Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העלות של רשיון רכב C?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב...בשעה עצובה, אחרי שהוצאתי לחל"ת 3 חודשים..פוטרתי מעבודתי.

אני בן 40, 20 שנה עבדתי כטכנאי מחשבים\רשתות וכעת לצערי אני "דינוזאור" בתחום וכבר לא צעיר ובהתאם לכך, הביקוש.

יש לי רשיון C1 וחשבתי להעלות אותו ל-C ואז להעלות ל-E ואולי איתו גם לעבור למדינות אחרות.

אני יודע שצריך לעשות "קורס נהג רכב כבד".

מישהו יודע מה העלות של הקורס?.

זה קורס שניתן לעשות גם דרך לשכת תעשוקה?.

ת'כלס...קצת מיואש. :-(

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול -כ 11000 שקל.( +/-)

עשיתי ב 2016 רישיון נהיגה c. יש צורך לעבור את המרב"ד ( מכון הרפואי לבטיחות בדרכים - אגרה 1000 שקל - תקף ל 3 שנים ומספיק לרישיון e).

קורס משא כבד - 4,500 בערך.

רישיון מעשי - 5,500.

תאוריה זה כסף קטן.

זמן מרגע התחלה עד לסיום - כשנה וחצי.

ברגע שמוציא רישיון c אפשר להתחיל לימודים מעשיים לרישיון e ולגשת לטסט.

מקווה שלא הוצאתי לך עוד קצת את האוויר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, asix כתב:

בגדול -כ 11000 שקל.( +/-)

עשיתי ב 2016 רישיון נהיגה c. יש צורך לעבור את המרב"ד ( מכון הרפואי לבטיחות בדרכים - אגרה 1000 שקל - תקף ל 3 שנים ומספיק לרישיון e).

קורס משא כבד - 4,500 בערך.

רישיון מעשי - 5,500.

תאוריה זה כסף קטן.

זמן מרגע התחלה עד לסיום - כשנה וחצי.

ברגע שמוציא רישיון c אפשר להתחיל לימודים מעשיים לרישיון e ולגשת לטסט.

מקווה שלא הוצאתי לך עוד קצת את האוויר.

לעבור ל-C זה קורס של שנה?!?! 😦

הסתכלתי באתר של משרד התחבורה ואתרים של מקומות שמלמדים לרכד כבד, לא ראיתי שיש צורך בתיאוריה.

סגור על תיאוריה?.

זה מאתר של מקום שמעביר קורס.

"משך לימודים

הלימודים בקורס נהגי רכב משא כבד כוללים בין 170 ל-220 שעות לימוד אקדמיות והם נמשכים חודשים ספורים (בדרך כלל בין חודש לארבעה חודשים), בהתאם לסך שעות הלימוד הכולל, מספר המפגשים השבועיים ואורכו של כל מפגש."

עריכה אחרונה על ידי ariel000

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לפי מה שאני יודע כן. אולי השתנה משהו וכבר לא צריך אך התאוריה של c1 ו c שונה מאוד.
עזוב, התאוריה זה החלק הכי קל בתהליך.
קודם לעבור את המרב"ד זה תיק ואם נגשים צריך לקחת את זה בסופר רצינות.

כאשר עשיתי את השיעורים המעשיים היה תלמיד שרצה לעשות רישיון למונית ( היה לו רישיון e) והמרב"ד פסל לו את כל הרישיונות עקב איזה סעיף שאני לא זוכר.
היה צריך לעבור טסט על כל סוג של רישיון מחדש.

פורסם

מצטער שאני נדחף, אבל יש לי שאלה על המרב"ד הזה... הבדיקה שהם עושים משתנה בהתאם לאיזה רישיון אתה מתקוון להוציא? כאילו, למונית זה בדיקה X ומשאית זה בדיקה Y ?

פורסם

אינני יודע לענות על השאלה.
לא הוצאתי רישיון לרכב ציבורי.
יכול מאוד להיות שיש שינויים קלים.
דבר אחד אני בטוח - לא אעבור זאת בשנית אם אינני חייב.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Ldh_88 כתב:

מצטער שאני נדחף, אבל יש לי שאלה על המרב"ד הזה... הבדיקה שהם עושים משתנה בהתאם לאיזה רישיון אתה מתקוון להוציא? כאילו, למונית זה בדיקה X ומשאית זה בדיקה Y ?

