Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל ללמוד סינית. הבנתי שישנם מספר בתי ספר בארץ:

1. המכון לידידות סין

2. דיאולוג - בית ספר לשפות של האוניברסיטה הפתוחה

3. המכון לאסיה

4. ברליץ

כמו כן ניתן ללמוד מנדרינית במסגרת תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה, אבל לצערי הרב זו לא אופציה כרגע.

למישהו יש ניסיון עם אחד מבתי הספר? איך המורים? איך הקבוצות?

פורסם

האמת שאין לי מושג. אני זוכר שכשאני למדתי (אונ' ת"א) היו מספר קורסים שהשתתפו בהם המון פנסיונרים על תקן שומעים חופשיים.

אולי בגלל שזה קורס שפה יכולים לעשות לך בעיות, אבל אם אתה יודע מתי הקורס מתקיים ואיפה (לא בעיה לבדוק, לפחות לא בת"א), ובהנחה ולא רשומים לקורס מספר ממש קטן של סטונדטים ככה שאתה תבלוט, אין שום מניעה פשוט להכנס לקורס ולהקשיב. למרצה אני מניח ממש לא יהיה אכפת (בטח אם זה קורס עם הרבה סטודנטים). מה שכן קצת טריקי זה גישה לחומרי לימוד באם יש (לאתר הקורס אונליין), אבל גם את זה אפשר לפתור בקלות, אפשר פשוט לבקש יפה מאחד הסטונדטים שישלח לך את החומרים/תרגילים מאתר הקורס.

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד ברצינות , כניסה כשומע חופשי לא תניב תוצאות מספקות לפי דעתי.

אם אתה רוצה את זה כשיעורי העשרה ובתור תחביב אז זאת אופציה לא רעה.

Miata ND2

פורסם

וואלה,סקרנת אותי - מנצל"ש :D (ברשותך :p )

מי שאין לו מושג במנדרינית ולומד מהתחלה,תוך כמה זמן מגיע לרמת דיבור\קריאה\כתיבה ? שנה +/- ?

נכון שצריך סוג של ללמוד קודם אומנות כי הכל שם סוג של ציורים ?

מן הסתם גם צריך סביבה כלשהי\חבר\מכר\מישהו להתאמן עליו,אחרת כל הלימוד מתפוגג עם הזמן..(תקף לכל שפה בעצם?)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

על סמך קריאה ברשת הבנתי שמאחר ומדובר בשפה שונה לחלוטין מכל מה שהמוח המערבי שלנו מכיר לוקח לנו הרבה זמן להתחיל לקלוט.

קודם כל בסינית אין אלפבית. מדובר על שינון סימנים כאשר כל סימן מבטא מילה.

שנית סינית היא שפה טונאלית כלומר טון משנה לחלוטין את המשמעות של המילה. (לכן בזמן שיחה מומלץ מאוד לא להשתמש בכל מיני אפליקציות שמתרגמות)

קיימים שני ניבים דומיננטיים - מנדרינית וקנטונזית. מנדרינית היא הניב הרשמי של הממשל ונפוצה בצפון סין. קנטונזית ניב נפוץ בעיקר בדרום סין (הונג קונג, שנחאי). בנוסף ישנם מאות ניבים פחות נפוצים משתנה מאזור לאזור לכן יכול להיות מצב סיני בכפר א' לא יבין סיני בכפר ב'. אבל הכתב תמיד אחיד.

אני הבנתי על סמך שוטטות ברשת שצריך ללמוד לפחות 1,000 סימנים נפוצים בשביל "להסתדר" כלומר להיות מסוגל לקרוא שלטים, שמות של מקומות, להבין מה אוכלים ועוד.

כמו כן בשביל להגיע לרמה טובה אנחנו בתור ברברים מערביים צריכים להשקיע לפחות 2,000 שעות לימוד.

אני רוצה ללמוד בשביל להיות מסוגל לטייל באזורים יותר אקזוטיים בסין. חוץ מה זה לא יזיק לדעת. אחר הכל מדובר במעצמה עולה של 1.4 מיליארד בני אדם שתהפוך להיות כוח מאוד דומיננטי בעולם כבר בתקופת חיינו.

בנוגע לתרגול - יש קבוצות תרגול בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
על סמך קריאה ברשת הבנתי שמאחר ומדובר בשפה שונה לחלוטין מכל מה שהמוח המערבי שלנו מכיר לוקח לנו הרבה זמן להתחיל לקלוט.

