Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כולנו התרגלנו לבדוק חוות דעת על חברות/חנויות/מוסכים, כל החוות דעת האלה מופנות כלפי עסק שמאחוריו עומד אדם כזה או אחר מבלי ששמו מצוין וככה בעצם לא מסתכנים בתביעה מצידו.

האם ניתן לחוות דעת על שירותיו של אדם שהוא רופא, עורך דין, מהנדס ולא להיות בסכנת תביעה?

לדוגמה,

כולנו נתקלנו ברופאים שלא מיחסים חשיבות לזמנם של המטופלים, מאחרים, מושכים, דוחפים אנשים כל 5 דק' כאשר בפועל הטיפול לכל אדם לוקח 10 דק'.

עורכי דין שלא מעדכנים את הלקוחות שלהם, מושכים את הטיפול בתיק מעבר למה שהבטיחו בהתחלה.

על הנייר זה שירות לכל דבר ויש בידי הלקוח את הזכות לחוות את דעתו, מצד שני בשונה מעסקים בעלי שם כללי, כאן הביקורת מופנית לאדם ספציפי מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם (נערך)

~

טכנית בוודאי שזה אפשרי, באנגליה למשל הרייטינג הוא חלק בלתי נפרד ממערכת הרפואה הציבורית (NHS). אני זוכר שבתור סטודנט הייתי צריך לבחור באיזו מרפאה להירשם, ודווקא זו שליד הבית שלי סבלה מרייטינג נמוך ותלונות על שירות לקוחות, אז הפכתי ללקוח של מרפאה אחרת, במרחק עשר דקות נסיעה. גם לרופאים מומחים היה דירוג, בדיוק כמו בזאפ, רק קצת יותר אמין כי זה דרש פרטים אישיים של הממליץ/מלעיז.

לא נראה לי שזה יעבוד בישראל, ממגוון הסיבות הרגיל. בהחלט יש כמה רופאים בקופה"ח שלי שהייתי שמח שישללו להם את הרשיון (או לפחות שיאבדו קצת פרנסה) לאור היחס שהם נותנים לפציינטים. אבל מעבר לקצת אלימות בבתי חולים פה ושם, לא נראה שהחברה או הרשויות בארץ יודעים להתמודד באופן קונסטרוקטיבי עם תודעת שירות נמוכה אצל בעלי מקצוע כאלה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אני אישית בעל דירוג וביקורות וניתן למצוא בארץ אם מחפשים. יחד עם זאת, לצד השני לא תמיד יש הזדמנות להגיב ואנשים עלולים להיפגע מביקורות שקריות. אני חושב שאתר שמזהיר מבקרים שהימנעות מעובדות תשאיר אותם חשופים לתביעות לשון הרע ולאפשר לכתוב ביקורת כלקוח, תוך כדי הזדהות, זה רעיון מעולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

דימו ודריש - חייב לומר שהדברים די סימטריים.

כנותן שירות יש לי לומר שני דברים: קודם כל, אתה מגיע לעבודה עם המתחים בבית ועם הערס שחתך אותך בפניה ימינה. רוצה לומר, תה יכול להיות האדם הסבלני ביותר רוב הזמן, אבל באיזה יום מזופת או תקופת מתח תתנהג אחרת. שנית - הייתי פותח אתר לחוות דעת על לקוחות - אלה שמפריעים לך לעבוד, אלה שנדחפים ולא נותנים לאנשים שבתור לקבל שירות, אלה ש"הופכים שולחנות". אם פותחים אתר לדירוג לבעלי מקצוע צריך לפתוח גם אתר לדירוג לקוחות. אולי לקוחות שיחקבלו פידבק גרוע יתחילו להתנהג באופן יותר תרבותי.

וכמובן המצב של הכפשות מצד מתחרים עסקיים ודברים דומים.

יש בעיה נוספת, והיא חוסר ההבנה של הלקוחות לניואנסים של המקצוע. האם עורך הדין מושך את הטיפול בתיק, או שמא הוא תקוע באיזה ועדה בביטוח לאומי או בטאבו? האם הרופא שרגיל להקדיש למטופל 10 דקות נתקל כעת במטופל שצריך להקדיש לו 30 או 40 דקות, ובינתיים אנשים ממתינים לפני הדלת ? האם המהנדס נתקל בקשיים טכניים או רגולטוריים לא צפויים והפרוייקט מתארך? אלה דברים יום יומיים, והלקוחות אינם מודעים למה שמתרחש מאחורי הקלעים. לכן אתרי ביקורת כאלה לא ישיגו דבר, חוץ מהכפשות ותביעות.

