Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כשיהיה אתר ישראלי שהוא ברמה של Car and Driver או Consumer Reports או Top Gear אז יהיה בסיס לויכוח.

אגב טופ גיר - https://www.topgear.com/car-reviews/mitsubishi/mirage

במפורש Supermini, בין Horrid to drive ו-Avoid at all cost

Motor1 - https://www.motor1.com/reviews/364656/2019-mitsubishi-mirage-review/

כתוב subcompact options

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא צריך להיות מומחה בשביל לעשות שיוך נכון לקטגוריה, אבל בארץ לא יודעים לעשות את זה נכון אלא צריך להתבסס על שוק אירופאי או אמריקאי שאולי החלוקה שם שונה.

אחרת, איך הספארק הוא מתחרה לצד סופר מיני?

5c94d177eac3830e2f10c5df47a3e389.jpg

גם זאת קטגוריה נכונה בחול?

21bbb569f27e558f3b63b13af52315d9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מתקשה להבין את הויכוח ביניכם.

לפני כשנתיים וחצי קניתי לאחי ספייס סטאר 14' בהמלצת יוליאן.

מלכתחילה התלבטתי בינו לסוויפט, מיקרה ואפילו שקלתי פיקנטו.

מה זה משנה לי כשאני רוכש רכב אם הוא מקוטלג מיני או סופר מיני?

סה"כ בדקתי שהוא עונה לצרכים שלו: עלויות אחזקה נמוכות, חסכוני, מאובזר, קטן וכמובן שנכנס בתקציב.

אני מניח שבעלי ספייס סטאר בארץ לא החליטו לרכוש את הרכב כי הוא מיני/סופר מיני, ככל הנראה חיפשו רכב קטן.

ובכל אופן הספייס בדומה למיקרה ממוצב איפשהו בין סופר מיני למיני. אבל את מי זה מעניין?!

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

זה שהספייס סטאר / מיראז' מתחרה ראש בראש עם מיני ולא עם סופר מיני לא משנה את הקטגוריה אליו הוא שייך או משתייך.

וזו בטח לא סיבה לכתוב שהוא שייך לקטגוריה הלא נכונה.

הוא רכב ששייך לקטגוריית סופר מיני, אבל לא מצליח להתחרות איתן, בדיוק כמו שאם בוחנים את הספארק מול סופר מיני אחרות לא הופך אותה לסופר מיני, כמו שאם בוחנים רכב משפחתי מול ג'יפון קומפקטי לא הופל את המשפחתית לג'יפון קומפקטי, זה פשוט אומר שהם מתחרים על אותם לקוחות, או לפחות לדעת אותם בוחנים הם מתחרים על אותם לקוחות.

הרי אם זה היה המצב, ניקח את המבחן של Motor1 כדוגמה, שברולט מייצרת שני דגמי סופר מיני? גם סוניק וגם ספארק?

אם בוחנים משפחתית חשמלית מול משפחתית דיזל זה הופך את הדיזל לחשמלית או את החשמלית לדיזל?

אני מדבר נטו על נתונים יבשים, היא שייכת לקטגוריה B בכל מקום למעט אתר ורבע ישראליים. זה כמו שבמקום מנוע 1.4 טורבו תגידו שיש לרכב מנוע 2 ליטר אטמוספרי כי יש להם בערך אותו הספק

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
מתקשה להבין את הויכוח ביניכם.

לפני כשנתיים וחצי קניתי לאחי ספייס סטאר 14' בהמלצת יוליאן.

מלכתחילה התלבטתי בינו לסוויפט, מיקרה ואפילו שקלתי פיקנטו.

מה זה משנה לי כשאני רוכש רכב אם הוא מקוטלג מיני או סופר מיני?

סה"כ בדקתי שהוא עונה לצרכים שלו: עלויות אחזקה נמוכות, חסכוני, מאובזר, קטן וכמובן שנכנס בתקציב.

אני מניח שבעלי ספייס סטאר בארץ לא החליטו לרכוש את הרכב כי הוא מיני/סופר מיני, ככל הנראה חיפשו רכב קטן.

ובכל אופן הספייס בדומה למיקרה ממוצב איפשהו בין סופר מיני למיני. אבל את מי זה מעניין?!

רכב מקטגוריה מסוימת יהיה בעל תכונות מסוימות.

כשאתה מגדיר צרכים, הרכב מקטגוריה מסוימת יענה טוב יותר על הדרישות הללו מרכב אחר.

