Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה לא נפלו לי מראות באף רכב שהיה לי, כולל קסנטיה, מונדאו ודייהו נובירה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא חסרות מראות נושרות אצל אף יצרן, חוויתי את זה בפיקנטו 2014 של הבת שלי, בסיביק של העבודה לפני שנים רבות ובסוברו של חבר. 

רכב שעומד מרבית חייו בשמש ישירה ללא טיפת צל, יש מצב שהדבק יחלש. כפי אמרו כבר פסטיבל מספרי סיפורים של דרוישים הקרויים "בעלי מקצוע" 

( אוף טופיק, מספר לי צבעי שהחליט לעבוד עם נירלט במקום גווני טמבור שבחרתי, שטמבור קנה אותם והגוונים זהים זה רק התכנה ישנה בחנות הצבע , ככה גם המראות הנופלות, לא האקלים בארץ) 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

מספר שאלות:

1. מדוע Sentry mode אינו פעיל בישראל, והאם יש צפי מתי יופעל?

2. האם מישהו מצא פיתרון הצללה לגג (מעל ראש הנהג) שאינו רשת מחוררת (שעדיין מעבירה אור וחום), אלא חסימה מלאה של כל האור?

3. ישראל מדינה ייחודית מבחינת אחזקת רכב טסלה בכך שהיא לא רק חמה, אלא לרוב האזרחים אין חניה מקורה (בניגוד למה שקורה בארה"ב שם לרוב האזרחים במדינות החמות חניה מקורה). מה שאומר שהרכב עומד באופן עקבי תחת שמש יוקדת והטמפ' בפנים מגיעות לאזור ה- 70 מעלות. האם זה אומר שבישראל מומלץ להפעיל Cabin overheat protection כברירת מחדל כדי לשמור על הרכיבים האלקטרונים ו/או הבטריה? מה תהיה עלות ביזבוז הבטריה של הפי'צר הזה ביום ממוצע של 38 מעלות תחת שמש קופחת?

בתאריך 5.9.2021 בשעה 16:31, yossiaviel כתב:

לגבי מיסים. לא רק טסלה, אלה בכללית.

כרגע על הרכבים החשמליים, הם נמוכים.

כולל מחיר החשמל.

ברגע שיהיו יותר ויותר רכבים חשמליים, וזה יתפוס נתח שוק ניכר, והאנשים לא ייקנו דלק בכמויות כמו היום, אלה הרבה פחות, איך המדינה "תתפרנס", או תגבה את מיסי הפרה החולבת שלה? 

כרגע זה קל. הליטר דלק, ברובו מיסים.

איך "יתורגם" הליטר דלק לצריכת חשמל, למשל?

{ייתכן שהשאלה הזו נשאלה בכר, אך פיספסתי את זה..}

מיסוי נסועה ברכב חשמלי הוא דבר פשוט לביצוע. לפי הבנתי, במשרדי האוצר מנוסח כעת משהו בסגנון הזה:

1. ביום הטסט השנתי, בודק הרכב קורא את הקילומטראז' שהרכב החשמלי עבר, ומזין אותו למחשב משרד התחבורה

2. מחשב משרד התחבורה מבצע תהליך חיסור של הקילומטראז' הנוכחי, מהקילומטראז' של השנה הקודמת, ובצורה זו מסיק את מספר הקילומטרים שנסע הרכב החשמלי ב-12 החודשים האחרונים

3. את מספר הקילומטרים שנסע הרכב החשמלי, מכפילים אז בקבוע כלשהו, ומקבלים את מספר השקלים שעל נהג הרכב החשמלי לשלם כמס הנסועה. הבנתי שכעת הויכוח במשרד האוצר הוא על גובה הקבוע. קבוצה אחת תומכת בשיוויון מלא למס הבלו המושת כיום על דלק, בעוד קבוצה אחרת טוענת שהמס צריך להיות מעט נמוך יותר ולשקף את האינטרס של המדינה להילחם במשבר האקלים.

