Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קישור לכתבה

מעטים שמעו על המונח המקצועי מתחום המיסוי של שווי שימוש. רבים, עם זאת, מרגישים מדי יום את ההשפעה של שווי השימוש על המשק הישראלי. המקצינים אומרים כי בשל שווי השימוש, מחירי המכוניות בישראל אינם יורדים, מחיר שעת טיפול במוסכים עולה ואיכות הטיפול במוסכים מידרדרת, זיהום האוויר גובר, הבטיחות בכבישים נפגעת, וגם אוצר המדינה מאבד הכנסות חשובות ממס.

כן, הכל בגלל שווי שימוש, אותו מונח מקצועי המתייחס לתופעה שכולם מכירים היטב: כלי רכב צמוד. כלי רכב של המעביד, המוחכר מאחת מחברות הליסינג, וניתן לעובד - אם לצורכי עבודתו (למשל, טכנאים, המקבלים טנדרים מטעם העבודה) או אם פשוט כהטבת שכר. צ'ופר לעובד הבכיר בענף המבוסס היטב.

ההוצאות על כלי הרכב הצמוד מוכרות כהוצאת מס למעביד, פרט לאותו נתח של ה"שימוש" במכונית הנחשב שימוש פרטי של העובד. זהו שווי השימוש, ועד לאחרונה הוא הסתכם בממוצע - לאלה שמקבלים מזדה 3 מהמעסיק שלהם - ב-1,000 שקלים בחודש. בעקבות לחץ של רשות המסים העלתה באחרונה הכנסת את ששווי השימוש הממוצע ל-1,300 שקלים.

המשמעות היא ששכרם של עובדים המקבלים כלי רכב צמוד התייקר לצורכי מס בכ-1,300 שקלים. משמע, במקום שכר של 10 אלף שקל, מס הכנסה רואה אותם כמי שמשתכרים בסכום של 11,300, וגובה מהם תוספת מס של כ-650-500 שקלים (לפי המס השולי של כל עובד).

כלי הרכב הצמוד, לכן, עולה לעובד עד 650 שקל בחודש. בפועל, עם זאת, הוא חוסך את הצורך לרכוש ולהחזיק כלי רכב משלו. החיסכון הזה שווה לו כ-1,800 שקל בחודש. משמע, העלות האמיתית של כלי הרכב הצמוד לעובד היא כמעט פי ארבעה מהעלות שהוא משלם, או שווי השימוש האמיתי שצריך היה להיזקף לשכר העובדים הוא של 3,300 שקלים בחודש, ולא של 1,300 שקלים.

שווי השימוש, אם כן, הוא הטבת מס המתגלגלת להטבת שכר. כ-15% מהשכירים במשק נהנים מהטבת השכר הזאת, ומרביתם משתייכים לעשירונים העליונים של השכירים. בכך, מערכת המס הישראלית מעניקה הטבת מס רגרסיווית המסייעת לשכירים העשירים בעיקר.

ומי עוד נהנה מהטבת המס הזו? ארבע חברות הליסינג הגדולות, שיחד עם העובדים והמעבידים חוגגים על חשבון ההטבה שמשלמת מערכת המס. הטבת המס הפכה את כלי הרכב הצמוד לאחת מהטבות השכר הפופולריות במשק, בקרב חברות ההיי-טק המשתמשות בכלי רכב הצמוד ככלי להיטיב עם העובד מבלי להעלות את שכרו, והביאה לפריחה בשוק הלסיניג.

חברות הליסינג מהוות כבר כיום כ-50% מכל רכישות הרכב הפרטי בישראל, ויש מי שאינם מהססים לכנות את הצמיחה שלהן "בועה", ואת הכוח שלהן בשוק כלי הרכב הישראלי "מונפסון (מונופול קנייה) של רביעייה".

בשל הכוח העצום שלהן, קובעות חברות הלסינג את המחירים של דגמים רבים בשוק הישראלי. הדגמים האלו נמכרים לחברות הליסינג בהנחה של 30%-10% ממחיר היבואן, כשהיבואן מתחייב לפני חברות הליסינג שלא לתת הנחות דומות לצרכנים פרטיים כדי שלא לפגוע בערך צי המכוניות של חברות הליסינג. כלומר, כוחן של חברות הלסיניג פוגע בתחרות ובהנחות במחירי המכוניות לצרכן.

