Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מישהו יודע איך אני בודק עם חוטי ההצתה תקינים?

חוץ מבעין כמובן...

יש דרך לבדוק את הזרם עם וולטמטר? אם כן איך אני יודע כמה זרם אמור לעבור בהם?

תודה

:-D

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1)קח פלג תחבר לחוט ההצתה ותצמיד את החלק השני(התחתון)למנוע.

2)תן סטרטר ואז תוכל לראות אם יש ניצוץ(רצוי לעשות זאת בחושך כך תוכל לראות אם יש גם בריחת ניצוץ מהכבל עצמו אם יש בו חתך או פגע כלשהו)עשה זאת עם עוד אדם אחד שיתן סטרטר ואחד שיסתכל.

3)עשה את אותה פעולה בשאר החוטי הצתה.

4)אם תראה שאין ניצוץ בפלג באחד החוטים אז יכול להיות שהקוייל/מפלג/חוט הצתה לא טוב,אם תראה שבורח ניצוץ מאחד החוטים אז פשוט תחליף חוט.

פורסם

זה סבבה,

את זה אני יודע לעשות.

השאלה שלי היא איף אני יודע אם הזרם שמגיע מספיק או לא ?

בשביל מה מחליפים חוטי הצתה לעבים יותר?

:-D

פורסם

שלום רב!

זה השיטה הגרועה ביותר לבדוק חוטי הצתה , לא מומלצת, מיותרת ואסורה!

חשוב לפני שאתה נותן עצות אחיתופל !!

השואל שאל איך אני בודק תקינות של חוטי הצתה שמתפקדים, ופשוט רוצה לדעת אם להחליפם,

בגלל אורך חייהם( מומלץ כל 70000 ק"מ)?

ובכן חוטי הצתה מחליפים לפי אורך חיים, ובמקרה של פריצת ניצוץ שנגלית לעין, או במקרה של זיופים, בעבודת הרכב , מומלץ בעזרת מיכשור חשמלי , שנמצא בדרך כלל אצל חשמלאי, אך לא חובה!

יש כלל קבוע הרכב מתפקד היטב, לא לגעת!

ברכבים מודרנים עם הצתה אלקטרונית בדיקת ניצוץ על ידי הסטת הניצוץ מאחד החוטים,

לעבר גוף המנוע , יכולה להזיק לסליל ההצתה, למודול / למחשב, ויש להמנע מכך!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בעיקרון צביקה צודק.

אבל אם אתה רוצה לדעת בכל אופן איך עושים את זהבעזרת מיכשור אז ככה...

לוקחים אוומטר (רב-מודד). מכוונים אותו על התנגדות ומודדים את החוט משני הכיוונים. עם רמת ההתנגדות של החוט טובה (משו באיזור ה11) אזי זה אומר שהחוט טוב.

יש מבין?. ולא צריך לשחק עם כל מיני ניצוצות קל וחומר אם אתה לא מבין בזה בדיוק. מה גם שזה מזיק לקופסת פיקוד של הרכב כמו שצביקה אמר

פורסם

...מחכים שיירד הלילה...-רצוי ללא ירח...(אאווווווווו :twisted:)

מביאים את האוטו למקום חשוך(לא לגמרי כדי שתראה מה אתה עושה).

מניעים את המנוע

לוקחים שני מברגים ארוכים שטוחים

מצמידים קצה מברג א' לחיבור בין חוט ההצתה ל"כובע" שמכסה את הקונקטור (רוב הפריצות הן מחיבור זה-הן הכובע שמתחבר לפלג והן החלק שמתחבר לדיסטריביוטור,כל אחד לחוד).

לוקחים מברג ב' ומעבירים את החלק המתכתי שלו בהצלבה על החלק המתכתי של מברג א' לכיוון גוף המנוע או כל נקודת מינוס שהיא.

אם בקרבך את מברג ב' לכיוון המינוס פורץ ניצוץ או אז סימן שחוט ההצתה אינו תקין כיוון שהבידוד שלו יבש ומאפשר פריצת ניצוצות.

דבר זה לא ניתן לבדוק עם אוו-מטר.

וזה בדיוק הזמן שצריך להחליף את חוטי ההצתה לחדשים.

ניצן

פורסם

למזלו לא קיים מחשב בגולף מודל 92!

