Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוטים - התנגדות של 25,000 אוהם?!?!?

בלי לדעת כלום בנושא אני יכול להגיד לך שזו טעות מוחלטת!!!

(פעם המורה לפיזיקה צחק עלי שבחישוב התנגדות כבל קואקסיאלי קיבלתי 300...)

בכל מקרה התנגדות בחוטים היא מינימלית על מנת שלא ייפול (יתבזבז) עליהם מתח, יווצר חום וכו'...

...Carpe Diem

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר ל- סליחה שאני שואל אתה מתעסק בחיי היום יום עם דולרים?

אני רואה שזה מאד שימושי אצלך, הדולרים - הלוואי עלי שאני יתחיל להתעסק בדולרים, אבל זה נחמד ויפה לעין.

פורסם
חוטים - התנגדות של 25,000 אוהם?!?!?

בלי לדעת כלום בנושא אני יכול להגיד לך שזו טעות מוחלטת!!!

(פעם המורה לפיזיקה צחק עלי שבחישוב התנגדות כבל קואקסיאלי קיבלתי 300...)

בכל מקרה התנגדות בחוטים היא מינימלית על מנת שלא ייפול (יתבזבז) עליהם מתח, יווצר חום וכו'...

בלי לדעת כלום אל תגיב...עדיף.

הבחור צודק, התנגדות חוטי הצתה היא בין 10K-25K תלוי באורך החוט ובסוג מערכת ההצתה.

פורסם

אוקי, עכשיו התקלת אותי (לפחות הצהרתי שזה לא מידע כלשהו).

מה ההגיון בדבר - אם הם בעלי התנגדות כה גבוהה הם לא יתחממו בצורה מטורפת... ?

שוב סליחה על ההטעיה...

...Carpe Diem

פורסם

אני רואה היום כולם רוצים להכאיב לעצמם... אחד נוגע ברדיאטורים והשני ממשש חוטי הצתה...

בתור מי שהתנסה פעם - תביא בחשבון שלהתחשמל מניצוץ שפרץ זה תענוג קטן מאד. סט חוטי הצתה לא עולה הרבה (100-200 ש"ח) ואם יש לך חשד, תבדוק באוהם מטר ותחליף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אוקי, עכשיו התקלת אותי (לפחות הצהרתי שזה לא מידע כלשהו).

מה ההגיון בדבר - אם הם בעלי התנגדות כה גבוהה הם לא יתחממו בצורה מטורפת... ?

שוב סליחה על ההטעיה...

מערכת ההצתה , בצד המתח הגבוה , עובדת על זרמים נמוכים , כך שאין בעיית התחממות.

ההתנגדות הגבוהה של חוטי ההצתה נועדה לשיכוך הפרעות אלקטרומגנטיות (EMI) והפרעות רדיו (RFI), אשר עלולות לשבש פעולת עבודה של היחידות האלקטרוניות ברכב ולמערכת השמע.

תפקיד שני, 'להחליש' (או אם תרצה- לווסת) את עוצמת הניצוץ כדי לאפשר זמן ניצוץ ארוך יותר. ובעירה תערובת טובה יותר.

פורסם
בלי לדעת כלום אל תגיב...עדיף.

הבחור צודק, התנגדות חוטי הצתה היא בין 10K-25K תלוי באורך החוט ובסוג מערכת ההצתה.

אכן. שימו דגש על אורך החוט בעיקר.

במנועים טוריים בהם המפלג נמצא בצד המנוע, ההתנהגות תהיה בסדר עולה ככל שהחוט יותר ארוך. דוגמא;

החוט שהולך למצת הראשון שקרוב למפלג/סליל הצתה יהיה בעל התנגדות של (למשל) 8K אוהם.

זה שאחריו צריך להיות באיזור ה 9-10K אוהם וכיוצ"ב.

בדרך זו גם ניתן לגלות חוט הצתה פגום אחד ע"י כך שמקפידים לוודא את השינוי ההדרגתי ככל שהחוט ארוך יותר. ז"א שאם לחוט הראשון יש 8K אוהם, לשני 20K אוהם, לשלישי 12K אוהם ולרביעי 14K אוהם - אזי החוט השני תקול.

אגב - מבדיקה שעשיתי לפני 3 שבועות לחוטי הצתה ברכב אצלי נמצא שזוג (ימני) הם בעלי 6K אוהם והשמאליים 8K אוהם (הם טיפה יותר ארוכים).

חוט של 25K אוהם צריך להיות ממש ארוך....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין וולטמטר לבין אוומטר?

ואיזה מהם אני צריך לבדוק התנגדות של כבל?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
חוט של 25K אוהם צריך להיות ממש ארוך....

איציק

לאו דווקא.. תלוי בסוג המערכת הצתה. לדוגמא בהונדה: חוט 30 ס"מ נתוני יצרן 25K אוהם.

פורסם
לאו דווקא.. תלוי בסוג המערכת הצתה. לדוגמא בהונדה: חוט 30 ס"מ נתוני יצרן 25K אוהם.

לפחות בסיביק שאני מדדתי היה הרבה פחות (המקסימום היה 15-16K אוהם)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפחות בסיביק שאני מדדתי היה הרבה פחות (המקסימום היה 15-16K אוהם)

איציק

OK, בדקתי שוב בנתוני יצרן. ואתה קיבלת מדידה נכונה. הנתון מדבר על 25K אוהם כערך סף מקסימלי.

פורסם

א.אני לא נותן עצות אחיתופל לאף אחד,הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לגרום לאנשים לנזק.

ב.עד עכשיו לא נגרם נזק לשום מחשב/מודול ברכבים שעבדתי עליהם,ועבדתי על טויוטה וולוו הונדה ויגוארים ותתפלאו לשמוע ששום דבר לא נהרס!

ג.שוב פעם הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להזיק לאנשים ולמכוניות.

ד.אם כולם כ"כ חכמים אז תסבירו לי איך אף פעם לא נגרם נזק?איך שום מחשב לא נהרס?או שפשוט אלה רכבים בלי "מחשבים"!

ה.כמו כן אשמח להשכיל ולדעת איך וממה יכול להגרם נזק למחשבים?

פורסם
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין וולטמטר לבין אוומטר?

ואיזה מהם אני צריך לבדוק התנגדות של כבל?

מדובר שני מכשירים למדידת ערכים חמשליים כאשר יש קת בלבול אבל בכללי וולטמטר מודד וולטים (מתח) ואומטר מודד אוהמים (התנגדות) כאשר הרבה המכשירים מודדים גם וגם (יש להם מספר מצבים - מה שנקראים רב-מודד).

לבדיקת התנגדות תצטרך מכשיר שיכול לבדוק התנגדות(:)) כמו אומטר או רב-מודד...

...Carpe Diem

פורסם

שלום.

כתבתי בצורה פשוטה וברורה

התנגדות של חוטי הצתה הם ביין 8 ל16 אום.

מעל 16 אום יש להחליף חוטים כול היתר בילבול ביצייייייייים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...