Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז ומעולם, עוד בהיותי ילד היתה לי משיכה בלתי ממומשת. לז'אנר האיטלקי.

אלפות למיניהם, פיאטים (קופה, אונו טורבו) ולנצ'יות. תמיד קינאתי בחובבי המותג, ובמפגשים שהם מקיימים. רציתי להיות אחד מהם, אך מעולם לא היה לי אומץ, אם זה בגלל בגלל סטיגמות של אמינות, או היעדר חלקים, כמו גם חוסר בבעלי מקצוע ומוסכים שיודעים לטפל הרכבים האלה. או העלות הבלתי הגיונית בלהחזיק אחת מאלה שציינתי. בכל פעם שמתפרסמת אחת למכירה, אני קורא את נתוניה בשקיקה, אומר לעצמי בקול מרחם "אולי יום אחד".

ואם הזמן החיידק רק הלך והתחזק, רצה הגורל, וקבוצת פייסבוק גדולה, התפרסמה לה המודעה הבאה: לאנצ'יה קאפה למכירה, ידנית, בעלת 3000 סמק אטמוספרית, ומשושת צילינדרים. ובמחיר שיכול להרשות לעצמי (כמו מזדה 3, בת 8 שנים) ולדברי הבעלים, במצב מכני מעולה.

משהו בי נדלק! ואני שוקל ברצינות, להכנס לעולם של נושמי האיטלקיות איתה. היא תשמש כרכב שני ולסופשים.

ופה רציתי להתייעץ, ולשמוע מחובבי המותג והנישה האיטלקית. מה דעתכם? האם הקאפה עם הנתונים הנ''ל , בטיפול נכון היא אמינה? מכיון שהרכב נדיר, מישהו מכיר את האקזמפלר הספציפי הזה? האם זה נכון שעלות קלאץ' מגיע ל10.000 שח? למה לשים דגש בשלב הבדיקה? האם הרכב חולק מכלולים עם רכבים נפוצים? לא בא לי להעמיד אותה על ליפט לחודש רק כי אין למצוא צלחות בילום מתאימות. יש מחלות שכדאי לדעת עליהם? מה סדר גודל של אחזקה לספינה כזו? צריכת דלק פחות מעניינת אותי, הרכב ידע ה' רק הסופי שבוע למפגשים וטיולים. בקיצור המון שאלות.

מנגד, אולי זו ההזדמנות שלי להגשים חלום ישן, במחיר לא גבוהה (משער שידרש ישור קו פה ושם של עשיריה, מעבר למחיר הרכישה, זה משהו שלוקח בחשבון)

אשמח לשמוע מה דעתכם. מצרף לינק של האקזמפלר הספציפי

https://www.facebook.com/groups/pishpeshuk.cars/permalink/1627844874006029/?sale_post_id=1627844874006029a1516f661c6276720a2a33b0e8bd71d3.jpg

Sent from my MI PAD 4 using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם (נערך)

מניח שקראת את הסיכום השנתי שלי על הקאפה.

אי אפשר לומר שהסטיגמות של האמינות מנותקות מהמציאות, מצד שני, לרוב הן ממש לא ברמת החומרה שמציגים אותן.

היעדר חלקים – אם כשהן היו חדשות יותר חששת מהשגת חלקי חילוף המצב היום לא יהיה טוב יותר.

חוסר בעלי מקצוע – יש מספיק בעלי מקצוע בארץ שיודעים לטפל במכוניות הללו. צריך רק למצוא אותם.

העלות הבלתי הגיונית – ברור, כשקונים רכב עם הראש (בניגוד לקנייה עם הלב) העלות של איטלקייה מזדקנת לעולם לא תהיה הגיונית.

קאפה 3,000 – למיטב ידיעתי הדגם הזה עוד יותר נדיר מהדגם הטורבו או ה-2.4. זה אומר תחזוקה יקרה עוד יותר. זה אומר קושי גדול יותר בהשגת חלקי חילוף.

אין לי מושג לגבי עלות הקלאץ' ברכב כזה כי מעולם לא החלפתי. ניתן לשאול במוסכים המתמחים.

בשלב הבדיקה יש לשים לב להכל. יישור קו במכוניות כאלה יגיע בקלות לעשרות אלפי שקלים.

דגש מיוחד לקוסמטיקה, בעיקר בחלק הפנימי של הרכב. לשימוש בשמן ומים שתואמים לתקן היצרן.

מחלות – ידית משיכה של דלת נהג מקבלת סדק ליד מתגי החלונות. ידית הילוכים הופכת דביקה עם השנים. ידית איתות שמתבלה עם השנים דורשת החזרת הגה אלימה על מנת שתחזור למקומה. גומיות סביב ידיות איתות ו-וישרים מתבלות. מניח שיש עוד שכרגע לא עולות לי לראש.

כסאות – למיטב ידיעתי הקאפה מגיעה עם שלושה סוגי כסאות, עור אלקנטרה ובד. בעיניי החומר ממנו עשויים הציפויים לכסא פחות חשוב (מעבר לזה שכסא עור יהיה קפוא בחורף ורותח בקיץ), מה שחשוב הוא דרגת הקושי שלהם. הכסאות מעור הם הכי קשים, האלקנטרה בינוני והבד רכים כמו כורסא ביתית. לקראת סוף האחזקה בקאפה החלפתי את הכסאות לבד והם היו פשוט חלום.

