Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

לפני כשנה נפסלתי פסילה מנהלית ע"י קצין משטרה ל-60 יום. כשבועיים לאחר תחילת הפסילה פניתי לעורך דין ולאחר כשבוע הפסילה בוטלה ע"י שופטת בית המשפט.(כמעט חודש לא נהגתי). בבואי לעשות ביטוח רכב גיליתי כי למרות שהפסילה בוטלה עדיין נרשם לי אצל חברות הביטוח והסוכנים שהייתי בשלילה ולכן הפרמיה בהתאם. השאלה שלי האם זה המצב ועכשיו אני אצטרך לחכות שנתיים נוספות עד שהרישום הזה יימחק לי או שיש מה לעשות בנידון? 

פורסם (נערך)

אני לא בטוח אבל יש מצב שפסילה מנהלית לא אמורה להיחשב לצורך הביטוח. הסיבות הן שיתכן מצב בו מישהו מקבל פסילה מנהלית על ידי קצין בשטח ולאחר שהנושא מתברר בבית משפט הוא יוצא זכאי כך שאין היגיון להחשיב את הפסילה המנהלית.

שנית ובאותו הקשר, פסילה מנהלית נקבעת ללא הליך שיפוטי ובירור העובדות כך שאני לא יודע מה הטעם להסתמך על זה ולהכתים בן אדם על סמך דבר שאינו מבוסס משפטית. דבר נוסף הוא, כאשר אדם מקבל פסילה מנהלית ולאחר מכן פסילה בבית משפט, בעקרון זה אמור להיחשב כפסילה אחת כי מדובר באותה עבירה אבל קראתי על מצבים שהופיעו 2 פסילות וכנראה שאפשר לתקן את הרישום הזה לפסילה אחת, כך שעקרונית מה שאמור להיחשב זה רק הפסילה של בית משפט ואם בית משפט לא נתן פסילה יתכן והנושא לא אמור להילקח בחשבון. אני לא יודע מה הדין המצוי בעניין הזה אבל אני מציג כאן את הנקודות שאפשר לברר ואת ההיגיון מאחורי הטענות שלי. תצטרך להמתין לתשובות נוספות.. 

http://b.ynet.co.il/resources/downloads/iso_nohal.pdf יש כאן נוהל הגשת ערעור על המאגר של הביטוח (כמובן יהיה רלוונטי רק אם יש עניין לטעון את הטענות שהעליתי או טענות נוספות ואחרות)

עריכה אחרונה על ידי userp
פורסם

ככל שהפסילה בוטלה מהיום בה הוטלה - מצב אחד

ככל שהפסילה בוטלה על ידי קיצורה מ 60  ימים ל 25 ימים אז היא הייתה בתוקף  ל 25 ימים ולכן נרשמה.

אם מדובר במצב הראשון אתה יכול לבקש לבטל את הרישום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 7 שעות, userp כתב:

אני לא בטוח אבל יש מצב שפסילה מנהלית לא אמורה להיחשב לצורך הביטוח. הסיבות הן שיתכן מצב בו מישהו מקבל פסילה מנהלית על ידי קצין בשטח ולאחר שהנושא מתברר בבית משפט הוא יוצא זכאי כך שאין היגיון להחשיב את הפסילה המנהלית.

שנית ובאותו הקשר, פסילה מנהלית נקבעת ללא הליך שיפוטי ובירור העובדות כך שאני לא יודע מה הטעם להסתמך על זה ולהכתים בן אדם על סמך דבר שאינו מבוסס משפטית. דבר נוסף הוא, כאשר אדם מקבל פסילה מנהלית ולאחר מכן פסילה בבית משפט, בעקרון זה אמור להיחשב כפסילה אחת כי מדובר באותה עבירה אבל קראתי על מצבים שהופיעו 2 פסילות וכנראה שאפשר לתקן את הרישום הזה לפסילה אחת, כך שעקרונית מה שאמור להיחשב זה רק הפסילה של בית משפט ואם בית משפט לא נתן פסילה יתכן והנושא לא אמור להילקח בחשבון. אני לא יודע מה הדין המצוי בעניין הזה אבל אני מציג כאן את הנקודות שאפשר לברר ואת ההיגיון מאחורי הטענות שלי. תצטרך להמתין לתשובות נוספות.. 

http://b.ynet.co.il/resources/downloads/iso_nohal.pdf יש כאן נוהל הגשת ערעור על המאגר של הביטוח (כמובן יהיה רלוונטי רק אם יש עניין לטעון את הטענות שהעליתי או טענות נוספות ואחרות)

אני לא רואה בנספח משהו רלוונטי אליי...

לפני 1 שעה, ישה כתב:

ככל שהפסילה בוטלה מהיום בה הוטלה - מצב אחד

ככל שהפסילה בוטלה על ידי קיצורה מ 60  ימים ל 25 ימים אז היא הייתה בתוקף  ל 25 ימים ולכן נרשמה.

