Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא נוסע לנתב"ג ברכבת מאז שנחתתי יום אחד בטרמינל 3, בטיסה מקנדה, רק כדי לגלות שתחנת הרכבת סגורה. אני בחיים לא אשכח את הדיסוננס שבין שדה התעופה המסודר שממנו המראתי לשדה שבו נחתתי, ובפרט לא את ההמתנה של למעלה משעה בתוך מונית שירות בלי מזגן, בזמן שחיכינו שהנהג ימלא אותה בנוסעים נואשים נוספים.

אגב, זה היה יום ראשון.

החניון מול טרמינל 1 היה נוח מאוד ולכן לא מפתיע שהוא בוטל לטובת שאטל של שעה לכל כיוון.

פורסם

את הלקח שלי למדתי. נסיעה לנתב"ג- ברכבת

נסיעה בחזרה- לדאוג מראש לסידור.

בניגוד לשדה עצמו, שיש לי תלונות עליו מפה ועד פאלאוואן, המיקום והנגישות אליו עשר, אז לא קשה למצוא סידור חלופי

פורסם

חזרתי היום מחמישה ימים בחול.המראה מטירמינל 1 .בעקבות השרשור הזה בכניסה לחניה המקורה הצמודה שאלתי את אחד העובדים שהיה עם שכפץ כתום איפה לחנות והאם זה רק ל24 שעות אמר שזה לכולם בקומות העליונות (כתוב רק ל24) חניתי ב40 ש"ח ליום.היה לי מזל במזג אויר הזה לחנות במקורה.לא יודע מה נסגר שם אולי כי לא תקופה לחוצה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
אני לא נוסע לנתב"ג ברכבת מאז שנחתתי יום אחד בטרמינל 3, בטיסה מקנדה, רק כדי לגלות שתחנת הרכבת סגורה. אני בחיים לא אשכח את הדיסוננס שבין שדה התעופה המסודר שממנו המראתי לשדה שבו נחתתי, ובפרט לא את ההמתנה של למעלה משעה בתוך מונית שירות בלי מזגן, בזמן שחיכינו שהנהג ימלא אותה בנוסעים נואשים נוספים.

אגב, זה היה יום ראשון.

החניון מול טרמינל 1 היה נוח מאוד ולכן לא מפתיע שהוא בוטל לטובת שאטל של שעה לכל כיוון.

כשהתחנה סגורה יש שאטלים לרכבת מרכז וגם אם אין יש אוטובוסים שעדיפים על מונית שירות.

פורסם (נערך)

מינימייזר ופיקה - כשאני משווה את נתב"ג לכמה שדות שבהם עברתי בשנה האחרונה לנתב"ג אין מה להתבייש. העניין הפוליטי של העדר תחבורה בשבת הוא לא בעיה של נתב"ג - אלא של כל מדינת ישראל. גם התאור שלך של "שאטל של שעה" מוגזם מאד, ההסעות לטרמינל 1 ולחניון 15 סדירות לגמרי עם המתנה קצרה, הניסיון הבודד שלי עם חניון 26 הוא מימיו הראשונים (חניתי בו כשעדיין לא הסתיימה הסלילה וטרם הוצבו שלטי סימון האזורים), אז איני יכול להעיד לגביו.

שייק - אין הסעות בסוף השבוע. במקרה זה עליל להסתמך על הרכב הפרטי, על מוניות מיוחדות (יקרות) או על מוניות השירות הזוועתיות.

דרך אגב, השבתה של קוי רכבת לצורך פיתוח ותחזוקה הם עניין של שגרה בכל העולם. הבעיה היא שבארץ הפוליטיקה מונעת עבודה בשעות השפל (סופי השבוע). ושלגבי פעולות פיתוח ההודעה יוצאת זמן קצר מראש, במדינות אחרות התכנון נעשה חודשים מראש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

א) הייתי צריך להגיע לחיפה. אין קו ישיר לשם מנתבג ולנסוע באוטובוס לתל אביב, עם מזוודות, רק כדי לעלות שם על רכבת היה כבר מוגזם.

ב) לא היה שום שלט או הכוונה לשאטלים. גילינו שיש שאטל (רק לתל אביב) לגמרי במקרה. גם השאטל עמד למעלה משעה וחיכה שהוא יתמלא.

כל פעם שאני נזכר בנסיעה הזאת אני מתעצבן, שירות ברמה של מדינה כושלת באפריקה.

sperial, לפני כמה חודשים הייתי צריך להגיע מטרמינל 3 לטרמינל 1. זה לקח כ-40 דקות, בשאטל של נתב"ג.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם

תשמע, גם אני חיפאי, ומכיר את כל הסיפורים.

אישית לא השתמשתי בשאטלים של הרכבת, אבל לוח הזמנים שלהם מפורסם באתר הרכבת, ודומה לתדירות הרכבות בהתאם לשעות היממה. בשעות הלילה היית ממתין שעה גם בתחנת הרכבת.

לא הבנתי את היתרון של חיפה. הרי מתל אביב, לוד, אשקלון, באר שבע, יבנה וערים רבות אחרות יש את אותו סידור מדהים כשבחלקן יש חניון מסודר להשארת רכב, זמן נסיעה קצר יותר ומחיר נמוך יותר.

עכשיו הבנתי למה לא הכרתי את הקו - כיוון שהוא קיים רק 3 שבועות, ולא נתקלתי בפרסומים.. נקווה שהפעם הדבר הה יהיה יותר מוצלח מאשר בניסיון הקודם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם קודם היה קו רק לא ישיר. עד ההגנה ומשם לנתבג.

