשההחלפה היתה ב-88-89

כך גם מוסבר בהיינס של הרכב, אבל בכל מקרה, אני חושב שכמה שתוכל למצא מכונית חדשה יותר - כך ייטב. אני העדפתי לחפש עוד קצת וללכת על משהו משנות התשעים, בכל מקרה, שנת 92 יהיה לך ממש קשה למצא, אני, אחרי שנה שלמה של חיפושים לא נתקלתי ברכב אחד מהשנה הזו. בכל מקרה, אם אתה מתלבט - לך על המנועים המוזרקים, רצוי מהשנים המאוחרות יותר, עם מנוע והזרקה של מוטרוניק ולא ג'טרוניק, אלה מונועים נצילים יותר וחזקים יותר, וכמובן חסכוניים יותר.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בשנת 88 לא בוצעה החלפת דגם אלה מתיחת פנים,שכללה החלפת מנוע ב 318I למנוע M 40 החדש,החלפת פגושי הניקל בפלסטיק ושיפור הבטיחות הפאסיבית.בשנת 89 ניפטרה ב.מ.וו סופית מהקרבורטור הארכאי,כמו גם ממנוע ה 1.6 הישן שסיפק 75 כ"ס בלבד.בשנת 88 עדיין נימכרו 316 עם מנוע 1.8 ו90 כ"ס,וה 1.6 הישן,כמו גם ה 318I עם המנוע החדש.בכל מיקרה עדיף ללכת על הדגמים הידניים,ראשית מפני שהגיר הידני בכל מכוניות ב.מ.וו הוא פשוט תענוג,ושנית הגיר האוטומטי היה מתוצרת ZF והוא לא היה אמין במיוחד,למרות שבניגוד לצרפתיות שצויידו בו(BX,405)הוא סיפק תגובה טובה ולא פגע משמעותית בביצועים.בכל מיקרה,הדגמים שצויידו במנוע ה M 40 עדיפים משמעותית על קודמיהם,רק שצריך לבדוק אותם בקפידה,כי בתחילת דרכם הם נחשבו למנועים בעייתיים(מערכת תיזמון,הזרקת דלק שלא עמדה בדלק הישראלי המשובח,טרמוסטטים ניתפסים).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ומוסיף עוד קצת:

במתיחת הפנים שונו גם יחידות התאורה (קדמיים ואחוריים).

אחת הבעיות במנוע הM40 היה גל הזיזים העליון, שנשחק מהר (מדיי).....

סה"כ, כמו שצויין, מדובר במנוע חביב (ב1.6) ומספק (ב1.8).

אני, באופן אישי, מעדיף דווקא את המראה הקלאסי (עד 87' כולל): הרבה יותר אלגנטי, פחות מצועצע, ועם גרסת קופה יפהפיה.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
ומוסיף עוד קצת:

במתיחת הפנים שונו גם יחידות התאורה (קדמיים ואחוריים).

אחת הבעיות במנוע הM40 היה גל הזיזים העליון, שנשחק מהר (מדיי).....

סה"כ, כמו שצויין, מדובר במנוע חביב (ב1.6) ומספק (ב1.8).

אני, באופן אישי, מעדיף דווקא את המראה הקלאסי (עד 87' כולל): הרבה יותר אלגנטי, פחות מצועצע, ועם גרסת קופה יפהפיה.

בברכה,

שמוליק.

אכן יותר אגרסיבית עם פגושים יפים וחזקים...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...