Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי L15B7 1.5 טורבו של הונדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האמת אני ממש שמח שאמרת את זה, אני בטוח שפותח השרשור הזה ישמח לדעת שאין שום בעיה במכטרוניק שלו והוא לא צריך להחליף אותו פעם שניה ובסך הכול מובר במיקרוסוויץ

אם תוכל רק להגיד לו את זה בשרשור שלו אני בטוח שתעשה לו את היום...

בכל מקרה אני שמח ש84 אלף מבעלי המכוניות מהקונצרן משלושת השנים האחרונות מרוצים מהגיר הבשל שלהם, אני בטוח שכל אחד ואחד מאותם 84 אלף בעלי רכבים שכבר הוחלף אצלם המכטרוניק (אם הוחלף זה נחשב עובדה מבוססת או שהוא הוחלף בטעות ?) שמחים לדעת שהבעיה היתה רק מיקרוסוויץ.

אין ספק שזוהי התיבה הנפוצה בישראל, ולכן אותם 84 אלף אנשים שמצטרפים לעוד 50 אלף איש שהתקלקלה להם התיבה ברכבםי מהשנים 2008-2012 ומצטרפים לעוד כ107 אלף איש שהוחלפה להם או תוקנה להם התיבה מרכבים בין השנים 2013-2016 לא מהווים עדות או עובדות מהסוג שבית המשפט מאוד אוהב להסתכל עליהם אלא מדובר רק במידע לא מבוסס שלי ללא בסיס נתונים או עובדות.

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rJEakXbWw

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
  • אהבתי 1
פורסם

אם היית טורח להתעדכן בשרשור שהבאת, פות"ש עדכן שעשו לו עדכון תוכנה ועכשיו הגיר עובד סבבה - אז על סמך מה קבעת שהלך המכטרוניק?

גם המסקנה שלך לפיה הוחלפו ל-84K אנשים שזכאים להחזר של 250 ש"ח מכטרוניק מעידה שאתה פופוליסט (או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא). ומה הקשר לדור הראשון של התיבה לדיון על השנים האחרונות?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

כידוע לי, הבעיה נפתרה לחלוטין בדגמי VAG שכוללים תיבת הילוכים עם מצמדים רטובים (דגם DQ250). בדגם הקודם (DQ200 שאצלי ברכב), שבו המצמדים יבשים (ללא שמן), בשנתונים מסוימים הבעיה נפוצה יותר ובאחרים נפוצה פחות (אך קיימת בכולם), וכידוע לי, עם הזמן הצליחו להפחית אותה באמצעות עדכוני תוכנה בלבד. אך הגיר עצמו מהונדס באופן כזה ששוחק את המצמדים ואת המכאטרוניק בצורה די אגרסיבית לעומת הגיר שהחליפו (DQ250). זה בהחלט מושפע מאופן הנהיגה של הנהג, וכן מסוג הנסועה העיקרי של הרכב (עירוני, בין עירוני, תדירות של נסיעה בפקקים וכו').

אני פות"ש השרשור על הלאון אגב. ויש מצב שאכן הבעיה נפתרה על ידי עדכון תוכנה לגיר.

עריכה אחרונה על ידי מלך מאוד
פורסם

שים לב למשפט הבא:

הפעם יחזיר הקונצרן הגרמני ל-83,695 בעלי מכוניות מדגמי פולקסווגן, אודי, סקודה וסיאט, את עלויות התיקונים שנאלצו לבצע במחשב תיבת ההילוכים (מוכר כ"מכטרוניק") ובשני המצמדים שלה. 

אמנם אין לי תואר בבלשנות אלא ביחסים בין לאומיים ובתקשורת אבל אני כן יודע שהמילה ״נאלצו״ מדברת על פעולה שנעשתה בלשון עבר ובמקרה הזה הם ״נאלצו״ להחליף את המכטרוניק ברכב שלהם.

אותם אנשים יקבלו את הכסף שתיקנו בעבורו את המכוניות שלהם בחזרה- כלומר היתה להם תקלה אמיתית עובדתית במכוניות שלהם !

לשמחתי כנראה שאין לי בעיה בהבנת הנקרא.

פורסם
לפני 1 דקה, Roycohen1979 כתב:

שנאלצו לבצע במחשב תיבת ההילוכים (מוכר כ"מכטרוניק") ובשני המצמדים שלה

כלומר לא כולם החליפו מכאטרוניק -- מדובר באוסף של תקלות שכללו מצמדים או מכאטרוניק. אם היו מחליפים ל-84K מכוניות (רק בישראל) מכטורניק, היינו שומעים על זה.