גם אם תהיה השוואה מלאה למס הבלו על הדלק, עדיין נסיעה בחשמלי צפויה להיות זולה ב 30% לערך מאשר נסיעה בבנזין (עלות מס הבלו + עלות החשמל), מכיוון שרכב חשמלי משתמש באנרגיה בצורה יעילה יותר מאשר רכב בנזין. מה שכן זה בהחלט ישבש את חישובי הכדאיות הנוכחיים לגבי רכבים חשמליים.

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם
בתאריך 7.9.2021 בשעה 17:19, zaf כתב:

לא חסרות מראות נושרות אצל אף יצרן, חוויתי את זה בפיקנטו 2014 של הבת שלי, בסיביק של העבודה לפני שנים רבות ובסוברו של חבר. 

רכב שעומד מרבית חייו בשמש ישירה ללא טיפת צל, יש מצב שהדבק יחלש. כפי אמרו כבר פסטיבל מספרי סיפורים של דרוישים הקרויים "בעלי מקצוע" 

( אוף טופיק, מספר לי צבעי שהחליט לעבוד עם נירלט במקום גווני טמבור שבחרתי, שטמבור קנה אותם והגוונים זהים זה רק התכנה ישנה בחנות הצבע , ככה גם המראות הנופלות, לא האקלים בארץ) 

בחיים לא נשרה לי / למישהו שאני מכיר מראה 😮

פורסם

ניצן, כנראה שחוג מכריך לא רחב מספיק 😂 גש לזגג רכב גדול ושאל כמה פעמים מגיעים אנשים לתקן מראה נופלת ותופתע, לא רק מכמות המיקרים אלא גם ממגוון הדגמים והיצרנים 🤭

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, noam23 כתב:

מספר שאלות:

1. מדוע Sentry mode אינו פעיל בישראל, והאם יש צפי מתי יופעל?

2. האם מישהו מצא פיתרון הצללה לגג (מעל ראש הנהג) שאינו רשת מחוררת (שעדיין מעבירה אור וחום), אלא חסימה מלאה של כל האור?

3. ישראל מדינה ייחודית מבחינת אחזקת רכב טסלה בכך שהיא לא רק חמה, אלא לרוב האזרחים אין חניה מקורה (בניגוד למה שקורה בארה"ב שם לרוב האזרחים במדינות החמות חניה מקורה). מה שאומר שהרכב עומד באופן עקבי תחת שמש יוקדת והטמפ' בפנים מגיעות לאזור ה- 70 מעלות. האם זה אומר שבישראל מומלץ להפעיל Cabin overheat protection כברירת מחדל כדי לשמור על הרכיבים האלקטרונים ו/או הבטריה? מה תהיה עלות ביזבוז הבטריה של הפי'צר הזה ביום ממוצע של 38 מעלות תחת שמש קופחת?

מיסוי נסועה ברכב חשמלי הוא דבר פשוט לביצוע. לפי הבנתי, במשרדי האוצר מנוסח כעת משהו בסגנון הזה:

יש לך את הרכב?

1. Sentry Mode לא פעיל כרגע כי כשהוא מזהה איום הוא מפעיל התראה קולית, וזה לא חוקי בארץ. מתישהו הם יוציאו עדכון שפשוט מוריד את ההתראה, או עושה אותה אופציונאלית מה שיאפשר הפעלה בישראל. טכנית זה נראה שינוי פשוט, מתעכב כנראה בגלל סדר העדיפיות שלהם. היו שמועות שבקרוב, עד נובמבר, אבל נראה. עם כל ההתלהבות בארץ, ימסרו השנה משהו בין 5000-10000 רכבים מתוך בערך 800,000 שטסלה שואפת למסור, אז אנחנו נגיע בשאיפה ל 1%... 

2. רוב הסוככים מסין באים אופציונאלית עם בד כסף מבריק כזה ששמים מעל הרשת, אוטם לגמרי פנימה ואמור להחזיר קרינה. אפשר להרכיב או לא.

