Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האלטרנטור ברכבי החל להרעיש, כלומר - רעש של מיסב שחוק... ודומני שגם הווסת שלו כבר מפשל.....

השאלה היא האם לשפץ או לקנות חדש ? או לקנות אחד מפירוק ? לכם יש הרבה יותר נסיון ממני ואני אשמח לקבל כמה עצות.

במידה וכדאי לשפץ, היש פה מישהו שיודע על בעל מקצוע בבאר שבע שמשפץ אלטרנטורים ? והאם כדאי לנסות לשפץ בעצמי ? יש לי ספר של היינס עם מבנה של האלטרנטור והסבר נורא עלוב. ואיפה אני יכול להשיג את החלקים הנדרשים לשיפוץ במידה ואני ארצה לנסות לבד? למרות שנראה לי שאני אגש לבעל מקצוע במידה ואחד כזה יתגלה בעיר מגוריי.

תודה מראש

דרור :>

פורסם

אל תשפץ לבד בשום מקרה..

דבר שני יש בבאר שבע בעמק שרה את "חשמל משה" הוא הכי מקצועי בעיר...

אבל אני לא אוהב את העבודה שלו כי הוא מחליף את מה שלא תקין,צובע ומרכיב על האוטו...אבל הוא בעל מקצוע מעולה...

אני אומר תקפוץ אליו ותראה מה הולך....

אני כבר לא בעליה הגאים של צרפתייה ספורטיבית...

פורסם
אל תשפץ לבד בשום מקרה..

דבר שני יש בבאר שבע בעמק שרה את "חשמל משה" הוא הכי מקצועי בעיר...

אבל אני לא אוהב את העבודה שלו כי הוא מחליף את מה שלא תקין,צובע ומרכיב על האוטו...אבל הוא בעל מקצוע מעולה...

אני אומר תקפוץ אליו ותראה מה הולך....

קודם כל המון תודה. שנית, ידועה לך הכתובת שלו ? ניסיתי לחפש ב144 ולא מצאתי. עמק שרה מקום די גדול...

ושוב, המון המון תודה.

אני אולי אקפוץ לבקר אותו מחר.

פורסם

החלפה באלטרנטור מחודש או שיפוץ יעלה לך כ 750 שקל .

לא כדאי להתעסק עם זה לבד כי אם תפגע באחד המרכיבים אתה יכול להרוס את כל מע' החשמל באוטו כולל ECU .

פורסם
האלטרנטור ברכבי החל להרעיש, כלומר - רעש של מיסב שחוק... ודומני שגם הווסת שלו כבר מפשל.....

השאלה היא האם לשפץ או לקנות חדש ? או לקנות אחד מפירוק ? לכם יש הרבה יותר נסיון ממני ואני אשמח לקבל כמה עצות.

במידה וכדאי לשפץ, היש פה מישהו שיודע על בעל מקצוע בבאר שבע שמשפץ אלטרנטורים ? והאם כדאי לנסות לשפץ בעצמי ? יש לי ספר של היינס עם מבנה של האלטרנטור והסבר נורא עלוב. ואיפה אני יכול להשיג את החלקים הנדרשים לשיפוץ במידה ואני ארצה לנסות לבד? למרות שנראה לי שאני אגש לבעל מקצוע במידה ואחד כזה יתגלה בעיר מגוריי.

תודה מראש

דרור :>

אם מדובר ברכב ישן ופשוט, אלטרנטור משופץ יעלה כ 400-450 שח לערך, במכוניות חדישות יותר עם הזרקת דלק אלטרנטור יעלה בערך כפול מזה.

בשיפוץ אלטרנטור מומלץ להחליף את המייסב, מיישר/גשר דיודות והפחמים ("מברשות") עצמם. עלות החלקים מסתכמת לרוב בכ 200 שח לאנטרנטור מיושן ופשוט לרכב נפוץ - ועד 300-400 שח לאלטרנטור של רכב מתקדם יותר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז המון המון תודה לכולכם לגבי המידע. היום אין באפשרותי לטפל באלטרנטור, אני מאמין שעוד יום יומיים של נסיעה לא ירעו מצבו ואם כן, לא נורא.

