Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצים זוועה? נסו לטוס לאחד מהשדות האמריקאיים הוותיקים, נניח פילדלפיה או שיקגו אוהייר.

יש כמה בעיות נקודתיות, 1. ביקורת הדרכונים. 2. בידוק צפוף ועמוס מדי - מי שתכנן את אולם הבידוק צריך היה לקבל מכות. היה צריך לתכנן אותו פי ארבעה יותר גדול. 3. זמן הטיפול במזוודות אכן לא משהו.

חוסר שירותיות וחוסר נימוס זה עניין רוחבי אצלנו לצערי - לא קשור ישירות לנושא, כנ"ל תחבורה ציבורית.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אלעל זה סיפור נפרד. השנה דווקא טסתי אתם 6 קטעים, האיחורים היו בטיסה ייחודית, 1744/1747 אם מישהו זוכר אותן. בקיצור, אלה היו טיסות הפרידה מה-747, טיסות שדווקא היו כיף, גם לפני הבורדינג וגם בטיסה עצמה, עם הרבה טעם של עוד, דווקא הייתי רוצה שיימשכו עוד שעה- שעתיים.

@קורן: אמנם הייתי בארה"ב לאחרונה לפני כעשור, אבל התחושה, גם בטיסה וגם בנמה"ת, היא שאתה לא רצוי. אם אתה מדבר על חוסר השירותיות הישראלי הרי שהטיפול שקיבלתי ב"קונטיננטל" היה בגדר "באמא שלך, אל תטוס אתנו יותר", ובביקורת הדרכונים, אחרי אותו דיליי של 5 שעות, טיסה זוועתית והמתנה של לפחות שעה בתור, התחושה היתה שאני לא רצוי, והרושם היה שגם בעלי הדרכון האמריקאי די סבלו. לפני שנה נחתתי בוונקובר - לדעתי לקח לי יותר משעתיים לצאת מהשדה. עמדות התחקור האלקטרוני אולי עדיפות על פקידים, אבל התור ארוך והתחקיר אינסופי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים בהחלט גם לגבי ארצות הברית. אם יש שדות באמת נוראיים זה שם. חלק בגלל שהשדות לא באמת שודרגו כמו שצריך עשרות שנים. חלק בגלל הנחיות ביטחון נוראיות. באופן עקבי, אני תמיד אעשה קונקשן באירופה ליעד הסופי בארצות הברית מאשר בארצות הברית עצמה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
מסכים גם, אם כי אין לי מושג איך טסים עם ילדים רק עם תיקי יד...

אגב לנוסעי בריטיש כן יש לאונג׳ משלהם עכשיו שזה הלאונג׳ ה״חדש״ בE Gates. הוא לא מדהים אבל הוא עדיף על האחרים ולפחות לא צריך להיאבק על מקום ישיבה.

cc35a47ad9c3c6aa84fe31037f0caef0.jpg

לוקחים טרולי לכל ילד, מתכננים את הבגדים על פי הימים שצריך להיות, ומבינים שכביסה פעם אחת באמצע הטיול היא לא מילה גסה.

פורסם
אתה מתכוון לשאטלים של החברות השכרה בהית׳רו?

לשאטלים בין טרמינלים בהית׳רו.

עובר שם המון, אבל רק אם הנחיתה וההמראה באותו טרמינל.

פורסם

בנתבג קרה לי שהגעתי 3 שעות לפני הטיסה והגעתי בדקה האחרונה למטוס בגלל תורים

לא מכיר שדות תעופה מרכזיים שאתה נוחת בשעות רגועות ומחכה למזוודות יותר משעה.

ביקורת הדרכונים השתפרה משמעותית והתור בשיקוף יותרקצר כי התור לתשאול הרבה יותר איטי.

ברוב השדות באירוםה אפילו בשיא העומס אם תיקח שעתיים עוד תספיק לאכול ולנוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דבלין - לא שעה עמוסה המסועים רגועים ושעה+ לחכות למזוודה.

