Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני שבוע הרכב שלי נכבה בזמן עצירה לפני כיכר והופיעו בו נורת מנוע, מצבר, ושמן 

לאחר הנעה מחדש הרכב הניע רגיל ונסע ככה עוד שבוע,בדקתי שמן והשמן מלא בדקתי את המצבר והמצבר תקין, היום זה קצת קרה שוב באמצע נסיעה כאשר אני על מהירות נמוכה, הרכב הוא מאזדה 6 שנת 2008 האם מישהו נתקל בבעיה? תודה על העזרה מראש. 

20200313_065120.jpg

פורסם

צריך לעשות סריקת תקלות למחשב רכב ולראות איזה תקלות התגלו. יש להם קודים. הסורק גם מתאר אותם במילים. תברר פה אם משהו בפורום מהאיזור שלך יכול לעזור אוליי עם סריקה. במוסך שמטפל אצלי ברכב הוא עושה לי חינם אם אני מבקש יפה : )

פורסם
לפני 52 דקות, dorban3 כתב:

צריך לעשות סריקת תקלות למחשב רכב ולראות איזה תקלות התגלו. יש להם קודים. הסורק גם מתאר אותם במילים. תברר פה אם משהו בפורום מהאיזור שלך יכול לעזור אוליי עם סריקה. במוסך שמטפל אצלי ברכב הוא עושה לי חינם אם אני מבקש יפה : )

תודה על המענה קודם כל, תיארתי את הבעיה למכונאי מוסמך והוא אמר לי שלפי התיאור שלי זה נשמע כמו אלטרנטור, אם אלך למוסך ואגיד להם לחבר מחשב לרכב הם יכולים לעלות על כל תקלה שיש ברכב? 

פורסם

זה נשמע כאילו הרכב נכבה וכתוצאה ישירה לכך הנורות נדלקו, למעשה הרכב מזהה סוויץ פתוח ומנוע מכובה, לכן הנורות נדלקו לביקורת כמו בכל פעם בעת פתיחת הסוויץ ולפני הנעה.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם

לפי תיאור ההבעיה זה נשמע כמו בעיה של ייצוב סל"ד סרק לא תקין לפני עצירה ויתכן כי ניקוי מצערת ואיפוסה יעזור. 

פורסם

התמונה שצילמת אני מניח זה לאחר שניכבה הרכב נורות נדלקות כמו חצי סוויץ וזה בסדר. בעיית ההיכבות עצמה בצהירות נמוכה קורית גם בגלל מצערת מלוכלכת והייתי מתחיל בכיוון הזה דווקא. ניקוי יסודי שלה.

פורסם

היה לי משהו דומה. האוטו היה נכבה בהאטה לקראת עצירה או בפקקים.

בהתחלה החליפו יונית חום. הבעיה לא נפתרה.
אחר כך החליפו חיישן MAF. הבעיה לא נפתרה.
מפה לשם נגמר בהחלפת בקר גיר שעלה איזה 6000 שקל.

פורסם
לפני 6 שעות, dorban3 כתב:

עשיתי סריקת תקלות דרך מחשב המכונאי שלי בדק לי את הגיר ואת המנוע הם יצאו תקינים, בנוסף הוא בדק לי את המתח שנותן המצבר והאלטרנטור בזמן שהרכב מונע וזה גם יצא תקין, בגדול הוא לא הצליח להבין מה הבעיה כי זה קורה פעם בכמה ימים אז הוא אמר לי רק שזה מחמיר לחזור ולראות מה הבעיה 

לפני 5 שעות, Audi-T כתב:

זה נשמע כאילו הרכב נכבה וכתוצאה ישירה לכך הנורות נדלקו, למעשה הרכב מזהה סוויץ פתוח ומנוע מכובה, לכן הנורות נדלקו לביקורת כמו בכל פעם בעת פתיחת הסוויץ ולפני הנעה.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

כשאני פותח סוויץ נדלקים לי כל הנורות גם של הכרית אוויר בקרת החלקה וכו.. פה נדלקים לי רק שלושה נורות מה שצילמתי 

לפני 36 דקות, danniel כתב:

וזה קרה במאזדה 6?