האוטו המדובר הוא פיאט אונו ואני משער שהעלות לא תהיה גבוהה במיוחד.... גם מאחר והעובדה שאלטרנטור חדש עולה כ600 שקל במוסך המרכזי של פיאט בבאר-שבע.

בשיפוץ אלטרנטור מומלץ להחליף את המייסב, מיישר/גשר דיודות והפחמים ("מברשות") עצמם. עלות החלקים מסתכמת לרוב בכ 200 שח לאנטרנטור מיושן ופשוט לרכב נפוץ - ועד 300-400 שח לאלטרנטור של רכב מתקדם יותר

האם המברשות הן הפחמים של האלטרנטור?

שוב, המון תודה

ואגב, אני מקווה שציטטתי טוב,פעם ראשונה שאני מצטט מישהו :roll:

פורסם

חשמל משה נמצא ברחוב המרכזי של עמק שרה,אם אתה בא מהעיר אז זה נמצא אחרי הבניין של מוטורולה הגדול..ממש 100 מטר אחריו בצד ימין...

פורסם

חשמל משה נמצא ברחוב המרכזי של עמק שרה,אם אתה בא מהעיר אז זה נמצא אחרי הבניין של מוטורולה הגדול..ממש 100 מטר אחריו בצד ימין...

קודם כל תודה רבה, יום ראשון אני כנראה אבקר שם. אגב, אתה מכיר אולי מישהו טוב שמתעסק במיזוג לרכב? לא אכפת לי עלות, העיקר שיעשה עבודה טובה. כבר התייאשתי מכל מיני חאפרים :(

פורסם

מזתומרת לעלות,לאן? :lol:

בכל מקרה,נפלת די טוב כי אותו "חשמל משה" הוא גם "מזגניסט" די טוב(זה הולך בדרך כלל ביחד,חשמלאי+מזגניסט)אז תנסה אותו גם בזה....אני הייתי סוגר איתו על מחיר כבר בהתחלה...שלא יהיו הפתעות...

אם העניין זה רק הכנסת גז אז עולה בערך 100 ש"ח אולי 120....

בהצלחה...

פורסם

שוב תודה ?:)

ואני דווקא די מסתייג מחשמלאים שהם אנשי קירור חובבים. זה שבשביל למלא גז לא צריך שום ידע רציני ידוע..... אצלי יש בעיה של נזילה. קניתי את האוטו אחרי תאונה ומסתבר שהוא לא תוקן כמו שצריך והמעבה היה גמור. איזה חשמלאי אחד לקח ממני 300 שקל על קצת עבודות חשמל שם ועל מילוי גז... ולאחר כשבוע הכל היה לשווא. כשחזרתי אליו הוא הסביר לי שזה יעלה לי הרבה כסף והוא לא מוכן לנקוב בעלות. הבאתי מעבה חדש. הרכבתי אותו( הרכבתי אותו טוב) ואז שוב ניגשתי למלא גז... הפעם הוא קירר חודשיים. לחשמלאים אני לא מתקרב שיגעו במזגן. רק לאנשי קירור. הנזילה כנראה לי מאחד הצינורות. על אחד הצינורות שיוצאים מהדחס ישנו מין קילוף - כנראה בעקבות מכה מהתאונה. חשבתי לקנות צינור כזה ולהחליף בעצמי, אבל אין לי מושג מאיפה להשיג צינור שכזה.... אז אני אגש למישהו שעוסק בזה וזהו, יעלה כמה שיעלה וזהו(זה לא שיש לי כסף מיותר). העיקר שהמזגן יעבוד טוב. אני לא זז עם האוטו מהחנייה בגלל זה.

שוב, המון תודה על הנסיון לעזרה, אני בכל מקרה אגיע למשה חשמל לטפל באלטרנטור בקרוב, אני אקבל חוות דעת לגבי הידע שלו במזגנים, אם הוא יעשה רושם של מישהו שלא סתם ממלא גז, סביר מאוד שאני אטפל אצלו. חשבתי לגשת ל "ארי קר" אם אתה מכיר אותו. הוא די מקצועי אבל סביר להניח שאני אשאיר שם "בוחטה".

תודה לכולם ויום טוב.

