Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול לג'ולייטה תלתן 2011

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בבעלותי אלפא רומיאו ג'ולייטה תלתן ירוק ידנית שנת 2011.

את הטיפול הקודם ביצעתי ב-117882 ק"מ.

תכף אני מגיע ל-128,000 ק"מ ואני רוצה לעשות טיפול שוב.

בטיפול הקודם (דצמבר 19) נעשה:

החלפת תרמוסטט (הייתה לי תקלה), לכן גם נוזל קירור.

מסנן מזגן

מסנן אויר

פלאשינג למנוע, החלפת מסנן שמן ושמן

החלפת מצתים

על פי ספר רכב ומה שלא נעשה בטיפול הקודם, אני מתכנן לטיפול הבא:

בדיקת בלמים (לבדוק אם יש צורך להחליף צלחות, רפידות)

בדיקת צינורות

בדיקת בלם יד

החלפת נוזל בלמים - אני מבין שאני צריך DOT 4 SAE J1704 - ראיתי שהם נמכרים במיכלים של חצי ליטר. כמה ליטר אני צריך? בנוסף ע"פ בדיקה באוטוסטור רוב הנוזלים עם נק' רתיחה ברטוב של 155 וביבש 230-245 ומחירם נע בין 20-30 ש"ח לחצי ליטר בעוד שקסטרול עם 184 ברטוב ו-286 ביבש ונמכר ב-49 ש"ח. אני לא מבין בזה, מה אני צריך? מה ההבדלים?

נוזל קירור - יש צורך להחליף?

שמן, מסנן שמן - יש צורך להחליף?

שמן גיר - ע"פ הספר מדובר בשמן SAE 75W וההמלצה היא TUTELA TRANSMISSION GEARFORCE בתקן FIAT 9.55550-MZ6
באוטוסטור 75W היחיד שמצאתי זה Castrol Syntrans אבל לא נראה לי שהוא מתאים בתקנים. איפה כדאי לקנות ואיזה? גם כאן, כמה ליטר אני צריך? אני חושב שלפי הספר רשום 1.87 ליטר. הגיוני?

אשמח להערות/הארות, תודה :)

פורסם
לפני 22 שעות, Audi-T כתב:

למצוא מוסך שמתמחה באלפות ולהתייעץ איתו

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

בגלל שאני לא מבין בנושא, אני מעדיף לברר הכל לפני שאני מגיע למוסך כדי שלא אצטרך פשוט להגיד אמן לכל דבר שהמוסכניק אומר

פורסם

תתקשר למיכאל אלפא, מכונאי מעולה ופסיכולוג אלפיסטים מצוין.
קצת יקר (300 ש"ח לשעת עבודה ולא מי יודע איזה גמיש). אבל שווה את זה. נטסע אליו מהצפון בשביל כל דבר.
GQV 15'

Sent from my PH-1 using Tapatalk

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אם יותר קרוב לך אני יכול להמליץ לך על איציק אלפא.

לפני חודשיים בערך הייתי אצלו והוא הסביר לי בצורה מעולה איזה טיפולים צריך לעשות ומתי, לא הסכים אפילו לקחת כסף.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

דבר עם פאבל מנהל ובעלים מרכז שירות "עדי" בחדרה.
אדם מאוד צנוע, מקצועי וישר.
יש פרמיה קטנה כי הוא מוסך יבואן. אבל לא חושב שיש משהו אחר לאלפות באזור שציינת.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ מן האוב, אתמול בנסיעה מנהלתית על כביש החוף הבחנתי שהמזגן לא מחמם. כשנכנסתי לעיר, מד החום התחיל לשחק בין ה 3/4 ל 1/2 בקפיצות דיי גדולות שנראה כאילו מחשב מזיז את המחוג ולא הטמפרטורה. כי אין סיכוי שנוזל משנה טמפרטורה כל כך מהר.

ואז תוך שתי דקות ככה של משחקים בתוך העיר פתאום קפץ לקצה העליון של הסקאלה + הפעלת מאוררים על מהירות מקסימלית. פה כבר הבנתי שמשהו ממש לא בסדר וכיביתי מיד את המנוע.

פתחתי מכסה ומצאתי שאריות נוזל קירור, לאחר הסרת המכסה נמצא האשם - המים נזלו מהטרמוסטט ולך תידע אם הוא בכלל עבד בנסיעה הזו. 

הוזמן גרר ותוך שעתיים הרכב הגיע לחצר המוסך- עדי ( 1 בלילה).

בכל אופן, היום פאבל דיבר איתי. אמר שאין מה למהר. יקח זמן לתקן את כל הנזילות וצריך זמן לאיבחון. אוקי, ראיתי שאין מה לחכות והלכתי הביתה.

אבל מתוך סקרנות. למה הוא התכוון? איזה עוד נזילות יכולות להיות מטרמוטט חוץ ממה שרואים בתמונה? פות"ש רשם משהו בזמנו על החלפת טרמוסטט שביצע. אולי אפשר לקבל קצת אינפורמציה מה היתה התקלה?

תודה למסייעים,

2024-12-16 10_37_28-תמונה .jpg

פורסם

בעבודה מקצועית (ופאבל הוא מקצוען), אחרי החלפת מה שנראה לעין, מבצעים בדיקה בלחץ של מע' 

קירור המנוע כדי לראות אם יש עוד נזילות נוספות ממקומות אחרים נוספים

שאולי הן קטנות יותר ובלתי נראות, אבל עלולות להשפיע לרעה על התחממות המכונית בהמשך.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)

הבנתי. אז יכול להיות שזה בעצם חבק(ים)? שהשתחרר\ו או צינור קרוע ולא בהכרח הטרמוסטט?

מוזר שהכל קרה בפעם אחת ובנסיעה יחסית קצרה. טוב שהיה קר אתמול בלילה והמנוע לא חטף טראומה של התחממות מכל הסלט הזה.

אגב, למען הסר ספק - אין לי שום הרהור על מקצעניותו של פבל. השאלה עלתה רק מתוך התעניינות. ברגע שפאבל אמר שיקח זמן קיפלתי ציוד והביתה בלי להתווכח. מכיר אותו כבר מספיק שנים :)

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...