3. אני לא חושב שיש משהו יחודי באחזקה של טסלה בארץ או בכלל. הפיצ'ר הזה הוא בונוס שטסלה נותנים, לא איזה אילוץ. בגלל הזכוכית, פרקטית מדובר ברכב שחור בלי קשר לצבע שלו. אני חושב שמומלץ להפעיל את ההגנה בכל מקרה ובכל רכב, מהנסיון שלי לאורך זמן החום לא עושה טוב לפלסטיקים ועור של אף יצרן, בעיקר ברכבים כהים... (לאלקטרוניקה של רכב אין בעיה עם טמפ' כאלה, מסכים יכולים להפגע לאורך זמן) וזה גם טוב למי שיש ילדים. אפשר להפעיל את ההגנה עם מזגן, או עם אוורור בלבד. אני מפעיל עם אוורור, הוא שומר על טמפ' בין 40-50 מעלות וצורך עד 1% סוללה ביום (יש לי שמש ישירה חצי יום). מזגן צורך ביום חם 5-10% אבל יותר נעים, אז להרבה נסיעות קצרות זה שווה. ההגנה לסוללה של הרכב לא רלוונטית, היא לא ממש מתחממת בעמידה ובכל מקרה מקוררת במקרה הצורך בלי קשר להגנה הזו. 

לגבי המיסוי, נחיה ונראה... דברים פשוטים יותר לוקחים להם לפעמים המון זמן, אז אני כרגע נשאר אופטימי. בכל מקרה, עיקר ההטבה ניתנה כבר ברכישה ע"י המיסוי. הנסיון להראות שהחסכון השוטף מביא אותך אחרי כמה שנים לעלות של איזה מאזדה או טויוטה ב 130-40 אלף הוא נחמד חשבונאית, אבל עם כל הכבוד טסלה זה לא מאזדה, למרות שלשתיהן יש מודל 3  

עריכה אחרונה על ידי OF
  • אהבתי 1
פורסם

ובינתיים החצי אחוז מכירות של טסלה בארץ כבר גורם לעומסים בעמדות הסופרצ'רג'רים של טסלה, יש יותר ויותר דיווחים של בעלי טסלות על המתנה ממושכת רק כדי להגיע לעמדת טעינה ריקה ואז לטעון שגם זה לוקח זמן.

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, evc כתב:

ובינתיים החצי אחוז מכירות של טסלה בארץ כבר גורם לעומסים בעמדות הסופרצ'רג'רים של טסלה, יש יותר ויותר דיווחים של בעלי טסלות על המתנה ממושכת רק כדי להגיע לעמדת טעינה ריקה ואז לטעון שגם זה לוקח זמן.

מה הקשר? זה אחוד ביחס לייצור העולמי של טסלה

מחפשים פה את השלילי מתחת לכל אבן... טסלה פותחת עמדות סופרצ'רגר בערך בקצב של אחד לחודש, ויש עוד מלא עמדות בדרך. אף יצרן אחר לא חושב על זה בכלל. בנוסף הטעינה עד היום היא חינם (אותי לימדו שעל מתנות לא מתלוננים)אתה יכול לשער מה זה גורם לנהג הממוצע, וזה עוד לפני שדיברנו על ההתנהגות של חלק מהנהגים שלא מפנים עמדות. כשיתחילו לשלם כל הבלאגן ייגמר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, OF כתב:

יש לך את הרכב?

1. Sentry Mode לא פעיל כרגע כי כשהוא מזהה איום הוא מפעיל התראה קולית, וזה לא חוקי בארץ. מתישהו הם יוציאו עדכון שפשוט מוריד את ההתראה, או עושה אותה אופציונאלית מה שיאפשר הפעלה בישראל. טכנית זה נראה שינוי פשוט, מתעכב כנראה בגלל סדר העדיפיות שלהם. היו שמועות שבקרוב, עד נובמבר, אבל נראה. עם כל ההתלהבות בארץ, ימסרו השנה משהו בין 5000-10000 רכבים מתוך בערך 800,000 שטסלה שואפת למסור, אז אנחנו נגיע בשאיפה ל 1%... 

2. רוב הסוככים מסין באים אופציונאלית עם בד כסף מבריק כזה ששמים מעל הרשת, אוטם לגמרי פנימה ואמור להחזיר קרינה. אפשר להרכיב או לא.

