Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב מסחרי קטן לשימוש יום יומי של עבודה.

העבודה היא איסוף דברים מנקודות שונות, הרכב יסע 90% מהזמן בכבישים עירוניים בתל אביב.

העדיפות הכי גדולה שלי היא שצריכת הדלק והתחזוקה תהיה הכי נמוכה שאפשר, הרכב יעבוד כ-6 שעות במהלך היום.

אני מתעניין בעיקר בברלינגו או בקאנגו (אם יש עוד הצעות יתקבלו בברכה) ורציתי לשמוע קצת חוות דעת על שניהם לפני שאני קונה..

תקציב של 10 אלף +- מה עדיף להביא?

הדגמים החדשים יותר חסכוניים יותר בדלק? עדיף להשקיע יותר מ10?

אמינות? הרכב יעבוד הרבה שעות במהלך היום.. מה יותר אמין? ואם כדאי להתרחק מדגמים ספציפיים ששותים יותר דלק או שיש בהם יותר בעיות?

מחזיק ברישיון B (ידני) ולא משאית!

תודה מראש!

פורסם

התקציב הזה לא מספיק לדגמים החדשים.

מה שבתציב זה הדגמים הישנים 2007-2009 פלוס מינוס.

בשנים האלו מדובר כבר במנועי טורבו דיזל חסכוניים מאוד, 1.5 רנו ו 1.6 בסיטרואן. אין יתרן בורר לאחת מהן על פני השניה.

אם תמצא ברלינגו 2.0 ליטר טורבו (קיימת עד 2007) במצב טוב, תבדוק גם אותה. המנוע הכי אמין אבל חסכוני פחות, חוץ מהמנוע אין הבדלים מדגם 1.6.

עקרונית התקציב גבולי מאוד לרכב כזה במצב עבודה נורמאלי. תקנה את מה שתמצא במצב טוב יותר.

רישיון B מספיק לחלוטין, משקל כולל של המכוניות האלו הוא עד 2000 קילו, רישיון B מאפשר עד 3500.

פורסם (נערך)

גם קנגו גם ברלינגו/פרטנר וגם פורד קונקט וכל האחים הדומים שלהם ב 10K שקל תהיה מוכן להרבה שעות מוסך.

ברוב המוחלט של המקרים תמצא רכבים שחוטים וגמורים שלא רק שיעלו לך כסף רב בתיקונים אלא גם בשעות עבודה.

לדעתי האישית אם מדובר ברכב עבודה אולי כדאי לך לשקול הלוואה ולקנות משהו הרבה יותר חדש. בדרך כלל אני נגד הלוואות אבל במקרה הזה נראה לי שכלכלית זה יהיה הצעד הנכון.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

אם זו עבודה קבועה עדיף לקחת רכב חדש בליסינג. המסחריות הישנות שחוטות. חצי שבוע במוסך. ההפסד של ימי העבודה לא שווה את החיסכון.

פורסם

תגידו, כל אנשי המקצוע - אינסטלטורים, שיפוצניקים, אנשי מיזוג - נוסעים ברכב ליסינג חדש?

רובם לא, לרובם יש כזאת מסחרית משומשת. אולי לא נקנתה ב 10 אלף אלא ב 20 או 30.

ליסינג זה יפה, נוח ונחמד לנסוע באוטו חדש. אבל יקר מאוד. ב 3 שנים בליסינג משלמים את כל מחיר הרכב בתשלומים. זה הרבה יותר יקר ממה שעולה להחזיק משומש.

פורסם
התקציב הזה לא מספיק לדגמים החדשים.

מה שבתציב זה הדגמים הישנים 2007-2009 פלוס מינוס.

בשנים האלו מדובר כבר במנועי טורבו דיזל חסכוניים מאוד, 1.5 רנו ו 1.6 בסיטרואן. אין יתרן בורר לאחת מהן על פני השניה.

אם תמצא ברלינגו 2.0 ליטר טורבו (קיימת עד 2007) במצב טוב, תבדוק גם אותה. המנוע הכי אמין אבל חסכוני פחות, חוץ מהמנוע אין הבדלים מדגם 1.6.