בינינו - הרבה פעמים הדרך הטובה ביותר למצוא בעל מקצוע היא מפה לאוזן, להעזר בחוות הדעת של חברים בעלי ניסיון ולא של מבקרים אנונימיים במרשתת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דימו ודריש - חייב לומר שהדברים די סימטריים.

כנותן שירות יש לי לומר שני דברים: קודם כל, אתה מגיע לעבודה עם המתחים בבית ועם הערס שחתך אותך בפניה ימינה. רוצה לומר, תה יכול להיות האדם הסבלני ביותר רוב הזמן, אבל באיזה יום מזופת או תקופת מתח תתנהג אחרת. שנית - הייתי פותח אתר לחוות דעת על לקוחות - אלה שמפריעים לך לעבוד, אלה שנדחפים ולא נותנים לאנשים שבתור לקבל שירות, אלה ש"הופכים שולחנות". אם פותחים אתר לדירוג לבעלי מקצוע צריך לפתוח גם אתר לדירוג לקוחות. אולי לקוחות שיחקבלו פידבק גרוע יתחילו להתנהג באופן יותר תרבותי.

וכמובן המצב של הכפשות מצד מתחרים עסקיים ודברים דומים.

יש בעיה נוספת, והיא חוסר ההבנה של הלקוחות לניואנסים של המקצוע. האם עורך הדין מושך את הטיפול בתיק, או שמא הוא תקוע באיזה ועדה בביטוח לאומי או בטאבו? האם הרופא שרגיל להקדיש למטופל 10 דקות נתקל כעת במטופל שצריך להקדיש לו 30 או 40 דקות, ובינתיים אנשים ממתינים לפני הדלת ? האם המהנדס נתקל בקשיים טכניים או רגולטוריים לא צפויים והפרוייקט מתארך? אלה דברים יום יומיים, והלקוחות אינם מודעים למה שמתרחש מאחורי הקלעים. לכן אתרי ביקורת כאלה לא ישיגו דבר, חוץ מהכפשות ותביעות.

בינינו - הרבה פעמים הדרך הטובה ביותר למצוא בעל מקצוע היא מפה לאוזן, להעזר בחוות הדעת של חברים בעלי ניסיון ולא של מבקרים אנונימיים במרשתת.

הדור הצעיר פחות מסתמך על "מפה לאוזן" והמקור הראשון אליו פונים זה האינטרנט, לפי מה שדריש רשם, נראה שבמדינות אחרות זה כן עובד לפחות בתחום הרפואה.

המקרים שתיארת לגבי טיב השירות בדרך כלל לא גורמים להתלונן אם הצד שנותן את השירות יודע להסביר את עצמו.

אני מדבר על המקרים היותר חמורים, רופאים שההמתנה לתור היא מעבר לחודש שלא מתאמצים לקום מהכסא (נגיד אורטופד) ומשחררים אותך אחרי 3 דקות עם מרשם ביד לאיזה משחה.

רופאים שבאופן קבוע התור מתארך מעבר לחצי שעה כי הם פשוט דוחפים כמויות של אנשים בלי קשר לכמה זמן יקח להם לטפל בכל חולה.

עורכי דין ושאר בעלי המקצוע שמתחמקים מלקוחות , מסננים, לא מעדכנים וכו'.

פורסם
~

טכנית בוודאי שזה אפשרי, באנגליה למשל הרייטינג הוא חלק בלתי נפרד ממערכת הרפואה הציבורית (NHS). אני זוכר שבתור סטודנט הייתי צריך לבחור באיזו מרפאה להירשם, ודווקא זו שליד הבית שלי סבלה מרייטינג נמוך ותלונות על שירות לקוחות, אז הפכתי ללקוח של מרפאה אחרת, במרחק עשר דקות נסיעה. גם לרופאים מומחים היה דירוג, בדיוק כמו בזאפ, רק קצת יותר אמין כי זה דרש פרטים אישיים של הממליץ/מלעיז.