3. אני לא חושב שיש משהו יחודי באחזקה של טסלה בארץ או בכלל. הפיצ'ר הזה הוא בונוס שטסלה נותנים, לא איזה אילוץ. בגלל הזכוכית, פרקטית מדובר ברכב שחור בלי קשר לצבע שלו. אני חושב שמומלץ להפעיל את ההגנה בכל מקרה ובכל רכב, מהנסיון שלי לאורך זמן החום לא עושה טוב לפלסטיקים ועור של אף יצרן, בעיקר ברכבים כהים... (לאלקטרוניקה של רכב אין בעיה עם טמפ' כאלה, מסכים יכולים להפגע לאורך זמן) וזה גם טוב למי שיש ילדים. אפשר להפעיל את ההגנה עם מזגן, או עם אוורור בלבד. אני מפעיל עם אוורור, הוא שומר על טמפ' בין 40-50 מעלות וצורך עד 1% סוללה ביום (יש לי שמש ישירה חצי יום). מזגן צורך ביום חם 5-10% אבל יותר נעים, אז להרבה נסיעות קצרות זה שווה. ההגנה לסוללה של הרכב לא רלוונטית, היא לא ממש מתחממת בעמידה ובכל מקרה מקוררת במקרה הצורך בלי קשר להגנה הזו. 

לגבי המיסוי, נחיה ונראה... דברים פשוטים יותר לוקחים להם לפעמים המון זמן, אז אני כרגע נשאר אופטימי. בכל מקרה, עיקר ההטבה ניתנה כבר ברכישה ע"י המיסוי. הנסיון להראות שהחסכון השוטף מביא אותך אחרי כמה שנים לעלות של איזה מאזדה או טויוטה ב 130-40 אלף הוא נחמד חשבונאית, אבל עם כל הכבוד טסלה זה לא מאזדה, למרות שלשתיהן יש מודל 3  

תודה רבה על התשובות המפורטות OF!

עדיין אין לי טסלה, מתלבט קשות בין ה SR ל LR...

אמרת שכאשר אתה מפעיל Cabin overheat protection על אוורור בלבד, אתה רואה טמפ' בין 40-50 מעלות. האם בדקת מה המעלות עם המערכת כבויה? בנוסף, מה צבע הרכב שלך?

שוב תודה.

פורסם
לפני 33 דקות, noam23 כתב:

אמרת שכאשר אתה מפעיל Cabin overheat protection על אוורור בלבד, אתה רואה טמפ' בין 40-50 מעלות. האם בדקת מה המעלות עם המערכת כבויה? בנוסף, מה צבע הרכב שלך?

בשמחה,

לא בדקתי בלי, הפעלתי את זה באשדוד כשלקחתי אותו... אין סיבה לא להפעיל את זה, בהנחה שיש לך לאן לחבר את הרכב בלילה או בעבודה (אם אין, אני לא הייתי קונה) אתה בלילה טוען 30% סוללה משקע רגיל,  או 100% מעמדה ביתית (זה ל LR, ל SR זה מעל 40% משקע) אז אחוז או שניים שהולכים על כל מיני דברים זה לא קריטי.

הרכב שלי לבן אבל זה לא ממש משנה. חפש תמונות של הרכב מלמעלה - כל תא הנוסעים מכוסה זכוכית שחורה, אז פרקטית, מבחינת חימום תא הנוסעים, כל הרכבים מאד דומים וכולם שחורים. בתאי מטען אולי יש הבדל בגלל הצבע

לפני 42 דקות, noam23 כתב:

עדיין אין לי טסלה, מתלבט קשות בין ה SR ל LR...

אכן התלבטות... יש מלא יועצים ביוטיוב אבל בסוף זה מסתכם במה אתה יכול להרשות לעצמך וכמה אתה חרד מהטווח... ה VFM של ה SR הכי גבוה, כי הטבת המס הכי משמעותית (על ההפרש בין ה SR ל LR כבר משלמים מס מלא). בהנחה שאתה לא נוסע יותר מ 100 ק"מ ביום, אין ממש הבדל בשימושיות השוטפת וההבדל מתבטא בנוחות לטעינה לנסיעות ארוכות/טיולים ובפסיכולוגיה של חרדת הטווח (שזה שיקול לא זניח, בעיקר ברכב חשמלי ראשון...). ה LR חזקה יותר בצורה מורגשת, למקרה שזה שיקול בשבילך, למרות שזה לא ממש שימושי ביום יום. שאר הדברים זה כבר בשוליים (ל LR יש סאבוופר, ואודיו עם בס היסטרי אבל זה לא שווה 50,000 ש"ח)   

