Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור ,מה איתך בנאדם-מתי אני כבר רואה אותך בפג'ו ?

אגב כל הכבוד על היישור קו, רק חבל שזה בא מתי שאתה מנסה להיפטר ממנה לטובת צרפתיה משובחת

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אממ, זה בא כי אני לא מנסה להפטר ממנה, אני רוצה למכור אותה.

תראה, אני מבקש על האוטו 1000 מעל המחירון, כי הוא מושקע מאוד, אנשים לא רוצים לשלם, וזה מעולה לי, רק בעוד חצי שנה, וחסכון נוסף של כספים, אני ארד במחיר וארצה למכור את האוטו באמת, כרגע טוב לי איתו, זה ממש אוטו של 0 תקלות, וחסכון בדלק.

אגב, הישור קו הזה לא התבצע בגלל שהלך משהו או שהרכב הפסיק לנסוע, המנוע עייף מבלאי טבעי של השנים, אז עושים אוברול, עדיף מאשר לשים מנוע משופץ שאין לדעת מה עבר עליו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

התמונות אמנם מגלות את עיקר הטיפול, אך בכל זאת אשמח אם תפרט מה בדיוק נעשה באותו יישור קו, עלות וכמובן התרשמותך לאחר הטיפול.

כן, גם ברשותי ג'אסטי....:|

פורסם

אור, תודה רבה לך על ההעשרה!

ציינתי לא פעם בפורום שתמונה שווה אלף מילים ואני מעריך 'פרוייקטים' מצולמים שכאלו במידה רבה.

כל הכבוד על ליווי הטיפול והצילום המקיף!

כקודמי, אשמח לדעת את פירוט הנעשה בטיפול, וכמובן התוצאות.

כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל להשכיל אותי ולהבהיר מהו החלק הבא:

norm_E2407F5373FE4C52BA3E7384069B2B1B.JPG

גילוי נאות:

עד לרגע זה הייתי משוכנע שכל מנועי סובארו לאורך כל ההיסטוריה הם בתצורת בוקסר.

קראתי זאת לא פעם במקורות שסמכתי עליהם, אך במחשבה שניה, אכן מנוע בוקסר בעל 3 צילינדרים יהיה מוזר ביותר.

אין דבר, תמיד טוב להשכיל וללמוד משהו חדש.

רב תודות שוב,

בוקר טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תרשה לי רק לציין שהמנוע נראה זוועתי ומוזנח מבפנים, המון בוצה (ככל הנראה בוצעו החלפות שמן בתדירות נמוכה מאוד). גם השמן עצמו שמופיע באגן השמן נראה ז-ו-ו-ע-ה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחד אחד:

שחף, שסתום הוא החלק אשר נמצא בתמונה שאותה הצגת.

ולא, לא כל מנועי סובארו הינם בוקסר, בג'אסטי המנוע רגיל, ובשאר הדגמים אני לא יודע, בלגאסי היה מנוע בוקסר אני זוכר...

איציק, אתה עוד לא יודע עד כמה זוועתי, המסנן הגס, שמשומה לא צולם, היה סתום לגמרי, רק השד יודע איך המנוע קיבל שמן.

השמן שנראה באגן, לא באמת זוועתי, זה שמן 10/40 עם תוסף של לקווימולי, שהושם לפני כ-4000 ק"מ.

עכשיו ככה: כאשר קניתי את הרכב, הרוסי שמכר לי אותו, אמר את המשפט הבא אינספור פעמים: "אני מטפל באוטו כמו בילדה שלי", מכאן ניתן להבין כמה האוטו מטופל :lol: (ועכשיו נבהיר: אין לי שום בעיה עם רוסים, הכל נאמר בגדר הלצה וצחוק).

כמו כן הוא גם טען שהיה מחליף שמן כל 5000 ק"מ, אולי התבלבל עם 50000 ?

אני גם יודע שבחיים לא בוצע למנוע אוברול.

אגב, המוסכניק אומר שהמנוע במצב טוב יחסית, ולא כדאי להחליף.

מה עושים בטיפול:

פתיחת מנוע מלמעלה (ראש), פתיחת מנוע מלמטה (אגן), כפי שאתם רואים, הבוכנות ירדו מהצלינדרים, השסתומים ירדו מהראש, והכל פורק, הראש נשלח לחריטה הבוקר, והובאו חלקים חדשים (אטמים, רצועות, וכד'), כמובן שיוחלפו כל הרצועות...

על הדרך שיפוץ של משאבת מים שסובלת מנזילה מינורית מסתבר (עכשיו ברור לאן היו נעלמים 100 מ"ל מים כל חודש בערך).

באופן עקרוני, כנראה שזהו, זה אוברול קטן שכזה, ומקווים לטוב, אריכות ימים, ושקט מכני :)

אני אלך עוד מעט למוסך לראות מה חדש :)

פורסם
אחד אחד:

ולא, לא כל מנועי סובארו הינם בוקסר, בג'אסטי המנוע רגיל, ובשאר הדגמים אני לא יודע, בלגאסי היה מנוע בוקסר אני זוכר...

איציק, אתה עוד לא יודע עד כמה זוועתי, המסנן הגס, שמשומה לא צולם, היה סתום לגמרי, רק השד יודע איך המנוע קיבל שמן.