אותה בדיקה אחת לאחת.... 

אני בדיוק כרגע בתהליך הזה,התחלתי אותו מ0 בחודש 10 של 2019,ורק עכשיו עברתי את השלב של המרב"ד.... אם יש שאלות אתם מוזמנים... כי למרות שעוד לא ניגשתי לקורס עצמו אני כבר בקיא בכל התהליך

.. ולמי שתהה פה,לא אין צורך לעשות תיאוריה,בסוף הקורס יש מבחני מעבר ...

עריכה אחרונה על ידי new_driver_MAZDA
פורסם
לפני 2 שעות, new_driver_MAZDA כתב:

אותה בדיקה אחת לאחת.... 

אני בדיוק כרגע בתהליך הזה,התחלתי אותו מ0 בחודש 10 של 2019,ורק עכשיו עברתי את השלב של המרב"ד.... אם יש שאלות אתם מוזמנים... כי למרות שעוד לא ניגשתי לקורס עצמו אני כבר בקיא בכל התהליך

.. ולמי שתהה פה,לא אין צורך לעשות תיאוריה,בסוף הקורס יש מבחני מעבר ...

מה זה תהליך של מרב"ד?.

מה עושים שם?, מה שואלים?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

1200 שאלות שחוזרות על עצמם בכל מיני וריאציות, מפגש עם פסיכולוג, הבנת הנקרא, אמינות, טכניקה ועוד.....
האבחון לקח כ 5-6 שעות.

פורסם
לפני כשעה, ariel000 כתב:

מה זה תהליך של מרב"ד?.

מה עושים שם?, מה שואלים?

מבחן במחשב באזור ה-1000 שאלות שמטרתן העיקרית היא לבחון האם אתה אדם נורמטיבי מן השורה,ובעיקר בעיקר שקול ובעל הגיון בסיסי... ושאתה לא סובל מאיזה שהיא בעייה נפשית כזו או אחרת...

לאחר מכן פגישה קצרה של 5 דקות בערך עם פסיכולוגית,ששואלת אותך שם שאלות כמו למה אתה מעוניין ברשיון,מה אתה עושה בחיים וכדומה....

אגב,מרגע הגשת הטופס הירוק ועד יום הבדיקה במרב"ד זה לוקח חצי שנה +- ועוד חודש בערך לקבלת התשובה מהם.... כן זמנים מטורפים....

פורסם

אותו המבחן.

יכולים לאשר נניח מונית ולא אוטובוס.

משאית ולא ציבורי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
Just now, asix כתב:

אאכזב אותך.
עושים חניה ברוורס בטסט.

איזה באסה חח :)

נסעתי על משאית בשנת 2005, אטגו של מרצדס, עד 15 טון.

אחר כך לפני כמה שנים (4 אולי?, אלי 5?) יצא לי לנסוע על רנו.

איזה הבדל.

לוח שעונים ענקי והכי מדליק, בלם אגזוז אוטומטי!, איזה כיף זה היה!.

והכי דרעק, זה היה האיסוזו, דרעק של משאית.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא הצלחתי להבין מדוע אתה רוצה להיות נהג משאית.
הבנתי שהיית בחל"ת.
הבנתי שלצערי פיטרו אותך ( ותודות לניהול המעולה של משבר הקורונה).
הבנתי שאתה מבוגר יותר מהקולגות בתחום ( לפעמים זה יתרון).

אבל למה לעלות על ההגה ולהיות נהג משאית? אתה בדקת שעות עבודה, סיכונים, שכר , בעיות בריאות עקב נהיגה מרובה וכו?
ועוד לעלות למשאיות מעל 15 טון?
אני אוהב רכב, חולה נהיגה, כל החיים שלי זה עולם הרכב אבל להיות נהג משאית כמקצוע? בישראל? אין סיכוי. אני לא מוכן להיות קצין בטיחות של צי עם משאיות כבדות. כמות הסיכונים כנהג משאית בישראל....
הייתי מציע לך לעשות עוד חשיבה. היית טכנאי מחשבים. יש משהו שם בקופסה. אל תבזבז את זה על להיות נהג משאית.
ושלא תבין, כל עבודה מכבדת את בעליה אבל הייתי מחפש משהו שלדעתי קצת יותר איכותי ( אלא אם ממש אין ברירה ויש לך את הרישיון ביד ואתה חייב עבודה).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...