לגבי הזמני המתנה - מאז שהפסקתי לטוס עם מזוודות בצ'קאין התקצרו לי זמני ההמתנה משמעותית(השיא? 25 דקות מהכניסה לנתבג עד הדיוטיפרי), לישראלי יהודי נתב"ג לא שדה רע בכלל - התורים לצ'קאין איומים תמיד ואפילו אני לא רוצה להיכנס אליהם.

כשטסתי לברצלונה בנובמבר לעבודה בחזור וכן שמתי מזוודה בצ'קאין תוך 20 דקות היא הייתה אצלי ביד.

לגבי הקונקשינים עוד שדה מעולה הוא ווינה לקונקשינים קצרים - אבל רק אם אתה טס עם אוסטריין, עשיתי קונקשין בווינה בין אל-על לאוסטריין והשאטל בין הטרמינלים היה איום ונורא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
חבר'ה, לא יודע מה הטענות שלכם לנתב"ג - בעיני זה אחד השדות הנוחים בעולם, ואני טס מעל 10 פעמים בשנה בממוצע.

המרחקים בו קצרים, הבידוק סופר מהיר ואפקטיבי, הכל נקי ומסודר למדי. יש בנתב"ג טכנולגיות שאין באף שדה אחר (כמו הטיפול בדרכונים).

הלוואי שמי שמנהל את נתב"ג היה מנהל עוד דברים במדינה הזו.

השדה היחידי שיש לי מחמאות אליו כמו אל נתב"ג הוא ציריך.

למען הגילוי הנאות, לא הייתי בשדות שנחשבים לטובים בעולם באסיה, אלא בעיקר אירופה וארה"ב.

אנחנו טסים מאותו נתב"ג? זה שהקימו בו אוהל (!!!) לאיזור צ'קאין כי "אין מספיק מקום", ואז משאירים 30-50% מהעמדות לא מאוישות בכל רגע נתון?

"המרחקים בו קצרים"- כן. וזהו. ארשום בקצרה את הבעיות של נתב"ג מבחינתי.

1- הצ'קאין למזוודות דבילי, הדלפקים והמערכת בנויים ככה שכל חברה עושה צ'קאין אך ורק לעצמה, בניגוד למספיק מקומות בחו"ל שדלפק אחד משרת מספר חברות תעופה במקביל, מה שמאפשר פיזור יעיל יותר של אנשים. במקום, נגיד, 3 בריטיש, 3 טורקיש, 3 איירפראנס- יש 9 שפשוט משרתים את כולם. (לא ספציפית החברות האלו, זה לפי הסכמי תעופה כמובן)

2- הבידוק הבטחוני ושיקוף התיקים אחרי הצ'קאין למזוודה הוא אנדרלמוסיה, איכשהו תמיד צורת הברירה של אנשים משתנה, והחלפת עמדות באמצע התהליך (מה שגורם להחלפת תור אנשים שלם למקום אחר!) הוא דבר שבשגרה.

3- הבעיה הגדולה מכל, תכנון צורת השדה ופיזור השירותים השונים שבו. איזור הדיוטי פרי והחנויות קטן מדי, ולא מסוגל לספק מענה לתקופות העמוסות של השנה כבר מ 2014- שלא לדבר על היום. השדה נבנה ללא אפשרות להרחבת הרחבה המרכזית, תכנון לוקה ביותר.

הזרועות בנויות כך שלא ניתן למקם בהן חנויות, כך שמי שלא הולך לגייט שלו רגעים לפני הקריאה האחרונה לבורדינג (90% מעמישראל) ברחבה המרכזית שהופכת לרועשת וצפופה- והזרועות ריקות. רוב שטח השדה למעשה יושב ריק.

