Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה HB EXCITE - האצ'בק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני רכישת רכב שבנושא ואחרי השרשור והסקירה של green ירדו לי הרבה שאלות לגבי הרכב עצמו, אך עדיין מתלבט בין רמות אבזור, אודה על חוות דעת שלכם.

יש 3 רמות אבזור ברכב: הבסיסי, הפלוס והסקיי

הבדל כספי בין הבסיסי לשני ברמות האחרות הוא סה"כ 1000 ש"ח.

בהתחלה הייתי נעול על הפלוס, אך לאחר עיון בפורום הבנתי שחישוק הגדול יותר (17 במקום 16) גורם לצריכת דלק יותר גבוה. 

השנה יצא דגם הסקיי, עם גג פנוראמי שנפתח חשמלית.

לא יצא לי לראות את הדגם פיזית, גם לא הצלחתי למצוא סרטונים באינטרנטי=.

כמו כן, גם אף פעם לא היה לי רכב עם גג פנוראמי, ולכן אין לי שום ניסיון התרשמות בעניין.

השאלה האם שווה להוסיף 1000 ש"ח עבור גג חשמלי, האם הדבר פרקטי? מה לגבי חדירת השמש לאוטו בקיץ והתחממות הרכב, מרגישים?

בכל מקרה אשמח לכל חוות דעת וטיפ בנושא רכישת רכב חדש מהחברה, זה פעם ראשונה שאני קונה רכב מהניילונים וקצת חושש לטעות בבחירה.

פורסם (נערך)

קודם כל האם אתה מודע למשמעויות של רכישת רכב חדש מבחינת ירידת ערך?

בשנה הראשונה ירידת הערך מאד גדולה.

ברכישת רכב יד שניה אתה חוסך את ירידת הערך הזאת.

לגבי הגג הפנורמי, אני ראיתי את הדגם עם הגג הפנורמי מבחוץ ולא מבפנים.

הגג הפנורמי מכניס יותר אור ואווירה, לדעתי זה יותר רלבנטי לנוסעי המושבים האחוריים והנהג מרגיש בזה מעט.

מעבר לזה בארצנו החמה פתיחת הגג רלבנטית בשעות הבוקר או הערב בלבד.

בשעות החמות פתיחת הגג תצלה אותך, אבל בעדינות, כי בכל זאת יש מסנן קרינה בזכוכית שבגג.

השאלה הגדולה יותר היא מה קורה כאשר הגג סגור. האם כיסוי הגג אטום לגמרי או עשוי מבד מחורר, דק ושקוף.

אם הגג אטום לגמרי אז מדובר בחצי צרה, קרינת השמש לא חודרת, אבל חום יחדור לתא הנוסעים יותר מגג רגיל, באופן לא מורגש כי המזגן יעבוד פשוט קשה יותר.

אם הכיסוי לא אטום לגמרי, אז גם חום וגם קרינה מסוימת תחדור לתא הנוסעים. מבחינת החום שוב המזגן אמור לפצות על כך אבל נגד הקרינה אין מה לעשות.

גג פנורמי גם גוזל חלק ממרווח הראש.

בשורה התחתונה,

אני באופן אישי הייתי מוותר על הגג, לא זקוק או רוצה את מה שהוא נותן ולא רוצה את החסרונות שלו בכלל.

אבל אני כנראה מגזים בקטע הזה.

השאלה כמה אתה רגיש לדברים הללו.

אם נרכך קצת את הגישה, אפשר להחליט שאם הרכב ישמש רק אותך כנהג ללא ילדים מאחורה, אז אין צורך בגג.

אם יש ילדים מאחורה, והגג עם כיסוי לא אטום לגמרי הייתי מוותר גם.

אם יש ילדים מאחורה, הכיסוי אטום והילדים רוצים (אין ספק שהם ירצו), ומבחינת מרווח הראש זה לא מפריע לך, הייתי שוקל.

דרך אגב מבחינת מכירה עתידית, אני חושב שהגג יוסיף.

כמובן שתבדוק ותנסה בפועל ותחליט מה טוב לך.

עריכה אחרונה על ידי green
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

טוב אז בשעה טובה הזמנתי אתמוך את הדגם Exite Sky - זה עם גג הפנוראמי.

הרכב לא במלאי ונכון למועד ההזמנה אין תאריך משוערך להגעתו לארץ, לפי דבריו הסוכן בדרך כלל לוקח עד 3 חודשים שהרכב יגיע, האם מישהו יכול לאשר מהניסיון?

למרות שבטויוטה יש מבצע של 5000 ש"ח, על הדגם הזה המבצע לא תקף וגם המבצע מתייחס לרכבים שבמלאי.

שאלה נוספת, מכיוון שאני רוצה שכמה שפחות יגיעו ברכב בארץ, בכל זאת מה כן מומלץ להתקין בישראל?

הדבר היחיד שביקשתי זה חיישני רברס מאחורה ללא הצגת הנתונים על מולטימדיה, כי בכל זאת מצלמת רברס מגיעה עם האוטו.

