Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת פלורסנט ״עייפה״

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אצל הוריי מותקן גוף פלורסנט באחד החדרים ,מזה כמה שנים טובות .

אתמול שמתי לב שלאחר לחיצה על מתג החשמל לוקח כ 10-12 שניות עד שבפועל האור נדלק.

החלפתי סטרטר אבל ללא הועיל .

אנסה היום להחליף פלורסנט למרות שהוא נדלק ומאיר .....

יכול להיות שנורת הפלורסנט ״עייפה״ ?

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

לא ציינת אם הפלורסצנט מהבהב או סתם נדלק במאוחר ללא הבהוב, אבל אם קיים סטרטר כנראה שהצ'וק איננו אלקטרוני ולכן יש הבהובים עד שהנורה נדלקת.

בפלורסצנט קלסי יש 4 פינים. בגוף ארוך ישנם 2 בכל קצה ובגוף עגול רביעיה במחבר הפלסטי שלו.

כל 2 פינים מחוברים לגוף חימום זעיר המותקן בתוך הנורה, אחד בכל קצה. אם אחד הגופים שרוף החימום של הגז לא תקין והצ'וק מתקשה ליינן את הגז ולגרום להופעת אור.

השתמש בכל מולטימטר מצוי ובדוק התנגדות בין כל 2 פינים. אם אחד מגופי הליבון שרוף תראה זאת מיד.

אם הסטרטר עצמו לא קוטע את הזרם המוזן לנורה דרך הצ'וק (וזה התפקיד של הסטרטר) תראה שקצות הנורה מאדימים בגלל גופי החימום בתוכם המקבלים זרם קבוע במקום זרם לזמן קצר עד הצתת הנורה - הצתה פירושה יינון של הגז בתוך השפופרת תוך יצירת מסלול בעל התנגדות נמוכה והפסקת הזרם דרך הסטרטר וגופי החימום.

אז עכשיו יש לך בדיקה מעשית פשוטה וגם קצת תיאוריה.

יוסי

פורסם

האור נדלק באיחור , אין הבהוב

אבדוק בעזרת מולטימטר , תודה !

פורסם

אם אין הבהוב וגופי החימום תקינים יתכן שהסטרטר לא מתאים לנורה הפלורסצנטית. הסטרטר למרות מחירו המצחיק הוא די מתוחכם. בזמן הדלקה הוא נפרץ (כלומר הופך למוליך זרם) ואז מאפשר לזרם לעבור דרך הצ'וק, דרך שני גופי החימום ודרך עצמו. לאחר זמן קצרצר הוא מתנתק כלומר קוטע את מעבר הזרם דרך עצמו ואז הצ'וק שהוא אלמנט השראותי מייצר מכה של מתח יחסית גבוה. אם הגז בנורה מספיק חם ייוצר יינון כלומר תחל הולכה דרך הגז. המסלול הזה הוא בעל התנגדות נמוכה לעומת האלטרנטיבה המחוברת במקביל - שני גופי חימום והסטרטר, ואז הסטרטר מפסיק להוליך והנורה מאירה כרגיל.

מהתיאור ברור שחייבת להיות התאמה בין הסטרטר ובין גופי החימום והצ'וק. יש סטרטרים שונים ובדוק שההספק הנקוב מתאים.

בהצלחה.

יוסי

פורסם

הסיכוי להחלפת סטרטר או קבל הוא נמוך עד מזערי, מניסיון עם שלל פלואורסנטים, ב-95 אחוז מהמקרים מדובר בנורה עייפה שעבר זמנה. פשוט תקנה, בלי מולטימטר ובלי מדידות. לא יילך? גש לשלב הבא...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לך לhome depot או דומיו מה שיש בארץ מקביל לזה ותחליף נורה.

מי שואל דברים כאלה בפורום?

שלב הבא - חבר׳ה, משחת השיניים שלי יוצאת בקושי. יש מצב נגמר?

לגרביים יש ריח מוזר. האם הגיע הזמן לכבס?

