Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמע אני לא יודע מאיפה אתה מביא את התחזיות האלה, אבל לפעמים נשמע שאתה ממש מצפה לתרחיש האפוקליפטי הזה.

100 אלף מתים זה אומר שכחצי מהאוכלוסיה נדבקה וכ-3% מהנדבקים ימותו, תרחיש שהוא (כנראה) הגיוני רק במידה ולא נוקטים בשום צעדים כלל.

כדאי גם לציין שאנחנו כרגע עומדים על 0 מתים (ואני מאוד מקווה שזה לא ישתנה), כך שהמרחק עד 100 אלף (או אפילו אלף) הוא מאוד גדול, גם מבחינת הפעולות שינקטו במידה ונתחיל לצעוד בכיוון הזה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 17 דקות, menir1 כתב:

מירוץ פתיחת העונה של הפורמולה 1 שאמור היה להיערך באוסטרליה בראשון הקרוב בוטל לאחר שאיש צוות אחד בקבוצת מקלארן נמצא חולה במחלה וכל הצוות שלו נכנס לבידוד. לאור המצב בשאר העולם יש סימן שאלה גדול האם עונת הפורמולה 1 תתקיים השנה.

כל הכדורגל באירופה בוטל בינתיים, חוץ מגרמניה שכנראה יבטלו לאחר המחזור הקרוב. לא ברור למה הם מחכים, גרמניה בעוד כמה ימים תהיה במצב של איטליה היום כנראה.. כמו כן סיכויים רבים שאליפות האירופה תדחה, אולי לקיץ הבא. מקוה שבעוד חודש חודשיים המחלה תתחיל להיעלם מהעולם, אם המספרים מסין לא שקריים.

פורסם
לא הבנתי למה אומרים שנקבל הגנה חיסונית ?
הרי אדם יכול להדבק שוב ושוב לא?

אתה יכול להידבק שוב ושוב אבל ברגע שהחלמת פעם אחת המערכת החיסונית שלך ניצחה את הנגיף ופיתחה נוגדנים בתהליך הזה. אם תידבק שוב הנוגדנים שעדיין נמצאים בדם פשוט יחסלו את הנגיף.

לאחר תקופה מספר הנוגדנים כנראה יורד אבל זה חא משהו שקירה אחרי יום או חודש.

זה המעט שזכור לי משיעורי ביולוגיה בביהס, אז אשמח לחידוד/תיקון

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אנחנו עדיין בתחילת ההיכרות עם המחלה. החולה הראשון מדווח בתחילת דצמבר 2019 - כלומר לפני 3 חודשים וכמה ימים. לכן מוקדם לדעת מה טיב ההגנה החיסונית לטווח שמעבר למחלה החריפה, מוקדם לדעת איזה מוטציות מייצר הנגיף ועד כמה הן מונעות את ההגנה החיסונית (מה שיכול להשפיע על היכולת לייצר חיסון יעיל) - בקיצור - עדיין רב הנסתר על הנגלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, arco1 כתב:

כל הכדורגל באירופה בוטל בינתיים, חוץ מגרמניה שכנראה יבטלו לאחר המחזור הקרוב. לא ברור למה הם מחכים, גרמניה בעוד כמה ימים תהיה במצב של איטליה היום כנראה.. כמו כן סיכויים רבים שאליפות האירופה תדחה, אולי לקיץ הבא. מקוה שבעוד חודש חודשיים המחלה תתחיל להיעלם מהעולם, אם המספרים מסין לא שקריים.

מה זה משנה אם יגמר בסין ותפתח חזית באיטליה, יגמר באיטליה ויפתח בספרד

הסבב הזה יכול להמשיך עד החורף הבא

פורסם

^^^

התכוונתי שאם באמת נכון שבסין הוירוס דועך בשבועות האחרונים, אז גם בשאר העולם הוא יתחיל לדעוך בעוד חודש-חודשיים. וביוני כבר יהיה רגוע מהבחינה הזו. בספרד אגב כבר יש חזית חזקה מאוד.

פורסם
לפני 1 דקה, arco1 כתב:

^^^

התכוונתי שאם באמת נכון שבסין הוירוס דועך בשבועות האחרונים, אז גם בשאר העולם הוא יתחיל לדעוך בעוד חודש-חודשיים. וביוני כבר יהיה רגוע מהבחינה הזו. בספרד אגב כבר יש חזית חזקה מאוד.

