Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית שבתמונות בימים אלו חוגגת 20, למרות שהיא כבר מזמן לא אצלי חשבתי שיהיה נחמד לעלות סקירה:

מה היית מקבל בסופר מיני אולי הכי מודרנית ומואבזרת בשנת 1999?

כאמור השנה היא 1999, שנה ראשונה של יבוא קליאו דור 2 לארץ. כדי לבדל אותה מהדור הראשון היא מקבלת כאן כינוי Clio B. וסלוגן פירסומת "כולם רוצים לנהוג B"...

זו רמת האיבזור הגבוהה ביותר שהייתה באותה שנה - RXT.

החידוש הגדול והמשמעותי ביותר לעומת הדור הקודם - תיבה אוטומטית חדשה 4 הילוכים DPO/AL4, פיתוח משותף של פיז'ו ורנו. זה הדגם הראשון של רנו שמקבל את התיבה הזו. בסוגריים אפשר לציין שהתיבה הזו בתחילת דרכה (וגם בהמשך, אבל פחות) סבלה ממגוון תקלות והרכב הספציפי הזה עבר החלפת שסתומים בתיבה עוד בתקופת האחריות ושיפוץ תיבה באיזור 120 אלף ק"מ.

המנוע, 1.6 עדיין 8 שסתומים, 90 כ"ס, הוצע עם תיבה אוטומטית בלבד בשנה זו.

הגה כוח עדיין הידראוולי.

המכונית הייתה מאובזרת מאוד, יחסית לתקופה:

2 כריות אוויר (אבל עדיין אין ABS כסטנדרט, רק אופציה בתשלום), חלונות חשמל קידמיים, מראות חשמל, נעלה מרכזית מובנית במפתח, כיבוי תאורת פנים עם דימר, כיוון גובה כסא נהג, כיוון תמיכת גב בכסא, כיוון גובה הגה, מחשב דרך, הפעלת מגב אחורי עם שילוב לרוורס אם המגבים הקידמיים פועלים, מד טמפרטורה חיצונית, כיוון עוצמת תאורה בלוח שעונים ועוד.

היא הייתה המכונית הראשנה שלי עם גיר אוטומטי נורמאלי יחסית וגרמה לי להבין שגיר אוטומטי זה לא כזה דבר רע ואפשר להסתדר איתו :-)

הוא לא עבד חלק, במודלים המוקדמים הורדת הילוכים בבלימה הייתה מורגשת מאוד ולא חלקה, גם החלפה מראשון לשני לא הייתה חלקה אבל זה היה עדיין שיפור גדול מאוד לעומת מה שהכרתי קודם לכן.

באוטו הזה בפעם הראשונה הבנתי איך עובדת נעילת ממיר מוננט - אם עוזבים את דוושת הגז בשיוט, אפשר היה לראות בתצוגת צריכת דלק רגעית את המספר משתנה ל 0.0 - סימן ברור לכך שממיר המומנט נעול.

הייתה מכונית מאוד נוחה וכייפית, ממש כזאת שרוצים להמשיך לנהוג בה. שקטה, חזקה במידה מספקת, הגה טוב וכיסאות מצויינם.

המושב האחורי צפוף, זה עוד לפני שמכוניות סופר מיני גדלו באורך ל 4 מטר פלוס והפכו לדי מרווחות.

היא לא הייתה נפילה מבחינת אמינות אבל גם לא סופר אמינה. באחת הנסעיות ככה סתם בלי שום הודעה מוקדמת התפרק הממיר הקטליטי וחסם לחלוטין את צינור הפליטה. האוטו לא הצליח להאיץ מעל 50 קמ"ש.

הייתה גם את הבעיה המוכרת של חוסר שילוב להילוך אחרי עצירה. היום מטפלים בזה על ידי החלפת טבעות אטימה בגיר, אז הפתרון הזה היה פחות מוכר ובגלל הבעיה הזאת בוצע שיפוץ גיר מלא.

למרות שחנה חלק מהזמן בחניה מקורה, חלקי פלסטיק פנימיים הפכו לדביקים אחרי כ 10 שנים ובאופן מפתיע נשרפה שכבת לכה על הגג.

לחיוב אציין שהמכונית נמכרה כשהייתה 14 שנה על הכביש, כמעט כל האיבזור החשמלי בה עבד (חוץ ממנוע נעילה מרכבית בדלת אחת) וכל הפלסטיקה הפנימית הייתה שלמה.

קליאו B הוצעה בהתחלה עם מנוע 1.6 אוטומטי ו 1.4 ידני בגימור יותר פשוט RT.