לא נראה לי שזה יעבוד בישראל, ממגוון הסיבות הרגיל. בהחלט יש כמה רופאים בקופה"ח שלי שהייתי שמח שישללו להם את הרשיון (או לפחות שיאבדו קצת פרנסה) לאור היחס שהם נותנים לפציינטים. אבל מעבר לקצת אלימות בבתי חולים פה ושם, לא נראה שהחברה או הרשויות בארץ יודעים להתמודד באופן קונסטרוקטיבי עם תודעת שירות נמוכה אצל בעלי מקצוע כאלה.

ה-NHS זאת חרא של מערכת.

סתם לדוגמא. יש לך 10 דקות למטופל. אז המטופל יהיה אצלך 10 דקות. יש לו משהו נוסף? או לא סיימת ב-10 דקות?

שייקבע תור נוסף.

קשה לתת ביקורת לעורכי דין ורופאים.

כי לפעמים הרופא ״מנפנף אותך״ כי מספיקות לו 2 דקות להבין מה הבעיה והטיפול או שאין בעיה ואין צורך בטיפול.

אתה תתחיל לנקד נחמדות של רופאים ועורכי דין וזאת יכולה להיות בעיה.

כי רופא יכול להיות נחמד וקשוב וגרוע

ויכול להיות אנטיפט ומקצועי.

לכולנו ברור למי היינו רוצים ללכת.

פורסם
הדור הצעיר פחות מסתמך על "מפה לאוזן" והמקור הראשון אליו פונים זה האינטרנט, לפי מה שדריש רשם, נראה שבמדינות אחרות זה כן עובד לפחות בתחום הרפואה.

המקרים שתיארת לגבי טיב השירות בדרך כלל לא גורמים להתלונן אם הצד שנותן את השירות יודע להסביר את עצמו.

אני מדבר על המקרים היותר חמורים, רופאים שההמתנה לתור היא מעבר לחודש שלא מתאמצים לקום מהכסא (נגיד אורטופד) ומשחררים אותך אחרי 3 דקות עם מרשם ביד לאיזה משחה.

רופאים שבאופן קבוע התור מתארך מעבר לחצי שעה כי הם פשוט דוחפים כמויות של אנשים בלי קשר לכמה זמן יקח להם לטפל בכל חולה.

עורכי דין ושאר בעלי המקצוע שמתחמקים מלקוחות , מסננים, לא מעדכנים וכו'.

sperial תיאר באופן מדויק.

עורך דין/רו"ח/רופא זה לא חנות שמוכרת מוצר מוגמר בשיטת שלם וקח .ככל שמורכבות המקצוע עולה כמות הניואנסים עולה בהתאם וקשה מאוד לאדם שאינו איש מקצוע באותו תחום להעביר ביקורת אובייקטיבית על טיב העבודה של איש מקצוע.

פורסם
ה-NHS זאת חרא של מערכת.

קצת ילדותי לפטור מערכת שלמה בהינף אצבע קלה על המקלדת, אבל זה הטוקבקיסט הישראלי המצוי. ל-NHS, כמו לכל ארגון גדול, יש את הצדדים החיוביים והשליליים שלו.

sperial ככל שמורכבות המקצוע עולה כמות הניואנסים עולה בהתאם וקשה מאוד לאדם שאינו איש מקצוע באותו תחום להעביר ביקורת אובייקטיבית על טיב העבודה של איש מקצוע.

עזוב טיב עבודה, על תודעת השירות שלו אפשר להביע דעה? כשרופא מדבר איתך כמו עם ילד מפגר סתם כי יש לו תסביך אלוהים - הציבור זכאי לדעת את זה? כשהוא מבלה את רוב העשר דקות שלך (שחיכית להן במשך חודשיים ועוד שילמת במיוחד על 'מומחה') בטלפון ואז מנפנף אותך עם איזה מרשם גנרי ועצה לחיים, אפשר לחלוק את פרט המידע הזה עם אנשים אחרים? לדעתי כן, ואז אולי הפציינט הבא יבחר במישהו קצת יותר שירותי, מה שד"א לא בהכרח בא על חשבון כישוריו המקצועיים.

