Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השיא שלי היה במלפנסה. ירדתי מהמטוס, הלכתי לביקורת הדרכונים לפקיד שרק חיכה לי, ממנו יש למסוע כשהמזוודה כבר עליו והחוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נתבג הוא שדה יעיל ונוח, הרבה יותר מרוב שדות התעופה שביקרתי בהם בעולם.

התלונה על השרוולים לא במקומה, התכנון בנוי כך שאתה "תבלה" כמה שיותר בקניון ואז להגיע לשרוול לוקח בדיוק דקה וחצי (בשדות תעופה רבים בעולם, אם אתה לא מתחיל ללכת לשרוול שלך רבע שעה לפני אז אכלת אותה, ואז אתה מפספס זמן מחוץ לאזורי הבילוי).

השדה הזה מתוכנן כולו שיהיה קניון ענקי ושתבזבז בו כמה שיותר (וזה עובד).

מבחינת לראות מטוסים וחוויית הטיסה - אני מסכים, אבל זו בדיוק הנקודה, הם רוצים שתבזבז כסף ולא תסתכל על מטוסים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני חושב שנתב"ג זה שדה תעופה מעולה. כל פעם שאני חוזר ארצה אני לומד להעריך אותו מחדש. הנוחות, הניקיון, הבידוק הביטחוני המהיר, הצ'ק אין המהיר.

אגב נמל התעופה הבינלאומי החדש של בייג'ינג תוכנן על אותו בסיס אדריכלי רק הרבה יותר גדול.

869355d18831d1b2a85e7186dfacf207.jpgBen-Gurion-1.jpg

פורסם

בחו"ל הרבה פעמים הטריק זה לא לתת לך את הגייט עד 20-25 דקות מזמן הבורדינג כדי שתטייל כמה שיותר זמן בקניון(בבריטניה לדוגמא זה ממש נפוץ וגם בציריך זה קיים).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כשונא שופינג מובהק לא סובל את הטריק הזה. תן לי את הגייט ותן לשבת שם בשקט עם מוזיקה טובה ולנצל את הזמן לעבודה. לא רוצה להסתובב בקניון שלכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדיוק אתמול יצאתי מהחניון אחרי 5 ימים שחניתי בחניון "פרדס"

עלה לי איזה 300 ומשהו שקל.

הייתי עם ילד בן 4 ותינוק בן 3 חודשים, ככה שהעדפתי לשלם את זה מאשר להיסחב בשאטלים.

כשהגעתי לחניה -בידיעה שכבר חניתי שם לפני כשנה למשך שבוע- ראיתי שלט שאומר שזה מוגבל ל24 שעות.

ביצעתי שיחה דרך האינטרקום בכניסה, שאלתי אותם לגבי חניה והם אמרו לי שאני מסתכן בגרירה. (לא רואה איך גרר יצליח להיכנס לחניון המקורה שם)

לקחתי את הסיכון.

לא גררו.

בהצלחה.

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם (נערך)
חבל שזה המצב - לפני שנתיים השירות של השאטלים היה פשוט מעולה, משהו ממש רע עבר עליהם.

השתמשתי בהם השנה פעם אחת לטרמינל 1 ופעמיים לחניון 15, השירות היה מצויין.

ברור שעדיפה רכבת פנימית, אבל נראה שנפח התנועה לא מצדיק את ההשקעה.

לגבי גודל הטרמינל - מתברר שכדרכן של תחזיות, לא תמיד הן מדוייקות. אני סקרן מתח יתחילו לעבוד על הרחבת טרמינל 3 שהוכרזה לא מזמן.

דרך אגב, נהג לילה: במלפנסה היה לי ניסיון שלילי (בטרמינל 1) - המתנה של למעלה משעה למזוודות, והמרחק מהרכבת לכניסה לטרמינל מספיק לנחיתה של מטוס בינוני, וזה לפני הליכה של לפחות עוד קילומטר בתוך הטרמינל. וכמובן שעמדות בדיקת הדרכונים הביומטריים לא פעלו.