הייתה גם גירסת דיזל 1.9 אטמוספרית 65 כ"ס שבהמשך (2002) שודרגה ל 1.5DCI, אותו מנוע שבשימוש עד היום. בקליאו B הוא היה בהספק 65 כ"ס, כמו האטמוספרי. אבל עם יותר מומנט וחיסכוני יותר בהרבה.

בשלב מסויים נוספה גירסת 1.2RTE ידנית עם איבזור בסיסי מאוד.

בשנת 2001 המנועים שודרגו ל 16 שסתומים - 1.6 עלה מ 90 ל 110 כ"ס, 1.4 עלה מ 75 ל 98 כ"ס, 1.2 עלה מ 60 ל 75 כ"ס.

בשנת 2002 מתיחת פנים מקיפה: שידרוג מערכת החשמל, הגה כוח הפך לחשמלי, עוד רמות איבזור. 1.4 ו- 1.6 שניהם זמינים עם גיר ידני או אוטומטי. נוספה גירסה עם גיר רובוטי ומנוע 1.2 אבל נמכרה בכמויות נמוכות מאוד.

בשנת 2003 מגיעה גירסת סדאן Classic מטורקיה, רק עם מנוע 1.4.

בשנת 2004 שיווק כל גירסאות הקליאו 5 דלתות מופסק. נשארה רק הסדאן, עד להצגת דור 3 בשנת 2007. דור 3 גדל משמעותית אבל נשאר עם אותן יחדות כוח ולדעתי העיצוב שלו פחות מוצלח.

6.jpg 1.jpg 5.jpg 4.jpg

2.jpg

Clio B_1.jpgClio B_2.jpg

Clio B_3.jpgClio B_4.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם
חלונות חשמל קידמיים, מראות חשמל, נעלה מרכזית מובנית במפתח, כיבוי תאורת פנים עם דימר, כיוון גובה כסא נהג, כיוון תמיכת גב בכסא, כיוון גובה הגה, מחשב דרך, הפעלת מגב אחורי עם שילוב לרוורס אם המגבים הקידמיים פועלים, מד טמפרטורה חיצונית, כיוון עוצמת תאורה בלוח שעונים ועוד.

תוסיף בקרת שיוט ושליטה מההגה ואחד לאחד האבזור של הקליאו life 2019

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

קטע. לפני חודש קיבלתי אחת כזו בדיוק במתנה, 1.6 RXT שנת 99, מיד ראשונה עם 111K ק"מ עם גג ומכסה מנוע שרופים (וגם שמשה, בחיים לא ראיתי שמשה שרופה).

הרכב כמעט ולא נסע בשנה האחרונה, איתרתי נזילת דלק מהמזרקים ואני מחכה עכשיו לסט אטמים למזרקים שצריך להגיע מפולין...

מקווה שלא יהיו עוד הרבה בעיות מעבר.

כשנסעתי איתו מתא לבית הופתעתי מאוד מאיכות הנסיעה. הרכב באמת שלא נופל בהרבה מסופר מיניס יחסית מודרניות. כמובן אין את כל המולטימדיה וכו', אבל מבחינת הנוחות, מבחינת האבזור לנהג (כל מה שבוקי הזכיר), ומבחינת השקט והכוח... באמת הפתעה.

ה205 שלי יוצרה ב98, רק שנה לפני הקליאו, אבל בפועל יכולתי ממה להרגיש שהתכנון של ה-205 הוא תכנון של 15 שנה לפני.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תוסיף בקרת שיוט ושליטה מההגה ואחד לאחד האבזור של הקליאו life 2019

שני הדברים האלו לא היו אפילו כאופציה.

המצערת מכאנית מופעלת דרך כבל ישירות מדוושת הגז. בשביל ליישם בקרת שיוט במצערת מכאנית נדרשת מערכת נוספת עם מפעילים ומנופים שיכולה לפתוח ולסגור את המצערת לפי הפיקוד של בקרת שיוט. בעיקר אמריקאיים היו שמים את זה במכוניות שלהם.

כשהמצערת אלקטרונטת, לא צריך שום דבר נוסף. מנוע מצערת יכול לפתוח ולסגור אותה לפי פקודת מחשב שיכולה להגיע מדוושת הגז או מבקרת השיוט. ואז יישום בקרת שיוט זה רק כפתורי שליטה ועוד כמה שורות בתוכנה, לא נדרשים רכיבי חומרה מעבר למה שכבר קיים.

שליטה על מערכת קול מההגה גם לא אפשרית כיוון שהאוטו הגיע עם "הכנה לרדיו". שזה אומר מקום ליחידת ראש 1DIN וחיווט לרמקולים.

לא היה משהו מקורי, כל אחד מתקין שם את מה שהוא רוצה ואז אין מה לדבר על שליטה על זה מההגה.

