Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

מה ההבדל בכלל בין חדוא ואינפי? זה לא אותו דבר בשם שונה

אני למדתי חדוא 1+2, אבל אני רואה שבאינפי זה די אותם דברים

פשוט מאוד, כשאתה פותר תרגילי בית בחדו"א בטכניון אתה רוצה לפרוש מהתואר. כשאתה פותר תרגילי בית באינפי בטכניון אתה רוצה לתלות את עצמך.

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, dorsht כתב:

השם ישמור, C בתור שפה ראשונה?

אני די אוהב C ו-C++ (וזה גם מה שאני כותב לרוב בעבודה), אבל כשפה ראשונה זה נשמע לי נוראי.

שים לב איך התשובה שלך שונה לגמרי מואדים, לדעתי זה רק מראה לפותח השרשור איך אין באמת משמעות לשפה הראשונה שתלמד כי היא לא בהכרח השפה שבסוף תיהיה "שלך", חוץ מזה שהשפה היא רק כלי ולכן היא תלויה במה שאתה רוצה לעסוק בו, אם תרצה להתעסק בלמידת מכונה כנראה שלא תרצה להשתמש בC לעומת זאת אם תרצה לפתח מערכת הפעלה אולי כן תצטרך לדעת קצת C.

לפני כשעה, HellCat כתב:

קודם כל תודה רבה על המון מידע מעניין ששפכתם כאן בפוסט , שורה תחתונה - זה שווה ניסיון עם הרמת מתמטיקה שלי(שכמובן דורשת מכינה מצידם)?

תשמע, מדעי המחשב זה ענף במתמטיקה. על כל המשתמע מכך.

אוניברסיטה או מכללה או אינפי או חדוא לא ישנה את זה.

לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

אבל אני רואה שבאינפי זה די אותם דברים

יש דומה ויש שונה, אני לא ראיתי בחדוא שמוכיחים את כלל לופיטל או משפט ערך הביניים או עושים אינטגרל עם סכומי רימן או מוציאים גבול לפי היינה.

השם פחות משנה, דור אמר שבבן גוריון לומדים חדוא, זה כנראה המקום הטוב ביותר ללמוד בו מדמ"ח אז הייתי מהמר שהחדוא "שלהם" קשה יותר מאינפי במקומות אחרים.

@HellCat, תבין שהרוב תלוי בך, יש בוגרי מדמ"ח בטכניון שפחות טובים בתחומם מבוגרי מכללות. 

גם אם אתה לומד C והוא פייתון או אתה חדוא והוא אינפי - מה שמשנה זה מה שלקחת איתך, ואיך שאתה חושב.
אם יצאת מקורס לינארית בודד כשאתה מבין למה אי אפשר לחלק ב0, למרות שאף אחד לא לימד אותך(באף מקום) - יכול להיות שאתה חושב יותר טוב מבוגר טכניון שעשה 2 קורסים בלינארית ויכול להוכיח נכונות לתהליך גרם-שמידט.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

הבת הקטנה שלי לומדת שנה שניה בעברית בירושלים. מתחילים בפייתון, ואז java, ואז C ו-++C. המדמח לומדים אינפי (בתואר לכלכלה לומדים חדוא). הימודים מאוד קשים ותובעניים.

אני אתן את נקודת המבט שלי מהצד, כאבא. שכחנו איך הילדה ניראית, ולא בגלל הקורונה.

פורסם
לפני 20 דקות, Katom כתב:

@HellCat, תבין שהרוב תלוי בך, יש בוגרי מדמ"ח בטכניון שפחות טובים בתחומם מבוגרי מכללות. 

מדויק.

יצא לי לעבוד עם אנשים מסוימים בתואר שכישורי התכנות שלהם לא היו להיט גם בשנה האחרונה, ברמה שרקורסיה בסיסית של מבוא למדמ"ח היה קשה להם לכתוב.

מצד שני יוצא לי בעבודה לעבוד עם בוגרי מכללות ויש כאלו שכותבים אחלה קוד.

בעיניי, אוניבריסטה טובה נותנת יתרון בקבלה לעבודה ראשונה ולמי שרוצה להמשיך למחקר.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, Alkash כתב:

פשוט מאוד, כשאתה פותר תרגילי בית בחדו"א בטכניון אתה רוצה לפרוש מהתואר. כשאתה פותר תרגילי בית באינפי בטכניון אתה רוצה לתלות את עצמך.

איזה הגזמה עשיתם מחדווא ואינפי.

הקורסים לא קלים ואפילו קשים-אבל הם מעניינים ומפעילים את הראש וכשקולטים אותם ולומדים טוב אין סיבה שלא להצליח.

אני אומר לך את זה בתור מישהו שיש לו ציונים טובים במתמטיקות ונומריים ואני רחוק שנות אור מלהיות חכם/גאון/לחרוש במהלך סמסטר.

אם יושבים מספיק זמן בסוף זה נכנס.

בפקולטות שהן לא חשמל או מדמח החליפו את סי לפייתון/מטלאב.

