Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבוע עם מרצדס GLE350d (הדור היוצא)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

P4190449.jpg

כמו כולם, גם אנחנו חיפשנו איפה לעשות את הסדר. אחרי שנפסלה המשפחה שלי (רחוק מדי) ונפסלה המשפחה שלה (צפוף מדי), החלטנו לשים פעמינו לאיטליה עם שני הילדים, וספציפית - קצת דרומית לבולוניה, שם מתגוררת אחותה מזה כבר 15 שנה, על קו הגבול הגבול של מחוזות טוסקנה ואמיליה רומאנה. מאחר והכרטיסים היו כמעט בחינם (מיילים מכל 20 הטיסות של השנתיים האחרונות), ומקום לישון לגמרי בחינם, הדבר היחידי שנשאר להוציא עליו כסף זה האוטו. אז הזמנתי Q5, שזה בערך הדבר הכי טוב שהיה להרץ (איטליה היא מדינה רבת זכויות ומעלות אבל לבוא לשם בשביל לשכור מכונית מיוחדת זה כמו לטוס לישראל בשביל טיול טעימות בייקון).

כשהגעתי לשדה הודיעו לי ששדרגו אותי ושנקבל GLE350d. יאללה, הולך. כזכור לחלקכם, אני כבר שלוש שנים עם סורנטו דיזל, ותמיד סקרן אותי להשוות לאחת הבהמות הגרמניות בשביל לקבל אמת מידה של מה אני מפסיד ולמה צריך להצליח יותר בחיים.

P4190474.jpg

עכשיו, לא מדובר בGLE החדשה-חדשה שהושקה השנה ותגיע לארצנו בקרוב. מדובר בדגם היוצא, שהוא בתורו מתיחת פנים מאסיבית לML הארכאית. זה אומר שפנים הרכב סטנדרטי - דשבורד קונבנציונלי, COMAND, כל מה שתמצאו במונית C קלאס מלפני שנתיים. הGLE הזו הייתה עם חמישה מקומות (אני כלל לא יודע אם יש שבעה כאופציה או שזו רק GLS). המושבים האחוריים היו מרווחים מאוד, עם מרחב ברכיים משמעותית טוב מהסורנטו. הבגאז' היה בערך באותו גודל, אולי אפילו עם יתרון קל מאוד לסורנטו. הGLE גבוהה יותר ומרגישה מאסיבית הרבה יותר ממושב הנהג - ממש קטגוריה למעלה. כשחזרתי לסורנטו הרגשתי שעברתי לסובארו XV.

P4210788-from-raw.jpg

רמת האבזור של הGLE הספציפית הזו הייתה אומללה, אפילו בלי KEYLESS שלא לדבר על סאנרוף, מושבים מחוממים\מקוררים וכו'. מה שכן היה לה מצויין זה מנוע: ה350d הזה הוא מנוע פנטסטי. הוא חרישי, חלק, חזק מאוד - עם 61 קג"מ מומנט מסל"ד אפס - ומטיס את הGLE הכבדה (2100 ק"ג בערך) בקלילות יוצאת דופן. היחידה הזו מרגישה חזקה יותר ממה שאומר נתון ההספק (258 כ"ס) אל מול המשקל, כנראה בגלל שאתה שוחה כל הזמן בתוך בריכת מומנט שאין לה סוף. הגיר (תשעה הילוכים) לא רע, הורדות הילוכים מצויינות ומתואמות לחלוטין - אבל תשעה הילוכים הם הרבה יותר מדי למנוע כזה, מה שאומר שגם עם המומנט הפסיכי כמעט תמיד תחכה לקיקדאון בהאצה ובלי שום סיבה טובה. הייתי מעדיף בהרבה גיר שישה הילוכים עקשן כמו בסורנטו, שידבק להילוך ויתן לך באמת לנצל את הגמישות.

מרצדס לפחות נתנו מנופים מאחורי ההגה לשליטה בהילוכים, שעובדים מעולה; הטענה היחידה היא שגם במצב ספורט, האוטו חוזר לD אחרי בערך דקה ללא שימוש במנוף.

