Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח לעזרתכם

רכב יונדאי i20 (שנת 2011), בטעות נכנסתי לשקע בדרך עפר, ונשמע בום בחלק הקדמי התחתון. אחר כך הסתכלנו מתחת לאוטו. אחד או שניים מחיבורי הפח התחתון למרכב (באף של הרכב) נקרעו, ואחד מהם ניתן היה לתקן. חוץ מזה לא שמנו לב לעוד משהו, אבל גם לא ידענו מה עוד צריך לבדוק.

מה צריך לבדוק אחרי מכה כזאת? מהם האזורים שעלולים להיפגע?

ידוע לי שזו מכה שקורית. במקרה הזה מדובר ברכב מושאל, וחשוב לי לתקן נזקים במקרה שנגרמו.

תודה!

דנה

עריכה אחרונה על ידי danaber
פורסם

אחד המקומות הרגישים למכות הוא הקארטר (אגן) שמן של המנוע.

אם היה נפגע ונסדק - סביר להניח שהשמן היה נוזל במוקדם או במאוחר. ייתכן גם שספג מכה והתעקם (ייתכן גם שלא נגרם נזק).

לעניין אומדן הנזקים - רצוי להרים את הרכב על ליפט ייעודי (כמו שיש במוסכים) ולהביט תחתיו.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

אין לי מושג מה זה "פח תחתון", אבל אם מדובר על מגן המנוע העשוי פלסטיק כדאי לפרק ולבדוק מתחתיו (איזור של צנרת גז ביציאה ממדחס המזגן זה הדבר הכי נמוך שאני חושב עליו כרגע) 

אם מדובר במכה בגשר מצננים, אז הייתי בודק צנרת גומי של מע' הקרור.

בנוסף כדאי לבדוק באיזור המתלים/ציריות ומוטות מע' ההיגוי. זה אפילו נמוך יותר מכל שאר הדברים שצויינו....

או בקיצור - כמו שאמר חולגי - כדאי להרים על ליפט או בוקים ופשוט להעיף מבט יותר יסודי. כל ניחוש בלי זה, יהיה מיותר ואולי מלחיץ לשווא, כי יש סיכוי סביר שלא קרה שום נזק חמור.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

ממליץ להרים על ליפט ולחפש נזקים, יכולות להיות שלל בעיות במכה חזקה בגחון גם כאלה שלכאורה לא נראות משמעויות כמו פגיעת מעיכה בקרטר שלא בהכרח תוביל לנזילת שמן אבל פגעה במשאבת שמן שנמצאת בתחתית הקרטר ותוביל למנוע הרוס.

• תוכן חדש...