יש חור בתחתונים, כדאי לקנות זוג חדש?

העפרון לא כותב. כדאי לחדד?

פורסם

בשביל פלורסנט לא נוסעים להום סנטר\אייס, אלא לטמבוריה השכונתית. ושם מוסיפים שקל וקונים סטרטר, הרי הדלק בשביל השלב הבא יעלה יותר.

או שנוסעים למחסני תאורה\הום סנטר\אייס וקונים אהיל באותו גודל מבוסס LED. עולה סביב 100-150 ש"ח ואם בוחרים בגוון קר (6000K ומעלה) יתן יותר אור בפחות חשמל (אם כי המספרים זניחים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Smiro מתנצל על בחירת הנושא המיותר

תוכל לכוון אותי לנושאים שייקלעו לטעמך ?

אשתדל להבא

פורסם

זה פורום. אנשים התחילו לטכס פה עצות על חיי זוגיות, חברה, והגיעו לרמה של basic daily things.

זה הזוי. אתה צריך עזרה גם לבחור שקיות לאשפה? שמעתי של סנו מדהימות. ויש אפילו כאלו עם ריח!

פורסם

פורום : אתר אינטרנט או חלק בו, המשמש לקיום דיונים בנושאים מוגדרים או כלליים. גולשים רשאים לכתוב הודעה בפורום, כהודעה שפותחת דיון בנושא חדש או כתגובה להודעה קיימת.

(איגוד האינטרנט הישראלי )

ותודה על הטיפ בנושא השקיות

פורסם (נערך)

סמירו - אולי בארה"ב ההגדרה של פורום שונה מאשר בארץ.

מכל מקום, ההגדרה של הפורום הזה הוא "יודע הכל", ומדיון טפשי לכאורה החכמנו על מנגנון הפעולה של שפופרת פלואורסצנית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה פורום. אנשים התחילו לטכס פה עצות על חיי זוגיות, חברה, והגיעו לרמה של basic daily things.

זה הזוי. אתה צריך עזרה גם לבחור שקיות לאשפה? שמעתי של סנו מדהימות. ויש אפילו כאלו עם ריח!

האמת שגם אני מתפלא מאנשים שפותחים אשכולות בנושאים כמו "מחפש פיתה..." או מחפש "טחינה של צבר..".

למה בעצם אנשים פותחים אשכול בנושאים שבקליק אחד בגוגל ניתן למצוא מידע בשפע וכמובן להכנס לאתרים שמתמחים בכול נושא שאתה מתעניין ?

הרי 99.9 אחוז מהתשובות שאנשים מקבלים בפורום כמעט בכול נושא מתורגמים/מעותקים לפורום עם מעט שינויים.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, אני אגיד את זה ככה - זה פתטי רבותיי. יש חיים ויש אינטרנט. אנשים ששואלים שאלות יום יומיות או מתדיינים על גבי הפורום בדברים כאלה, לטעמי פתטי.

למה אני אומר את זה? כי אני צוחק על זה כבר 10 שנים. הגיע הזמן לומר את זה פה שאנשים יתעוררו ויפסיקו להיות פתטיים. זה לא רק השרשור הזה, זה המון שרשורים.

פורסם

אותך זה מצחיק, אבל זה לא פתטי. זה די אנושי.

יש אנשים כמוך וכמוני שמצליחים לנסח בזריזות שאלות יומיומיות בצורה שמתאימה לגוגל, ומוצאים הכול לבד.

יש כאלה שלא נוגעים בכלל במחשב / סמארטפון וכל חייהם סובבים סביב תקשורת מילולית רועשת עם הסביבה, בכל תחום.

ויש את כל הטווח באמצע. מפריע לך? אל תענה.

הצורך לקבל תגובה אנושית הוא די אנושי, בסך הכול, ועצם העובדה שמישהו התפנה לשאלה

וניסח תשובה מעידה על התחשבות / מתן תשומת לב שערכם גדול מערך התשובה עצמה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...