בסין סגרו בניינים כאילו מדובר בבעלי חיים
לא נראה לי שכל מדינה תנהג ככה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, menir1 כתב:

מירוץ פתיחת העונה של הפורמולה 1 שאמור היה להיערך באוסטרליה בראשון הקרוב בוטל לאחר שאיש צוות אחד בקבוצת מקלארן נמצא חולה במחלה וכל הצוות שלו נכנס לבידוד. לאור המצב בשאר העולם יש סימן שאלה גדול האם עונת הפורמולה 1 תתקיים השנה.

אני מעדיף שנדלג ישר לעונה של 2021.

הפורמט החדש של המכוניות הולך לשבור שיאים.

גם ב-MMA המצב זהה.

ה-UFC מקיים אירועים בלי צופים. אני חושב שמחר יהיה אירוע בברזיל בלי צופים, ומשם ואילך כל האירועים יתקיימו ב-Apex.

בבלאטור גם ביטלו את הקהל.

גם בענף הפסטיבלים: Ultra Miami בוטל.

Tomorrowland Winter יתקיים ללא קהל, יעשו live streaming ככל הנראה.

דבר אחד שלא מדברים עליו זה רצועת עזה.

מה יקרה כששם יתחילו להידבק?

מה המצב כיום? בכלל יש סגר על הרצועה או שסוחרים עוברים חופשי?

ומה המדיניות של הממשלה ומערכת הביטחון בנושא?

עריכה אחרונה על ידי Legend
פורסם
לפני 37 דקות, gadik6 כתב:

שמע אני לא יודע מאיפה אתה מביא את התחזיות האלה, אבל לפעמים נשמע שאתה ממש מצפה לתרחיש האפוקליפטי הזה.

100 אלף מתים זה אומר שכחצי מהאוכלוסיה נדבקה וכ-3% מהנדבקים ימותו, תרחיש שהוא (כנראה) הגיוני רק במידה ולא נוקטים בשום צעדים כלל.

כדאי גם לציין שאנחנו כרגע עומדים על 0 מתים (ואני מאוד מקווה שזה לא ישתנה), כך שהמרחק עד 100 אלף (או אפילו אלף) הוא מאוד גדול, גם מבחינת הפעולות שינקטו במידה ונתחיל לצעוד בכיוון הזה.

לפי כל הנתונים הידועים כרגע, אלו המספרים. 

מרקל טענה ש 50-70 אחוז מאוכלוסיית גרמניה עלולה להידבק וכ-3 אחוזים תמותה צפויים 

ראש הממשלה שלנו ציטט אותו במסיבת העיתונים.

הסיבה שכולם נדבקים ל 3% , זה בגלל שהיו 3400 מתים על 100,000 חולים לפני שבוע ואירגון הבריאות העולמי תיקן את ה 2% מהחישוב הקודם ל 3.4%.

בפועל אם לוקחים בדיוק את אותם מספרים שהם לקחו לפני שבוע מקבלים כבר יותר מ 3.4 אחוז , אבל אף אחד לא רוצה באמת לפרסם מספר יותר גבוה.

אז נשארים עם ה 3% . 

אם תעקוב פה אחרי אחוזי התמותה מהמקרים שנסגרים תראה שהם רק עולים כל הזמן , לפני שבוע היה 6% , עכשיו זה כבר 7% 

https://www.worldometers.info/coronavirus/

אני מבין את התקווה שלך שהמצב שלנו ישאר על 0 אחוזי תמותה , אבל אני חושש שזה לא יקרה. 

לפני 35 דקות, Transporter כתב:

לא הבנתי למה אומרים שנקבל הגנה חיסונית ?

הרי אדם יכול להדבק שוב ושוב לא?

היה פרסומים מיפן על חולים שהחלימו ואז נדבקו שוב.

אחרי זה הבינו שהבדיקות של יפן לא מדייקות, היה גם ישראלי  (שמעון דהן) שהיה חולה ביפן , 

הבריא - נבדק ונמצא נקי, עלה למטוס לארץ 

בארץ נבדק ונמצא חולה.. אחרי יומיים הוא היה נקי מהוירוס.

בכל מקרה,   כל הרעיון של חיסון הוא לחשוף את הגוף לוירוס מוחלש גנטי - שדומה מאוד לוירוס האמיתי 

ככה הגוף מתרגל את המחלה והוא הופך להיות מחוסן .

אם אפשר להידבק שוב אחרי שאתה חולה , אז תעדכן את כולם,  כי אי אפשר לפתח חיסון וחבל על המליארדים ששופכים על זה מסביב לעולם. 

ושוב אני מתנצל על הפרנואידיות שלי , ושוב אני לא מבין את אלו שכותבים שאני כאילו מחכה שזה יתפרץ. 

היו כמה מקומות שניסיתי לכתוב קצת אחרת :

-סתם שפעת

- 8 מילארד בני אדם בעולם ורק 130 אלף חולים ורק  5000 מתים ב -3 חודשים .

