Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי רכב חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם לא פוחדים בסוף שהמדינה בסופו של דבר תתחיל לקחת מס נסועה או שיעלו את מחיר החשמל למי שטוען רכב ואז הכדאיות של הרכב החשמלי שברשותכם פשוט יעלם?

פורסם

נתחיל בכך שאין לי רכב חשמלי, וגם אין בכוונתי לרכוש כזה, ין לי מקום מתאים לעמדת טעינה.

לעצם העניין - אין כאן "פחד". יתכן שהמדינה תטיל מס נסועה, אבל מהלך כזה אינו נראה באופק, ויישום שלו - כתחליף למס הדלק - אינו תהליך פשוט. גם הטלת מס על החשמל לטעינת הרכב לא פשוט, שכן חלק מרוכשי הרכב טוענים אותו שלא במסגרת נעינה מנוהלת. לכן, גם אם יוחלט על הטלת מס נסועה (כתחליף חלקי או שלם למס על הדלק), מדובר בתהליך שיארך שנים ארוכות, כנראה מעבר לזמן ההחזקה ברכב החשמלי שנרכש לאחרונה - ואז, כאשר יהיה צורך להחליפו, יהיה אפשר לחשב מחדש את הכדאיות. ולא לשכוח - גם מס נסועה יכול להיות דיפרנמציאלי, עם הנחה לסוגי רכב שהממשלה תרצה ביקרם.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשאתה מסתכל על מגמות בעולם המערבי, בעיקר באירופה, אתה מבין שהרכב החשמלי כאן כדי להישאר.

לא 'כאן כדי להישאר בתנאי'. 

ומכיוון שכך, עניין המיסוי אינו שיקול מונע. הוא אולי גורם מדרבן לאמץ את הטכנולוגיה מוקדם יותר.

מעבר לכך, שלנסוע ברכב חשמלי זו בהחלט חוויה מיוחדת. 

הלוואי שהייתי יכול להסב את הלנדקרוזר שלי להיברייד פלאג אין. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 שעות, FuriousLift כתב:

אתם לא פוחדים בסוף שהמדינה בסופו של דבר תתחיל לקחת מס נסועה או שיעלו את מחיר החשמל למי שטוען רכב ואז הכדאיות של הרכב החשמלי שברשותכם פשוט יעלם?

זה כנראה מה שיהיה אבל במקביל תיאסר מכירה של רכבי בנזין ודיזל (או שיוטלו מסים מפלים שיהפכו אותם לפחות כדאיים מחשמלי) וכולנו נשלם מס על חשמל כמו שמשלמים היום מס על דלק. זה לא משהו שצריך "לפחד" ממנו כי זה יהיה מצב נתון כמו שהיום אתה לא "מפחד" מתשלום מס על בנזין. 

• אהבתי 1

פורסם

מה שיהיה לדעתי, זה:

א) מצד אחד ייכנס תקן "יורו משהו" שאוסר לחלוטין מכירה של רכבי מנוע תבערה כלשהי (זה למקרה שמישהו יחליט להתחכם ולשים מנוע סילון של מסוק).

רכבי בנזין/דיזל קיימים ימשיכו לנוע עד שיושבתו, אולי גם מס על דלק יעלה בהדרגה כדי לדרבן נהגים לעבור לרכב נקי, ואולי גם הזמינות של דלקים מאובנים תצומצם.

גם יאסרו כניסה של רכבים מזהמים למרכזי ערים.

במקביל גם יתחילו להיעלם בעלי מקצוע שיודעים לטפל ברכבי בנזין/דיזל, כמו שהיום לא תמצא מכון קרבורטורים (יש אולי בודדים כאלה בארץ).

ז"א אולי אפשר יהיה לנסוע בקורולה 2010 לנצח, רק שזה יהפוך להיות מסורבל ויקר.

ב) יהיה "חשמל לתחבורה" בתעריף שונה, וזה מה שתשלם בעמדות טעינה ציבוריות.

אם יעשו בשכל, זה יהיה יותר זול מחשמל ביתי, כך שלהטעין את הרכב בבית פשוט לא ישתלם לך, וגם ייתן לחברות אפשרות לתת בונוס לעובדים ולאפשר טעינה בחניון של העבודה.

וכמובן גם יהפוך רכב בנזין/דיזל/גפ"מ ללא משתלם.

על תענוג צריך לשלם. המדינה תצטרך להשלים ממקום אחר את המס שהיא תפסיד ממכירת דלק.

אם למתכננים תהיה קצת הסתכלות מעבר לאף שלהם (כן, אני אופטימי מדי, אני יודע), הם יבינו שמעבר לתחבורה ירוקה בסוף יוריד את ההוצאה על בריאות הציבור (צמצום בזיהום אוויר, פחות חולי סרטן).

בדיוק כמו שירידה במכירות של סיגריות ואלכוהול פוגעת בהכנסות ממס על זה, אבל בסופו של דבר גורמת לצמצום הוצאות במקום אחר.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 7.11.2020 בשעה 11:36, vadim6385 כתב:

ב) יהיה "חשמל לתחבורה" בתעריף שונה, וזה מה שתשלם בעמדות טעינה ציבוריות.

אם יעשו בשכל, זה יהיה יותר זול מחשמל ביתי, כך שלהטעין את הרכב בבית פשוט לא ישתלם לך, וגם ייתן לחברות אפשרות לתת בונוס לעובדים ולאפשר טעינה בחניון של העבודה.

וכמובן גם יהפוך רכב בנזין/דיזל/גפ"מ ללא משתלם.

וחזרה לימי התקנים המיוחדים לישראל.

הניסיון האחרון לשמחתנו בנושא הזה (של בטר פלייס ז"ל) נחל כישלון טוטאלי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...