אכן מאזדה 6 שנת 2008 

לפני 3 שעות, Ahbarony כתב:

היה לי משהו דומה. האוטו היה נכבה בהאטה לקראת עצירה או בפקקים.

בהתחלה החליפו יונית חום. הבעיה לא נפתרה.
אחר כך החליפו חיישן MAF. הבעיה לא נפתרה.
מפה לשם נגמר בהחלפת בקר גיר שעלה איזה 6000 שקל.

זה קרה לך במאזדה 6?

לפני 3 שעות, מאור30 כתב:

התמונה שצילמת אני מניח זה לאחר שניכבה הרכב נורות נדלקות כמו חצי סוויץ וזה בסדר. בעיית ההיכבות עצמה בצהירות נמוכה קורית גם בגלל מצערת מלוכלכת והייתי מתחיל בכיוון הזה דווקא. ניקוי יסודי שלה.

כן התמונה הזאת בדיוק אחרי שהאוטו נכבה עדיין הייתי בd והאוטו פשוט נכבה באמצע נסיעה, ניקוי מצערת יכול להיות קשור לזה? אם כן מה העלות של ניקוי כזה. 

תודה על העזרה לכולם שוב 

פורסם
בתאריך 13.3.2020 בשעה 16:40, zvigolden כתב:

ניקוי מצערת במאזדה 3 עלה לי כ150 שקל במוסך מורשה לפני כמה שנים.

השאלה אם זה מה שיפתור את הבעיה 

פורסם (נערך)

יש לבדוק את הפולי מנוע, אם הוא "זורק" אז הוא יצא מאיזון והוא מתרחק מחיישן סיבובי המנוע. תקלה נפוצה מאוד ברכב הזה.

אתה תוכל לראות גם שהגומי שיצוק בפולי מנוע יהיה שרוף או מעוות וכתוצאה מכך הזר שיניים עליו יוצא מאיזון, שלב הבא הוא שהפולי יחליק וישמיע צווחות כמו רצועה מחליקה.

באם הפולי מנוע תקין ומסתובב בצורה חלקה, בדוק את הכיוון של חיישן סיבובי מנוע, המרווח אוויר בינו לבין הזר שיניים צריך להיות לזכרוני 0.5mm. אין לשחק בכיוון שלו מעלה ומטה!

באם כל זה תקין בצע ניקוי למנוע הצעדים ולמצערת.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 16.3.2020 בשעה 22:50, ba323f כתב:

יש לבדוק את הפולי מנוע, אם הוא "זורק" אז הוא יצא מאיזון והוא מתרחק מחיישן סיבובי המנוע. תקלה נפוצה מאוד ברכב הזה.

אתה תוכל לראות גם שהגומי שיצוק בפולי מנוע יהיה שרוף או מעוות וכתוצאה מכך הזר שיניים עליו יוצא מאיזון, שלב הבא הוא שהפולי יחליק וישמיע צווחות כמו רצועה מחליקה.

באם הפולי מנוע תקין ומסתובב בצורה חלקה, בדוק את הכיוון של חיישן סיבובי מנוע, המרווח אוויר בינו לבין הזר שיניים צריך להיות לזכרוני 0.5mm. אין לשחק בכיוון שלו מעלה ומטה!

באם כל זה תקין בצע ניקוי למנוע הצעדים ולמצערת.

תודה רבה על המענה הבעיה קורת לי פעם בשבוע בערך זה לא משהו רציף, אני אפנה עם ההצעות שלך למכונאי שלי ונראה איך מתקדמים משם, ניקוי מצערת נשמע לך כמו משהו שכדאי להתחיל ממנו? 

• תוכן חדש...