פורסם
קטע. לפני חודש קיבלתי אחת כזו בדיוק במתנה

הגיוני. אפילו לפני 6 שנים כשמכרתי את שלי, המחיר ששולם לי היה די קרוב ל"קיבלתי במתנה" :-)

• מצחיק 1

פורסם

אולי הייתי צריך לכתוב "מתנה", אני עוד לא יודע אם אפשר להוריד את המרכאות : ).

סתם כדי לסבר את האוזן, יש לי חשבוניות של השנה שעברה. הרכב טופל כל חייו במוסך מורשה. בשנה שעברה הושקעו בו 6500 שקלים (ולא שופץ שם גיר או משהו לצערי) והוא נסע מאז 400 ק"מ...

עד כאן בגיזרת חטיפת שרשורים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אחלה שרשור,

הקליאו 3 אמנם אולי לא לטעמך בעיצוב, אך נראה שהיא דווקא טיפלה בכל מחלות הילדות שהיו לקליאו B.

הגיר האוטומטי הפך לאמין, הפלסטיקה שורדת טוב יותר, מערכת החשמל לא סובלת מבעיות.

באופן כללי כבעלים לשעבר של קליאו 3 בסך הכול הייתי מרוצה מהרכב. עקב האכילס היה נושא הביצועים בגרסה עם מנוע 1.2 וגיר ידני. המנוע הזה חלש מדי עבור המשקל של הרכב.

מה שכן, בתחום הבטיחות בהחלט בוצעה קפיצת מדרגה בין הדורות - הקליאו 3 הגיעה עם 6 כריות אוויר, ABS ו-ESP כסטנדרט. בתחום האבזור בוצע שיפור, אך לא מאוד משמעותי. (לפחות בהתייחסות לדגמים שנמכרו בארץ, בחו"ל הקליאו 3 הייתה זמינה עם מערכת מולטימדיה מלאה, בקרת אקלים ועוד כל מיני פיצ'רים שלא קיבלנו בארץ)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שהיה חסר מאוד בקליאו 3 זה מבחר יחידות כוח שהוצע בארץ.

בשנים הראשונות 2007-2010 זה היה רק 1.6 אוטומטי, רק ב 2011 נוספה ה 1.2 ידנית.

ה 1.6 לא הייתה מספיק חסכונית, ה 1.2 חלשה.

בקליאו B היה מבחר הרבה יותר גדול. גירסת 1.4 הידנית עם 98 כ"ס הייתה יחסית נפוצה, חסכונית וחזקה.

פורסם
אחלה שרשור,

הקליאו 3 אמנם אולי לא לטעמך בעיצוב, אך נראה שהיא דווקא טיפלה בכל מחלות הילדות שהיו לקליאו B.

הגיר האוטומטי הפך לאמין, הפלסטיקה שורדת טוב יותר

לפני שקניתי את הסנדרו, הסתכלתי על כאלה משומשות ובחלקן הפלסטיקה בעיקר באזור הקונסולה המרכזית והרדיו התקלפו.

פורסם

זה היה התאמה לרוח התקופה, באותה תקופה(2003-2010) בימים בהם כל רכב שני היה מאזדה 3 על הכביש בערך - גיר אוטומטי היה הבסיס, אין דבר כזה גיר ידני(אולי חוץ מהגטס שהצליחה בצורה מוגבלת עם גיר ידני) וזה היה טאבו שאסור לחצות, ולכן לא היה טעם בייבוא הקליאו הידנית.

ב2010 האלטו הגיעה עם גיר ידני ומחיר לאו קוסט והצליחה לשבור את תקרת הזכוכית לגיר הידני ואיתה התחילו לנסות ולייבא רכבים ידנים פשוטים במחירים זולים ולכן ייובאה הקליאו הידנית עם המנוע החלש.

פורסם

אני הייתי פה ויודע את זה... אבל מה, אסור להתלונן?

מ 4 מנועים (1.2, 1.4, 1.6 ודיזל) ו 3 תיבות הילוכים (כולל הרובוטית) מצמצמים למנוע אחד ותיבה אחת, לא מבאס?

• מצחיק 1

פורסם

מבעס גם היום, לא צריך להיזכר בפעם.

למרות שהיום(לפחות עד סוף חיי הדגם) - הקליאו חזרה ל3 גירסאות(0.9 טורבו, 1.2 טורבו ו1.5 דיזל) ועם אפשרות ל2 צורות מרכב ואפילו רמת גימור אחת עם גיר ידני.

הלוואי וזה ימשיך לדור 5 המבחר הנ"ל.

• תוכן חדש...