Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר ההצלחה המסחררת בהמלצות לבחירת רכב מהפורום (קנינו הונדה גאז' לא היברדית) הגיע הזמן לנסות שוב.

והפעם - המשפחה מתרחבת. בקרוב תהיה תינוקת בת שנה וחצי ולידה אחיה שרק נולד. זה אומר, שלפחות חצי שנה, אנחנו נרצה שני כסאות בטיחות, במושב האחורי, נגד כיוון הנסיעה. אבל זה לא מספיק - אנחנו נרצה מקום למבוגר בין שני הכסאות האלו ודרך סבירה להכנס פנימה והחוצה.

אלו הדרישות, לפי עדיפות:

1. רכב בטיחותי (5 כוכבים)

2. מקום לשני מושבי בטיחות נגד כיוון התנועה + אדם בוגר שיושב ביניהם

3. תא מטען גדול מספיק כדי להכיל שתי עגלות (אבל כמה שיותר גדול יותר טוב)

4. חיסכון בדלק

5. מחיר

6. יכולות שטח (זה תמיד נחמד)

כמובן שאחרי ההמלצות כאן אנחנו נכתת רגליים, נעשה נסיעות מבחן ונבדוק הכל. אבל נשמח לקבל המלצות על הרכבים שבכלל עונים על הצרכים שלנו.

תודה רבה!

פורסם

פיקסו ( 5 מקומות או 7 מקומות), גרנד סניק, smax, וורסו(המושבים נפרדים אז אולי יתאים)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

בדרך כלל רכבים עם מושבים נפרדים ( כל מושב ניתן להזיז קדימה ואחורה) יותר רחב מרכב עם מושב אחד.
תסתכל על פיקסו ותבין. רק מהסיבה שציינת שאתה רוצה שני מושבי בטיחות נגד הכיוון ואדם בוגר שישב בינהם.

פורסם

מזל טוב על הלידה, אל תשכח שכסאות תינוק נגד כיוון הנסיעה יהפכו בעוד שנה לכסאות תינוק עם כיוון הנסיעה ובגלל תצורת הכסא הם יתפסו הרבה יותר מקום למסכן שיושב במרכז.

השאלה היא כמה המקום במרכז חשוב, האם חשבת על האפשרות לשים את הרך הנולד בשעה טובה במושב הקידמי נגד כיוון הנסיעה ומאחור הנוסע המשגיח עם הילדה הגדולה יותר ?

בעוד כמה חודשים לא יהיה הכרח למבוגר שיחלוק מושב איתם בנסיעה ומבחר האפשרויות שלך יגדל משמעותית.

פורסם

רוב הכיסאות היום הם כיסאות מתהפכים. כלומר כאשר צריך שהכסא יהיה עם כיוון הנסיעה רק מסובבים אותו. זה כסא מגיל לידה ועד גיל 4-5 בערך כך שההמלצה שלך שבעתיד הקרוב הכיסאות יתחלפו היא לא נכונה. אולי המבוגר באמצע לא ישב שם, אבל הכיסאות לא ישתנו.

נקודה אחת שציינת לגבי כסא בטיחות במושב הקדמי - לדעתי יש להמנע מכך מהכיוון הבטיחותי. תינוק שנמצא בכסא הקדמי גורם להסחת דעת הנהיגה אשר עלולה לגרום לתאונת דרכים.

פורסם
לפני 50 דקות, Roycohen1979 כתב:

מזל טוב על הלידה, אל תשכח שכסאות תינוק נגד כיוון הנסיעה יהפכו בעוד שנה לכסאות תינוק עם כיוון הנסיעה ובגלל תצורת הכסא הם יתפסו הרבה יותר מקום למסכן שיושב במרכז.

השאלה היא כמה המקום במרכז חשוב, האם חשבת על האפשרות לשים את הרך הנולד בשעה טובה במושב הקידמי נגד כיוון הנסיעה ומאחור הנוסע המשגיח עם הילדה הגדולה יותר ?

בעוד כמה חודשים לא יהיה הכרח למבוגר שיחלוק מושב איתם בנסיעה ומבחר האפשרויות שלך יגדל משמעותית.

תודה!
הכיסא של הגדולה יתהפך להיות עם כיוון הנסיעה חצי שנה אחרי הלידה. הכיסא של הקטן רק כעבור שנתיים (אלו ההמלצות). לגבי הצבת כיסא מקדימה, זה דבר שאנחנו לא מעוניינים בו משלל סיבות.

אז הנחת המוצא שלנו היא שמבוגר ישב מאחור עד שהילדים לא יצטרכו מבוגר לידם (גיל 3? 4? אין לי מושג.)