וכמדומני גם לא בלאדה סאמרה 1500 של ניצן לא קיים מחשב הצתה אלא מודול הצתה!

בברכה

צביקה

פורסם

??:roll:

ניצוץ שפורץ לכיוון ה(-) לא אמור לדפוק את המחשב כיוון שפוטנציאל המתח הוא "0"

אם המחשב מוארק היטב -אין סיכוי שיגרם לו נזק

אל מה אתה חושב מתפרקים הניצוצות בכל פעימת הצתה בצילינדר?:roll: -ותחשוב על זה...

(אני רק במקרה הנדסאי אלקטרוניקה שעובד בתחום 11 שנה...-אני יודע מה זה מחשב-ו-(-) )

אגב גם אצלי יש מחשב הצתה.

ניצן

פורסם

צביקה צודק.

ניצוץ לא מבוקר בחוט הצתה במערכת אלקטרונית (טרנזיזטורית), עלולה להזיק לטרנזיזטור ההספק של פיקוד סליל ההצתה. מעל 500 וולט מתח ראשוני. (40K וולט מתח מישני).

אותו הכלל למצתים לא מתאימים, במערכת הצתה אלקטרונית סטטית (DIS), אשר עלולים 'לשרוף' מחשב הזרקה/הצתה.

פורסם

כאשר המתח עולה בסליל ההצתה ואינו מתפרץ דרך המצת (פלאג) כניצוץ אז הוא יתפרק בתוך סלילי ההצתה וישרה מתח על הסליל הראשוני ודרכו אל מודול ההצתה שבתוך מחשב נהול המנוע או בדגמים ישנים לתוך המודול החיצוני. לכן יש להמנע מבדיקות של ניצוץ ע"י הרחקת חוט המצת.

במוסכים מקצועייים יש שפופרת זכוכית עם אלקטרודות המאורקת לגוף המנוע וחוט המצת מתחבר בצד השני ואז רואים את הניצוץ הפורץ בתוך שפופרת הבדיקה בין 2 האלקטרודות.

בדיקה מקצועית של כל מע' ההצתה הנה ע"י אוסילסקופ בדיקה לרכב המציג גרפים של המתח הגבוה אל המצתים ולפיהם ניתן לראות מצב חוטים, מצתים וכו'. ברכבים חדישים קשה להתחבר עם אוסילוסקופ כזה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
1)קח פלג תחבר לחוט ההצתה ותצמיד את החלק השני(התחתון)למנוע.

2)תן סטרטר ואז תוכל לראות אם יש ניצוץ(רצוי לעשות זאת בחושך כך תוכל לראות אם יש גם בריחת ניצוץ מהכבל עצמו אם יש בו חתך או פגע כלשהו)עשה זאת עם עוד אדם אחד שיתן סטרטר ואחד שיסתכל.

3)עשה את אותה פעולה בשאר החוטי הצתה.

4)אם תראה שאין ניצוץ בפלג באחד החוטים אז יכול להיות שהקוייל/מפלג/חוט הצתה לא טוב,אם תראה שבורח ניצוץ מאחד החוטים אז פשוט תחליף חוט.

שלום.

כול הכבוד אתה תותח ואים יש לא מחשב והוא ישרוף אותו מה תגיד סליחה לא היתכונתי

הבן-אדם ביקש עזרה לא ביקש שיגרם לא נזק!!!

לבעל הרכב כך אום מטר שים אותו על 20 אוהם ותבדוק את ההיתנגדות של החוט כאשר הוא מנותק מהרכב. חוט תקין צריך להראות ביין 8 ל16 אוהם יותר מיזה החוט פסול .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

$ שלום$ ועם בחוטי הצתה עסקינן - יש שני דרכים לבדוק את החוטים על ידי התנגדות אשר לא אמורה לעלות על 25,000 אוום ואוסילסקופ אשר את מכשיר ברור שאין ל.

אנשים תקנו אותי אם אני טועה שהתנגדות לא צריכה לעלות מ 25,000 כי חברי הפורום כתבו בשרשור זה מספרים אחרים.

$ תודה $

פורסם

$ תודה $

סליחה שאני שואל אתה מתעסק בחיי היום יום עם דולרים?

אני רואה שזה מאד שימושי אצלך, הדולרים!

• תוכן חדש...