Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש וחצי הייתי בטיפול 45K של סיאט איביזה 2016 במוסך מורשה. בזמן הטיפול הוחלפו רפידות קדמיות ואחוריות ודיסקים קדמיים.

לאחר שקיבלתי את החלקים, מדדתי אותם ואלה יצאו המדידות:

רפידות אחוריות: 3.04 מ״מ, 3.86 מ״מ, 4.35 מ״מ, 2.82 מ״מ.

רפידות קדמיות: 3.3 מ״מ, 4.86 מ״מ, 6.98 מ״מ, 5.76 מ״מ.

דיסקיות: 20.3 מ״מ, 20.5 מ״מ.

שלחתי מכתב לצ׳מפיון מוטורס בניסיון לקבל פירוט מתי בדיוק מחליפים את החלקים האלה, והאם לדעתם היה צורך בהחלפה, וזו התשובה שקיבלתי:

״כאשר הגעת למרכז השירות שמטפל בך לשם ביצוע בדיקה וטיפול ברכבך, נבדק מצבם של בלמי

הרכב. הנ"ל מחויב עפ"י החוק ובאחריות בלעדית של המנהל המקצועי של מרכז השירות. בהינתן כי

המנהל המקצועי בדק ומצא כי מצבם של הבלמים לא יאפשר נסיעה ממושכת עד למופע הבדיקה

והטיפול הבא ברכבך וזאת ללא תקלה, עודכנת כי יש צורך בהחלפת הבלמים.

נשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד.״

האם לדעתכם המצב תקין?

פורסם

תשובה גנרית לגמרי קיבלת.

רפידות מחליפים כשהן מגיעות ל2 ממ או מוסכים מחליפים אם לדעתם לא יספיק לך העובי עד למועד הטיפול הבא.

לדיסקים יש עובי מינימלי שהוא אמור להיות כתוב בספר רכב שלך,לדוגמא החלפה ב19 ממ דיסק חדש 23ממ.

בדרך כלל דיסקים מחזיקים לפחות שני סטים של רפידות ומוזר לי למה החליפו אותם למרות שיכול להיות.

כמובן המון מוסכים אוהבים להחליף סתם אפילו ללא בדיקה כי זה כסף קל ומהיר.

פורסם

הייתי מצפה שיתנו לנהג את האופציה לבחור אם לחזור בעוד כמה חודשים רק להחלפת בלמים או להחליף על המקום. בנוסף, שינסו לחרוט את הצלחות.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
תשובה גנרית לגמרי קיבלת.

רפידות מחליפים כשהן מגיעות ל2 ממ או מוסכים מחליפים אם לדעתם לא יספיק לך העובי עד למועד הטיפול הבא.

לדיסקים יש עובי מינימלי שהוא אמור להיות כתוב בספר רכב שלך,לדוגמא החלפה ב19 ממ דיסק חדש 23ממ.

בדרך כלל דיסקים מחזיקים לפחות שני סטים של רפידות ומוזר לי למה החליפו אותם למרות שיכול להיות.

כמובן המון מוסכים אוהבים להחליף סתם אפילו ללא בדיקה כי זה כסף קל ומהיר.

לפי מה שראיתי, את הדיסק מחליפים ב-19 ממ. אז מה לדעתך אפשר לעשות אם הם החליפו את החלקים בלי סיבה מוצדקת?

פורסם

הרפידות שהיו בעובי 2.86 ו 3.3 מצדיקות החלפה. מכיוון שאי אפשר להחליף רפידה אחת, מחליפים את כל הסט.

מה שכן, לא אמורים להיות הבדלים כאלה גדולים ברמת השחיקה בין הרפידות.

לגבי הדיסקים, תחפש נתוני יצרן. מה העובי של דיסק חדש ומה העובי המינימלי המותר?

פורסם
הרפידות שהיו בעובי 2.86 ו 3.3 מצדיקות החלפה. מכיוון שאי אפשר להחליף רפידה אחת, מחליפים את כל הסט.

מה שכן, לא אמורים להיות הבדלים כאלה גדולים ברמת השחיקה בין הרפידות.

לגבי הדיסקים, תחפש נתוני יצרן. מה העובי של דיסק חדש ומה העובי המינימלי המותר?

ממה שמצאתי, דיסק חדש הוא 22 מ״מ, והעובי המינימלי המותר הוא 19 מ״מ.

פורסם
שלום לכולם,

לפני כחודש וחצי הייתי בטיפול 45K של סיאט איביזה 2016 במוסך מורשה. בזמן הטיפול הוחלפו רפידות קדמיות ואחוריות ודיסקים קדמיים.

רק לצורך הבהרה (כי זה הפרט הכי חשוב).

האם בזמן הטיפול הם החליפו על דעת עצמם ורק בגמר חשבון הפקידה אמרה לך החלפנו גם ברקסים כי המנהל עבודה החליט

והחשבון יצא....