לפני 13 שעות, asix כתב:

פיקסו ( 5 מקומות או 7 מקומות), גרנד סניק, smax, וורסו(המושבים נפרדים אז אולי יתאים)

לפי האתר של סיטרואן פיקסו כבר לא מוצעת למכירה. היות ואנחנו מתכננים לעשות נסיעות מבחן - על זה דגם מהקיימים היום אתה ממליץ?

פורסם

הפיקסו החליפה את השם לספייסטורר. מצטער על ההטעיה.
ספייס טורר - 5 מקומות.
גרנד ספייס טורר - 7 מקומות.
לאנשי מקצוע זה עדיין פיקסו למרות החלפת השם.

פורסם

היי, לי יש סיטרואן פיקאסו 5 מקומות (שכאמור היום מכונה ספייס טורר)
לרכב תא מטען גדול שכנראה יכיל 2 עגלות: אם העגלה קצרה מספיק ניתן למקם אותה לאורך ואז היא תופסת חצי תא מטען (עם אפשרות להניח דברים עליה)

מושבים נפרדים אם אפשרות הזחה קדימה\אחורה על מסילות נפרדות מגדילות את הסיכוי של אחד מכם להתמקם בין שני מושבי הבטיחות.

ברכב יש פטנט שימושי: הקונסולה בין המושבים הקדמיים ניתנת להסרה, הדבר יקל על כניסה למושב האחורי האמצעי כאשר שני מושבי בטיחות נגד כיוון הנסיעה חוסמים את הכניסה משני הצדדים מאחור.

ל C5 איירקרוס מבנה מושב אחורי דומה, תא המטען גדול גם כן והוא בעל יכולת שטח גבוהה יותר מהספייס טורר (אבל הוא לא פורסטר).

גרסת הדיזל חסכונית יחסית (הספייס נמכר עם מנוע בנזין 1.2 טורבו). 

אפשרות נוספת שאולי כדאי לבדוק היא סובארו פורסטר אם באמת יש חשיבות ליכולת השטח. הפורסטר רחב, ייתכן ומבוגר יוכל לשבת בין שני מושבי בטיחות, צריך לנסות. 

בנוסף הוא בטיחותי אבל לא חסכוני (בעל מנוע 2.5 אטמוספרי), תא המטען גדול ויש אחריות ל5 שנים (גם לסיטרואן C5 יש, לא בטוח אם גם לספייסטורר).

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

רוב הכיסאות היום הם כיסאות מתהפכים. כלומר כאשר צריך שהכסא יהיה עם כיוון הנסיעה רק מסובבים אותו. זה כסא מגיל לידה ועד גיל 4-5 בערך כך שההמלצה שלך שבעתיד הקרוב הכיסאות יתחלפו היא לא נכונה. אולי המבוגר באמצע לא ישב שם, אבל הכיסאות לא ישתנו.

נקודה אחת שציינת לגבי כסא בטיחות במושב הקדמי - לדעתי יש להמנע מכך מהכיוון הבטיחותי. תינוק שנמצא בכסא הקדמי גורם להסחת דעת הנהיגה אשר עלולה לגרום לתאונת דרכים.

לא אמרתי שהכסאות יתחלפו אלא יתהפכו, תאמין לי מנסיון אישי עם ילדה בת 12 ושני בנים בני 6 ו 3...

כשהכסאות עוברים להיות עם הפנים לנסיעה הם תופסים מקום טוב יותר מבחינת היושבים מאחור.

בנוסף אתה טועה בהנחה שלך שהמבוגר לא ישב באמצע- הוא יוכל להיות רק באמצע כיוון שמעטים הכלים שיש להם חיבורי איזופיקס במושב האמצעי או שהאמצעי אינו מוגבה כך שניתן להושיב בו מושב תינוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

טריגו, סליחה שאני מנדב את דעתי בנושא שלא נשאלנו לגביו - לדעתי תוריד את הדרישה לישיבה של מבוגר בין המושבים. אנחנו כמו רבים מאוד אחרים הסתדרנו יופי עם שני תינוקות/פעוטות (במקרה שלנו תאומים) מאחורה בלי שום בעיה. בנסיבות רגילות אני לא רואה בכך שום צורך, והדרישה הזו מגבילה אתכם מאוד בבחירת רכב עתידי.

