Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פביה 1.4 או 208 אקטיב ידניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי עשור עם גיפון שזולל 1:10 החלטתי להשיל קילוגמים מיותרים ולעבור לרכב קל וקטן עם דגש על צריכת דלק טובה ופשטות מיכנית - מנוע אטמוספרי וגיר ידני.

קצת פרטים:

תקציב - 25,000-30,000:

נסועה - 100 ק״מ ליום 80% כביש מהיר, 20% עירוני מעורב בעליות, פקקים סבירים. קילומטראג׳ שנתי כ 28,000 ק״מ.

נהיגה - נוהג מעל 35 שנה, על פי רוב שיוט מתון ב 110 קמ״ש ועל פי החוק. רק מה, פה ושם בסיבובים בכביש מפותל אני לא מתאפק :)

חשיבות מרובה למזגן טוב, כמובן כמצופה מרכב לא חדש עם מנוע חלש.

לאחר חפירות בפורום אני מתלבט בין 208 אקטיב לפביה 1.4 שלשניהם נתונים דומים.

למרות שטרם נהגתי על אי מהן, קראתי על עניין הממיר ב 208 והגומיות בשנתונים 12-14, אז את זה אדע לבדוק בבוא היום.

אני נוטה לכיוון ה 208, בשל הנוחות המצופה מפיג׳ו וצריכת דלק עדיפה. ל 208 גם מנוע חדשני וקל לעומת ה 1.4 הוותיק של הפביה.

מתכנן להחזיק את הרכב 3 שנים לערך ובתקציב הנ״ל רוב הרכבים נסעו בסביבות 100,00 ק״מ. למעט בלאי טבעי ומתבקש, למי מהם עדיפות מבחינת תחזוקה והשאלה האמיתית, מי מהמכוניות תחזיק איתי עוד 3 שנים ו 90,000 ק״מ. אם בכלל 8)

אשמח לתובנות והצעות.

תודה

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog it is one person talking to himself; dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם

הפיגו אכן נוחה עם מושבים עדיפים.

קח בחשבון את רצועת הטיימינג שיכולה להתפורר, הנושא נידון בפורום.

אבל הפיגו ניראית מודרנית יותר עם בטיחות עדיפה.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה לא מתאפק בסיבובים אין פה בכלל שאלה,ה208 רכב נוח בהרבה,אוחז יותר,ומהנה הרבה יותר,אין לי ספק שהוא לא פחות אמין הפאביה.

את הממיר ב208 ניתן לתקן ב 200ש"ח ע"י ריתוך החור הקטן שנוצר בדופן האחורי,אין צורך להחליף,אם תצטרך בכלל.

אם לא החליפו רצועת תזמון קח בחשבון שתצטרך לעשות יישור קו ולהחליף רצועה ולהנות משנים של שקט תעשייתי,עניין של 1500-2000ש"ח

לפאביה יש את המחלות שלה ככל רכב,המערכות מיזוג,פלסטיקים מתקלפים,ועוד.

פורסם (נערך)

מנוע וגיר 1.4 ידני של VAG= שילוב של אמינות מעולה שיצא לי ולמשפחה להחזיק, תחזוקה לא יקרה למעט פעם ב 3 שנים החלפת רצועות טיימינג. אבל זה באמת תלוי אם תחזקו את הרכב כראוי.

צריכת דלק טובה מאוד, העיר 1:12, מחוץ לעיר 1:20. משולב 1:15-16.

אופציה נוספת שלא הייתי שולל היא רנו קליאו ידנית. לחבר מהעבודה יש קליאו 2013 והוא מאוד מרוצה ממנה, הוא יד ראשונה ועד היום לא היו לו תקלות כלל ואני רואה שהמחירים ביד 2 מאוד נמוכים, רק כמובן וזה נכון לכל רכב שתרכוש, תקפיד לרכוש רכב שעבר את הטיפולים בצורה מסודרת ומתועדת ומה שצריך תיישר קו בעצמך.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הבעיה ברוב הקליאו היא שהיו תלונות על מזגן חלש ומכיוון שזה יכול להיות חשוב לפותח הנושא,כדאי לחשוב האם כן/לא לגביה.

מבין השתיים שהועלו קשה לבחור-לשני הרכבים יש רצועת טיימינג שתצטרך להחיף בנקודת זמן כזו או אחרת ולכן,הייתי מבצע חיפוש ביד 2 ובודק במי מהרכבים הללו ייכנס שנתון גבוה יותר בתמורה לכסף,כמובן רכב עם הסטוריה מסודרת וללא תאונות ואז מתקדם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה חברים.

אכן לשילוב מנועים וגיר רגיל של VAG יצא שם של אמינות מוכחת ולכן הפאביה נלקחה בחשבון למרות היותה מיושנת קצת, גם במראה. לגבי הקליאו, יצא לי לנהוג באחת שכורה לשבוע לפני כשנתיים. הרגיש לי אוטו בסדר אבל לא ממש התחברתי, עניין אישי כנראה.

נראה לי שאתמקד בפיג׳ו (בכל זאת חדישה ובטיחותית יותר), 2014-15 עם כמה שפחות קילומטראג׳ וחשוב יותר,תיעוד טיפולים תקין. מקווה שאשאר בגבולות ה 30,000 זוזים.

תודה על התזכורת לגבי רצועת התזמון, כמובן שאבדוק לפני קניה. אין לי בעיה של יישור קו והחלפה, כמו גםֿ, אני מניח, אולי אצטרך החלפת קלאצ׳.

אם וכאשר שתי ההוצאות יפלו במשמרתי בעתיד הקרוב, לפחות אדע שההחלפות נעשו בזמן ולפי הספר. לטובת שקט תעשייתי כמו שנכתב.

אעדכן לגבי המשך תהליך הקניה.

שוב תודה על ההכוונות והדגשים, החכמתי.

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog it is one person talking to himself; dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

• תוכן חדש...