Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם.

התפוחים שלי היו קרועים לגמרי וזה הורגש בהגה. כשדיברתי עם ידידי משכבר הימים, תותח העל מאור30, הוא הסביר לי איך מחליפים - עניין של עשר דקות לגלגל הוא אמר, וכך היה.

אז ככה. נתחיל בהרמת האוטו וייצוב שלו על הבוקים, כמובן לאחר פתיחת האומים של הגלגלים הקדמים. נמשיך להסרת הגלגלים ותתגלה לעינינו הנאבה שאליה מחובר התפוח עם אום 17 מ"מ. נרסס עליו כמות יפה של WD-40 וכך זה ייראה:

1.jpg

בתמונה אנחנו רואים כבר את השלב הבא: סימן מיקום אום האבטחה על מוט ההגה עם טיפקס (ניתן לו להתייבש קצת כדי שלא ייהרס בפתיחה).

נפתח את האום (פתיחה בכיוון סגירה של התפוח).

2.jpeg3.jpg

בשלב הזה נפתח את האום שנמצא על הנאבה. אום בגודל 17 מ"מ. הוא יהיה קשה, לא להתייאש. אם הוא נע על ריק בשלב מסויים (אצלי הוא לא נע על ריק, הוא פשוט היה תקוע במקומו ועשה לי חיים קלים) ניתו לו קונטרה עם הג'ק ונמשיך. החליצה של הבורג תהיה עם מכות פטיש, הוא הולך להיות תקוע.

לאחר מכן נבריג את התפוח החוצה. נבריג את התפוח החדש עד האום. כאן יש לשים לב למיקום של האום ולהחזיר אותו למיקום הקודם שלו. גם אם התפוח יהיה לא בכיוון נוכל לסובב את מוט ההגה ולהביא את התפוח למקומו.

4.jpg

כאן אנו כבר רואים את התפוח החדש מובטח ומאובטח. הסגירה של האום של הנאבה תיעשה גם כן עם לחץ של הג'ק, אלא אם יש מקום למפתח אלן/טורקס לצורך קונטרה.

על הדרך החלפתי גם רפידות - הן היו יחסית בסדר אבל היה איתי חבר שעזר לי (04:00 לפנות בוקר, שני משועממים עירניים :)) וביקש לראות איך מחליפים רפידות. הן היו בבגאז/, אז כבר החלפתי.

עלויות: התפוחים עלו לי 80 ש"ח לזוג (ייצור טורקי). הרפידות עוד 130 ש"ח, סה"כ 210 ש"ח + שתי כוסות קפה.

אין לי מושג כמה, אבל בטוח שחסכתי כאן הרבה מרשרשים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

בגלל הבדלים של מילימטר לפה ולשם במידות התפוח, שיטת הסימון בהברגה מביאה אותך בערך לאיזור, אבל לרוב עדיין נדרש כיוון toe in לאחר החלפה כזו.

ניתן לעשות גם באמצעים ביתיים, עם חוט וסרגל, ולהגיע לתוצאות טובות, אבל לא לסמוך על סימון ההברגה בעיניים עצומות.

יום טוב גם לך

פורסם

מחזק את יגאל ומוסיף תיקון קטן:

התפוח לא מתחבר לנאבה, אלא ל"יד הסרן", מה שנקרא באנגלית KNUCKLE.

נאבה היא רק החלק העגול שהגלגל מתחבר אליו.

עבודה יפה ותודה על השיתוף.

Stay Dirty

פורסם
בגלל הבדלים של מילימטר לפה ולשם במידות התפוח, שיטת הסימון בהברגה מביאה אותך בערך לאיזור, אבל לרוב עדיין נדרש כיוון toe in לאחר החלפה כזו.

ניתן לעשות גם באמצעים ביתיים, עם חוט וסרגל, ולהגיע לתוצאות טובות, אבל לא לסמוך על סימון ההברגה בעיניים עצומות.

מה הכוונה? תוכל לפרט?

תודה אסף!

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

רועי, תודה על המדריך. ברשותך כמה נקודות לשיפור למדריכים הבאים:

צלם את הכלים.

צלם את מהלך העבודה.

כולל מצב עם החלק מפורק.

תסביר איך בדיוק נותנים קונטרה במקרה שהבורג מסתובב על ריק.

צלם את החלקים החדשים לפני ההרכבה עם אריזות.

ציין מה הייתה הבעיה שבגללה נדרש להחליף תפוחי הגה.

ציין באיזה מומנט מהדקים את האומים.

מה שיגאל אומר זה שהתפוח החדש במחיוד אם הוא תחליפי לא זהה במידות ב 100% למקורי. ולכן גם אם החזרת את אום האבטחה לאותו מקום בדיוק, לא תגיע לכיוון גלגלים נכון, אלא רק בערך. צריך לעשות כיוון גלגלים מחדש.

פורסם

מקבל. בטיפול הקרוב אקפיד על כך. תודה.

בכל מקרה, מה שהוביל להחלפה היה קושי מסויים בהגה ואי חזרה חלקה שלו למקום אחרי סיבוב. שיחה זריזה למאור30 - הוא המליץ להסתכל עליהם. באותו יום הייתי בפנצ'ירה באשקלון (צ'ק אפ, אחלה פנצ'רייה). הם העלו את הרכב על הליפט וראיתי את המצב. הן היו קרועות לגמרי (מצ"ב תמונה).

ההחלפה התעכבה בגלל עצלנות ובגלל שהלך לי הג'ק עגלה (מחזיר שמן מת). קניתי השבוע ג'ק בקבוק ואז החלטתי לעבוד.

5.jpg

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...