קורן - מסכים אתך לגמרי לגבי HEL, המרחקים שם לא הגיוניים. והרכבת הגיעה לשם בערך 12 שנה אחרי שהגיעה לנתב"ג. הנסיעה באוטובוס הלסינקי אחרי נחיתה ב-6 בבוקר (והמתנה אינסופית לאשתי עד שעברה עם הדרכון הישראלי ואחרי כן למזוודות) לא היתה חוויה מרנינה. לפחות פינלנד זימנה לנו בהמשך חוויות חיוביות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גם מבחינתי, כמי שלא מבזבז שקל בחנויות, נתב"ג שדה יעיל ונוח. אני חוצה את הרוטונדה והולך ישר לזרוע, מקסימום קונה קפה ביוקר בקצה.

קסם, חוויה וכל זה - כחובב תעופה, אני מוותר בשנייה על כל העניין החוויה בשביל שדה יעיל יותר שקל ומהיר לחצות אותו החוצה/פנימה. בשנה האחרונה שדה הבית שלי הוא הלסינקי, אמנם שדה מודרני, מדוגם, מצוייד, מתוחזק היטב, משולט לעילא, יש יופי של נוף למסלולים. רק מה, זה אולי אחד השדות עם יחס מרחק הליכה לגודל מהגרועים שיש. אז כשאני נוחת באזור חוץ-שנגן בשעת לילה מאוחרת, תן לי נתב"ג פעמיים בבקשה ותארוז לי גם אחד לקחת. רק לסדר את התחבורה הציבורית והכל יהיה בסדר.

לגבי ה"טריק" עם הגייטים, אני חושב שאתם מרחיקים לכת, זה לא טריק אלא עניין תפעולי, לא מקצים את הגייט מראש עד שהמטוס מגיע. בשדות האלה יש מסה של טיסות קצרות מאוד עם מטוסים קטנים מרחבי היבשת, זמני הסבב קצרים מאוד והמטוסים מגיעים לפעמים רק 45 דקות עד שעה לפני מועד ההמראה הנקוב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
בדיוק אתמול יצאתי מהחניון אחרי 5 ימים שחניתי בחניון "פרדס"

עלה לי איזה 300 ומשהו שקל.

הייתי עם ילד בן 4 ותינוק בן 3 חודשים, ככה שהעדפתי לשלם את זה מאשר להיסחב בשאטלים.

כשהגעתי לחניה -בידיעה שכבר חניתי שם לפני כשנה למשך שבוע- ראיתי שלט שאומר שזה מוגבל ל24 שעות.

ביצעתי שיחה דרך האינטרקום בכניסה, שאלתי אותם לגבי חניה והם אמרו לי שאני מסתכן בגרירה. (לא רואה איך גרר יצליח להיכנס לחניון המקורה שם)

לקחתי את הסיכון.

אני גם מכיר מישהו שחנה שלושה ימים ולא קרה כלום. לא בטוח שהייתי מסתכן (אולי 48 שעות), בטח לא לחמישה ימים כששרות של VelleP עולה פחות.

אגב לגג בהחלט אפשר להעלות גרר. לחלקים המקורים אני לא בטוח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
פיקה - אני לא מכיר שדה בעולם שאין לו חסרונות. אז אתה חובב תעופה ורוצה לראות מסלולים, ישבתי בלא מעט שדות בהם כל מה שראיתי היה חנויות ואת הגייט הקרוב. אז בנתב"ג שב באיזור האוכל בין זרועות B ל-C או באזורי גייטים 6-9 בכל הזרועות.

[נסיון אישי וטענות לגמרי הגיוניות קוצרו על מנת לא ליצור עומס בפוסט]

עזוב את היותי חובב תעופה. בכל שדה בו ביקרתי אנשים יושבים ליד הגייט מול החלון ושותים את הקפה שלהם בזמן שמסתכלים על הפעילות, פה ושם אולי גם שולפים פלאפון לצלם, ולא מדובר על חובבי תעופה בכלל. זו חלק מהאווירה של שדה תעופה, יצא לי לפתח שיחות עם אנשים בנושא, גם בנתב"ג אגב עם זרים שחוזרים הביתה.

באיזורים שאתה מציין רואים מעט טאקסי ופה ושם נחיתה, אצלם בפעם הבאה שאני שם (בקרוב) על מנת להמחיש.