אותו הכלל חל גם על המוסכים, שחברות הליסינג הפכו ללקוחות העיקריים שלהם. שעת המוסך לחברת הליסינג נמכרת במחיר מאוד נמוך. את ההפסד של המוסך מכך הוא "מגלגל" על הצרכן הפרטי בכך שהוא אינו מעניק הנחות לצרכנים הפרטיים.

בנוסף, יש פגיעה באיכות השירות של המוסכים, בשל המחיר הנמוך שמשלמות חברות הליסינג, ומאחר שכל מה שמעניין אותן הוא להחזיק את כלי הרכב במשך שלוש שנים בתחזוקה מינימלית ולאחר מכן למכור אותו לשוק הפרטי. תחזוקה ירודה, הפוגעת בבטיחות המכוניות ובזיהום האוויר שלהן, הן שתיים מהתוצאות של כך.

וכמובן, המס שמשלמות חברות הלסינג למדינה נמוך לאין שיעור מהפסד המס שהמדינה סופגת, מכך שהיא אינה מכירה בערך הכלכלי האמיתי של "שווי השימוש", ואינה גובה את מס ההכנסה הנכון עליו.

ה"בועה" שאליה התנפח ענף הליסינג, אם כן, פוגעת בהכנסות המדינה, בבטיחות הנסיעה בכבישים, וגם בתחרות בענף כלי הרכב.

הפרדוקס הוא שמי שאשם בהתנפחות הבועה היא המדינה עצמה, שמזינה את הביקוש ללסיניג באמצעות הטבת מס בלתי סבירה, המגיעה לידי העשירונים העליונים של השכירים בלבד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

wtf? ומה בקשר לכל מקומות העבודה שמייצרות 4 חברות הליסינג הגדולות? ומה עם העובדה שבגללם יש אפשרות לאנשים שאין להם הרבה כסף לקנות רכב יותר חדיש,בטיחותי,פחות מזהם וכ'ו כי העובדה שהרכב היה מליסינג שווה פחות? אז נכון, יש הרבה דברים נכונים בכתבה אך לכל דבר בחיים יש חסרונות ויש יתרונות... למה בכתבה מפורט רק החסרונות? לפי דעתי היא פשוט ממורמרת שאין לה רכב מהעבודה.

ואותו דבר אפשר להגיד גם על הצבא,גם הוא דומה מהבחינות האלו לחברת ליסינג,ועוד דבר-למה סגן אלוף שרואה את המשפחה שלו פעם בשבוע וויתר על גידול הילדים שלו ועזרה לאישתו ומסכן את החיים שלו כל יום ועוד 1001 דברים מקבל רכב מהעבודה ולא לוקחים לו מספיק כסף במס הכנסה?

פורסם
קישור לכתבה

ההוצאות על כלי הרכב הצמוד מוכרות כהוצאת מס למעביד, פרט לאותו נתח של ה"שימוש" במכונית הנחשב שימוש פרטי של העובד. זהו שווי השימוש, ועד לאחרונה הוא הסתכם בממוצע - לאלה שמקבלים מזדה 3 מהמעסיק שלהם - ב-1,000 שקלים בחודש. בעקבות לחץ של רשות המסים העלתה באחרונה הכנסת את ששווי השימוש הממוצע ל-1,300 שקלים.

המשמעות היא ששכרם של עובדים המקבלים כלי רכב צמוד התייקר לצורכי מס בכ-1,300 שקלים. משמע, במקום שכר של 10 אלף שקל, מס הכנסה רואה אותם כמי שמשתכרים בסכום של 11,300, וגובה מהם תוספת מס של כ-650-500 שקלים (לפי המס השולי של כל עובד).

כלי הרכב הצמוד, לכן, עולה לעובד עד 650 שקל בחודש. בפועל, עם זאת, הוא חוסך את הצורך לרכוש ולהחזיק כלי רכב משלו. החיסכון הזה שווה לו כ-1,800 שקל בחודש. משמע, העלות האמיתית של כלי הרכב הצמוד לעובד היא כמעט פי ארבעה מהעלות שהוא משלם, או שווי השימוש האמיתי שצריך היה להיזקף לשכר העובדים הוא של 3,300 שקלים בחודש, ולא של 1,300 שקלים.

