Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העלות של רשיון רכב C?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.6.2020 בשעה 20:24, asix כתב:

לא הצלחתי להבין מדוע אתה רוצה להיות נהג משאית.
הבנתי שהיית בחל"ת.
הבנתי שלצערי פיטרו אותך ( ותודות לניהול המעולה של משבר הקורונה).
הבנתי שאתה מבוגר יותר מהקולגות בתחום ( לפעמים זה יתרון).

אבל למה לעלות על ההגה ולהיות נהג משאית? אתה בדקת שעות עבודה, סיכונים, שכר , בעיות בריאות עקב נהיגה מרובה וכו?
ועוד לעלות למשאיות מעל 15 טון?
אני אוהב רכב, חולה נהיגה, כל החיים שלי זה עולם הרכב אבל להיות נהג משאית כמקצוע? בישראל? אין סיכוי. אני לא מוכן להיות קצין בטיחות של צי עם משאיות כבדות. כמות הסיכונים כנהג משאית בישראל....
הייתי מציע לך לעשות עוד חשיבה. היית טכנאי מחשבים. יש משהו שם בקופסה. אל תבזבז את זה על להיות נהג משאית.
ושלא תבין, כל עבודה מכבדת את בעליה אבל הייתי מחפש משהו שלדעתי קצת יותר איכותי ( אלא אם ממש אין ברירה ויש לך את הרישיון ביד ואתה חייב עבודה).

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מהי הסיבה שלך יש רשיון C אם אתה לא רואה את עצמך משתמש ברשיון בשביל מקצוע?

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהי הסיבה שלך יש רשיון C אם אתה לא רואה את עצמך משתמש ברשיון בשביל מקצוע?

אני קצין בטיחות בתעבורה. על פי התקנות אני צריך רישיון מתאים לכל סוג רכב שיש בארגון.

כלומר, אם ארצה לעבוד בחברה כקצין בטיחות בתעבורה שיש לה משאית אחת מעל 15 טון אני חייב רישיון c.

לעבוד כקצין בטיחות בתעבורה של אוטובוסים אני לא מעוניין להיות ולכן לא הוצאתי רישיון לאוטובוס.

גם משאיות פחות מעניינות אותי אבל לפעמים מוצאים מקום טוב שיש לו משאית אחת או שתיים וחבל לפספס מקום כזה בגלל רישיון.

בוקי,

גם אם אתה לא כזה, המבחן הזה מתיש נפשית ופיזית. ואם אתה לא מרוכז אתה יכול לעשות טעויות שיעלו לך ברישיון.

מנגד פות"ש הוא בדיוק מהטיפוסים שצריכים להזהר ממבחן כזה: דכאוני, חרדתי, פחדן, ללא מוטיבציה ( הוא העיד על עצמו כך).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Buki כתב:

אבל אם אתה לא כזה, יש ממה לחשוש?

החומר שמגיע להבחן למרב"ד ביום הבדיקות הוא לא מהזן המושבח בשוק ואת זה אתה תראה בעצמך אם תגש,אגלה לך את הסוד?הם עוברים,אגיד שוב,הם מחפשים הגיון,ושתהיה רגוע בתשובות שלך ושקול.

אם אין לך היסטוריה רפואית/נפשית,אין ממה לחשוש.

פות"ש אם מה שציינת לגבי דכאון חרדות ודברים כאלה הוא משהו שמאובחן אצלך,וטופלת או מטופל,ונטלת/נוטל כדורים אז יכול להיות מאוד שתהיה לך בעייה עם המרב"ד והם לא יאשרו לך את הרשיון... וכמו שנאמר אף יכולים לקחת לך רשיונות קיימים ואז זאת בעייה גדולה שתאלץ לערב עורכי דין אם תרצה לצלוח את הבעייה בשלום.

דוגמא לשאלות?

האם אתה שומע קולות של אנשים מדברים אלייך?

האם יש לך פנטזיה להשתתף בארוע מיני רב משתתפים?

ועוד שאלות הזויות לגמריי...

ישנן גם שאלות נורמליות כדי להבין האם אתה סוג של פסיכופט,אך לא זוכר אותן...

מצרף כאן סרטון על הנושא:

עריכה אחרונה על ידי new_driver_MAZDA
  • מעניין 2
פורסם

ניסחת זאת בצורה מדוייקת.
למרות שגם אדם נורמטיבי צריך לקחת את המבחן ברצינות רבה כדי לא לעשות שטויות.
גם כמות השאלות והפעילויות באותו יום לא מטיבה עם אנשים. זה דיי דחוס ולחוץ.

מצד שני, עקב מחסור בנהגי משאיות די מקלים באבחון ומישהו שהוא לא אסון מהלך בדרך כלל עובר את זה גם אם הוא לא העיפרון הכי מחודד בקלמר.