לא מבין את הפאניקה .  

האם אתם יודעים שבאוכלוסיה של 8 מילארד אז בכל שנה מתים לפחות 1% מהאוכלוסיה (כי אף אחד לא חי עד גיל 100). 

זה אומר 80 מיליון בשנה. 

אז בשלושה חודשים האחרונים מתו 20 מיליון אנשים מסביב לעולם בלי קשר לקורונה.

אז מה הביג דיל מעוד 5,000 ? 

לפני 5 דקות, Legend כתב:

אני מעדיף שנדלג ישר לעונה של 2021.

הפורמט החדש של המכוניות הולך לשבור שיאים.

גם ב-MMA המצב זהה.

ה-UFC מקיים אירועים בלי צופים. אני חושב שמחר יהיה אירוע בברזיל בלי צופים, ומשם ואילך כל האירועים יתקיימו ב-Apex.

בבלאטור גם ביטלו את הקהל.

גם בענף הפסטיבלים: Ultra Miami בוטל.

Tomorrowland Winter יתקיים ללא קהל, יעשו live streaming ככל הנראה.

דבר אחד שלא מדברים עליו זה רצועת עזה.

מה יקרה כששם יתחילו להידבק?

מה המצב כיום? בכלל יש סגר על הרצועה או שסוחרים עוברים חופשי?

ומה המדיניות של הממשלה ומערכת הביטחון בנושא?

הכל תלוי איזה ממשלה הולכת להיות לנו ביום ראשון. 

וגם בשאלה החוקית מבחינת החוקים הבינלאומיים?

האם רצועת עזה והרשות הפלסטינית הינה תחת חסות או כיבוש של מדינת ישראל ?

האם אנחנו חייבים לספק להם תרופות ?

האם אנחנו חייבים להביא את החולים שלהם לבתי חולים שלנו? 

אולי בכלל הקורונה תייצר הפרדה ?  פתאום התנחלויות יתפנו מרצון ?  

הצבא יתראגן על קו שנוח לבצע ממנו סגר? 

ועוד שנה שנתיים אחרי שהכל יעבור זה יהיה הגבול הרישמי ?

ככה זה בחיים,  הצורך קובע את המציאות 

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, korola כתב:

הסיבה שכולם נדבקים ל 3% , זה בגלל שהיו 3400 מתים על 100,000 חולים לפני שבוע ואירגון הבריאות העולמי תיקן את ה 2% מהחישוב הקודם ל 3.4%.

בפועל אם לוקחים בדיוק את אותם מספרים שהם לקחו לפני שבוע מקבלים כבר יותר מ 3.4 אחוז , אבל אף אחד לא רוצה באמת לפרסם מספר יותר גבוה.

אז נשארים עם ה 3% . 

אם תעקוב פה אחרי אחוזי התמותה מהמקרים שנסגרים תראה שהם רק עולים כל הזמן , לפני שבוע היה 6% , עכשיו זה כבר 7% 

https://www.worldometers.info/coronavirus/

ליחס הזה - מספר מקרי המוות חלקי מספר מקרי ההחלמה - אין שום משמעות כרגע, מכיוון שהזמן הממוצע מרגע ההדבקה ועד למוות קטן בהרבה מהזמן הממוצע מרגע ההדבקה ועד להחלמה. מכיוון שקצב ההדבקה עצמו הוא אקפוננציאלי (בזמן), ברור לגמרי שמספר המתים יעלה בקצב מהיר יותר ממספר מקרי ההחלמה (בהנחה שאחוז מקרי המוות מתוך מקרי ההדבקה הוא קבוע). לכן ליחס ביניהם, כאמור, אין משמעות אמיתית. למעשה, תהיה לו משמעות אמיתית רק לאחר שההדבקה תפסק וכל המקרים יסגרו.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, korola כתב:

וגם בשאלה החוקית מבחינת החוקים הבינלאומיים?

האם רצועת עזה והרשות הפלסטינית הינה תחת חסות או כיבוש של מדינת ישראל ?

האם אנחנו חייבים לספק להם תרופות ?

האם אנחנו חייבים להביא את החולים שלהם לבתי חולים שלנו? 

אולי בכלל הקורונה תייצר הפרדה ?  פתאום התנחלויות יתפנו מרצון ?  

הצבא יתראגן על קו שנוח לבצע ממנו סגר? 

ועוד שנה שנתיים אחרי שהכל יעבור זה יהיה הגבול הרישמי ?