עקרונית התקציב גבולי מאוד לרכב כזה במצב עבודה נורמאלי. תקנה את מה שתמצא במצב טוב יותר.

רישיון B מספיק לחלוטין, משקל כולל של המכוניות האלו הוא עד 2000 קילו, רישיון B מאפשר עד 3500.

גם קנגו גם ברלינגו/פרטנר וגם פורד קונקט וכל האחים הדומים שלהם ב 10K שקל תהיה מוכן להרבה שעות מוסך.

ברוב המוחלט של המקרים תמצא רכבים שחוטים וגמורים שלא רק שיעלו לך כסף רב בתיקונים אלא גם בשעות עבודה.

לדעתי האישית אם מדובר ברכב עבודה אולי כדאי לך לשקול הלוואה ולקנות משהו הרבה יותר חדש. בדרך כלל אני נגד הלוואות אבל במקרה הזה נראה לי שכלכלית זה יהיה הצעד הנכון.

אם זו עבודה קבועה עדיף לקחת רכב חדש בליסינג. המסחריות הישנות שחוטות. חצי שבוע במוסך. ההפסד של ימי העבודה לא שווה את החיסכון.

לך על ליסינג על תקנה רכב ישן שאתה יודע מראש שהולך לבלות הרבה זמן במוסך

תגידו, כל אנשי המקצוע - אינסטלטורים, שיפוצניקים, אנשי מיזוג - נוסעים ברכב ליסינג חדש?

רובם לא, לרובם יש כזאת מסחרית משומשת. אולי לא נקנתה ב 10 אלף אלא ב 20 או 30.

ליסינג זה יפה, נוח ונחמד לנסוע באוטו חדש. אבל יקר מאוד. ב 3 שנים בליסינג משלמים את כל מחיר הרכב בתשלומים. זה הרבה יותר יקר ממה שעולה להחזיק משומש.

תודה רבה על המענה חברים!

אז ככה לגבי ליסינג, הלוואות וכו׳ אין אפשרות עיקולים בבנק אללה יוסתור :)

לגבי התקציב, אם זה להוסיף עוד כמה אלפי שקלים אבל לקבל משהו הרבה יותר טוב וחסכוני יותר אז אין לי בעיה.

השאלה איזה דגם ספציפי יותר כדאי לי לחפש?

שוב שיהיה חסכוני כמה שיותר.

מה איזור הק״מ שכדאי לחפש? כמה זה יותר מדי ק״מ?

תודה מראש!

פורסם

עניתי לך, הכי חסכוניים הם מנועי 1.5 (רנו) ו 1.6 (סיטרואן) טורבו דיזל.

אחרי זה מנוע 2.0 טורבו דיזל של סיטרואן ואחריו מנועי 1.9 (לא טורבו).

מנועי 2.0 ו 1.9 נמכרו עד שנת 2007 (ברנו עד 2006).

קיימת בנסף ברלינגו בנזין 1.4 בשנים 2008-2011, לא חסכונית ובקושי נוסעת (כמו הדיזלים 1.9 הישנים) אבל זולה מאוד וסיכוי לתקלות יקרות נמוך יותר.

יש גם קנגו בנזין עם גיר אוטומטי, גם לא חסכונית בכלל. אבל זו האופציה האוטמטית היחידה במסחריות במחירים האלו.

קילומטרז', כמה שפחות, יותר טוב. תלוי מאוד במי שעבד/נסע על האוטו ואיך טופל.

יש מכוניות במצב סביר עם 350-400 אלף ק"מ (נדיר) ושי בלויות ושחוקות לגמרי עם 200 אלף.

קילומטר' ממוצע הוא כ 40-50 אלף ק"מ בשנה אצל היד הראשונה בשלוש השנים הראשונות ואז כ 25-30 אלף בשנה אצל הידיים הבאות.

וכמו שנכתב, ב 10 אלף וגם ב 15 למצוא רכב כזה שיכול לעבוד עם עלויות תחזוקה סבירות, מאוד קשה. זה לא שאין בכלל, יש. אבל מאוד נדיר.

פורסם
עניתי לך, הכי חסכוניים הם מנועי 1.5 (רנו) ו 1.6 (סיטרואן) טורבו דיזל.