פורסם
שוב תודה ?:)

ואני דווקא די מסתייג מחשמלאים שהם אנשי קירור חובבים. זה שבשביל למלא גז לא צריך שום ידע רציני ידוע..... אצלי יש בעיה של נזילה. קניתי את האוטו אחרי תאונה ומסתבר שהוא לא תוקן כמו שצריך והמעבה היה גמור. איזה חשמלאי אחד לקח ממני 300 שקל על קצת עבודות חשמל שם ועל מילוי גז... ולאחר כשבוע הכל היה לשווא. כשחזרתי אליו הוא הסביר לי שזה יעלה לי הרבה כסף והוא לא מוכן לנקוב בעלות. הבאתי מעבה חדש. הרכבתי אותו( הרכבתי אותו טוב) ואז שוב ניגשתי למלא גז... הפעם הוא קירר חודשיים. לחשמלאים אני לא מתקרב שיגעו במזגן. רק לאנשי קירור. הנזילה כנראה לי מאחד הצינורות. על אחד הצינורות שיוצאים מהדחס ישנו מין קילוף - כנראה בעקבות מכה מהתאונה. חשבתי לקנות צינור כזה ולהחליף בעצמי, אבל אין לי מושג מאיפה להשיג צינור שכזה.... אז אני אגש למישהו שעוסק בזה וזהו, יעלה כמה שיעלה וזהו(זה לא שיש לי כסף מיותר). העיקר שהמזגן יעבוד טוב. אני לא זז עם האוטו מהחנייה בגלל זה.

שוב, המון תודה על הנסיון לעזרה, אני בכל מקרה אגיע למשה חשמל לטפל באלטרנטור בקרוב, אני אקבל חוות דעת לגבי הידע שלו במזגנים, אם הוא יעשה רושם של מישהו שלא סתם ממלא גז, סביר מאוד שאני אטפל אצלו. חשבתי לגשת ל "ארי קר" אם אתה מכיר אותו. הוא די מקצועי אבל סביר להניח שאני אשאיר שם "בוחטה".

תודה לכולם ויום טוב.

לכל מזגניסט קיים מכשיר זיהוי לגז R12 או R134a, באמצעות הפעלה של המזגן הוא עובר בסמוך לחיבורים והיכן שיש דליפה של גז המכשיר מצפצף בקצב מהיר מאוד.

סביר להניח שהבעיה אצלך היא לא רק במעבה, לכן כדאי לבדוק האם מדובר בצינור פגום (שעלות החלפתו הינה כמה מאות שקלים) או שמה דליפה מהמדחס (לשים רק חדש במידה והוא דפוק) או בעיה בשסתום בלוק / יחידת קירור פנימית.

בקיצור, גש לבעל מקצוע בעל מיכשור מתאים שיבדוק היכן יש דליפה - וקבל הצעת מחיר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבן אדם יודע טוב מאוד להתעסק עם מערכות מיזוג אוויר....אמרתי ואומר שוב סגור איתו על מחיר כבר מההתחלה...הוא בעל מקצוע טוב אבל לפעמים מחרטט אז תשים לב ותשאר שם במשך העבודה למרות שיש סיכוי שהוא לא יקבל אותך על המקום....

פורסם

המון תודה לך וגם לאיציק.

הבן אדם יודע טוב מאוד להתעסק עם מערכות מיזוג אוויר....אמרתי ואומר שוב סגור איתו על מחיר כבר מההתחלה...הוא בעל מקצוע טוב אבל לפעמים מחרטט אז תשים לב ותשאר שם במשך העבודה למרות שיש סיכוי שהוא לא יקבל אותך על המקום....

אני אגש אליו מחר כנראה, אם אני אספיק להגיע לבנק למשוך כסף. במשך העבודה אני אשב לידו מן הסתם - אין לי לאן ללכת בעמק שרה.

לגבי סגירת עלויות לפני עבודה, גם זה בטוח שאני יעשה, אני לא אתן לבן אדם לעבוד על האוטו ואחרי העבודה לדרוש מחיר אסטרונומי אותו לא אוכל לשלם.

תודה רבה

ולילה טוב.

• תוכן חדש...