השיטה הזאת עובדת היטב במקומות כמו מאמאזון ופורומים לרפואה מקצועית ברשת, שם אפשר להתייעץ ולהבין מהר מאד אצל מי כדאי לבקר ואצל מי לא. אבל להפוך את זה למשהו פתוח ונגיש לציבור הרחב זה משהו שכנראה טרם הבשלנו לקראתו.

פורסם

אם נחזור לדוגמה הנפוצה של ביקורות - ביקורת על מוצרי צריכה באמזון, למשל,

הרי שגם שם אני לעתים קרובות צריך לעמול קשה כדי לסנן את הביקורות הגרועות -

לעתים קרובות מדובר בצרכן שבכלל לא הבין מה הוא קונה והציון השלילי שלו מבטא אי-הבנה או אי-התאמה לציפיות שאינן קשורות למציאות.

שירות רפואי הוא נושא הרבה יותר רגיש ואמוציונלי ממוצר צריכה ״טיפש״

ולכן עדיף לקבל חו״ד ״מפה לאוזן״ (במידת האפשר) מאשר להסתמך על שיטת דירוגים מסוימת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דרישות, נתחיל בכך שה-NHS אכן נחשב למערכת גרועה, גם בעיני האנגלים. אפילו בהשוואה למערכת הישראלית הקורסת.

לגבי האורתופד השנוא עליך: כדאי שתדע שרופאים מנוסים מגבשים הנחות עבודה בשלב מוקדם מאד של הביקור. לא בגלל זלזול, אלא בגלל ניסיון עם עשרות אלפי מטופלים (וכמובן, הידע מהספרים ומהכנסים). העומס העבודה גורם להזמנת מטופלים בצפיפות. אין בעיה להזמין את המטופלים ברווחי זמן יותר גדולים, אלא שכיוון שמספר שעות העבודה מוגבל התורים יצטרכו. אני מעדיף להמתין שעה ליד דלתו של הרופא ולא חודש בבית.

ודבר אחרון, חלק מהאדמה היא במטופלים שחלקם לא מגיעים, וזמנו של הרופא מתבזבז בעת שמטופלים אחרים ממתינים בביתם, ואחרים שמגיעים לא מוכנים, והרופא צריך לבזבז את זמנו בחיפוש מידע שבמקרה הטוב נמצא במחשב אחרי דקות ארוכות של חיפוש, ובמקרה הרע המטופל נשלח לביתו להביאו, וצריך לקבוע תור נוסף ומיותר.

דרך אגב, לגבי ההתנשאות של הרופאים שאתה מתלונן עליה: הדבר נבדק. מטופלים היוצאים מחדר הרופא קולטים במקרה הטוב 20-30% ממה שהוסבר להם. אז עדיף לדבר בטון שנשמע מתנשא, אבל להעביר את המסר, מאשר להשאיר את המטופל תלוי באויר בחוסר הבנה.

וכל זה נכון גם למקצועות אחרים. יעלה הכימאי ויפרט כמה פעמים הוא צריך להסביר ללקוחותיו כיצד לנהל את ספריהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה היא אם פלטפורמה כזאת לא קיימת כי אנשים מפחדים מתביעות (לא חסר עורכי דין בישראל שישמחו לעסוק בזה) או מהסיבות שsperial ו chemguy85 כתבו.

גם בתחום המיזוג/רכב/דודי שמש/מכונות כביסה/סלולרי ומחשבים רוב הציבור חסר ידע אבל זה לא מונע ממנו להביע דעה על אנשי המקצוע והשירות שהם נותנים.

פורסם (נערך)
השאלה היא אם פלטפורמה כזאת לא קיימת כי אנשים מפחדים מתביעות (לא חסר עורכי דין בישראל שישמחו לעסוק בזה) או מהסיבות שsperial ו chemguy85 כתבו.

גם בתחום המיזוג/רכב/דודי שמש/מכונות כביסה/סלולרי ומחשבים רוב הציבור חסר ידע אבל זה לא מונע ממנו להביע דעה על אנשי המקצוע והשירות שהם נותנים.