סיפור,שלשעה ורבע מול 40 דקות ברכב (לא הבדל נוראי) בהנחה שהרכבת באמת עובדת.

לפני כמה שבועות חזרתי הביתה בסביבות 7 בערב אחרי יום שהתחיל בסביבות 5 בבוקר כשכל היום הייתי על הרכליים באיזור טבריה. ב 9.20 נסעתי להרצליה ךהביא את הבת שלי כי רכבת ישראל החליטה לבטל את הרכבות דרומה מעכשיו לעכשיו (ב 9 הן עוד הופיעו על הלוח האלקטרוני). בגלל זה רכבת זו לא האופציה המועדפת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם מחיפה זה שעה ורבע, אלא שהמרחק בכביש (לפי מפות גוגל) מחיפה לנתבג הוא 110 ק"מ, לעומת 60 מאשקלון. אבל נניח לכך. מבחינתי הרכבת היא אמצעי התחבורה המועדף, אלא אם מדובר בהשבתה של סופ"ש.

חייב לספר משהו לזכות נתב"ג: בת הזוג של אחד הבנים שלי נתקעה בדרכה לנתבג ברכבת בנתניה בגלל מישהו שהתאבד על המסילה. עם מונית הגיעה לנתבג פחות משעה לפני ההמראה. אנשי הביטחון ליוו אותה בנוהל מזורז, לקח לה כ-10 דקות מהכניסה לשדה עד הגייט.

פורסם
האמת היא שלא הייתי מודע לרכבות הלילה מב"ש ואשקלון לנתב"ג (בשעות היום, כמובן, הרבה שנים אין בעיה).אפילו בקריאת לוחות הזמנים האלקטרוניים בנתב"ג לא זכור לי שראיתי את התחנות הדרומיות). ועדיין יש "לכם" חלון גדול מאד באמצע הלילה (השעות המתאימות לטיסות בוקר לא מוקדמות), ולבאר-שבעים גם מדובר בנסיעה ארוכה מאד (במיוחד בהשוואה לנהיגה, שכן מבחינת מרחק בכביש המרחק מב"ש ומחיפה לנתב"ג כמעט זהה, אבל זמן הנסיעה ברכבת הרבה יותר ארוך).

יש קו רכבת חדש לנתבג מבאר שבע - דרך אשקלון ואשדוד ואז ממשיך במסילה המזרחית דרך רחובות ישירות לנתבג (ללא החלפה בתל אביב ההגנה). זה קו חדש שהתחיל בשבועות האחרונים ולהבנתי הוא מצויין (לא ניסיתי)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ובדיוק לכך כיוונתי: הדבר הזה הופעל ב-21.12.19,כלומר לפני 3 שבועות. עדיין מדובר בנסיעה ארוכה מאד - הנסיעה ברכב היא 100 ק"מ בכבישים מהירים, הנסיעה ברכבת הוא 1:45 שעות בלי איחורים. וחוץ מזה יש איזה חור של שעתיים וחצי לפנות בוקר. מצד שני, בשעות היום צרך להחליף רכבת בת"א, קצת מרגיז עם כבודה.

לנהג הלילה הסיפור יותר נוח כיוון שהוא מתגורר באשקלון. ועדיין נסיעה של למעלה משעה כאשר ברכב זה 60 ק"מ. מחיפה זמן הנסיעה דומה למרות שהמרחק כפול.

פורסם

שעה עד טרמינל 3 עדיף על 40 דקות לחניון טווח ארוך. רק שלא סומך עליהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

על מי?

אני לא סומך על רכבת ישראל. ניסיוני הדל עם השאטלים בנתב״ג בסה"כ חיובי, חוץ המתנה ארוכה פעם אחת ב-26, בימים בהם היה חדש לגמרי, למעשה עוד טרם הושלם.

פורסם

חבר'ה, לא יודע מה הטענות שלכם לנתב"ג - בעיני זה אחד השדות הנוחים בעולם, ואני טס מעל 10 פעמים בשנה בממוצע.

המרחקים בו קצרים, הבידוק סופר מהיר ואפקטיבי, הכל נקי ומסודר למדי. יש בנתב"ג טכנולגיות שאין באף שדה אחר (כמו הטיפול בדרכונים).

הלוואי שמי שמנהל את נתב"ג היה מנהל עוד דברים במדינה הזו.

השדה היחידי שיש לי מחמאות אליו כמו אל נתב"ג הוא ציריך.

למען הגילוי הנאות, לא הייתי בשדות שנחשבים לטובים בעולם באסיה, אלא בעיקר אירופה וארה"ב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם (נערך)

מסכים לחלוטין, למרות שאחרי 15 שנה הוא זקוק לקצת רענון.

והבעיה המרכזית - השדה פועל באיזה 200% מהתפוסה המתוכננת. זה מורגש מאד, למשל בבידוק ממושך בימי השיא, או איסוף המזוודות. אם לפני עשור הדרך מהשרוול עד הרכבת ארכה 25 דקות היום זה נושק לשעה.

בהשואה לשדות במזרח - הספקתי לעבור בשלושה מהם (נחיתה בהונג קונג ושנגחאי והמראה מבייג'ינג) - הזכרון העיקרי שלי היה המרחקים האינסופיים, במיוחד בבייג'ינג.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...