Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העלות של רשיון רכב C?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, asix כתב:

אלא אם ממש אין ברירה ויש לך את הרישיון ביד ואתה חייב עבודה

מהסיבה הזו בלבד הוצאתי לפני כמה שנים C1 וחושב גם להמשיך ל C.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל גדול בסגנון העבודה של c1 ו c. גם העלות והתהליך של הוצאת הרישיון שונה.

נקודה נוספת - אנשים אומרים שזה רחוק מאוד, אך לדעתי 15 שנה מהיום הרכב האוטונומי יהיה הרוב על הכביש וכל הנהגי מוניות, אוטובוסים, משאיות, קציני בטיחות ועוד פשוט יעלמו.

אז אם החשיבה היא קדימה אני הייתי חושב על תחומים עתידיים להשקיע בהם ( ואני באותו הגיל של פות"ש ואין יום שאני לא חושב על זה)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

כל זה מובן. אין לי כוונה לעבוד כנהג משאית אלא במקרה שאין ברירה. 11.000 ש"ח (או לצורך העיניין 3500-4000 ש"ח ל C1) זה סכום קטן בשביל להחזיק עוד מקצוע ביד למקרה שתצטרך וזה לא במקום דברים אחרים אלא בנוסף.

פורסם

מסכים שאם צריך עבודה זה פותח עוד דלת להתפרנס ממנה.

בסדר עדיפויות שלי, וחלילה שלא יפגעו מכך, זאת אחת הדלתות האחרונות שהייתי נכנס בה ולא בכלל העבודה עצמה אלא בגלל המעסיקים וצפצוף על חוקי הבטיחות

של הרבה מעסיקים.

וכמו שציינתי זאת דלת עם תאריך תפוגה (כמו הרבה מקצועות אחרים) כי בעתיד הקרוב-רחוק לא יהיו נהגי משאיות.

פורסם
לפני 39 דקות, Buki כתב:

כל זה מובן. אין לי כוונה לעבוד כנהג משאית אלא במקרה שאין ברירה. 11.000 ש"ח (או לצורך העיניין 3500-4000 ש"ח ל C1) זה סכום קטן בשביל להחזיק עוד מקצוע ביד למקרה שתצטרך וזה לא במקום דברים אחרים אלא בנוסף.

הבעיה שב C1 המשכורות לא רחוקות ממשכורות של עובד כללי והשכר נראה קצת יותר טוב רק בגלל השעות הנוספות.

אם אתה לא אדם שחייב להיות נייד הייתי שוקל כמקצוע נוסף את אחד ממקצועות התעשייה (ריתוך/ עיבוד שבבי/בקרת איכות וכו') שיביאו אותך מהר מאוד ל 40 ו 50 ש"ח לשעה ויחד עם אותן שעות נוספות תגיע לשכר יותר טוב ותנאים עדיפים בהרבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ריתוך/ עיבוד שבבי

אני בכלל לא בטוח שלעבוד באולם ייצור שהוא חצי חשוך, לפעמים לא ממוזג, לנשום את אבקת המתכת ולבלות את רוב שעות היום בעמידה עדיף על לשבת בקבינה ממוזגת...

במקרה שלי, מאז שהשתחררתי עבדתי רק בעבודות שטח עם נהיגה בערך 50% משעות העבודה.

פורסם

אבל אתה נוהג בטנדרון. הבדל עצום ממשאית קלה ואני לא מדבר על הגדולות יותר.

אני חושב שגם בגיל 40 אפשר למצוא אלטרנטיבות מעניינות יותר מלהיות נהג.
בהתחלה זה אולי קצת מדליק אבל עם הזמן מחפשים את הדלת החוצה.

פורסם
לפני 10 דקות, asix כתב:

אבל אתה נוהג בטנדרון. הבדל עצום ממשאית קלה ואני לא מדבר על הגדולות יותר.

יש לי C1 ואני יודע במה מדובר. 

ועוד פעם, לא מתכוון להיות נהג. אלא למקרה שחייבים ואין אלטרנטיבות טובות יותר. 

פורסם
אני בכלל לא בטוח שלעבוד באולם ייצור שהוא חצי חשוך, לפעמים לא ממוזג, לנשום את אבקת המתכת ולבלות את רוב שעות היום בעמידה עדיף על לשבת בקבינה ממוזגת...

כמעט תמיד הוא לא ממוזג.

כמו שאמרתי, זה הרבה עניין של אופי. יש אנשים שאפילו אם תושיב אותם במשרד ממוזג עם פקידה צמודה ישתגעו אחרי שבוע ויש כאלה שאם תוציא אותם כל יום לסיבוב של 10 דקות בחוץ יברחו אחרי יומיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את ה"קריירה" שלי התחלתי בתור נהג משאית בחברת פליינג קארגו, זה היה נחמד כי רזיתי שם בטירוף וחרף עובדת אהבתי לנהיגה, היה קשה לי לראות את עצמי ממשיך שם.

תסלחו לי על כך שאהיה בוטה, רובו של עולם עד 12/15 טון מורכב מאנשים אוכלוסייה מסויימת ( לא מדבר על עדות), זה אומר אדם מאוד מחוספס, אדם עם "חוכמת רחוב", הרבה מעשנים והעולם של 12/15 הוא ק ש ה כי קורעים לך את התחת.

הלוואי והייתי אדם מחוספס עם "חוכמת רחוב" ואולי זה היה עוזר לי הרבה בחיים, אבל אני לא.

אני חנון, אני פחדן, אני דיכאוני, אני חרדתי, אני אדם שמובל ולא מוביל ואני אדם שהרבה פעמים גם צריך בעיטה בשביל לזוז כי אני חולם.

אני רחוק שנות אור מגאון מתמטיקה, אז הלכתי על טכנאי מחשבים, להיוץ מול אנשים, להיות לרוב במזגן, לא ללבוש מדי חברה (מתעב את זה) ולעשות דברים עם הידיים.

אז למדתי את זה, למדתע רשתות, למדתי qa 6זהו.

היום העולם משתנה, תפקיד הטכנאי לא מה שהיה פעם.

99% מהמשרות הן משרוץ קבלן שאתה יכול להרוויח גג 8 ברוטו, אולי בלחץ, 8.5 ברוטו, תוסיפו קורונה והשכר ירד עוש יותר.

לחזור להיות נהג על 12/15 זה יהיה רק אם לא אמצע שום דבר וכלום.

אין לי חשק לעבוד בתור סבל, עברתי את זה.

אני דיברתי על מעל 15, כי של זה פחות סבלות, שם זה להגיע עם משאית ופריקה/העמסה עם מלגזה ואולי זה יתן אפשרות לעבור לחו"ל.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אחרי שתיארת את עצמך הייתי ממליץ לך להתרחק מהמרב"ד ולא לחשוב להתקרב לשם.
לאנשים כמוך ( כפי שאתה תיארת) מסוכן מאוד להגיע לאבחונים האלה.
לפעמים זה יכול לפתוח דברים שגם את הרישיון שיש לך יקחו.
לא אומר שזה 100 אחוז שיקרה אבל יש סבירות.

פורסם

יש הרבה חומר אבל לא הצלחתי למצוא את השאלות.

לפות"ש שציין שהוא אדם דכאוני, מובל וחסר מוטיבציה מבחן כזה יכול להיות מסוכן מאוד מאוד.

• תוכן חדש...