Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אונו 1.4 ie] הרכב החל לצלצל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כפי שצויין ע"י קודמיי, ההצתה באונו הינה מתוזמנת ע"י מודול, ואין לשנותה.

אולם, ייתכן כי אחד מחיישני מע' הדיג'יפלקס הלך לעולמו וגורם תזמון הצתה לקוי ומכאן הצלצולים.

כמו כן, כפי שציין wonderd, ייתכן והבעיה נעוצה בחוטי ההצתה עצמם. מה מצבם?

nko, איני מבין מדוע שאלתך רלוונטית, שכן הקשר בין כמות הנסועה שעבר הרכב לבין הבעיה כמעט ואינו קיים. מנוע שעבר כ-80K יכול להיות בעל כמות פיח של מנוע שעבר כ-200K, הכל תלוי באיכות הטיפול, השמן והדלק.

בברכה,

שחף בן צבי.

חוטי ההצתה בני שנה וחצי לכל היותר, מחר נבדוק הכל בצורה מעמיקה.

בכל מקרה, תודה על התגובות עד כאן.

פורסם

אני שמח להודיע בזאת שבעית הצלצולים נפתרה בלנטיס שלי! וכל זאת הודות ל 44K ל 3/4 מיכל.

ושאלה לתותחים: האם כדאי להחליף עכשיו שמן או לחכות לטיפול (עוד 7K ק"מ)?

ועוד שאלה: האם ישנה דרך לנקות חיישן נקישות?

פורסם
איני, חס וחלילה, מזלזל בנסיונך המרשים.

אני רוכש כבוד כלפי בעלי נסיון ושאיפתי היא להגיע לרמה שכזו.

אך רק ציינתי את העובדה שהסיבה לצלצולים במנועים זקנים היא הקטנת תא השריפה עקב כמות הפיח הרבה. אך כמות הפיח נבדלת ממנוע אחד למשנהו, ואמנם לרוב המנועים ניתן לקבל אינדיקציה לפי נתון הנסועה, ישנם תמיד מנועים אשר טופלו באדיקות ועלולים להיות נקיים לחלוטין מפיח, גם בקילומטרז' גבוה בהרבה מאחיהם שהחלו לצלצל.

אך אקבל את דבריך, כנאמר, "אין חכם כבעל נסיון".

קבל את התנצלותי על הפקפוק.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

שחף בוקר טוב!!

השאלה שלי לגבי מס' הק"מ שהמנוע עבר לא היתה" כדי ליפתוח כרטיס עבודה במוסך",וגם לא

כתשובה נחרצת לגבי תשובה לבעית הצילצולים שהבחור שאל.רק חלק מפאזל שצריך להרכיב

למתן תשובה.אגב ברב המיקרים עזרה השיטה לפתור את הבעיה טיפול 10000 בשיטת BG.

רציתי גם להוסיף שאיני יודע את הרקע המיקצועי שלך אבל תשובותיך מרוהטות ולעיניין.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

תודה על המחמאה.

אני מבין כעת שהינך צודק - רצית לברר מידע נוסף ע"מ למצוא את האבחנה הנכונה, אך אני (וצביקה) חשבתי ששאלתך מתייחסת לבעיה חד משמעית (אם האוטו עבר XX אז לבטח ישנו פיח במנוע).

לצערי הרב הרקע המקצועי שלי אפסי, אך יש לי ידע תאורטי רב, בשאיפה להגדילו ולהעשירו בעזרת פורום נכבד זה!

כעת אני בסוף כיתה י"ב במגמה עמוסה, וכולי תקווה שבקיץ יזדמן לי לבקר במוסכים ע"מ ללמוד ואולי להתנסות.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
שחף בוקר טוב!!

השאלה שלי לגבי מס' הק"מ שהמנוע עבר לא היתה" כדי ליפתוח כרטיס עבודה במוסך",וגם לא

כתשובה נחרצת לגבי תשובה לבעית הצילצולים שהבחור שאל.רק חלק מפאזל שצריך להרכיב

למתן תשובה.אגב ברב המיקרים עזרה השיטה לפתור את הבעיה טיפול 10000 בשיטת BG.

רציתי גם להוסיף שאיני יודע את הרקע המיקצועי שלך אבל תשובותיך מרוהטות ולעיניין.

נתי

מצטרף לנתי בדברי השבח לשחף, אשר מהכרותי הקצרה שלי עם הודועתו בפורום , משתמע כאילו הבחור בעל וותק של 30 שנה , בענף הרכב, הבחור בעל ידע רב מאד יחסית לגילו, וזה לא פעם ראטשונה שאני משבח את שחף על בקיאותו הרבה, ועל הידע הרב שהוא מפגין!

שחף כל הכבוד , המשך כך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה רבה צביקה!!