מדובר בשירותים נקודתיים וקצרים שלא מתבצעים תוך כדי ביצוע מולטיטאסקינג. בכנות? לרוב האנשים אין באמת יכולת להבין את טיב העבודה שעשו להם. רוב האנשים רק יודעים כמה זה עלה להם. לכן הרבה אנשים בוחרים אנשי מקצוע לפי מחיר וחיוכים.

לדוגמא: הרכב חזר למוסך בגלל עבודה לקויה של מוסכניק או בגלל תקלה אחרת לא קשורה? מכונת כביסה התקלקלה בשנית בגלל תיקון חובבני של תקלה ספציפית או בגלל עייפות החומר? אפילו כאשר מוכרים ללקוחות מוצר מוגמר סגור בחבילה הרבה פעמים יש תלונות בגלל חוסר הבנה של הלקוח ולא בגלל שירות לקוי של החנות.

אי אפשר להשוות את זה לעורך דין שמלווה תיק במשך שנים וצריך לתמרן בין עוד 20 תיקים כאשר לכל תיק יש סדר עדיפויות ומורכבות שונה. עורך דין שלא עונה לכל טלפון או מגיב במיידי לכל מייל לא אומר שהוא עורך דין רשלן.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
ה-NHS אכן נחשב למערכת גרועה, גם בעיני האנגלים. אפילו בהשוואה למערכת הישראלית הקורסת.

שנדבר על איך מדינת ישראל (באופן כללי) נראית בעיני העולם, ואיזו ביקורת מטיחים בה תושביה? כמו תמיד, מבפנים הכל הרבה יותר מורכב. אין בפורום הזה את הנסיון הדרוש כדי להיכנס לדיון הרלוונטי ובוודאי שלא לפסול מערכת שלמה במשפט כ"כ שטחי ומזלזל.

לגבי האורתופד השנוא עליך

זה לא אני, האורטופד היה דוגמה של פות"ש. חלק מחבריי הטובים ביותר הם אורטופדים (בהתלמדות). :wink:

לגבי ההתנשאות של הרופאים שאתה מתלונן עליה: הדבר נבדק. מטופלים היוצאים מחדר הרופא קולטים במקרה הטוב 20-30% ממה שהוסבר להם. אז עדיף לדבר בטון שנשמע מתנשא, אבל להעביר את המסר, מאשר להשאיר את המטופל תלוי באויר בחוסר הבנה.

הגישה הגורפת הזאת של 'הפציינט הממוצע' היא חלק מהסיבה שאנשים יוצאים מביקור אצל הרופא עם הרגשה גרועה. כל פציינט הוא בן אדם וראוי ליחס אישי. במקרה האחרון שלי למשל (2017) בכלל לא היה מדובר בדיון מורכב - הסברתי שהכל בסדר ואני מרגיש טוב, אבל מתעניין בהליך רפואי מסויים שמאד פופולרי ברחבי העולם ופחות בארץ. ביקשתי להתייעץ ולקבל מידע, ובתמורה אותו שמוק נפנף אותי כאילו באתי לבקש גימלים בצבא. וזו רק דוגמה אחת, היו עוד לאורך השנים.

אפשר היה להגיד שהוא לא יודע, או להסביר באופן ענייני מהם השיקולים בעד ונגד, אבל יותר מדי רופאים בהם נתקלתי (בעיקר מומחים, כאלה שאין להם תור של פציינטים כל יום) בוחרים להתנשא ולדבר עם המטופלים בנימה שבה הורה מדבר עם ילד מעצבן. ורופאים כאלה צריך להעניש, לא באופן פלילי אלא בחוסר תעסוקה. הם לא עושים טובה לאף אחד שבחרו במקצוע הזה וחלק מהעניין זה לדעת להתנהל מול לקוחות. לצערי החברה הישראלית עדיין מחשיבה אותם לחצי אלוהים (בדומה למרצים באוניברסיטה), לכן יש איזו חרדת קודש מסביב למוניטין שלהם או כל נסיון פגיעה בו. וזה ישתנה מתישהו, אבל כנראה לא בזמן הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

דריש - אני קורא פה ושם מאמרים בנושא גם בעיתונות בינלאומית. בפעם האחרונה שקראתי משהו בעיתונות הבריטית דווקא קינאו במערכת הישראלית. ולא שהמערכת שלנו לא חולה - היא חולה אנושות - אבל באיזה דרך עדיין מצליחה לתפקד בצורה סבירה.

