Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרפתיות אמינות?, מסתבר שכן!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הניסיון מראה אחרת, מה לעשות, עם כל הכבוד לעוצמת הג'י דאי, לי יש ניסיון הפוך ממה שכתוב, והייתי מאוד רוצה שזה כן יהיה לפי הסקר, לפחות לא הייתי מפסיד הון על ההוצאות וירידת הערך, אפילו הייתי יכול להיות עם אותה 208 ו301 עד היום לו היו נורמליות.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש פה סקר זהה מגרמניה:

https://europe.jdpower.com/business/press-releases/2018-germany-vehicle-dependability-study-vds

אותו מבצע סקר, אותו מדגם, אותו גיל רכבים, ומאמין שבתצורה די דומה(גיר, מנועים וכו')

פה פיזו עם 108 תקלות לעומת 77 של הבריטי. לי זה רק אומר שמדגם של 100 רכבים פשוט קטן מדי.

פורסם
מענין אם היית כותב אותו דבר אם הטויוטה היתה כוכבת הסקר הזה.

מעניין באמת, אז אגלה לך סוד שלא, אלה אם מותגים אירופאים היו ממותגים מעל רכבים יפנים, כי פה זה לא אירופה וסדר העדיפויות שלהם לא רלוונטי אלינו בכלל.

פורסם

JD Power היא חברה אמריקאית מסחרית שעושה סקרים כאלה במדינות שונות, כולל ארה"ב ולא פעם התוצאות של הסקרים שלה נתקלות בגבות מורמות.

בארה"ב יש את הConsumer Report, שהוא עמותה ציבורית בלתי תלויה שעושה מחקרים דומים והתוצאות שלה, לא פעם, שונות מאוד. אחת הסיבות היא שהסקר הזה לא מבחין בין מולטימדיה שמזייפת בניגון של MP3ים לבין שפיכה של מנוע או תיבת הילוכים.

פורסם
ברגע שהפער בין MINI לBMW הוא כזה, כל הדבר הזה די חסר משמעות...

עוד לא הגעתה לפער בין פיג'ו לסיטרואן, מדובר באותם מנועים ואותם מכלולים, אחת אמינה ואחת לא? טוב נו...

אם הייתי רואה את הסקר הזה לפני הניסיון שלי עם פיג'ו הייתי תובע אותם.

פורסם

למה, מנועים וגירים זה הכול ברכב?

גם פלואנס ומגאן 3 חולקות הרבה מכלולים במשותף ועדיין המגאן 3 עדיפה מבחינת מערכת חשמל ואמינות כללית. (זה חבר שעובד במוסך של קרסו אומר, לא אני)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סוג התקלה מהותי בהחלט.

אתן 2 דוגמאות.

רכב X:

מנוע גיר וחשמל חיוני לנסיעה, עם אמינות מופתית, ממש 0 תקלות, אך בתוך 3 שנים, חווה כמה תקלות:

1. רעש מוזר של שריקה מהמזגן.

2. לחצן פתיחת תא מטען התקלקל.

3. רמקול אחד הפסיק לעבוד.

4. 2 חלונות נפלו להם ודרש החלפת מכניזם.

5. נעילה אוטומטית הפסיקה לעבוד.

רכב Y:

כל מה שלא קשור למנוע 0 תקלות, אך רק המנוע בעייתי "רק", כך שבתוך 3 שנים:

1. רעידות בסיבובי סרק.

2. השתנקות בהתחלת נסיעה.

3. בטיפול נדרש ניקוי בוצה במנוע.

4. המנוע נכבה אחרי התחלת נסיעה ברמזור.

5. רצועה התפוררה, גרמה נזק בלתי הפיך ודרשה החלפת מנוע.

אז איזה רכב הייתה לוקח?

בדיוק כמו כולם, את X, למה? כי הוא נוסע, נכון יש בעיות פה ושם, אך נוסע ולא מאכזב, לעומת רכב Y שאין לו אפילו לא תקלה אחת, אך המנוע בעייתי "לא נורא"

פורסם
בתור פרנקהוליק של רכבים, אני כל כך אוהב, מרוצה ומבסוט מהכתבה הזו :lol:

כ"כ מבסוט שהתעלמת מעובדות חשובות (כמו כל סוג של משהו-פיל, שזה להגיד, אני אוהב משהו כי הוא שייך לקטגוריה מסויימת, בלי קשר לתכונות האחרות שלו). את העובדות כבר הסבירו כאן (טווח הזמן של הסקר, מה הוא בודק וכו').