לגבי אפיקי מעבר,ממליץ לקחת עוד שנה ולהתקבל כמו שצריך,או לעשות אפיק מעבר בתוך המוסד עצמו.

אוניברסיטה פותחת יותר דלתות,בחברות גדולות לפעמים דורשים אוניברסיטה.

ואם המגייס סיים אוניברסיטה,סיכוי לא גבוה שהוא ירצה לגייס ממכללה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מה לגבי מכללות שנותנות תואר של האוניברסיטה הפתוחה?

אופציה אחרת - לא ללכת עם העדר שהולך ללמוד מדמ"ח, אלא לחפש תואר פחות נפוץ, אבל שיכול לפתוח לך יותר דלתות בתעשיה (כמו הנדסת מחשבים או מערכות תקשורת)?

חשבתי על זה , אפילו רציתי - אך מכיוון שאני כבר בן 23 אני מתחיל להיות "לחוץ" על זמנים וכן הבנתי סוףסוף שאני רוצה ללמוד משהו ..... מבחינת הנדסה ביררתי ואני צריך מכינה של שנה ופלוס ארבע שנים ללמוד לעומת מדמ"ח שדורש ממני מכינה קצרה יחסית(קיץ) ולהתחיל ללמוד כבר השנה

פורסם

חשבת מה תרצה לעשות אחרי התואר ? באיזו תעשיה לעבוד ?

לדוגמא פיתוח משחקים\מערכות זמן אמת\אפליקציות מובייל\ווב ? 

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

גם אחרי שנים של תיכנות, אתה תשבור את הראש למה הקוד לא עובד, או למה לעזאזל מערכת מתנהגת בצורה ב' במקום בצורה א'.

ovmasg0cbqm01.jpg

לפני כשעה, dorsht כתב:

השם ישמור, C בתור שפה ראשונה?

מזה אני התחלתי, אי שם לפני בערך 17 שנים

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 שעה, vadim6385 כתב:

אני באתי במצב הרבה יותר גרוע ממך - עשיתי 4 יחידות בציון 75, אבל אז במשך 15 שנה לא נגעתי בזה, וכמובן ששכחתי הכל.

כשבאתי ללמוד לפסיכומטרי (רצו או שאעשה פסיכומטרי או שאשלים ל5 יח' מתמטיקה), לא ידעתי דברים ברמה של חיבור וחיסור, והייתי צריך ללמוד הכל מהתחלה.

ואיך עשית את הקפיצה בחזרה ללימודים?

פורסם
לפני כשעה, Katom כתב:

יש דומה ויש שונה, אני לא ראיתי בחדוא שמוכיחים את כלל לופיטל או משפט ערך הביניים או עושים אינטגרל עם סכומי רימן או מוציאים גבול לפי היינה.

השם פחות משנה, דור אמר שבבן גוריון לומדים חדוא, זה כנראה המקום הטוב ביותר ללמוד בו מדמ"ח אז הייתי מהמר שהחדוא "שלהם" קשה יותר מאינפי במקומות אחרים.

אצלנו במכללה זה נקרא חדו"א ויש את כל אלו. גם חדו"א 1,2 לינארית...כוללם כללו הוכחות ותיאוריה וכו'. אולי במכללות אחרות חדו"א זה "מתמטיקה לייט" אבל לא הייתי אומר את זה כהכללה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, MadCat_LE כתב:

אצלנו במכללה זה נקרא חדו"א ויש את כל אלו. גם חדו"א 1,2 לינארית...כוללם כללו הוכחות ותיאוריה וכו'. אולי במכללות אחרות חדו"א זה "מתמטיקה לייט" אבל לא הייתי אומר את זה כהכללה.

לא התכוונתי להכליל, הייתי צריך להוסיף "לרוב".

כמו שכתבתי למעלה, זה תלוי במוסד שמעביר ולא בשם כי גם המילים נרדפות במשמעות שלהם

*לא מצליח לערוך את ההודעה מלמעלה

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם
לפני 17 דקות, Legend כתב:

ואיך עשית את הקפיצה בחזרה ללימודים?

בעצמי לא יודע להסביר.

הצלחתי לקלוט דברים במהלך הלימודים עצמם. לא שאני מצטיין מדי במתמטיקה (או אוהב את זה, מבחינתי זה רוע הכרחי שצריך לעבור כדי להגיע למקומות באמת מעניינים).

לפני 48 דקות, HellCat כתב:

חשבתי על זה , אפילו רציתי - אך מכיוון שאני כבר בן 23 אני מתחיל להיות "לחוץ" על זמנים וכן הבנתי סוףסוף שאני רוצה ללמוד משהו ..... מבחינת הנדסה ביררתי ואני צריך מכינה של שנה ופלוס ארבע שנים ללמוד לעומת מדמ"ח שדורש ממני מכינה קצרה יחסית(קיץ) ולהתחיל ללמוד כבר השנה

לחוץ למה בדיוק?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

גם אחרי שנים של תיכנות, אתה תשבור את הראש למה הקוד לא עובד, או למה לעזאזל מערכת מתנהגת בצורה ב' במקום בצורה א'.