משהו פה לא מסתדר לי!!! לפי מה שהיא אומרת, צריך להיות 100% מס, כלומר לעובד אסור להרוויח?!?!? אם חיסכון על רכב מהעבודה הוא 1800 ש"ח ועלות שווי שימוש היא 1300 ש"ח אז העוול לא כזה גדול! עובד מקבל רכב מהמעביד במקום משכרות. לומר ששווי שימוש צריך להיות 3300 ש"ח זה כמו לומר שאסור לעובד להרוויח כסף! פשוט לא מובן לחלוטין מה שכתוב פה!!!

וזה עוד לפני שדיברתי על עובד שחייב רכב, כמו טכנאי כבלים וכדומה.

עמית אתה מרבה לפרסם כתבות כאלו, אתה מוכן להסביר לי למה עלות שווי שימוש צריכה להיות 3300 ש"ח.

מעבר לכך במדינה בה עלות המיסים על רכב כל כך גבוהה, לפחות ישנה פרצה קטנה. וסה"כ גודל הפרצה כמו שאני רואה את זה בעלות שווי שימוש 2 היא כמה מאות בודדות של שקלים.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לא צריכים להיות משחקים. אם שווי השימוש אמור לשקף את שווי השימוש הריאלי ברכב, אכן

הוא היה צריך להיות בגובה של פי 2 לפחות. וזה בא מאחד שיש לו רכב מהעבודה.

גברת ארלוזרוב, מצד שני, "שכחה" עוד עניין פעוט אחד - מס הקניה שחברות הליסינג משלמות על

המכוניות. חברות הליסינג משלמות את אותו מס קניה בדיוק כפי שאנחנו משלמים, ההבדל הוא ברווחים

שזורמים ליבואן (מאחר ומס הקניה מחושב לפי מחיר יצרן הרכב, והוא זהה ללא קשר ללקוח שקונה אותו).

ואם על בטיחות היא מדברת - אין לי ספק ששוק הליסינג גרם להצערה דרסטית של צי הרכב הישראלי.

כמות כזו של מכוניות חדשות שזורמות לשוק כל שלוש שנים אמנם גורמת לירידת ערך קשה, אך גם

מקרבת את המכוניות החדשות והבטוחות ללקוחות שידם אינה משגת מכוניות חדשות.

מצד שני, איך נשכח את דילול מפרט הבטיחות בשביל שהרכב יתאים לקבוצה שתיים? זו בעיה רצינית

עם הליסינג, אך היא לא ממש באשמתם - יותר באשמת האוצר, שלא מוכנים לקבוע שווי שימוש

דיפרנציאלי מלא - נגיד 1% ממחיר הרכב. קח ניתן יהיה לקנות רכב ב121K במקום 120K,

בלי לחטוף קנס בדמות שווי שימוש גבוה בהרבה. לא הגיוני שרכב ב100K ו120K נחשבים לשווי

שימוש זהה, ורכב ב121K כבר נחשב אותו שווי שימוש כמו 150K.

בקיצור, אני, עד כמה שזה נשמע מוזר, לא בעד ההטבה הזו. ההטבה הזו כרגע עדיפה מכלום, כמובן,

לכולם - גם לאלו שלא מקבלים רכב מהעבודה, מהסיבות המוזכרות לעיל - אך היא משקפת מצב עקום

של מיסוי קניה אסטרונומי שהופך קניית רכב חדש למותרות של ממש, ולכן הטבת הליסינג

נעשתה פופולרית כלכך בקרב העובדים והחברות.

אם יפחיתו את מיסי הקניה, ויעלו את שווי השימוש לעובד, זה יהיה יותר טוב לכולם.

אמנם שווי השימוש יעלה בצורה ניכרת, אך אותו עובד יוכל לעשות חשבון של ממש, באשר לאם הוא

מעוניין לרכוש את הרכב בעצמו או לקבלו ממקום העבודה.

אגב, לדעתי גם אין פתרון של ממש למצב בו עובד רוצה להחזיק ברכב פרטי, אך לקבל החזר הוצאות

מלא מהמעסיק. תקנו אותי אם אני טועה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כמו כל החזר הוצאות שהוא (אש"ל וכו') אפשר לנסח חוזה שבו יש סעיף "אחזקת רכב" לפי סכום קבוע לק"מ (ואז העובד מגיש קילומטרז' כל חודש) או כנגד חשבוניות בפועל.

חברות מעדיפות לא להתעסק עם כל הכאב ראש הזה, ועם מקרים בהם הרכב של העובד התקלקל, ולקחת רכב חדיש יחסית, בפריסת תשלומים וללא התעסקות מצידם.