אבל הכשל העיקרי הוא לוגי.

זה שפיז'ו 3008 אמינה (נניח) לא אומר כלום, לא על פיז'ו אחרות ובטח לא על רכבים "צרפתיים" (מאיפה הגיר בפיז'ו, לדוגמא?). אתה לא יכול להכליל מהפרט אל הכלל, בטח שהקטגוריה של הכלל בכלל לא רלוונטית לתכונות שהפכו את הפרט לכזה או אחר (במקרה זה אמין, לכאורה).

אם כבר, הפרט הזה, כפי שאנחנו יודעים מסקרים אחרים ושנים קודמות, הוא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני לא, אבל ההתלהבות של הפותח ממסקנותיו, בתוך אוירה של סטיגמות שמפומפמות כאן ללא הרף ולפיהן "צרפתי זה זבל אח שלי"' מובנת. מה שפחות מסתדר הוא הנסיון המביך של אלו שלרוב מצטטים סקרים כאלו בגאווה כשבבת עינם המזרחית מככבת בו, לנסות ולהסביר לנו למה הסיפור הזה לא שווה גרוש.

פורסם

לא נכנסתי לעומק הסקר אז לא אגיב עליו, אבל הצרפתיות שלי היו אמינות מאוד. עד כמה שהן סיפרו לי.

A38E1016-6EB7-4271-9942-AB9F24D51395.jpeg

סתם ברצינות, שנים הן לא עשו לי בעיות כלל ולדעתי זה לא סתם מזל.

ט.ל.ח

פורסם
סוג התקלה מהותי בהחלט.

אתן 2 דוגמאות.

רכב X:

מנוע גיר וחשמל חיוני לנסיעה, עם אמינות מופתית, ממש 0 תקלות, אך בתוך 3 שנים, חווה כמה תקלות:

1. רעש מוזר של שריקה מהמזגן.

2. לחצן פתיחת תא מטען התקלקל.

3. רמקול אחד הפסיק לעבוד.

4. 2 חלונות נפלו להם ודרש החלפת מכניזם.

5. נעילה אוטומטית הפסיקה לעבוד.

רכב Y:

כל מה שלא קשור למנוע 0 תקלות, אך רק המנוע בעייתי "רק", כך שבתוך 3 שנים:

1. רעידות בסיבובי סרק.

2. השתנקות בהתחלת נסיעה.

3. בטיפול נדרש ניקוי בוצה במנוע.

4. המנוע נכבה אחרי התחלת נסיעה ברמזור.

5. רצועה התפוררה, גרמה נזק בלתי הפיך ודרשה החלפת מנוע.

אז איזה רכב הייתה לוקח?

בדיוק כמו כולם, את X, למה? כי הוא נוסע, נכון יש בעיות פה ושם, אך נוסע ולא מאכזב, לעומת רכב Y שאין לו אפילו לא תקלה אחת, אך המנוע בעייתי "לא נורא"

לא הייתי לוקח אף אחד מהם.

ואם נכניס למשוואה את רכב Z, מנוע וגיר בסדר, אבל תקלות במערכת החשמל או משהו בסגנון הזה?

מבחינתי כל תקלה משביתה או רצינית (כלומר כזאת שמונעת את התפקוד של הרכב כראוי, לא מערכת מולטימדיה או פלסטיק, גיר שלא עובד טוב או מנוע שמתפקד על צילנדר אחד פחות ממה שצריך וכו') צריכה להיספר,

סקרים קודמים כבר הראו דברים הזויים, אנשים מגיעים על דברים כמו צמיגים או קלאץ' למוסך וזה נספר בסקר.

אלו רכיבים עם בלאי, לכן לא ברור מה הקשר שלהם לסקר בכלל.

קלאץ' אפשר להרוס גם אחרי 100 ק"מ של נהיגה לא נכונה, צמיגים גם אפשר להרוס בקלות אם מתאמצים מספיק כמובן.

וכמובן, לכל יצרן יש את הדגמים הבעייתים והמוצלחים, אין היום כמעט אף רכב שחף מתקלה או בעיה כלשהי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...