לנו יש חוסר הסכמה על הקטגוריה של הספייס סטאר ומי המתחרות שלה, אני לא מסכים עם הטענה שספייס היא סופר מיני גרועה ולכן הוא מתומחר ומתמודדת מול מיני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
רכב מקטגוריה מסוימת יהיה בעל תכונות מסוימות.כשאתה מגדיר צרכים, הרכב מקטגוריה מסוימת יענה טוב יותר על הדרישות הללו מרכב אחר.Sent from my iPhone using Tapatalk
זה נכון כשמשווים בין גיפון למשפחתית ואז הקטגוריה באמת משנה, כי מי שמחפש לצורך הדוגמא רכב גבוה קל להכווין אותו לגיפונים ולא תציע לו קורולה לדוגמא. כשמשווים בין ספייס סטאר לסוויפט/ פיקנטו, מה שחשוב זה הצרכים מהאוטו.אם תקטלג את הרכב מיני או סופר מיני זה לא יגרום לאף אחד לפסול/להעדיף את הרכב מסיבות אלו.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

הכוונה שלי שהדרישות מגדירות את הקטגוריה שנחפש, אם הדרישה לרכב עם אופציה לעגלה אתה תחפש רכבים מקטגורית סופר מיני לפחות כמו איביזה, ריו.

אם אתה מחפש נטו צריכת דלק וכמה שיותר חדש אתה תחפש מיני כמו ספייס, פיקנטו,ספארק.

יש הבדלים בין שני הקטגוריות.

פורסם
בכל מקום שבו יש נתונים יבשים היא מסווגת כסופר מיני, עובדתית היא לא On Par עם סופר מיני אחרים (שזה תומך בדעתי שמדובר באוטו פח).

בשום מקום היא לא נמצאת בקטגוריית מיני, זה פשוט רכב כל כך פח שאין מה לבחון אותו מול סופר מיני מודרנית.

רגע, עכשיו קצת התבלבלתי,

תן לי להבין אותך.

הרכבים שהם לא "סופר מיני" {להגדרתך, כן?}, הם רכבי פח?

רק בגלל שרכב מסויים אינו שייך {לדעתך}, לקבוצה מסוייימת, הופך אותו רלרכב פח?

מה זה משנה, האם רכב מסויים גדול או קטן בכמה סנטימטרים בודדים מרכב אחר? בגלל זה הוא לא בר השוואה לרכבים אחרים?

כל יצרן מייצר רכבים לפי אורך\רוחב\גובה, איך שבא לו. תמיד יהיו הבדלים שוליים בינהם.

בישראל קבעו קבוצות של רכבים, הספייס סטאר היא רכב מיני גבולי. טיפה גדולה יותר. אבל בקטנה כן?

אבל בעולם הקבוצות הם שונות. אנחנו חיים כאן וככה צריך להיתייחס לזה.

למה שלא תזכיר גם את ה-טויוטה קאמרי, שהיא רכב משפחתי "ממוצע" בארה"ב, ואילו אצלנו היא "רכב מנהלים"?

פורסם

וויכוח מיותר, אני בדעה davemustaine87.

זה לא משנה הקטגוריה כי אין לזה הרבה משמעות, בסוף יש מחיר ומוצר שאתה מקבל.

הדוגמאות שלך היו מעולות, היה לך תקציב X וקניתה טאבלט כי זה התאים לך בתקציב ובדרישות ולא בגלל שזה בקטגורית טאבלטים.

דיי בטוח שאם היה בתקציב מחשב בתצורה של טבלאט שהיה נכנס בתקציב הוא היה מתווסף לשיקול למרות שהוא בקטגורית המחשבים.

סך הכל להגיד שהספייס סטאר הוא פח זה בדיחה, הרכב פשוט, אמין וגדול יותר מהמתחרות שלו באותה מחיר וללקוח שזה חשוב לו זו קניה הגיונית.

אך למרות מה שאמרתי, אני אישית חושב שלאטראז אין שום זכות קיום בשוק כי לטווח מחירים שבו הוא נימצא יש כל כך הרבה מתחרות שלא רואות אותו ממטר שאני באמת מתקשה להבין מה ההגיון של לקוח לבחור בו.

טסלה 3 2022

פורסם

הוא מתומחר כמו רכב מיני, למה הוא צריך להיות זול יותר? ובכמה לדעתך?

פורסם
כמעט 100,000 על פח עם גלגלים????!!!

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

הזיה אם מישהו שפוי באמת ישלם סכום כזה ויוציא רכב חדש מהסוכנות. במקרה הטוב ימכרו כמה חתיכות לציי רכב במחיר שחיטה.

פורסם

אחרי שצה"ל הפסיק עם האטראג', המכירות שלו צנחו לכמה מאות בשנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לא מעט ספייס סטארים פרטיות על הכביש נראה שזה אופציה נפוצה לרכב שני אצל הרבה משפחות , מבחינת מראה הרכב נראה חמוד וסה"כ נחשב לחסכוני ואמין.

• תוכן חדש...