אין לך מושג עד כמה אני מעריך את דבריך, ולשמוע דברים אלו ממומחה שכמוך מעלות חיוך מאוזן לאוזן על פניי.

האמינו לי שאני מאוד מאוד מעוניין ללמוד עוד הרבה ולהשכיל בתחום המועדף ביותר עליי, אך לצערי הרב אין ברשותי אמצעים מספקים לכך מלבד פורום זה (שבהחלט מדהים בכמות הידע שניתן ללמוד מהנאמר בו), והייתי רוצה מאוד להתנסות מעשית.

בתקווה שבקיץ יהיה לי הזמן והיכולת להתעלק על כמה מכונאים ולנסות לעזור להם,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ניתן לקדם את ההצתה במע' הדיג'יפלקס באונו.

לפני שמבצעים פעולה זו, רצוי לבדוק את חיבור ההארקה של ה"פלקס".

בכדי לקדם את ההצתה ב"פלקס" יש לגלות את המחבר החשמלי ע"י הסרת הגומיה המגינה עליו, שני החיבורי השמאליים ביותר אמורים להיות ללא חיווט.

הפעולה הנדרשת היא חיבור אחד מהשניים(אינני זוכר מי מהם, אך לא נגרם נזק אם טועים - בוודאות) אל גוף הרכב, פשוט יש ליצור הארקה נוספת ל"פלקס".

פעולה זו הינה מנסיון בעבר עם רכבי השכרה שבעלי אותה תופעה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

טרררר.....טררררר....

טרררר....טרררר.....

הלו זו ג'קלין?

הלו מרכזיה שילשתי אסימון תתני לי את ג'קלין במספרה סימון.

(מענה קולי:"המספר שחייגת הוחלף במספר חדש,נא עיין במדריך הישן".

גברי:"תודה רבה".

מענה קולי"על לא דבר").

עד כאן פתיח קל עבור צביקה ידידי חובב הגשש. :grin:

ועכשיו ברצינות:

ישנם גורמים רבים מאד לתופעת הדטונציות וכדי לגלות את הסיבה יש להשתמש בשיטת האלימינציה:

ביניהם:

1.כיוון הצתה לא נכון(מוקדמת או מאוחרת).

2.התחממות המנוע מכל סיבה שהיא.

3.הצטברות פיח בראשי הבוכנה והמנוע אשר גורם לשינוי יחס הדחיסה והקטנת נפח המנוע.

4.אותו פיח גורם לתופעת ה-GLOWING -התלהטות כמו סיפרלה של גוף חימום ,תופעה שנגרמת עקב חימום יתר ונטיית הפיח לפתח תופעה זו עקב היותו אוגר חום ולא מפזרו(מוליכות חום נמוכה).

התופעה גורמת להתפוצצות מוקדמת של התערובת לפני שהניצוץ מגיע לפלג.

5.(במיקרה פיח שימוש בשמן מנוע איכותי ושימוש בK44 פעם בחצי שנה עד שנה יעלימו את התופעה לגמרי (אם הסיבות לה זה עודף פיח)).-אצלי לאחר 200K ק"מ אין כלל תופעת צילצולים גם בלחיצות חזקות(בהילוך המתאים כמובן).

6.נסיעה כאשר רמת ה-CO נמוכה מדי -תופעה בדוקה שגורמת לצילצולים,התחממות המנוע,במקרים קיצוניים עלולה להביא ל"שריפת" שסתומים-יש לגשת מייד למכון לתאום מנוע\קרבורטורים הזרקות ולבצע כיוון CO.(אצלי היה 0.2 והיו לי צילצולים מדי פעם ולאחר כיוון העלו ל 0.45 אחוז CO-וכרגע אין כלל).

7.משיכת הילוכים- או לחיצת הגז עד הסוף(ברכב ידני) -תגרום לעומס יתר על המנוע(למשל בעליה ,פתיחת מצערת מלאה בהילוך חמישי תגרום לצילצולים)-עומס יתר על המנוע.

8.מזג אויר חם-אויר חם מדי שיכנס אל הצילינדר עלול לגרום להצתה מוקדמת ולירידה בביצועים וכח המנוע וכן להתחממותו-במזג אויר שרבי אין לאמץ את המנוע ויש להתנהג איתו בעדינות.

9.מצתים "חמים"מידי אשר גורמים לתופעת הGLOWING-מצתים בעלי מירווח לא מתאים למערכת ההצתה-מצתים שתמו חייהם ויש להחליפם.

10.פילטר אויר סתום אשר מונע תערובת תקינה וגורם למאמץ נשימה למנוע.

תחזוקה נאותה של כל המערכות(קירור הצתה דלק שימוש בK44 נהיגה מתונה) יעלימו את תופעת הצילצולים ברוב המיקרים.

ניצן

• תוכן חדש...