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

ניסחת זאת בצורה מדוייקת.
למרות שגם אדם נורמטיבי צריך לקחת את המבחן ברצינות רבה כדי לא לעשות שטויות.
גם כמות השאלות והפעילויות באותו יום לא מטיבה עם אנשים. זה דיי דחוס ולחוץ.

מצד שני, עקב מחסור בנהגי משאיות די מקלים באבחון ומישהו שהוא לא אסון מהלך בדרך כלל עובר את זה גם אם הוא לא העיפרון הכי מחודד בקלמר.

אכן.... אגב,הם לוקחים ברצינות רבה גם את העבר התעבורתי,ו... ו... פרופיל 21,מכיר מספר אנשים שהיה להם פרופיל 21 מהצבא (שהוא לא מוצדק באמת אלא "סתם" בשביל להשתחרר והם ניגשו ולא עברו) גם עבר פלילי נלקח בחשבון,בקיצור,המון משתנים,שלאדם רגיל מהשורה אין מה לדאוג כל כך ..

פורסם

שואל לטובת אלה שמתביישים לשאול.

מה לגבי "התנסות בסמים"?

לא מעט מהאוכלוסיה התנסתה.

שואלים על זה במרב"ד? זה עולה עם הפסיכולוג? יש על זה שאלות בפסיכוטכני? יש בדיקות שתן?

פורסם
לפני 18 דקות, Legend כתב:

שואל לטובת אלה שמתביישים לשאול.

מה לגבי "התנסות בסמים"?

לא מעט מהאוכלוסיה התנסתה.

שואלים על זה במרב"ד? זה עולה עם הפסיכולוג? יש על זה שאלות בפסיכוטכני? יש בדיקות שתן?

אכן,אתה נשאל על זה,תבין לבד מה אתה צריך לענות על זה... בגדול,מי שמוזמן למרב"ד על מנת להגדיל רשיון לרכב כבד/ציבורי,לא נערכים לו בדיקות שתן...

פורסם

שמע, אני אגיד לך בגדול. אין לי מושג כמה עולה רישיון באזרחות, אני ב2016 הוצאתי מהצבא רישיון C ועד לפני משבר הקורונה לא יצא לי ממש לעבוד איתו.

בקורונה בלית ברירה הלכתי לעבוד בחברה שמשווקת תוצרת חקלאית. הזוי. צריך להיות זמין כל יום בין השעות 8-9 בערב על מנת לקבל סידור עבודה (לדעת בדיוק מתי אתה יוצא) וזה יכול להיות 12 בלילה ויכול להיות גם 4 לפנות בוקר. קו חלוקה מטורף שבמזל אתה יכול לסיים אותו אולי ב12 שעות, וכל זה בשביל 7 וחצי נטו. ברחתי ביום השלישי ולמזלי המקום שבו עבדתי לפני הקורונה חזר לעבוד.

כמובן שיש עוד מקומות אחרים ואני מאמין שיש גם דברים כמו נהג כבאית.. ודברים בסגנון.. אבל בגדול.. עזוב, חרא עבודה... עבודה של "ערבים" (לא בקטע גזעני חח אלא בקטע של אנשים שעובדים בעבודות שוחקות בטירוף שלא משאירות לך חיים, ואתה בעיקרון חי בשביל לעבוד).

פורסם
לפני 12 שעות, Maximiliano כתב:

שמע, אני אגיד לך בגדול. אין לי מושג כמה עולה רישיון באזרחות, אני ב2016 הוצאתי מהצבא רישיון C ועד לפני משבר הקורונה לא יצא לי ממש לעבוד איתו.

בקורונה בלית ברירה הלכתי לעבוד בחברה שמשווקת תוצרת חקלאית. הזוי. צריך להיות זמין כל יום בין השעות 8-9 בערב על מנת לקבל סידור עבודה (לדעת בדיוק מתי אתה יוצא) וזה יכול להיות 12 בלילה ויכול להיות גם 4 לפנות בוקר. קו חלוקה מטורף שבמזל אתה יכול לסיים אותו אולי ב12 שעות, וכל זה בשביל 7 וחצי נטו. ברחתי ביום השלישי ולמזלי המקום שבו עבדתי לפני הקורונה חזר לעבוד.

כמובן שיש עוד מקומות אחרים ואני מאמין שיש גם דברים כמו נהג כבאית.. ודברים בסגנון.. אבל בגדול.. עזוב, חרא עבודה... עבודה של "ערבים" (לא בקטע גזעני חח אלא בקטע של אנשים שעובדים בעבודות שוחקות בטירוף שלא משאירות לך חיים, ואתה בעיקרון חי בשביל לעבוד).

נו ובאותה המידה אני יכול לתת לך גם דוגמא של "חברת על" לא מהמשאיות עם משכורת הזוייה ותנאים על הפנים.

המקום הנ"ל לא מעיד בגדול על הכלל.

עם חיפוש נכון והערכה עצמית,ניתן למצוא מקום עם תנאים טובים ומשכורת טובה.