ככה זה בחיים,  הצורך קובע את המציאות 

זו נקודה מעולה. מה יקרה ברצועת עזה/הרשות הפלסטינית When the shit hits the fan 

עזה אחד המקומות הצפופים בעולם אם לא הצפוף ביותר. תנאים סניטריים איומים ביוב זורם ברחובות, אין מים נקיים, אין הרבה אוכל, אין כמעט חשמל. על שירותי רפואה סבירים אין מה לדבר בכלל. מי אחראי להם? אנחנו? העולם? הם עצמם? הרי אנחנו מטילים סגר על רצועת עזה. 

כמות הבעיות שהוירוס הזה יוצר ברחבי העולם פשוט בלתי נתפסת. איך אנשים בכלל יכולים להגיד שהכל יחזור להיות כפי שהיה. 

הוירוס הזה הוא ה-game changer של המאה החדשה. ההשלכות שלו כל כך עצומות שיקח לנו שנים לעכל אותן. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אחוז הכלל עולמי לפי החישוב המקובל הוא 3.68%. מי שמושך אותו כלפי מעלה זה בעיקר איטליה עם 6.7% אירן עם 4.5% וסין עם 3.9%. דרום קוריאה מאזנת כלפי מטה עם פחות מאחוז אחד. אם פעולות של הרשויות כאן יגרמו לכך שנצליח גם להיות עם פחות מאחוז בודד של תמותה, זו תהיה הצלחה רצינית לדעתי.

פורסם (נערך)

אפשר לשכוח מזה. ישראל הולכת בכיון של אירופה. בנוגע לאיראן אני לא אתפלא אם אחוז התמותה שם נושק ל-7% - 8%. 

דרום קוריאה מראה איזה הבדל עצום יש באחוזי תמותה כאשר בתי חולים לא מגיעים למצב של קריסה. 

=================================================

ספרד עברה למצב חירום 

https://www.express.co.uk/news/uk/1254824/spain-coronavirus-spain-state-of-emergency-new-cases-europe-outbreak-spain-travel

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, malcishua כתב:

ליחס הזה - מספר מקרי המוות חלקי מספר מקרי ההחלמה - אין שום משמעות כרגע, מכיוון שהזמן הממוצע מרגע ההדבקה ועד למוות קטן בהרבה מהזמן הממוצע מרגע ההדבקה ועד להחלמה. מכיוון שקצב ההדבקה עצמו הוא אקפוננציאלי (בזמן), ברור לגמרי שמספר המתים יעלה בקצב מהיר יותר ממספר מקרי ההחלמה (בהנחה שאחוז מקרי המוות מתוך מקרי ההדבקה הוא קבוע). לכן ליחס ביניהם, כאמור, אין משמעות אמיתית. למעשה, תהיה לו משמעות אמיתית רק לאחר שההדבקה תפסק וכל המקרים יסגרו.

תגובה יפה ,  פסלת דרך חישוב אחת, אבל לא הצעת שום דרך אחרת. 

במקרים הסגורים יש 7%  תמותה 

אני חצי מסכים שקודם כל מתים ואז מחלימים  , למרות שבארץ יש כבר מחלימים ועדיים אין מתים .  

אז קח את כל המקרים הידועים 139 אלף מהם מתו קמת מעל 5000,   זה בערך 3.6 אחוז.

אבל.. לפי מה שאתה כתבת , קודם כל מגלים ורק אחר כך מתים , וקצת ההדבקה הוא אקפוננציאלי.

אז ברור שמספר החולים יעלה הקצב מהיר. 

סביר להניח שהאמת נמצאת בין 3.6 ל 7 אחוז. 

אתה יכול להיאחז בתקווה שיש עוד המון לא מאובחנים , אבל ככל שמתקדמים התיאוריה הזאת יורדת , וכנראה כמות הלא מאובחנים לא כל כך גבוהה.

לפחות לא פי 2 מכמות החולים הידועים. 

אבל .. אתה יכול להיות פרנואיד כמוני  , ולהבין שכרגע (חוץ מאיטליה) מתמודדים עם כמות חולים שמערכת הבריאות עוד יכולה לטפל .

אם המספרים של הנדבקים בכל העולם ישארו מתחת ל 10 מיליון , אז ממש לא משנה 3 אחוז או 7 אחוז.

אלו מספרים קטנים ברמה העולמית 

אבל ... אם לא נצליח להתמודד ונגיע לכמות חולים עולמית מעל 100 מיליון  (תיזכורת מדברים על אחוזי הדבקה של 50-70 אחוז מכל העולם)

אז אף מערכת בריאות בעולם לא תצליח להתמודד עם החולים 

ויהיו לנו מעל 10% מתים .. לא 3% .. 

שבת שלום לכולם 

ושנהיה בריאים 

עריכה אחרונה על ידי korola
  • תוכן חדש...