Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדובר במנוע מסוג HR13 1.3 טורבו,

בספר רכב מצויין תקן ACEA C3 SAE 5W-30 ובחוברת טיפולים RN17.

מספיק שמן ב"טכנולוגיה סינטטית" או שחובה סינטטי מלא?

פורסם

מבחינתך "טכנולוגיה סינטטית" == סינטטי מלא. ממילא רוב (או כל) השמנים העממיים אינם סינטטיים אמיתיים, פשוט יש מקומות (נניח גרמניה) בהם עדיין יש אמת בפירסום אז אסור לליקווי מולי למשל לכתוב "סינטטי מלא".

ככל הידוע לי יש כרגע מבחר די קטן של שמנים שעומדים בתקן RN17, אז אין יותר מדי מה להתלבט.

https://www.justmotor.co.il/items~140~0~19282.htm

חזיר דיזל

פורסם

זהו שראיתי את הקסטרול, ואני מבין שGTX זאת סדרה נמוכה ובמחיר הזה יש שמנים מאוד איכותיים רק שלא עומדים בתקן של רנו אז שאלתי עד כמה הוא חשוב.

בקיצור, ללכת עליו? אגב, היבואן משתמש בשמנים של "פז" שאני בטוח פחות איכותיים ממנו..

פורסם

תקני יצרן זה עניין קריטי במנועים מודרניים, אני אישית חושב שאין היגיון לסכן את המנוע ומערכות יקרות נוספות ברכב בשביל מאה-מאתיים שקלים בשנה.

למה שכתבת על שמני פז אין שום בסיס, היה דיון בסוגיה הזו בפורום לפני כמה שבועות.

GTX להבנתי אכן "נחשבת" סדרה נמוכה, אני במקומך הייתי הולך על ה-Shell. אם אתה מחליף בתדירות גבוהה (10K או פחות) אז יכול להיות שאפשר להסתפק ב-GTX.

מה מרווח הטיפולים אצלך? בכל אופן אין שום בעיה שמיכל שמן שפתחת ומזגת ממנו קצת, יעמוד סגור למשך שנה ויותר.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...