עניין מקומות הישיבה- יש שאלה קצת קריטית, האם אתה טס מנתב"ג בעיקר ברחבי גוף או צרי גוף? זה משנה מאוד, טיסות קצרות לרוב זוכות לגייטים קטנים, שבהם המחסור העיקרי במקומות ישיבה.

כן תמיד אפשר לצעוד אל קצה הזרוע, שם כמעט תמיד יש מקום לשבת.

שדות בהם הסידור משותף לפי קבוצות למעט חברת הבית- כמעט כל שדה באסיה, שארל דה גול, וינה, פרנקפורט, איסטנבול, ועוד רבים.

מעבר התשאול הראשוני בנתב"ג עם דרכון ביומטרי אכן מהיר. הקיר הגדול הוא בשיקוף, בעיקר בתקופות עומס.

לגבי 3, קודם כל אם ירצו אין בעיה להוסיף עוד קומה לחנויות.

הקומה השניה היא כבר מסדרונות הנוסעים החוזרים, לא ניתן להוסיף להיכל הראשי עוד קומה. ההיכל גם נקי מעמודי תמך, אז שימוש בחלל מעל הרחבה המרכזית לא כזה אפשרי.

פורסם

אאתה יכול לראות גם את 12-30. כמובן ש-08-26 רחוק וקשה לראות אותו מהטרמינל.

אתה יכול לצפות במטוסים בעיקר בשדות קטנים, בגדולים יש שלוחות והרבה פעמים מה שאתה רואה הוא הגייטים בשלוחה המקבילה. אבל זה מאוד מאד נקודתי, ואין מקום להכללות.

לגבי ישיבה - אני טס בעיקר ב-NB. לא זוכר שלא היה לי מקום לשבת עם אשתי או המשפחה על ציודנו, ולא סבלתי מחוסר מקומות. חלק מטיסות ה-NB מתבצעות משערים של WB כך ששם בודאי שאין מחסור במקומות ישיבה, וכך גם בשערי 1/1A בהמתנה לאוטובוס. אם יש צפיפות היא ב-T1, אבל, אני חייב לומר, למעצב שקיבל את החורבה הזו חוש הומור טוב וסה"כ הטרמינל העתיק הזה די נחמד. וגם קצת מזכיר את האוירה שהיתה בו פעם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי גודל הטרמינל - מתברר שכדרכן של תחזיות, לא תמיד הן מדוייקות. אני סקרן מתח יתחילו לעבוד על הרחבת טרמינל 3 שהוכרזה לא מזמן.

בקרוב מאוד יצא מכרז. כבר התחילו בביצוע העבודות המקדימות לכך.

יש שתי בעיות:

1. זה יקח המון זמן.

2. זה מהווה פיתרון לתוספת לא גדולה של אנשים לעומת המצב כיום.

בגדול אפשר להגיד שכשיסיימו עם ההרחבה זה יספיק בערך לכמות האנשים שצפויים לטוס עד אז. כלומר 100% תפוסה כבר ברגע שההרחבה תסתיים, וניצול מלא של הפוטנציאל של נתב״ג.

אם לא עובדים היום על תכנון של שדה בינלאומי מרכזי נוסף, ולמיטב ידיעתי זה רחוק ממשהו ממשי, לא תהיה שום הקלה באופק. להיפך.

פורסם

כגריל, הפוליטיקה. האתר המועדף על המדינה - בצפון. אבל הרשויות מתנגדות. הדרום רוצה את השדה, אבל נבטים זה כל כך מרוחק.

וכמובן, אני מניח שמי שיקבע בסופו של דבר יהיה חיל האויר.

פורסם

לא, תהיו הוגנים.

מצד אחד, כולם כאן "מתפנקים" על רמת השירות והנגישות של שדות תעופה, ומצד שני, פתאום להשקיע מיליארדים על שדה בינ"ל שאף אחד לא בא בטיסה למקומות שסביבו או מגיע אליו מהמקומות שסביבו.

ותח"צ כמו שצריך, יהיה לשם, במקביל להקמת השדה?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...