לפני 6 דקות, מלך מאוד כתב:

הגיר עצמו מהונדס באופן כזה ששוחק את המצמדים ואת המכאטרוניק בצורה די אגרסיבית לעומת הגיר שהחליפו (DQ250).

מאיפה הבאת את זה? 

בדור הראשון של הגיר, הייתה בעיית פיזור חום שגרמה לבלאי מהיר במכטרוניק. בדור הבא, כבר הנושא שופר. המצמדים אכן רגישים לתוואי וסוג הנהיגה, ונהיגה מרובה במצב של התקדמות תוך לחיצה עדינה על הבלם (משולה לנסיעה בחצי קלאץ') גורמת לשחיקה מוגברת.

במהלך השנים, הגיר עבר אבולוציה מתמשכת, ובמהלכה עודכנה תוכנת ניהול הגיר מספר פעמים, וגם למצמדים הוציאו מספר ורסיות.

פורסם

אין בעיה, אני מניח שלא נגיע לעמק השווה בנקודה הזו, לפי דעתך הכול בסדר בתיבה הזו, גם דעתך לא מבוססת על עובדות שלא טרחת כלל להציג כאן.

אני מניח שמי שעוקב יקח את דעתך, יקח את דעתי ויחליט על פי מה שיקרא את מה שיחליט.

אשמח לראות הצגת נתונים ועובדות המוכיחות אחרת אבל עד שתוכל להציג עדויות שונות מאלו שאני הצגתי פה (והיו מספיקות לבית המשפט) נראה שדעתינו לשאר שונה.

אני לא מתכוון להמשיך להתווכח איתך ובעיקר לא בא לי לקבל איזו הודעה על ״חריגה מכללי הפורום״ או עוד איזו הערה שלילית בתעודה מאחראי הפורום (קרי אתה).

נסכים כרגע לא להסכים וקוראי ועוקבי הפורום כבר יקבלו את דעתו של מי מאיתנו.

פורסם
לפני 8 דקות, menir1 כתב:

מאיפה הבאת את זה? 

שמע, הגיר שלי התחיל לרעוד בערך ב40K ק"מ. אופי הנהיגה שלי מאוד קפדן בעניין הזה, וכך גם היה לפני כן כי הייתי מודע לבעיה (לחברים היה רכבים מהקונצרן לפניי). אגב, אני הנהג היחיד ברכב.

ולמען הסר ספק, אני אף פעם לא לוחץ חצי ברקס באופן קבוע, בפקקים נוסע על מצב ספורט או ידני ע"מ להפחית כמה שיותר מעברי הילוכים (ששוחקים את המצמדים), הרוב הגדול של הנסיעות שלי הם בינעירוניות ואני לא מרבה לנסוע בפקקים.

אז נכון שאי אפשר להוכיח מהפרט אל הכלל, אבל אני לא היחיד עם הבעיה הזאת. וכמו שכתבתי, אני מסכים איתך חלקית שהמחלה הזאת הלכה ופחתה עם השנתונים באמצעות עדכוני תוכנה ונפתרה לחלוטין בגירים עם מצמדים רטובים.

אני גולש הרבה בקבוצות פייסבוק ופורומים של בעלי סיאט, ויש לי לא מעט חברים עם רכבי הקונצרן משנתונים שונים, לכן זו ההתרשמות מנקודת המבט שלי לפחות.

עם זאת, אני באמת חושב שזה גיר מעולה ורכב מדהים. והמצב בתיבות הילוכים של יצרנים אחרים לא בהכרח טוב יותר. במיוחד עם הסדרי הפשרה האלו שנותנים קצת ראש שקט בגלל הארכת תוקף אחריות וכו'.

פורסם

@Roycohen1979

פרסמתי בפורום הזה לא מעט מאמרים על כשלים ובעיות סדרתיות של לא מעט יצרנים (אם זה במאמרים ייחודיים או בפוסטים בטכני), עם מידע מבוסס שמצאתי ברשת. נכון להיום (ובכלל בשנים האחרונות) אין כשלים מהותיים בגיר הזה. נאדא. אתה מוזמן לחפש. אני מכיר אנשים בעולם הרכב הישראלי ומכיר כאמור את מנהל צי הרכב מהגדולים בארץ, כך שזה הבסיס שלי לכך שיש או אין בעיה. 