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, evc כתב:

מוזר מאוד,אני מכיר הרבה בעלי טסלה עד כה,אף אחד מהם לא התלונן על זה
אגב מיותר לציין את הפרט השולי שטסלה פה בערך חצי שנה,עניין של עוד חצי שנה-שנה והמצב הזה בכלל ישתנה

עריכה אחרונה על ידי airsof

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם
לפני 12 שעות, OF כתב:

מה הקשר? זה אחוד ביחס לייצור העולמי של טסלה

מחפשים פה את השלילי מתחת לכל אבן... טסלה פותחת עמדות סופרצ'רגר בערך בקצב של אחד לחודש, ויש עוד מלא עמדות בדרך. אף יצרן אחר לא חושב על זה בכלל. בנוסף הטעינה עד היום היא חינם (אותי לימדו שעל מתנות לא מתלוננים)אתה יכול לשער מה זה גורם לנהג הממוצע, וזה עוד לפני שדיברנו על ההתנהגות של חלק מהנהגים שלא מפנים עמדות. כשיתחילו לשלם כל הבלאגן ייגמר.

יש להניח שקצב הקמת הצ'ארג'רים ולכן מספרם היחסי יפגר משמעותית אחרי קצב המכירות של הרכב. שלילי לגמרי ובצדק למי שסומך על טעינת חוץ. למי שיש מטען ביתי זה לא באמת דיל ברייקר. 

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, רועי5 כתב:

יש להניח שקצב הקמת הצ'ארג'רים ולכן מספרם היחסי יפגר משמעותית אחרי קצב המכירות של הרכב. שלילי לגמרי ובצדק למי שסומך על טעינת חוץ. למי שיש מטען ביתי זה לא באמת דיל ברייקר. 

אני לא חושב, אבל ימים יגידו. מי שסומך על טעינת חוץ שוגה לדעתי, אני לא חושב שרכב חשמלי מתאים (בשנים הקרובות) למי שאין לו אפשרות לטעינה ביתית/בעבודה. טעינה קבועה בעמדות גם מנטרלת את רוב החסכון על דלק, גם לא נוחה (זה לוקח הרבה זמן) ולאורך זמן גם פוגעת בסוללה (אני חושב שטסלה ממליצים סופרצרג'ר לא יותר מפעם בשבוע או יחס של 1:10 או משהו בסגנון)

הקטע של החינם הוא קריטי פה. יצא לי להגיע כמה פעמים לעמדות מהירות של אפקון. יש להם עמדות טובות, ויקרות (2 ש"ח לק"וש) ומהנסיון שלי תמיד פנויות. כשטסלה יתחילו לחייב נגיד 1 ש"ח לק"וש + קנסות לפי דקה למי שמשאיר את הרכב בעמדה אחרי שסיים, זה יתאזן, ואנשים יתחילו לטעון בבית או בעמדות אחרות במקום לנסוע לעזריאלי פעמיים בשבוע למלא חינם, ואז לקטר שעמוס...   

עריכה אחרונה על ידי OF
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ככל שאני קורא ומבין נוצרים תורים בעמדות הטענה. לא יודע, גם אין סטטיסטיקה שאני מכיר באשר לשאלה מהו חלקם של בעלי עמדות הטענה ביתיות שבא להם חשמל בחינם אצל טסלה, יחסית לאלו שפשוט אין ברירה, אין להם עמדה כזו בבית. על דבר אחד אין מחלוקת נדמה לי, התור במצפה רמון שהוציא לי את החשק סופית, לא היה ענין חד פעמי. כל מי שבא לו אילת מהמרכז וצפונה בטסלה, יחכה שם קרוב לודאי ולא מעט.

פורסם

מה הבעיה? משכירים גנרטור ושמים בבגאז ומטעינים בכל עצירה 🤣

• מצחיק 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...