אן שבאמצע קראו לך , אמרו " לדעתנו הברקסים לא יחזיקו עד הטיפול הבא כדאי להחליף זה יעלה XXX "

או אמרו .. "הברקסים גמורים סכנה חמורה ... אסור לך לנסוע ככה ... חייבים להחליף.. "

כי יש רק תשובה אחת נכונה.. אם לא אמרו לך ואם הציגו לך מצב שווא שהברקסים גמורים ואסור להמשיך בנסיעה ככה,

אז יש לך על מה להתלונן

פורסם
רק לצורך הבהרה (כי זה הפרט הכי חשוב).

האם בזמן הטיפול הם החליפו על דעת עצמם ורק בגמר חשבון הפקידה אמרה לך החלפנו גם ברקסים כי המנהל עבודה החליט

והחשבון יצא....

אן שבאמצע קראו לך , אמרו " לדעתנו הברקסים לא יחזיקו עד הטיפול הבא כדאי להחליף זה יעלה XXX "

או אמרו .. "הברקסים גמורים סכנה חמורה ... אסור לך לנסוע ככה ... חייבים להחליף.. "

כי יש רק תשובה אחת נכונה.. אם לא אמרו לך ואם הציגו לך מצב שווא שהברקסים גמורים ואסור להמשיך בנסיעה ככה,

אז יש לך על מה להתלונן

הם לא אמרו את המילים ״סכנה חמורה״, אבל התקשרו ואמרו שהלכו הרפידות והדיסקים וצריך להחליף אותם.

השאלה היא למי אפשר להתלונן, כי נראה שלצ׳מפיון מוטורס לא ממש אכפת מזה.

פורסם
לפי מה שראיתי, את הדיסק מחליפים ב-19 ממ. אז מה לדעתך אפשר לעשות אם הם החליפו את החלקים בלי סיבה מוצדקת?

עכשיו אין כבר מה לעשות,הצלחות הוחלפו ושילמת עליהן.

אתה יכול ללכת להתעמת איתם עם הידע החדש שלך אבל זה כנראה יהיה בזבוז זמן.

להבא אתה כבר יודע ערכים מינימליים ואתה יודע בערך שב3 שנים ירד לך כמעט 2 ממ לכן עד הטיפול הבא הצלחת הייתה שורדת.

פורסם

שלחתי מכתב לצ׳מפיון מוטורס בניסיון לקבל פירוט מתי בדיוק מחליפים את החלקים האלה, והאם לדעתם היה צורך בהחלפה, וזו התשובה שקיבלתי:

״כאשר הגעת למרכז השירות שמטפל בך לשם ביצוע בדיקה וטיפול ברכבך, נבדק מצבם של בלמי

הרכב. הנ"ל מחויב עפ"י החוק ובאחריות בלעדית של המנהל המקצועי של מרכז השירות. בהינתן כי

המנהל המקצועי בדק ומצא כי מצבם של הבלמים לא יאפשר נסיעה ממושכת עד למופע הבדיקה

והטיפול הבא ברכבך וזאת ללא תקלה, עודכנת כי יש צורך בהחלפת הבלמים.

נשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד.״

תענה בחזרה למי שכתב לך את המייל הזה ,

תרשום שבניגוד לטענתה מנהל העבודה לא עידכן אותך

שהרפידות לא יחזיקו עד הטיפול הבא, אלא טען שהרפידות והצלחות לא תקינות.

ורק לאחר ההחלפה התברר לך שהרפידות היו במצב תקין ובכלל הצלחות עוד היו רחוקות מפסילה.

בגדול.. הרפידה של ה 2 מ"מ לא הייתה מחזיקה לך 15K והיית מגיע איתה לבלימה ברזל על ברזל,

אבל בכל מקרה החליפו לך צלחות , אז זה לא שההחלפה הצילה לך את הצלחות.

ואם הצלחות האלה ירדו מ 22 ל 20.3 , אחרי חריטה זה היה יורד עוד קצת.

סט חדש של רפידות עד שהיה נגמר היה מוריד לך עוד 1.7 מ"מ , כך שהיית נוסע קצת עם צלחות בעובי של 18.5 מ"מ.

עדיין אני הייתי משחק איתם קצת במייל , אולי תקבל פיצוי קטן בטיפול הבא.

פורסם
תענה בחזרה למי שכתב לך את המייל הזה ,

תרשום שבניגוד לטענתה מנהל העבודה לא עידכן אותך

שהרפידות לא יחזיקו עד הטיפול הבא, אלא טען שהרפידות והצלחות לא תקינות.

ורק לאחר ההחלפה התברר לך שהרפידות היו במצב תקין ובכלל הצלחות עוד היו רחוקות מפסילה.

בגדול.. הרפידה של ה 2 מ"מ לא הייתה מחזיקה לך 15K והיית מגיע איתה לבלימה ברזל על ברזל,

אבל בכל מקרה החליפו לך צלחות , אז זה לא שההחלפה הצילה לך את הצלחות.

ואם הצלחות האלה ירדו מ 22 ל 20.3 , אחרי חריטה זה היה יורד עוד קצת.

סט חדש של רפידות עד שהיה נגמר היה מוריד לך עוד 1.7 מ"מ , כך שהיית נוסע קצת עם צלחות בעובי של 18.5 מ"מ.

עדיין אני הייתי משחק איתם קצת במייל , אולי תקבל פיצוי קטן בטיפול הבא.

הבנתי, תודה רבה!

• תוכן חדש...