לגבי ה"פציינט הממוצע"- לא מדובר בו. מדובר במיטב המוחות שנמחקים כאשר הם מבקרים אצל הרופא. נסה למצוא את ההמלצות לפציינט שמפורסמות מעת לעת במדורי הרפואה באתרים הפופולריים, כיצד להתכון לביקור. מעטים הם העושים זאת, ולא מבינים מדוע התקשורת שלהם עם הרופא לקויה.

לגבי התנשאות - אין בעיה. אל תלך לרופאים. את הדיון על פרס דארווין אפשר להעתיק גם לכאן. ויש רופאים מתנשאים. יש גם לא מעט חולים שחושבים שהם מבינים אבל לא מבינים את החומר. אם מדובר בפרוצדדורות שאינן מתאימות להם, אם מדובר בדברים ניסיוניים, אם מדובר במשהו שלא מקובל בארץ ועוד כהנה וכהנה.

פורסם

כי רופא יכול להיות נחמד וקשוב וגרוע

ויכול להיות אנטיפט ומקצועי.

חשוב לציין: אלו לא שני צדדים של אותו מטבע. יכולת תקשורת היא יכולת מקצועית אינטלקטואלית ולכן רופא (או כל איש מקצוע שבא במגע עם בני אדם במצוקה) שלא יודע לתקשר הוא בהכרח פחות מקצועי ממה שהוא יכל להיות אם ידע לתקשר. יש המון סיבות שבגינן אתה לא רוצה את הרופא האנטיפת: הכירורג המקצועי אנטיפת, ב-0.1% שהוא יעשה טעות, הוא לא ידע לקחת אחריות. הרופא האנטיפת ידע לאבחן נכון ולתת תרופה מתאימה יותר פעמים, אבל בגלל שהוא לא הסביר לקשישה שגם ככה סובלת מהמון תופעות לוואי למה היא צפויה עם התרופה, היא פשוט תצא מאוכזבת מהמשרד שלו ולא תיקח את התרופה (כי טיפול טוב מצריך גם היענות של המטופל ולא רק דיוק). במקרה כזה, כל האבחון המדויק של אותם "מקצוענים אנטיפתים" שווה בדיוק לתחת.

אני לא אכנס לדיון הזה, כי זה לא הנושא. רק מציע זווית הסתכלות נוספת.

הגישה הגורפת הזאת של 'הפציינט הממוצע' היא חלק מהסיבה שאנשים יוצאים מביקור אצל הרופא עם הרגשה גרועה. כל פציינט הוא בן אדם וראוי ליחס אישי.

אתה צודק במיליון אחוז. יש יותר מדי פטרנליזם. אבל, זה תוצר של הרבה גורמים וסיבות וקשה לשפוט מבלי להכיר את הדברים לעומק (ואני לא מכיר). מה שאתה יכול לעשות זה להחליף רופא משפחה, או לבקש המלצות מאנשים שאתה מכיר למומחים כאלו ואחרים. אתה גם יכול להתקשר לקופה, להגיד שלא היית מרוצה ולבקש שיתנו לך פגישה עם רופא אחר מבלי לחייב אותך (שהקופה תספוג את עלות הפגישה עמו).

גם ספריאל צודק: המערכת חולה מאוד והרצוי מאוד רחוק מהמצוי. זה כולל הרבה סיבות וקשה לשפוט (כולל המטופלים הישראלים שלא פחות קשים מהרופאים לפעמים). גם רופאים (שזו הגדרה סופר רחבה בפני עצמה) אנטיפתים לא החליטו שהם יהיו כאלו. כולם תמיד רצו לעזור, אבל קרו וקורים דברים בדרך. זו נקודה סופר מורכבת. יחד עם זאת, יש פה תפקוד שלחלוטין מרשים בהינתן התנאים וההזנחה.

אנשים שבאים לרופא/עו"ד/איש מקצוע לא צריכים לפחד. אפשר לבקש שוב הסבר למה שלא ברור, אפשר ורצוי להגיד כמה בדיוק ומה רוצים לדעת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...