למרות שהוא ריק, איכשהו עדיין אין מספיק מקומות ישיבה ברוב הגייטים, בהם יסתפקו מעל 150 איש העומדים לעלות לטיסה ב 12-20 מקומות ישיבה. באף שדה אין מקומות ישיבה לכולם (חוץ מאיסטנבול, הולי שיט איזה שדה), אבל לא נתקלתי בשדה בו היחס גרוע מ 1:10.

בגייטים בקצה הזרועות מספיק מקומות ישיבה.

מבנה השדה בצורת זרועות שלוחות ממעגל מרכזי גורם שלא ניתן לראות שום דבר מהחלונות, למעט את הזרוע השניה, ואולי נוף חלקי לאיזשהו מטוס שבמקרה חונה בגייט המתאים, הראות אל הגייטים לא טובה. יש 0 ראות אל המסלולים שנמצאים רחוק, מזרוע C ניתן לראות נחיתות על מסלול 12/30, אבל רק בצורה חלקית- רוב הקיר שפונה אל המסלול תפוס ע"י שני גייטים פלוס מחיצה מרכזית גדולה שתופסת שטח של חלון. על ראות מהזרועות האחרות אין מה לדבר. כדובדבן על הקצפת, הצללת הזכוכיות נעשתה ע"י ציפוי מוזר עם נקודות שחורות במקום ציפוי כהה, כך שאם מקרבים את הפנים אל החלון לא ניתן לראות החוצה היטב- ובהחלט שלא ניתן לצלם. מנסים לתפוס המראה על מסלול רחוק עם מצלמה וזום? תשכחו מזה, הנקודות יהפכו לענקיות.

איכשהו, נתב"ג הוא שדה תעופה, אבל לא ניתן לראות בו נחיתות והמראות, ובקושי ניתן לראות בו מטוסים. אני לא מבין איך היה ניתן ליפול בכל הסעיפים ככה, מהרכבת אל המטוס אתה תגיע, אבל בלי שמץ מהקסם והכיף שמאפיין שדות תעופה כמעט בכל פינה אחרת בעולם, אפילו את השדות הלא-הכי-שיגעון בעולם שסובלים מהבעיות שלהם. העצבים על הפקידים הדוחים בשארל דה גול מתחלפים מהר מאוד בתחושה נעימה שיושבים ליד גייט מול חלון בגובה 3 קומות לפחות ומקבלים ראות נפלאה בזמן שמסביב שקט, ואפשר גם להעיף מבט בחנות או 2 שליד, הן לא רחוקות.

(כל מה שאמרתי לא כזה גרוע לעומת השדות הגדולים בארה"ב שהם לגמרי על הפנים, אז אני מבין למה אין לך תלונות לנתב"ג)

מה שכן, מגדל הפיקוח של נתב"ג- אחד היפים. עתידני, מגניב, נראה למרחקים, אלמנט שיגעון במקום הבינוני הזה.

פורסם (נערך)

פיקה - אני לא מכיר שדה בעולם שאין לו חסרונות. אז אתה חובב תעופה ורוצה לראות מסלולים, ישבתי בלא מעט שדות בהם כל מה שראיתי היה חנויות ואת הגייט הקרוב. אז בנתב"ג שב באיזור האוכל בין זרועות B ל-C או באזורי גייטים 6-9 בכל הזרועות.

אתה קצת צעיר, אבל אני רוצה להזכיר לך שכאשר טרמינל 3 נפתח רוב עם ישראל התלונן על כך שהשדה גדול מדי ושהמרחקים בו גדולים, אף אחד לא הבין בשביל מה צריך טרמינל כל כך גדול. חלפו 15 שנה, והתלונות הן על צפיפות ועל חוסר מקום. דרך אגב, אני לא זוכר טיסה אחת שבה היה מחסור במקומות ישיבה בגייטים. דווקא מבחינה זו נתב"ג עדיף על לא מעט שדות שבהם קשה למצוא מקום ישיבה ברדיוס 3 גייטים מזה שאתה צריך.