לפני 6 דקות, מלך מאוד כתב:

שמע, הגיר שלי התחיל לרעוד בערך ב40K ק"מ

לא חולק על מה שאתה מרגיש, התייחסתי לאבחנה שלך שאופי פעולת הגיר הרסני למכטרוניק. ד"א היו מקרים של סט מצמדים דפוק בגיר חדש יחסית. קורה.

פורסם
לפני 3 דקות, menir1 כתב:

לא חולק על מה שאתה מרגיש, התייחסתי לאבחנה שלך שאופי פעולת הגיר הרסני למכטרוניק.

אתה לא מסכים עם זה שה- DQ250 גורם לשחיקה מועטה יותר של המצמדים והמכאטרוניק לעומת ה- DQ200 ? הרי זה כל הרעיון של מצמדים רטובים, לא?

פורסם

רק של המצמדים שטבולים בנוזל סיכוך ("שמן") שסופח את החום.

וד"א ה-DQ250 לא מחליפה את ה-DQ200, וגם לא ה-DQ380/1 - היצרן איפיין תיבה יבשה למנועים עם מומנט עד 25.5 קג"מ ותיבות רטובות עם מנועי עתירי מומנט. ה-DQ200 תמשיך איתנו עוד הרבה שנים.

פורסם

אני מסכים עם שניכם חלקית

הבעיה היא לא ספציפית הDSG הבעיה היא שאנשים שקונים גיר רובוטי לא מבינים למה זה קורה.

אנשים שנהגו באוטומט נהגו כנראה בגיר פלנטרי/רציף שאין להם בעיות כאלו.

בגיר רגיל שאתה מחליף קלאצ זה לא נחשב תיקון בעיה אלא תחזוקה.

וזה מאוד תלוי באדם שנוהג כמה זמן הוא יחזיק, 50 אלף קילומטר או 200 אלף.

אז אנשים קונים גיר שהוא כמו ידני רק מנוהל על ידי מחשב ואז מתפלאים שכמו בגיר ידני, צריך להחליף מתישהו קלאצים.

מה שכן לוואג כן יש חלק בזה, אם הגיר היה צופה יותר טוב את המשך הנסיעה הוא לא היה משלב הרבה פעמים את הגיר ולא תמיד משלב טוב וסתם ושוחק את הקלאצים מהר יותר.

הרי גם קלאץ של גיר ידני ימות מהר יותר אם הנהג משלב גרוע או משלב יותר מדי.

הפתרון שאני מצפה מוואג הוא להוסיף עוד חיישנים ודרכים חכמות שידעו לזהות את הסיטואציה טוב יותר ולשלב חלק יותר.

הזיהוי היום הוא די פשוט ומסתמך כמעט ורק על הספידומטר וכמה חזק אתה לוחץ על הגז ממה שידוע לי.

יש כבר את הרדאר של הבלימת חרום נכון? תשתמשו בו לצפות מה הנהג יעשה, ועוד פתרונות יצירתיים אחרים.

פורסם

כפי שכתבתי בעבר, הגיר הזה מצויין ומאוד נוח, זול, ופשוט לטיפול ותיקון (גם באופן עצמאי).

לצערנו, התקלות שלו כאן בפורום מהודהדות באופן חסר פרופורציות.

בתור מי שפירק (פיזית לא דרך המקלדת), מספר פעמים גירים

מסוג: DQ200  DQ250 09G ,אני מעדיף אותו על היתר. (כן גם על ה DQ250 חביב הפורום).

את ה 09G (אוטומט 6 מהירויות של אייסין מהדורות הראשונים), אני בכלל לא סובל.

פורסם

ב 2018 בערך עלה לVW רעיון להכניס חיישן טמפרטורה לגיר. זה שיפר את ההתראה ומכאן את השרידות .
בגיר ידני דיי ברור שגורלו מונח בידי הנהג. בשאר הגירים יש צפייה לשרידות ממוצעת בענף (MTBF). הבעיה מתחילה כשביצרן מסויים זה מתחת לממוצע.
היצרן רק החריש ולא פרסם אזהרת מסע.
רוב האנשים מבחינים בין שני סוגי גיר בלבד. ידני מול אוטומטי. רציף עבורם זה משהו בבורסה.

• תוכן חדש...