אחרי זה מנוע 2.0 טורבו דיזל של סיטרואן ואחריו מנועי 1.9 (לא טורבו).

מנועי 2.0 ו 1.9 נמכרו עד שנת 2007 (ברנו עד 2006).

קיימת בנסף ברלינגו בנזין 1.4 בשנים 2008-2011, לא חסכונית ובקושי נוסעת (כמו הדיזלים 1.9 הישנים) אבל זולה מאוד וסיכוי לתקלות יקרות נמוך יותר.

יש גם קנגו בנזין עם גיר אוטומטי, גם לא חסכונית בכלל. אבל זו האופציה האוטמטית היחידה במסחריות במחירים האלו.

קילומטרז', כמה שפחות, יותר טוב. תלוי מאוד במי שעבד/נסע על האוטו ואיך טופל.

יש מכוניות במצב סביר עם 350-400 אלף ק"מ (נדיר) ושי בלויות ושחוקות לגמרי עם 200 אלף.

קילומטר' ממוצע הוא כ 40-50 אלף ק"מ בשנה אצל היד הראשונה בשלוש השנים הראשונות ואז כ 25-30 אלף בשנה אצל הידיים הבאות.

וכמו שנכתב, ב 10 אלף וגם ב 15 למצוא רכב כזה שיכול לעבוד עם עלויות תחזוקה סבירות, מאוד קשה. זה לא שאין בכלל, יש. אבל מאוד נדיר.

אני אישית יותר אהבתי את הברלינגו, פחות את הקנגו.

מצאתי ברלינגו מנוע 1.6 טורבו דיזל שנת 2011 עם ק״מ יחסית נמוך (140), ב13,000₪. זאת הבחירה הטובה ביותר מבחינת הדלק?

מה ההבדלים בין התת-דגם של הברלינגו? מה שמצאתי זה דגם SXN. יש תת-דגם שיותר כדאי לי לחפש?

מה עם ביטוח וטסט? יחשב לי כמו רכב רגיל או שזה משתנה?

במה כדאי הכי להסתכל ולבדוק בזמן הקנייה?

פורסם

בוקי, המנועים הנהדרים 2.0 HDI עד 2007 מגיעים במקור עם מסנן חלקיקים ועומדים בתקן יורו4?

אם לא, והרכב נחשב מסחרי לדעתי ידרש להתקין מסנן יקר (בהשתתפות חלקית מהמדינה) ולא ידוע איזה בעיות יצוצו.

אני הייתי מוותר על ההרפתקה הזאת, למרות שהמנוע באמת נהדר!

פורסם

אין מסנן חלקיקים, מנוע 2.0 זה למייטב ידעתי יורו 3.

מנועי 1.6 דיזל בשנים הרלוונטיות הם יורו 4, עומדים ביורו 4 בלי מסנן חלקיקים.

ממה שבדקתי מסחריות קלות N1 לא נכללות בתוכנית הזו.

עריכה: בדקתי בעוד נוהל, גם N1 דיזל עד שנת 2006 יחשב "רכב מזהם".

משנת 2007 עד 2015 זה "רכב רגיל" עם או בלי מסנן חלקיקים.

פורסם

מברור קצר בחלק מהמקורות טוענים שN1 (מסחרית עד 3500) עד 2006 נכלל בתכנית. אם עומדים לרכוש רכב, כדאי לברר לפי מספר רכב כאן:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/SvivaAir/CarPollution/program-heavy-diesel-engines-2018/Pages/diesel-LP-oct-2018.aspx

חוץ מזה, יש גרסאות מתקדמות של המנוע שעומדות בתקן יורו 4 ו5, אבל לא רלוונטי לדיון הזה.

פורסם

ראיתי את זה והוספתי בעריכה אחרי כמה דקות.

מסקנה, לא לקנות מודל 2006 ומטה :-)

בירור לפי מספר רכב נתקע כשהזנתי את הנתונים של האוטו שלי.

פורסם
אני אישית יותר אהבתי את הברלינגו, פחות את הקנגו.

מצאתי ברלינגו מנוע 1.6 טורבו דיזל שנת 2011 עם ק״מ יחסית נמוך (140), ב13,000₪. זאת הבחירה הטובה ביותר מבחינת הדלק?

