Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך בגלל שהאוטו לא "סחב" ולא העלה סלדים.

הבחור פשוט ניקה את הMAF סנסור ע"י ריסוס ספריי קרבורטורים עליו ובדרך גם ריסס כמה לחיצות לתוך סעפת היניקה (מהפתח בפילטר אוויר) ביחד עם משחק עם הפרפר.

האם זאת הדרך היעילה ביותר לניקוי סנסור מאפ?

והאם ריסוס של ספריי קרבורטורים לסעפת היניקה יכול להזיק (למצערת ולחיישנים אחרים)?

פורסם
היום הייתי במוסך בגלל שהאוטו לא "סחב" ולא העלה סלדים.

הבחור פשוט ניקה את הMAF סנסור ע"י ריסוס ספריי קרבורטורים עליו ובדרך גם ריסס כמה לחיצות לתוך סעפת היניקה (מהפתח בפילטר אוויר) ביחד עם משחק עם הפרפר.

האם זאת הדרך היעילה ביותר לניקוי סנסור מאפ?

והאם ריסוס של ספריי קרבורטורים לסעפת היניקה יכול להזיק (למצערת ולחיישנים אחרים)?

בהנחה שלא משחקים במשחק הניחושים, באיזה רכב מדובר ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סליחה שלא ציינתי מקודם...:mm_surpri

מדובר במאזדה לנטיס מודל 2000

האם זה פתר את הבעיה ?

ברוב המקומות מנקים את הזוהמה שמצטברת בסעפת היניקה באמצעות ספריי קרבורטורים, שברוב המותגים שנמכרים כיום אין חשש מנזק שהתרסיס גורם (בעבר היו מרבית התרסיסים גורמים לנזק לחיישן החמצן).

התרסיס ממיס משקעי פיח ושומן בצורה יעילה ולכן מנקים איתו את איזור בית המצערת והחיישן.

במאזדה קיימת תופעה נפוצה נוספת בה צינור הגומי הגמיש שנמצא בסעפת היניקה אחרי חיישן ה MAF נוטה לפתח סדקים ולקבל קריאה שגויה (וזה בא לידי ביטוי בחוסר סחיבה וכד').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התוצאות של ניקוי הסנסור היו נפלאות...האוטו התחיל פתאום "לסחוב" כמו שצריך.

אבל מה שמעניין אותי זה הדרך היעילה ביותר לניקוי הסנסור (אולי כדאי לשפשף אותו בעדינות עם משהו)?

דבר נוסף זה, שחזרו הצלצולים שנעלמו להם יחד עם הסחיבה!

ועוד שאלה על הדרך - איזה חלק בגיר אוטומט אחראי על זה שהאוטו לא ידרדר בעליה אחורה (היום שמתי לב שהרכב מדרדר לאט לאט אחורה ולא נעצר)?

פורסם
התוצאות של ניקוי הסנסור היו נפלאות...האוטו התחיל פתאום "לסחוב" כמו שצריך.

אבל מה שמעניין אותי זה הדרך היעילה ביותר לניקוי הסנסור (אולי כדאי לשפשף אותו בעדינות עם משהו)?

דבר נוסף זה, שחזרו הצלצולים שנעלמו להם יחד עם הסחיבה!

ועוד שאלה על הדרך - איזה חלק בגיר אוטומט אחראי על זה שהאוטו לא ידרדר בעליה אחורה (היום שמתי לב שהרכב מדרדר לאט לאט אחורה ולא נעצר)?

אסור לגעת או לשפשף בשום פנים ואופן את חיישן ה MAF. את החיישן ניתן לנקות עם תרסיס לניקוי קרבורטורים או תרסיס לניקוי מגעים (אלקטרוניקה). פעולה זו מומלצת אחת לכמה עשרות אלפי קילומטרים ומעל לכל חשוב להחליף את מסנן האויר בזמן כי תוצאה של מסנן אויר סתום היא חיישן MAF מלוכלך בזוהמה (שעברה את מסנן האויר).

החלק בגיר נקרא ממיר מומנט. במידה והגיר חלש האוטו יתדרדר בעליות קלות מאוד.

כמובן שבעליות מאוד מאוד תלולות זה טבעי שכל רכב יתדרדר מעט אחורה, גם אם הוא אוטומטי והכל תקין (למרות שזה דיי נדיר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק אתה ממליץ פשוט לרסס ספרי קרבורטורים לתוך הפרפר תוך כדי לחיצה קלה על הגז כשהרכב מונע?

מדובר בהזרקה, יש נזק אפשרי מדבר כזה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
איציק אתה ממליץ פשוט לרסס ספרי קרבורטורים לתוך הפרפר תוך כדי לחיצה קלה על הגז כשהרכב מונע?

מדובר בהזרקה, יש נזק אפשרי מדבר כזה?

עדיף שלא.

הדרך הכי טובה לנקות את הבית מצערת (במינימום פירוקים) הוא להשתמש במברשת שיניים ישנה וחומר ניקוי מתאים (אפשר להשתמש גם בבנזין רגיל !) - וכמובן, הרבה מטליות סופגות לצורך ספיגת הליכלוך לאחר הקירצוף.

כיום ניתן למצוא בשווקים גם תרסיס יעודי לניקוי בתי מצערת (AIR INTAKE CLEANER).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה לגבי יעילות הפעולה בבאלנו?

ואם אפשר יותר פרטים על אופן הפעולה גם אפ ספרי וגם אם מברשת!

אם אתה משתמש בספריי קרבורטורים, המברשת לא נחוצה ואף מזיקה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

איציק את המצערת אני מפרק ומנקה, השאלה שלי היא איך אפשר לנקות את המאפ סנסור מבלי לפרק, יש שיטה או שרצוי מאוד לפרק ורק אז לרסס עליו ספרי? יש לי בעיה דיי רצינית לפרק אותו בגלל זה אני שואל

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
איציק את המצערת אני מפרק ומנקה, השאלה שלי היא איך אפשר לנקות את המאפ סנסור מבלי לפרק, יש שיטה או שרצוי מאוד לפרק ורק אז לרסס עליו ספרי? יש לי בעיה דיי רצינית לפרק אותו בגלל זה אני שואל

אצלך יש MAF סנסור ? כמדומני יש לך MAP סנסור...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי שמתכוון לנקות את החיישנים, שימו לב. אם אתם משתמשים בספריי קרבורטור עם צינורית, שימרו על מרחק סביר ואל תדחפו את הצינורית אל תוך הסליל הדק (חיישן כמות אוויר). אתם עלולים לקרוע אותו ואז הנזק הוא מאות שקלים.

שימו לב.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...