פורסם

בואנה.. אתם לקחתם דברים לקיצוניות.

אני שומע קולות?, רוצה לעשות רצח המוני?, אל תשכחו שאני חולם לרצוח חצי עולם וכל זה בשעה שאני מחופש לליצן.

מעולם לא הכרתם אדם שהוא דיכאוני?, מעולם לא הכרתם אדם שהוא חרדתי?.

יש לי 10 אצבעות ו-10 בהונות.

אני מחייך, צוחק ונהנה לבלות עם האחיינים שלי.

אין שום סיבה שלא אוכל להוציא רשיון C.

חצי מדינה (אם לא יותר) נמצאת על כדורים, לפי הדברים שלכם, אסור להם להסתובב מחוץ לגדר כי הם לא אחראיים.

מוזר לגמרי התגובה שלכם.

ללא קשר לשרשור.

שנים התביישתי בהיותי אדם דיכאוני, כי אנחנו חיים במדינה שבה גבר צריך להיות ג-ב-ר, מאצ'ו, לוחן גולני עם סכין בשיניים.

ואם גבר מודה או מדבר על רגש, אז הוא נשי והומו.

מאז החלטתי לא להסתתר ולדבר על המחלה שלי וזה באמת עושה יותר נעים.

ועדיין נתקל בתגובות לא יפות לעיתים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם

חלילה, אם נפגעת אז לא הייתה הכוונה.

כמובן שמאחלים בהצלחה, אך הצגנו גם את הצד הלא יפה של המרב"ד.

מה שניסינו לומר, שלעיתים משהו שאנו רואים כליגיטמי ונורמלי ומתאים למציאות של העולם החדש - לא כך הם רואים זאת ועלולה להיפתח תיבת פנדורה וכבר שמעתי על אנשים שרק רצו להוציא רישיון למונית, אוטובוס, משאית שהתסבכו איתם.

אז מחילה אם נפגעת אבל לא הייתה כוונה לפגוע בך אבל התנהל דיון שלדעתי לא נאמרו בו מילים פוגעניות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, asix כתב:

אז מחילה אם נפגעת אבל לא הייתה כוונה לפגוע בך אבל התנהל דיון שלדעתי לא נאמרו בו מילים פוגעניות.

מתנהל פה דיון מאוד יפה, בשפה יפה ובצורה יפה וזה נפלא.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 17 דקות, Legend כתב:

אם נכשלים במרב"ד, ניתן לגשת לסיבוב שני? ותוך כמה זמן?

מתוך האתר של משרד התחבורה:

"מי שרואה את עצמו נפגע מהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, רשאי לערור בפני ועדת ערר תוך 30 ימים מיום שההודעה נמסרה לו על-ידי משרד הרישוי."

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אינני יודע. בטוח שניתן לעשות מועד ב'. השאלה מה קורה כשנכשלים.

מה שאני שמעתי שאלה שנכשלו הסתבכו עם הרישיון הנוכחי שלהם והיו צריכים עורכי דין וטרטורים כדי לצאת מזה.

לכן יש לבוא למבחן הזה מאוד מחודדים ומרוכזים ולא לזלזל שאם בן אדם X הוציא רישיון למשאית/אוטובוס/מונית אז אני לוקח את זה בהליכה.

כאשר אני מתכוון לבוא מחודדים ומרוכזים, שאם שאלו שאלה שלכאורה נשמעת דבילית כמו האם עשית עבירות תנועה. בשביל הרושם ולהראות שאתה נוהג טוב אתה אומר שלא אבל אז פגעת באמינות שלך. אין נהג שלא עושה עבירות לחלוטין.

אותו דבר בשאלה האם ניסית סמים בעבר. יש אנשים שעשנו פעם אחת בחייהם גראס. אנשים נורמטיבים לחלוטין. ומאז לא עשנו. ולאותה שאלה הם ענו שכן. מתמימות.

בום. אם יענו בשאלה נוספת שעישנו סמים (השאלות חוזרות בווראיציות שונות) הם יכשלו במבחן. כי הם לא ענו את התשובה שמצפים שיענו.

בן אדם שעישן גראס פעם אחת לפני 25-30 שנה הוא משתמש בסמים? ברור שלא. אבל לפי המבחן הוא משתמש בסמים.

לפעמים הבעיות הן בעיות אחרות - מישהו נכשל על בעיות קוגניציה ושללו לו את הרישיון. הוא לא ידע בכלל שיש לו בעיה כזאת עד שהגיע למבחן הזה.

זאת הסיבה שצריך להיות מאוד רציניים וממוקדים במבחן הזה. 

לפני 4 דקות, ariel000 כתב:

מתוך האתר של משרד התחבורה:

"מי שרואה את עצמו נפגע מהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, רשאי לערור בפני ועדת ערר תוך 30 ימים מיום שההודעה נמסרה לו על-ידי משרד הרישוי."

מעניין מה האחוז של הערעורים שמתקבלים.

• תוכן חדש...