מה ההבדלים בין התת-דגם של הברלינגו? מה שמצאתי זה דגם SXN. יש תת-דגם שיותר כדאי לי לחפש?

מה עם ביטוח וטסט? יחשב לי כמו רכב רגיל או שזה משתנה?

במה כדאי הכי להסתכל ולבדוק בזמן הקנייה?

אחרי אמצע 2008 ועד אמצע 2012 (סיום יבוא הדגם הישן) ברלינגו דור ישן הגיע במפרט אחד, הפשוט ביותר. אין מספר תתי דגם שאפשר לבחור.

טסט עולה כמו רכב פרטי קבוצה 2, ביטוח כמה מאות שקלים יותר.

לבדוק הכל, תנסה עד כמה שאפשר לוודא שטופל בזמן. זה קריטי. המנוע הזה מחזיק כמו שצריך רק אם טופל בזמן ובשמנים הנכונים.

האמת שבלי תיעוד טיפולים לא היה לי את האומץ לקנות אוטו כזה ולא משנה מה.

תפרק את כיסוי הפלסטיק שמעל המנוע ותסתכל האם יש סימני שמן סביב המזרקים, אם יש לא טוב.

האם מגני החום מסביב לטורבו קיימים?

האם צנרת יניקה יבשה או מלאה הזעות?

האם ביציאה מפילטר אוויר לכיוון הטורבו הצנרת שלמה ומהודקת?

האם הילוך שלישי משתלב בלי חריקה אם משלבים מהר?

האם יש נורת תקלה דלוקת?

האם דוושת הקלאץ קשה בצורה מוגזמת?

האם לא נפלט עשן אפור מסריח בהתנעה?

במצב תקין הוא לא צריך לפלוט עשן בכלל, בשום מצב. אם מעשן שחור, אפילו קצת - לא טוב.

מה צבע הנוזל במיכל עיבוי?

האם ראש ידית הילוכים שחוק ואכול? אם כן - הק"מ גבוה יותר מ 140 אלף, לפחות פי 2.

קח את האוטו למכונאי שיסתכל עליו ויתן חוות דעת. לקנות בלי זה זה הימור גדול מידי.

פורסם
אחרי אמצע 2008 ועד אמצע 2012 (סיום יבוא הדגם הישן) ברלינגו דור ישן הגיע במפרט אחד, הפשוט ביותר. אין מספר תתי דגם שאפשר לבחור.

טסט עולה כמו רכב פרטי קבוצה 2, ביטוח כמה מאות שקלים יותר.

לבדוק הכל, תנסה עד כמה שאפשר לוודא שטופל בזמן. זה קריטי. המנוע הזה מחזיק כמו שצריך רק אם טופל בזמן ובשמנים הנכונים.

האמת שבלי תיעוד טיפולים לא היה לי את האומץ לקנות אוטו כזה ולא משנה מה.

תפרק את כיסוי הפלסטיק שמעל המנוע ותסתכל האם יש סימני שמן סביב המזרקים, אם יש לא טוב.

האם מגני החום מסביב לטורבו קיימים?

האם צנרת יניקה יבשה או מלאה הזעות?

האם ביציאה מפילטר אוויר לכיוון הטורבו הצנרת שלמה ומהודקת?

האם הילוך שלישי משתלב בלי חריקה אם משלבים מהר?

האם יש נורת תקלה דלוקת?

האם דוושת הקלאץ קשה בצורה מוגזמת?

האם לא נפלט עשן אפור מסריח בהתנעה?

במצב תקין הוא לא צריך לפלוט עשן בכלל, בשום מצב. אם מעשן שחור, אפילו קצת - לא טוב.

מה צבע הנוזל במיכל עיבוי?

האם ראש ידית הילוכים שחוק ואכול? אם כן - הק"מ גבוה יותר מ 140 אלף, לפחות פי 2.

קח את האוטו למכונאי שיסתכל עליו ויתן חוות דעת. לקנות בלי זה זה הימור גדול מידי.

תודה!

מנסה לחפש מציאה טובה

• תוכן חדש...