חזיר דיזל

פורסם
לא אמרתי שהכסאות יתחלפו אלא יתהפכו, תאמין לי מנסיון אישי עם ילדה בת 12 ושני בנים בני 6 ו 3...
כשהכסאות עוברים להיות עם הפנים לנסיעה הם תופסים מקום טוב יותר מבחינת היושבים מאחור.
בנוסף אתה טועה בהנחה שלך שהמבוגר לא ישב באמצע- הוא יוכל להיות רק באמצע כיוון שמעטים הכלים שיש להם חיבורי איזופיקס במושב האמצעי או שהאמצעי אינו מוגבה כך שניתן להושיב בו מושב תינוק.
התכוונתי שהאדם המבוגר לא ישב בעתיד באמצע כי הוא לא ישב מאחור. לא התכוונתי שהוא ישב איתם באחד מהצדדים.
לגבי איזופיקס במושבים אמצעיים - ברכבים שהמושב האחורי מחולק ל 3 יש איזופיקס בכל 3 המושבים, להבדיל ממושב אחד ארוך שיש לו איזופיקס רק במושבים הצדדיים.
שמתי לב שבשנים האחרונות שמים איזופיקס גם במושב הקדמי ימני. ראיתי את זה באאודי, פג'ו וסיטרואן. מניח שיש עוד יצרנים אירופאיים שמתקינים איזופיקס במושב הקדמי ימני.

פורסם
לפני 23 שעות, mcshmupi כתב:

היי, לי יש סיטרואן פיקאסו 5 מקומות (שכאמור היום מכונה ספייס טורר)
לרכב תא מטען גדול שכנראה יכיל 2 עגלות: אם העגלה קצרה מספיק ניתן למקם אותה לאורך ואז היא תופסת חצי תא מטען (עם אפשרות להניח דברים עליה)

מושבים נפרדים אם אפשרות הזחה קדימה\אחורה על מסילות נפרדות מגדילות את הסיכוי של אחד מכם להתמקם בין שני מושבי הבטיחות.

ברכב יש פטנט שימושי: הקונסולה בין המושבים הקדמיים ניתנת להסרה, הדבר יקל על כניסה למושב האחורי האמצעי כאשר שני מושבי בטיחות נגד כיוון הנסיעה חוסמים את הכניסה משני הצדדים מאחור.

ל C5 איירקרוס מבנה מושב אחורי דומה, תא המטען גדול גם כן והוא בעל יכולת שטח גבוהה יותר מהספייס טורר (אבל הוא לא פורסטר).

גרסת הדיזל חסכונית יחסית (הספייס נמכר עם מנוע בנזין 1.2 טורבו). 

אפשרות נוספת שאולי כדאי לבדוק היא סובארו פורסטר אם באמת יש חשיבות ליכולת השטח. הפורסטר רחב, ייתכן ומבוגר יוכל לשבת בין שני מושבי בטיחות, צריך לנסות. 

בנוסף הוא בטיחותי אבל לא חסכוני (בעל מנוע 2.5 אטמוספרי), תא המטען גדול ויש אחריות ל5 שנים (גם לסיטרואן C5 יש, לא בטוח אם גם לספייסטורר).

תודה - נבדוק את הסיטרואן. אני חייב להגיד שהנסיון שלי עם רכבים צרפתים הוא לא כלכך טוב (אנו וסיטרואן) ובעיקר הנסיון הטוב שלי הוא עם יפניות (טויוטה, מאזדה, הונדה ודייהטסו). לכן לרוב אני משתדל להמשיך עם יפניות. אם נשים את נושא המרחב הפנימי בצד, איך הסיטרואן בתור רכב (מבחינת תקלות/מחלות ידועות/עלויות טיפולים וכו')?

לפני 18 שעות, קורן בן אשר כתב:

טריגו, סליחה שאני מנדב את דעתי בנושא שלא נשאלנו לגביו - לדעתי תוריד את הדרישה לישיבה של מבוגר בין המושבים. אנחנו כמו רבים מאוד אחרים הסתדרנו יופי עם שני תינוקות/פעוטות (במקרה שלנו תאומים) מאחורה בלי שום בעיה. בנסיבות רגילות אני לא רואה בכך שום צורך, והדרישה הזו מגבילה אתכם מאוד בבחירת רכב עתידי.

תודה על הדעה, הכל מתקבל בברכה. שוחחנו גם עם חברים שיש להם תאומים. העניין הוא שכאשר הפרש הגילאים הוא קטן (שנה וחצי) זה אפילו יותר מאתגר. שני תאומים בני חצי שנה לא יצליחו להזיק אחד לשני, בקושי יגיעו אחד אל השני. וכאשר שניהם בני שנה, הם כבר יודעים "להתמודד" אחד עם השני. החשש שלנו (שהתברר כמוצדק בשיחות עם הורים שהיו במצב דומה בעבר) הוא שהתינוקת הגדולה יכולה בטעות לפגוע בתינוק הקטן, והתינוק הקטן לא יכול לעשות כלום בנידון. אני מדבר על רמת לשחק עם רעשן ולהוציא לו עין. יש לה שליטה מוטורית טובה מספיק כדי למשוך/לזרוק דברים, אבל לא להזהר.
כמובן שאם לא נמצא אופציה נאלץ לעשות את זה, אבל מכל מי שדיברנו אותו (כולל הורים עם תאומים) אמרו שאם אפשר לשבת באמצע בנוחות זה מאוד מקל על הנסיעות.

• תוכן חדש...