מדרינית לא יותר רחוקה מעברית מאשר אנגלית.

קודם כל בסינית אין אלפבית. מדובר על שינון סימנים כאשר כל סימן מבטא מילה.

לא בדיוק, סימנית יכולה להיות גם חלק ממילה או סימן סינקטטי.

שנית סינית היא שפה טונאלית כלומר טון משנה לחלוטין את המשמעות של המילה. (לכן בזמן שיחה מומלץ מאוד לא להשתמש בכל מיני אפליקציות שמתרגמות)

נכון. (אפליקציות טובות יסמנו את הטון הנכון וישמיעו אותו).

קיימים שני ניבים דומיננטיים - מנדרינית וקנטונזית. מנדרינית היא הניב הרשמי של הממשל ונפוצה בצפון סין. קנטונזית ניב נפוץ בעיקר בדרום סין (הונג קונג, שנחאי).

קנטונזית היא שפה - רק אין לה צבא אז קוראים לה ניב. המרחק הלשוני בין מנדרינית לקנטונזית גדול מהמרחק בין פורטוגזית לאיטלקית.

בנוסף ישנם מאות ניבים פחות נפוצים משתנה מאזור לאזור לכן יכול להיות מצב סיני בכפר א' לא יבין סיני בכפר ב'. אבל הכתב תמיד אחיד.

ולכן תמיד בטלווזיה הסינית יש כיתוביות בסינית. לפעמים סינים שלא מבינים אחד את השני מציירים באוויר סימניות כדי להבהיר.

אני הבנתי על סמך שוטטות ברשת שצריך ללמוד לפחות 1,000 סימנים נפוצים בשביל "להסתדר" כלומר להיות מסוגל לקרוא שלטים, שמות של מקומות, להבין מה אוכלים ועוד.

גוגל טרנסלייט תעשה לך את העבודה (חוץ מאולי שמות מאכלים, שם הסימניות הלא-נפוצות חוגגות)

כמו כן בשביל להגיע לרמה טובה אנחנו בתור ברברים מערביים צריכים להשקיע לפחות 2,000 שעות לימוד.

אני רוצה ללמוד בשביל להיות מסוגל לטייל באזורים יותר אקזוטיים בסין. חוץ מה זה לא יזיק לדעת. אחר הכל מדובר במעצמה עולה של 1.4 מיליארד בני אדם שתהפוך להיות כוח מאוד דומיננטי בעולם כבר בתקופת חיינו.

עצה מחבר שטייל שנה בסין בלי לדעת את השפה: תדבר בעברית עם הרבה פנטומימה. לו זה עבד היטב.

בנוגע לתרגול - יש קבוצות תרגול בתל אביב.

בפנים באדום.גילוי נאות: יודע רק כ20 סימניות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ניסיתי ללמוד סינית בהונג קונג בבית ספר מקומי, ניסיתי גם בארץ, שיעורים פרטיים 3 פעמים בשבוע.

אני עובד עם לקוחות מסין כבר 15 שנה, ובמהלך הזמן ניסיתי מספר פעמים ללמוד מנדרינית.

מנסיוני, לימודים בארץ לא יעזרו ממש, אולי יתנו בסיס קלוש וקטן, אבל הלימודים מאוד מייאשים ומשעממים.

ההמלצה הכי טובה שניתן לתת לך היא לנסוע לטאיוון/סין, לתקופה של שנה וחצי שנתיים, ולחזור כדובר סינית בינונית\טובה.

ללמוד שם באוניברסיטה, 4 שעות כל יום, ולאט לאט להתחיל לדבר עם חברים לספסל הלימודים.

טאיוון עדיפה משמעותית ללימודי סינית.

בהצלחה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

נסעתי עם האישה לפני כשנה וחצי לבדוק אפשרות למעבר לטאיוון.

ראיתי דירות ופגשתי מתווכים, הייתי בבתי ספר ללימודי סינית, פגשתי מספר ישראלים שגרים שם, ובדקתי האם כדאי לעבור לשם לשנתיים ללימודי סינית.

בסופו של דבר, לא הוצאתי את התוכנית לפועל, לא הסתדר עם העבודה.

החוויה עצמה נראתה לי מדהימה ומאוד מעניינת, אפילו אשתי הייתה בעניין.

טאיוון לא יקרה, טובה למערביים, מעולה לטיולים ופעילויות פנאי.

ממליץ בחום למי שמעוניין.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תוכן חדש...