אם מדובר במצב הראשון אתה יכול לבקש לבטל את הרישום

הבקשה שהוגשה בשמי היא כזאת:

"בית המשפט הנכבד מתבקש בזאת ליתן החלטה לפיה הפסילה המנהלית שהוטלה על המבקש תסתיים לאלתר, רישיונו של המבקש יוחזר לו, וזאת בהתאם להסכמת המשיבה."

ההחלטה של השופטת:

"נותנת תוקף להסכמת הצדדים ומורה כי הפסילה המנהלית אשר הוטלה על המבקש תסתיים עוד היום. משטרת ישראל תחזיר למבקש את רשיונו".

פורסם (נערך)

לא חושב שאני יכול לתרום לדיון אבל אשמח לדעת האם התיק הסתיים בזיכוי או הרשעה. 

עריכה אחרונה על ידי userp
פורסם
לפני 1 שעה, userp כתב:

לא חושב שאני יכול לתרום לדיון אבל אשמח לדעת האם התיק הסתיים בזיכוי או הרשעה. 

נסגר עקב חוסר עניין לציבור

פורסם

תודה.

בעקרון אין לי ממש זמן להמשיך ולברר את העניין, אבל מבדיקה קצרה בנוהל "מאגר מידע לענף הביטוח בישראל" (מצורף) נראה כי העבירות שצריכות להירשם הם במצב שבו: 

"הרשעה אשר הביאה לשלילת הרשיון בזכות עצמה, אלא אם כן בוטלה השלילה על ידי בית המשפט" מדברים על הרשעות. אתה לא הורשעת ואפילו לא הוגש בסוף כתב אישום. 

אני מסייג את זה בכך שלא קראתי את הכל ויכול להיות שיש הקשרים שונים או עניינים נוספים שנאמרו שם או במקום אחר. מציע להמשיך לנסות ולברר את זה, אני חושב שזה לא חד משמעי אפילו אם הפרקטיקה או רוב האנשים אומרים משהו אחר..

https://mof.gov.il/hon/insurance/Documents/Risk_2003_HE.pdf

פורסם
לפני 52 דקות, userp כתב:

תודה.

בעקרון אין לי ממש זמן להמשיך ולברר את העניין, אבל מבדיקה קצרה בנוהל "מאגר מידע לענף הביטוח בישראל" (מצורף) נראה כי העבירות שצריכות להירשם הם במצב שבו: 

"הרשעה אשר הביאה לשלילת הרשיון בזכות עצמה, אלא אם כן בוטלה השלילה על ידי בית המשפט" מדברים על הרשעות. אתה לא הורשעת ואפילו לא הוגש בסוף כתב אישום. 

אני מסייג את זה בכך שלא קראתי את הכל ויכול להיות שיש הקשרים שונים או עניינים נוספים שנאמרו שם או במקום אחר. מציע להמשיך לנסות ולברר את זה, אני חושב שזה לא חד משמעי אפילו אם הפרקטיקה או רוב האנשים אומרים משהו אחר..

https://mof.gov.il/hon/insurance/Documents/Risk_2003_HE.pdf

תודה לך! 

פורסם

הודעת userp לא עוזרת לך כי היא דנה בפסילה של בית משפט

אבל לך הייתה פסילה בידי קצין והיא לא בוטלה אלא קוצרה לכן היא רשומה כדין.

הפסילה הייתה בתוקף מהיום בו נפסלת על ידי הקצין והיא הסתיימה ביום בו ניתנה ההחלטה של השופטת. 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האזכור היחיד שמצאתי לגבי רישום במאגר הוא פסילה שניתנה על ידי בית משפט. אני טוען שיכול להיות שהם בכלל לא אמורים לרשום פסילת שניתנה על ידי קצין. 

אני חושב שצריך לחפש מקור שמורה או מאפשר להם להכניס לנתוני המאגר פסילה מנהלית, בדומה למה שמצאתי לגבי פסילה שניתנה על ידי בית משפט.

ההיגיון אומר לי (ולא בטוח שיש בכל דבר היגון כמובן) שאם העניין הראשון מוסדר, גם השני אמור להיות מוסדר, ואם הוא לא מוסדר, אולי זה לא במקרה אלא בכוונת מכוון..

(עדיין גם יכול להיות שהם לא חייבים לפעול על פי נוהל כל שהוא ויתכן שפשוט מותר להם לקחת בחשבון כל נתון שהם רואים לנכון) 

פורסם

מתוך תקנות התעבורה תקנה 555 ו 556.  

(א)  נפסל בעל רשיון נהיגה מהחזיק ברשיונו בצו של קצין משטרה לפי סעיף 47 לפקודה, ימציא בעל הרשיון את רשיונו, מיד לאחר מסירת הצו לידיו, לקצין המשטרה שחתם על הצו או לשוטר שמסר אותו לידיו.

(ב)  קצין המשטרה יודיע לרשות הרישוי על הפסילה ועל תקופת הפסילה.

(ג)   ביטל או שינה בית המשפט את ההרשעה, הפסילה או העונש האחר שהוטלו על בעל רשיון נהיגה, יודיע מזכיר בית המשפט לרשות הרישוי על השינוי או על הביטול.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

^^^

לא קשור בכלל לנושא פסילות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...