לגבי חלוקת דלפקי הבידוק, אני לא מכיר הרבה שדות שבהם דלפקי מסירת המזוודות מסודרים בקבוצות של חברות, חוץ מאשר לחברות הבית (כמו דלפקי איזור אלעל בנתב"ג). ודווקא היה מדובר על סידור מחדש כפי שאתה מתאר, כולל השארת כל הדלפקים פתוחים כל העת, אבל משום מה זה לא יצא לפועל עד כה.

מבחינתי הבעיה המרכזית בנתב"ג היא התורים בתשאול בימי העומס בקיץ. פעם שעברתי אותם התהליך מהיר מאד. בעבר היתה בעיה קשה גם בביקורת הדרכונים אולם בשנתיים האחרונות העניין הזה השתפר פלאים. אני מרגיש את זה כאשר אני נוסע עם אשתי - אני עובר בביומטרי, היא מתעקשת להמתין לפקיד, ובשנתיים האחרונות אני לא ממתין לה הרבה אחרי הביקורת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הזמני המתנה - מאז שהפסקתי לטוס עם מזוודות בצ'קאין התקצרו לי זמני ההמתנה משמעותית(השיא? 25 דקות מהכניסה לנתבג עד הדיוטיפרי).

מהכניסה לנתב״ג (עם הרכב) או מהטרמינל?

פורסם
אנחנו טסים מאותו נתב"ג? זה שהקימו בו אוהל (!!!) לאיזור צ'קאין כי "אין מספיק מקום", ואז משאירים 30-50% מהעמדות לא מאוישות בכל רגע נתון?

"המרחקים בו קצרים"- כן. וזהו. ארשום בקצרה את הבעיות של נתב"ג מבחינתי.

1- הצ'קאין למזוודות דבילי, הדלפקים והמערכת בנויים ככה שכל חברה עושה צ'קאין אך ורק לעצמה, בניגוד למספיק מקומות בחו"ל שדלפק אחד משרת מספר חברות תעופה במקביל, מה שמאפשר פיזור יעיל יותר של אנשים. במקום, נגיד, 3 בריטיש, 3 טורקיש, 3 איירפראנס- יש 9 שפשוט משרתים את כולם. (לא ספציפית החברות האלו, זה לפי הסכמי תעופה כמובן)

2- הבידוק הבטחוני ושיקוף התיקים אחרי הצ'קאין למזוודה הוא אנדרלמוסיה, איכשהו תמיד צורת הברירה של אנשים משתנה, והחלפת עמדות באמצע התהליך (מה שגורם להחלפת תור אנשים שלם למקום אחר!) הוא דבר שבשגרה.

3- הבעיה הגדולה מכל, תכנון צורת השדה ופיזור השירותים השונים שבו. איזור הדיוטי פרי והחנויות קטן מדי, ולא מסוגל לספק מענה לתקופות העמוסות של השנה כבר מ 2014- שלא לדבר על היום. השדה נבנה ללא אפשרות להרחבת הרחבה המרכזית, תכנון לוקה ביותר.

הזרועות בנויות כך שלא ניתן למקם בהן חנויות, כך שמי שלא הולך לגייט שלו רגעים לפני הקריאה האחרונה לבורדינג (90% מעמישראל) ברחבה המרכזית שהופכת לרועשת וצפופה- והזרועות ריקות. רוב שטח השדה למעשה יושב ריק.

למרות שהוא ריק, איכשהו עדיין אין מספיק מקומות ישיבה ברוב הגייטים, בהם יסתפקו מעל 150 איש העומדים לעלות לטיסה ב 12-20 מקומות ישיבה. באף שדה אין מקומות ישיבה לכולם (חוץ מאיסטנבול, הולי שיט איזה שדה), אבל לא נתקלתי בשדה בו היחס גרוע מ 1:10.