בסך הכל יחידת הכוח הזו הרשימה אותי מאוד. לעומתה הסורנטו חלשה, מטרטרת ורועשת (והסורנטו לא ממש חלשה, מטרטרת ורועשת). אני לא אתייחס לנתוני צריכת דלק כי אין לזה משמעות לארץ במיתאר שבו נהגתי (צר והררי). המחשב דיבר על 10 ק"מ לליטר בממוצע, שזה רק טיפה פחות טוב מהסורנטו. מיכל הדלק אינסופי והטווח ממיכל מלא הוא סביב 1000 ק"מ.

P4210792.jpg

הקטע האמיתי של האוטו הזה הוא יכולת הריחוף שלו. כבר בקילומטרים השונים אשתי העירה, ממושב הנוסע, ש"יש משהו באוטו הזה, הוא מאוד זורם". וזה מאוד מדוייק. הוא היה על מתלים רגילים (לא אוויר) אבל עם מהלך מתלה ארוך מאוד ושיכוך מצויין. בשילוב הגובה והשקט אתה מקבל חוויה מאוד מרגיעה ומשכנעת של מכונה שדורסת את התוואי בריחוף עם כוח מנוע ניכר וחרישי. החלק המפתיע הוא שגם בלחיצה בכביש מפותל היא מגיבה ונענית - זה לא היעוד, אבל הGLE לא מעורפלת כלל. ההגה והבלמים טובים, את יתרונות המנוע כבר מנינו ובסך הכל גם זה מהנה למדי, בדרכם של רכבים כאלו - כל עוד אתה לא מנסה למצוא את המגבלות אלא להשתעשע מהרעיון של כל המאסה הזו זורמת מעיקול לעיקול בקווים נקיים. היא בפירוש שותפה לצורת נהיגה כזו, בניגוד לפורד אקספלורר נניח שאומרת לך "כוון וסע".

הכסאות גם הם נוחים מאוד, עם טווח כוונון רחב ותמיכה מצויינת. הייתי מעדיף דוושה מתה במקום קצת יותר הגיוני (היא קצת רחוקה לעומת הדוושות הרגילות).

בסך הכל מדובר במכונית מאוד "אורגנית" ונכונה. לא משנה בת כמה הפלטפורמה, וזה שאין לה דשבורד מסך סטייל אודי, וזה שלא היה קירור מושבים: יש לה את כל המרכיבים הנכונים של הנדסה עיקשת וקפדנית. הסורנטו בעיני טובה, אבל המרצדס מצויינת.

תופעה מעניינת היא שלאורך כל הטיול, שני הילדים נרדמו תוך רבע שעה מרגע שהם נכנסו לאוטו למשך שעות בכל פעם והקטן (בן שנתיים) לא הסכים להכנס לאף אוטו אחר (טרק דלתות במחאה). אני חושב שהם גם הרגישו שיש כאן משהו.

אני לחלוטין אשקול כזו בת שנה-שנתיים כשיבוא הזמן להחליף את הסורנטו בעוד שנה-שנתיים. לא, היא לא שווה פי 2 מהסורנטו (מחירון חדשה הוא 550 אלף ש"ח), אבל בין 350 אלף ש"ח לGLE משומשת ל270 אלף ש"ח לסורנטו חדשה...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אז הזמנתי Q5, שזה בערך הדבר הכי טוב שהיה להרץ (איטליה היא מדינה רבת זכויות ומעלות אבל לבוא לשם בשביל לשכור מכונית מיוחדת זה כמו לטוס לישראל בשביל טיול טעימות בייקון).

.

סקירה יפה! את הטיול האיטלקי האחרון המשפחתי שלנו לפני שנתיים עשינו בXC90 דיזל דנדשה (תודה לאוויס) שהיתה בת לוויה מצויינת לטיול שכזה.

אבל לא כלכך הבנתי את ההערה המצוטטת. אין בעיה לשכור דברים מעניינים (מאוד אפילו) באיטליה וגם יצא לי. אם ניקח את הרץ למשל שמהם שכרת, הQ5 זה ממש לא הדבר הכי מעניין שיש להם להציע שם.