ויתרתי גם על הקודן, האם תהיה בעיה בלבטח את הרכב?

התלבטתי גם לגבי תוספת לסגירת חלונות אוטומטית (כולל הגג), אבל להבני לחיצה ארוכה על כפתור נעילה בשלט יסגור גם את כל החלונות, אז לדעתי אין צורך להוסיף.

חוץ מזה אני די מתרגש, זה ניסיון ראשון שלי ברכישת רכב חדש מהחברה :)

פורסם (נערך)

תבדוק אם בקורולה שהזמנת יש תמיכה בישראל באנדרואיד אוטו/ אפל קאר.

אם אין תמיכה אז מערכת קונקטד של גיל קאר הייתי מתקין (היא מגיעה כברירת מחדל).

חיישני חניה אחוריים אין באמת צורך בתצוגה על המסך מאחר ויש את התצוגה המקורית של טויטה.

לגבי ביטוח ללא קודן, זה בהחלט אפשרי (אם יש לך ביטוח הסדר ממקום העבודה, ייתכן שספיציפית בו זה לא יהיה אפשרי).

לגבי זמני אספקה, אם הוא אמר לך 3 חודשים זה הטווח המקסימלי שהרכב יגיע, בדרך כלל הוא מגיע לפני כן אפילו. 

אבל זה אומר שהאספקה תהיה בחודש ספטמבר, די מאוחר בשנה. אולי עדיף לך כבר לחכות ולבקש אספקה לחודש ינואר 2021 שהרכב יהיה משנת דגם מתקדמת יותר.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

טוב שבחרת את הדגם עם הגג sky. גם נראה מרשים

ולא הרגשתי חום ברכב יותר מרכב אחר. ( יש לגיסתי רכב כזה) חוץ מזה המזגנים של טויוטה ידועים המתמודדים בצורה יעילה גם בחום הישראלי.

תתחדש.

פורסם

טוב קיבלתי טלפון שהאוטו צריך להגיע באוקטובר. 

יותר משלושה חודשים המתנה והמציג הציע לי להחליף לצבע לבן (במקום הברוזה שהזמני) שאותו יש בהספקה מיידית.

מצד שני הוא אמר שיש 5 אלף הנחה על הדגם הפלוס (שזה דגם יותר מאובזר) ובאפשרותי לחכות לאוקטובר ולקבל אקסיית פלוס בצבע ברנזה-שחור (דו צבעי).

סרטון של דגם הסקיי בצבע לבן עם הגג פנוראמי:

ספוילר

תמונה של דגם בפלוס בצבע ברונזה:

ספוילר

1979656100_05---2019-(1).thumb.jpg.2f8010e8349c1c4c9b558537da77b08a.jpg

עזרו לי להחליט :)  אני מזל מאזניים.

פורסם

על צבע תצטרך להחליט בעצמך.
אם המחיר של רמת הגימור הגבוהה יותר לא יקר באופן משמעותי אז עדיף ללכת עליה, מאובזרת יותר ונפוצה פחות.
לבן לדעתי מעלים את העיצוב.

פורסם

האמת שעדיין לא יצא לי לראות את הדגם עם הגג הפנוראמי בכביש, לכן בנפצות שלו לא עולה על הדגם הפלוס.

מצד שני דווקא על הפלוס יש הנחה והוא יוצא יותר זול ב 5000ש"ח מהסקיי. 😲

פורסם

דגם הפלוס יפה יותר, בגלל שילוב הגג השחור עם צבע נוסף ובייחוד עם צבע הברונזה הזה הוא מאד יפה והן בגלל צמיגים ברדיוס 17 בחתך נמוך.

גם הפנים שלו מגומר יפה יותר, משענת היד המרכזית והמשענות על הדלתות מצופות בעור סינטטי להבדיל מבד. יש לו גם יותר תוספות אבזור תבדוק במפרטים.

אם אתה גם יכול לרכוש אותו בהנחה של 5,000 ₪ ובמחיר נמוך יותר מהסקיי אז בכלל זה טוב. לסקיי אין הנחה בכלל?

תזכיר לי את מחירי המחירון ואת המחירים לאחר הנחה.

הגג הפנורמי בגירסת הסקיי לדעתי הוא רק חסרון.

מצד שני הצמיגים בפלוס בחתך נמוך יותר וייגרמו לנסיעה נוקשית יותר ועלות ההחלפה שלהם תהיה יקרה יותר.

בשקלול הנתונים הייתי מעדיף בכל זאת את גירסת הפלוס.

אם אתה מעדיף את גירסת הסקיי הייתי מעדיף את הברונזה על הלבן, אני מאד אוהב את הצבע הזה.

אבל לא הייתי בוחר באף אחת מהאפשרויות הללו אם האספקה היא באוקטובר, הייתי כבר ממתין ולוקח רכב בחודש ינואר 2021 ומרוויח שנת דגם.

אם אין לך סבלנות קח את הסקיי הלבנה באספקה מיידית.

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...