ואז אתה מקבל משימה על קוד בן 15 שנים שהאנשים שכתבו אותו כבר ממזמן לא בחברה (או במקרה הטוב בפנסיה). ואז אתה מבין שלגאסי לפעמים זה גם קוד יציב ובוגר.

לפני כשעה, dorsht כתב:

700+ זה קצת מוגזם, אלא אם כן נתונים הקבלה השתנו באופן דרסטי יחסית.

מכיר חבר'ה מהשנתון שלי שהתקבלו למדמ"ח בבן גוריון עם פסיכומטרי באיזור ה-650.

סכם כמותי בבן גוריון גם תלוי בממוצע הבגרויות, כך שאם יש למישהו ממוצע בגרויות מספיק גבוה, זה יחפה על ציון פסיכומטרי קצת יותר נמוך.

מאמין שנוסחה דומה קיימת גם באוניברסיטאות אחרות.

באת"א בשנתון שלי היה צריך אזור 700 פסיכו ו108 ממוצע בגריות (לפי המחשבון שלהם) כדי להתקבל. היום הרף עלה עוד יותר למיטב ידיעתי.

גם אני מכיר כמה שנכנסו עם 670-80 אבל עם ממוצע בגרויות חריג במיוחד.

לפני 54 דקות, Katom כתב:

תשמע, מדעי המחשב זה ענף במתמטיקה. על כל המשתמע מכך.

אוניברסיטה או מכללה או אינפי או חדוא לא ישנה את זה.

אם יצאת מקורס לינארית בודד כשאתה מבין למה אי אפשר לחלק ב0, למרות שאף אחד לא לימד אותך(באף מקום) - יכול להיות שאתה חושב יותר טוב מבוגר טכניון שעשה 2 קורסים בלינארית ויכול להוכיח נכונות לתהליך גרם-שמידט.

אאל"ט מבחינת הטכניון מדמח זה ענף של חשמל. דווקא ההוכחות של כלל לופיטל וכל שאר החבובים הם אלה שהופכים את הקורס לקשה. במיוחד כאשר במבחן מצופה ממך להוכיח טענות עזר כדי להוכיח את הטענה הכללית.

באת"א (בדומה לעברית) מדמ"ח זה ענף של מת' ומכאן שכל הקורסים המתמטיים מועברים בפקולטה של מת'. חדו"א, ליניארית וכן כל קורסי הבחירה במת'. בדידה (תורת הקבוצות וקומבי) מועברים על ידי מדמ"ח אך ברמה יותר גבוהה מאשר במת'. החלק ה"טוב" בפקולטה למת' זה שאין מושג כזה פאקטור. גם אם יש 80% נכשלים (סיפור אמיתי).

מאיפה הטענה שבן גוריון זה המקום הטוב ביותר ללמוד בו מדמח? שואל ברצינות.

וד"א, עוד איך מלמדים למה אי אפשר לחלק ב0 בליניארית. בעיקר בכל הנושא של חוגים. 

לפני 31 דקות, dorsht כתב:

יצא לי לעבוד עם אנשים מסוימים בתואר שכישורי התכנות שלהם לא היו להיט גם בשנה האחרונה, ברמה שרקורסיה בסיסית של מבוא למדמ"ח היה קשה להם לכתוב.

מצד שני יוצא לי בעבודה לעבוד עם בוגרי מכללות ויש כאלו שכותבים אחלה קוד.

בעיניי, אוניבריסטה טובה נותנת יתרון בקבלה לעבודה ראשונה ולמי שרוצה להמשיך למחקר.

בדיוק. תואר במדמח הוא לא ערובה ליכולת קידוד/תכנות/הנדסה. יותר מזה, זה לא המטרה העיקרית שלו. מטרת העל היא לייצר חוקרים. ושהתעשייה תכשיר את הבוגרים לתכנות.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

זה לא שאני מבוגר,אבל אתה רק בן 23,

קח שנה לשפר בגרויות ופסיכומטרי ולך ללמוד באוניברסיטה.

אין סיבה להיות בלחץ.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 7 דקות, Gosser1860 כתב:

מאיפה הטענה שבן גוריון זה המקום הטוב ביותר ללמוד בו מדמח? שואל ברצינות.

אמרתי כנראה,אולי הייתי צריך להשתמש ב"לדעתי", ושים לב לניסוח - המקום הטוב ביותר ללמוד בו, כלומר שילוב של רמה ואווירת לימודים.

לא חושב שיש תשובה חד משמעית לשאלה הזאת, (גם אם מורידים את אווירת הלימודים).

לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

וד"א, עוד איך מלמדים למה אי אפשר לחלק ב0 בליניארית.

מצוין לשמוע! אני כמובן לא בקיא בכל קורס שמועבר בכל מוסד.
אני מדבר מניסיון שלי ושל חברים 

• תוכן חדש...