השמן שנראה באגן, לא באמת זוועתי, זה שמן 10/40 עם תוסף של לקווימולי, שהושם לפני כ-4000 ק"מ.

עכשיו ככה: כאשר קניתי את הרכב, הרוסי שמכר לי אותו, אמר את המשפט הבא אינספור פעמים: "אני מטפל באוטו כמו בילדה שלי", מכאן ניתן להבין כמה האוטו מטופל :lol: (ועכשיו נבהיר: אין לי שום בעיה עם רוסים, הכל נאמר בגדר הלצה וצחוק).

כמו כן הוא גם טען שהיה מחליף שמן כל 5000 ק"מ, אולי התבלבל עם 50000 ?

אני גם יודע שבחיים לא בוצע למנוע אוברול.

אגב, המוסכניק אומר שהמנוע במצב טוב יחסית, ולא כדאי להחליף.

מה עושים בטיפול:

פתיחת מנוע מלמעלה (ראש), פתיחת מנוע מלמטה (אגן), כפי שאתם רואים, הבוכנות ירדו מהצלינדרים, השסתומים ירדו מהראש, והכל פורק, הראש נשלח לחריטה הבוקר, והובאו חלקים חדשים (אטמים, רצועות, וכד'), כמובן שיוחלפו כל הרצועות...

על הדרך שיפוץ של משאבת מים שסובלת מנזילה מינורית מסתבר (עכשיו ברור לאן היו נעלמים 100 מ"ל מים כל חודש בערך).

באופן עקרוני, כנראה שזהו, זה אוברול קטן שכזה, ומקווים לטוב, אריכות ימים, ושקט מכני :)

אני אלך עוד מעט למוסך לראות מה חדש :)

אם זה אכן השמן המתוסף (MOS) אז כנראה שבגללו הצבע הזוועתי.

בנוגע למסנן השמן - עוד עדות לזה שהמנוע לא טופל טוב. ניתן גם לראות על הנדנדים והקפיצים של השסתומים *המון* שאריות של בוצה ...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, זה לא רק על הנדנדים והשסתומים, תסתכל בתמונות הראשונות לפני שהראש מנוע פורק לחלקים, והגל כיפות עוד היה בפנים, הכל פשוט מלא בוצה מגעילה, שהצטברה ככל הנראה במשך 13 שנים שהאוטו בכביש.

בכל מקרה, עכשיו המצב כבר שונה, והמנוע נוקה, ומחכים שיחזור הראש מהשחזה בשביל להרכיב הכל :)

אגב, ניתן גם לראות הצטברות רצחנית של ג'יפה על הבלוק באיזור הסעפת פליטה, ועכשיו יש הסבר לריח השרוף מוות שהיה כל הזמן.

יש גם הסבר למה הייתה תקופה שהאוטו אכל שמן, ואח"כ הפסיק: המסנן הגס שהיה סתום, והשמן שלא עבר למנוע, אז אין אכילת שמן :)

פורסם
איציק, זה לא רק על הנדנדים והשסתומים, תסתכל בתמונות הראשונות לפני שהראש מנוע פורק לחלקים, והגל כיפות עוד היה בפנים, הכל פשוט מלא בוצה מגעילה, שהצטברה ככל הנראה במשך 13 שנים שהאוטו בכביש.

בכל מקרה, עכשיו המצב כבר שונה, והמנוע נוקה, ומחכים שיחזור הראש מהשחזה בשביל להרכיב הכל :)

אגב, ניתן גם לראות הצטברות רצחנית של ג'יפה על הבלוק באיזור הסעפת פליטה, ועכשיו יש הסבר לריח השרוף מוות שהיה כל הזמן.

יש גם הסבר למה הייתה תקופה שהאוטו אכל שמן, ואח"כ הפסיק: המסנן הגס שהיה סתום, והשמן שלא עבר למנוע, אז אין אכילת שמן :)

אני לא מסכים עם העובדה שמדובר בבוצה של 13 שנים. מדובר על הזנחה של 13 שנים. רכב שהיה עובר טיפולים באופן סדיר לא היה מפתח שמץ של בוצה במנוע... ואפרופו בוצה, ממש לפני כמה ימים יצא לי להחליף אטם לאגן שמן בניסן סאני מודל 94 שעברה קרוב ל 200,000 ק"מ - הקרטר וחלקו התחתון של המנוע היו כ-ח-ד-ש-י-ם כי בעל הרכב דואג להחליף שמן בשנים האחרונות בתדירות של חצי שנה (בעצתי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני באמת לא יודע איך היה שומר בעליו הקודמים של הרכב על המנוע, ולכן נעשה כעת האוברול, כי אני יודע שכל 5 אלף ק"מ, שזה אומר חודשיים-שלוש, אני מחליף שמן פילטרים והכל, ואני יודע שאני שם שמן איכותי.

האמת, מעולם לא השלתי את עצמי שהמנוע טופל טוב, שמעו את הצלצולים הקלים של המנוע, והוא גם טופל אצל החאפרים ביפו.

פורסם

כוונתך למרים השסתום/נדנד, הלא כך?

לא שמתי ממש לב לכך מקודם.:|

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...