אם נתעלם רגע מרכבים רגילים ונסתכל רק על SUV שזה מה שחיפשת, יש להם בין השאר Q7,Q8, F-Pace, סטלביו ולקינוח מזראטי לבנטה, וכולם Model Guaranteed, כלומר אם זה מה שהזמנת זה בדיוק הדגם שתקבל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

תודה על הסקירה, אין לי ניסיון עם הדגם הזה, אבל ישבתי בדגם החדש של הGLE, שמרגיש מרווח מאחור ואיכותי מאוד.

בנוגע לסורנטו, הדגם המחודש כרגע מגיע עם תיבת 8 הילוכים, שגם מתבלבלת תחת האצות ביניים.

הדור החדש של הGLE יציע אופציה לשבעה מושבים.

פורסם
סקירה יפה! את הטיול האיטלקי האחרון המשפחתי שלנו לפני שנתיים עשינו בXC90 דיזל דנדשה (תודה לאוויס) שהיתה בת לוויה מצויינת לטיול שכזה.

אבל לא כלכך הבנתי את ההערה המצוטטת. אין בעיה לשכור דברים מעניינים (מאוד אפילו) באיטליה וגם יצא לי. אם ניקח את הרץ למשל שמהם שכרת, הQ5 זה ממש לא הדבר הכי מעניין שיש להם להציע שם.

אם נתעלם רגע מרכבים רגילים ונסתכל רק על SUV שזה מה שחיפשת, יש להם בין השאר Q7,Q8, F-Pace, סטלביו ולקינוח מזראטי לבנטה, וכולם Model Guaranteed, כלומר אם זה מה שהזמנת זה בדיוק הדגם שתקבל.

הייתה סטלביו, אבל חשבתי שעדיפה Q5 בהתחשב בנסיבות. לא היה שום דבר אחר ממה שציינת, מצד שני אולי אם הייתי לוקח במילאנו או רומא המצב היה טוב יותר. אגב לא הייתי מתייחס יותר מדי לModel Guaranteed, גם הQ5 סווגה ככזו אבל כשהגענו לא הייתה בשום מקום בחניון.

תשווה את זה להיצע בארה״ב או כמובן בגרמניה והמצב עגום. חלק מהבעיה היא כנראה מיסוי שמוטל באיטליה לפי הספק שמוריד את הכלכליות לחברות ההשכרה להחזיק מכוניות מעניינות (זה לפחות היה המצב לפני כמה שנים, אני לא יודע מה מזה נכון כיום).

מצד שני, אם אתה מחפש לשכור אופנוע, איטליה מדהימה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כן, באיטליה כל מה שקשור לחברות השכרה, הבטחות רצוי לקחת בעירבון מוגבל, אם כי עד היום יצא לי לשכור שם מספר רכבים שהיו Guaranteed וקיבלתי את מה שהזמנתי.

מאוד יכול להיות שהמבחר המצומצם שעמד לרשותך אכן היה כי לא שכרת מסניף/עיר מרכזית.

פורסם

כשהיתה לי את האי קלאס, נסעתי פעם אחת לחבר שקיבל לסופ"ש נסיעת מבחן את ה GLE500e. הייתי בטוח שג'יפים הרבה פחות טובים בשיכוך מהמורות מסדאן אבל הופתעתי לטובה. ה GLE היתה נוחה יותר מהאי קלאס והאי קלאס נוחה מאוד.

עם כל הכבוד לסורנטו שלך ולא נהגתי בה כדי לחוות דעת, לא הייתי מהמר על שום דבר פחות ממה שכתבת בהשוואה. אומר לך יותר מזה, גם עם כל הכבוד ל Q5, היא לא היתה מרגישה מיוחדת כמו ה GLE.

תודה על הסיקור

פורסם

X166 הייתה מצויינת. מה שמעניין שזאת פלטפורמה משותפת לGLE וGLS. בדורות הנוכחיים שיצאו כרגע הן כבר חולקות פלטפורמה ומתלים עם גרסאות סדאן.

7 מקומות יש רק בGLS וזה בעצם כל ההבדל חוץ מפוזה בדור הזה. 350D באמת מנוע מדהים, אבל עם מתלי אוויר זאת בכלל מכונה מופלאה. אבל לא הייתי ממהר לפסול את Q7 בבוא היום להחליף. היא גם מכונה מאוד מלוטשת ונעימה.

• תוכן חדש...