בגייטים בקצה הזרועות מספיק מקומות ישיבה.

מבנה השדה בצורת זרועות שלוחות ממעגל מרכזי גורם שלא ניתן לראות שום דבר מהחלונות, למעט את הזרוע השניה, ואולי נוף חלקי לאיזשהו מטוס שבמקרה חונה בגייט המתאים, הראות אל הגייטים לא טובה. יש 0 ראות אל המסלולים שנמצאים רחוק, מזרוע C ניתן לראות נחיתות על מסלול 12/30, אבל רק בצורה חלקית- רוב הקיר שפונה אל המסלול תפוס ע"י שני גייטים פלוס מחיצה מרכזית גדולה שתופסת שטח של חלון. על ראות מהזרועות האחרות אין מה לדבר. כדובדבן על הקצפת, הצללת הזכוכיות נעשתה ע"י ציפוי מוזר עם נקודות שחורות במקום ציפוי כהה, כך שאם מקרבים את הפנים אל החלון לא ניתן לראות החוצה היטב- ובהחלט שלא ניתן לצלם. מנסים לתפוס המראה על מסלול רחוק עם מצלמה וזום? תשכחו מזה, הנקודות יהפכו לענקיות.

איכשהו, נתב"ג הוא שדה תעופה, אבל לא ניתן לראות בו נחיתות והמראות, ובקושי ניתן לראות בו מטוסים. אני לא מבין איך היה ניתן ליפול בכל הסעיפים ככה, מהרכבת אל המטוס אתה תגיע, אבל בלי שמץ מהקסם והכיף שמאפיין שדות תעופה כמעט בכל פינה אחרת בעולם, אפילו את השדות הלא-הכי-שיגעון בעולם שסובלים מהבעיות שלהם. העצבים על הפקידים הדוחים בשארל דה גול מתחלפים מהר מאוד בתחושה נעימה שיושבים ליד גייט מול חלון בגובה 3 קומות לפחות ומקבלים ראות נפלאה בזמן שמסביב שקט, ואפשר גם להעיף מבט בחנות או 2 שליד, הן לא רחוקות.

(כל מה שאמרתי לא כזה גרוע לעומת השדות הגדולים בארה"ב שהם לגמרי על הפנים, אז אני מבין למה אין לך תלונות לנתב"ג)

מה שכן, מגדל הפיקוח של נתב"ג- אחד היפים. עתידני, מגניב, נראה למרחקים, אלמנט שיגעון במקום הבינוני הזה.

1 ו 2 אלה בעיות תפעול שלא קשורות למבנה הטרמינל.

לגבי 3, קודם כל אם ירצו אין בעיה להוסיף עוד קומה לחנויות. שנית, מבנה השרוולים לדעתי דווקא נוח. מקצר זמני הליכה לרמה שאפילו לא צריך שילוט כמה זמן הליכה יש לשער (שבשדות מסויימים מגיע גם ל 10 דקות ויותר).

טרמינל 3 נבנה כמו הרבה דברים בארץ בלי מחשבה מספיקה. כשהתחילו הוא היה אמור להיות נוסף לטרמינל 1 אבל תוך כדי בנייה החליטו לאחד ולהגדיל והתכנון נעשה טלאי על טלאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מהכניסה לנתב״ג (עם הרכב) או מהטרמינל?

הגעתי את האמת בטרמפ באותו היום.

אבל המצב עם השאטלים נהיה זוועה, גם השאטלים של טרמינל 1 מחניון 22 הפכו למציקים ממש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא מתקרב לשאטלים. האמת היא שניסיתי את השרות של ValleP בעקבות לא מעט המלצות ואני מאוד מרוצה בינתיים.

פורסם

בנתב״ג השיא שלי היה 8 דקות מהמטוס עד המונית. בכיוון ההפוך 12 דקות מהמונית עד הישיבה בלאונג׳ (המחורבן).

• תוכן חדש...