עלות האחזקה ברכב שני תלויה בך. רמת פדנטיות חמורה תביא אותך להשקעות שלא חלמת עליהן. זלזול יביא אותך לעלויות של דלק, טסט, ביטוח ותקלות שבר.

ראיתי את הפרסומים של הרכב, לא מכיר את הרכב הספציפי.

הדגם המומלץ והשפוי יותר לתחזוקה הוא זה שמגיע עם מנוע 2.4.

אם עד עכשיו הרגשת שאני מנסה להוריד אותך מהרכב אז זה ממש לא הכיוון, אני רק מנסה לתת את תמונת המצב האמיתית ביותר כפי שאני תופס אותה. הייתה לי תמה טורבו במשך 8 שנים שהחזקתי עם משכורת מינימום, קאפה טורבו במשך 4 שנים ועכשיו אני נוהג בדלתא מהדור האחרון כמעט 4 שנים והיד עוד נטויה.

אפשר להחזיק רכב איטלקי בארץ רק שזה "לא הגיוני" כפי שכתבת. מצד שני, ממתי חלומות בתחום הרכב היו הגיוניים ?

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה רבה לך על המענה המפורט! דיברץי עם הבעלים. וצדקת,מהמחלות שציינת אכן יש צורך להחליף ידית פנימית. וגם הסאנרוף לא תקין. לאחר שקראתי את מה שכתבת בעיון רב, טיפה ירדה לי ההתלהבות. הרכב הזה בגרסא הנוכחית, בהחלט עוף נדיר (יחיד בארץ). שאלה נוספת אליך. האם לחפש 159 עם המנוע 1.8 יהיה שפוי יותר? מבחינת מחיר אחזקה וזמינות חלקים? ראיתי במקרהה הבוקר כזו בפקק. והיא מהממת ביופיה! (אם כי פחות נוסטלגית)

אשמח לשמוע את דעתך.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אני לא מכיר את עלויות התחזוקה של ה-159. מקריאה בעבר ידוע לי שאם קונים אז קונים את ה1.8 ליטר. המכונאי שלי טוען שאלפות מתקלקלות הרבה יותר מלנצ'יות. מעבר לזה אין לי מושג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• אחראי פורום
פורסם
תודה רבה לך על המענה המפורט! דיברץי עם הבעלים. וצדקת,מהמחלות שציינת אכן יש צורך להחליף ידית פנימית. וגם הסאנרוף לא תקין. לאחר שקראתי את מה שכתבת בעיון רב, טיפה ירדה לי ההתלהבות. הרכב הזה בגרסא הנוכחית, בהחלט עוף נדיר (יחיד בארץ). שאלה נוספת אליך. האם לחפש 159 עם המנוע 1.8 יהיה שפוי יותר? מבחינת מחיר אחזקה וזמינות חלקים? ראיתי במקרהה הבוקר כזו בפקק. והיא מהממת ביופיה! (אם כי פחות נוסטלגית)

אשמח לשמוע את דעתך.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

מעבר לכיסים עם קצת כסף בפנים, צריך המון סבלנות ואורך רוח עם איטלקייה מזדקנת.

היא יכולה לנסוע חודשים בלי לצייץ ויכולה לחזור מיישור קו עצבני אצל מומחה עם בעיה חדשה.

דווקא את המוכר הנ"ל אני זוכר מהמועדון (את האוטו אני לא מכיר), ככה שהוא כנראה מהסביבה "שלנו" וסביר שמטפל במוסך ראוי.

אם עדיין נשאר לך משהו מהחלום הזה, הייתי מתחיל מבדיקה שלה באחד מהמוסכים המומחים כדי לקבל תמונה.

בכ"ז, מעבר לעניינים "שלה", זה גם אוטו לא צעיר ויש לשים לזה לב.

אם ה-159tbi על הכוונת כרגע, היתה לי כזו כמעט שנתיים וחצי.

זה מכונית אדירה באמת. יפה ברמה שקשה להוריד ממנה את העיניים (היתה לי את הסטיישן), מהנה בדרכה שלה אך לא זולה לתחזוקה.

בעיות כרוניות ממש אין לה, אולי משאבת דלק שאוהבת להסריח את תא הנוסעים ומיכל עיבוי שנוטה להיסדק, חוץ מזה באמת אין משהו חזרתי.

אך שוב, התחזוקה דיילי לא זולה. סט בלמים מלא וטוב יעלה כ-3000 ש"ח, טיימינג יעבור את ה-4000, טיפול קטן כ-700.

יותר מהכל - בדיקה מעמיקה של אופן התחזוקה שלה. החלפות שמן מקסימום כל 10-12 אלף ק"מ לשמן איכותי לפי התקן, פילטר אוויר וכו'.

כל מה שלא מטופל ככה - פסול. אין הרבה כאלה בשוק, אז מלאכת החיפוש לא פשוטה.

כמו תמיד אני שולח מתעניינים קודם למוסכים המומחים כי שם לרוב יודעים ראשונים על הרכבים השווים שעומדים להימכר.

בהצלחה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...