כך גם למעשה מעלים את השכר לעובד ללא תוספת הפרשות לפנסיה, השתלמות וכד'.

ובקשר למה שכתבת - כל מילה בסלע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דווקא ברוב חברות ההיטק שאני עבדתי בהן, העלות של הליסינג קוזזה מהמשכורת של העובד.

עלות הליסינג היא משהו כמו 2000-3000 ש"ח בחודש, וזה יורד מהברוטו של העובד.

מה שאומר שהפנסיה יורדת, ההפרשות לקופות גמל, לקרן השתלמות וכו'.

לכן לעובד הייטק שמרוויח "רק" 15,000 ש"ח לא היה שווה לקחת רכב מהעבודה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נו , אז זה בדיוק מה שכתבתי.

החברה משלמת לעובד פחות עבור פנסיה וכד', כי התשלום לליסינג יורד מהברוטו, אבל העובד מקבל הטבה ששווה יותר מהסכום שבו היא מגולמת במס למעשה (אתה מקבל רכב שזו הטבה של 3000 ש"ח לערך, אבל משלם תוספת מס הכנסה רק על 1200 ש"ח או משהו כזה).

ככה קיבלת יותר שכר בלי לקבל יותר זכויות סוציאליות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני כותב את התשובה פה לנדב, שאמר שיש פה "פריצה קטנה". שים לב, נדב, שאתה לא זה שנהנה מהפירצה. אם תלך לקנות יונדאי גטס תשלם מחיר מלא, ואילו חברת הליסינג (דובר על זה פה בפורום לא מזמן) משלמת רק 55 אלף שקל (אני לא בטוח במספר הזה, אבל תבין שהאזרח הפשוט משלם פי 2, ובעצם מסבסד את חברות הליסינג).

חוץ מזה, במדינה שלנו, אם אתה לא חבר באיזה וועד חזק, אז רוב הסיכויים שלא יהיו לך הנחות כמו שיש לחברי וועדים חזקים (למשל חב' חשמל או תע"א ועוד כל מיני).

לגביי הסגן אלוף, עם כל הכבוד, אני ראיתי סגני אלופים שבחמש כבר נעלמו מהבסיס, אז... אל תגידו שהם מסכנים - כי הם לא.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
נו , אז זה בדיוק מה שכתבתי.

החברה משלמת לעובד פחות עבור פנסיה וכד', כי התשלום לליסינג יורד מהברוטו, אבל העובד מקבל הטבה ששווה יותר מהסכום שבו היא מגולמת במס למעשה (אתה מקבל רכב שזו הטבה של 3000 ש"ח לערך, אבל משלם תוספת מס הכנסה רק על 1200 ש"ח או משהו כזה).

ככה קיבלת יותר שכר בלי לקבל יותר זכויות סוציאליות.

ואני חושב ששלושתינו נסכים שהמספר של 3000 בתור הטבה רחוק מהמציאות עבור רוב ההיטקיסטים המצויים, דווקא החישובים הגסים שפעם ערכתי הראו ששווי ההטבה קרוב יותר ל 1000 ש"ח מאשר ל 3000 ש"ח ואפילו 2000 ש"ח.
פורסם

על איזו הטבה אתם מדברים?

ברוב מקומות העבודה העובד משלם על הרכב ממשכורת הברוטו שלו.

גם אם מדובר על משכורת + רכב - ניתן לקבל את תוספת הרכב למשכורת (כמו שאני עושה) ולא לקחת רכב...

התוספת ברוב המקומות נעה סביב ה3000 ש"ח (ברוטו)

בכל מקרה - בחישוב העלות החודשית לרכב יש לחשב מלבד שווי השימוש את העלות במשכורת ובתנאים הסוציאלים.

פורסם

הבועה המדוברת תתפוצץ מעצמה. אפשר כבר לראות את החור מתרחב.

חברות הליסינג מנסרות למעשה את הענף עליו יושבות - הן מביאות לקריסת מחירי הרכב המשומש, דבר שיביא לקריסתן:

כיום, כאשר התחרות בין חברות הליסינג בעיצומה, מחירי הליסינג נמוכים יחסית, ומגלמים למעשה את עלות אחזקת הרכב לחברה ואת הפחת עליו. במצב כזה, ממומש הרווח של חברת הליסינג רק במכירת הרכב.

אבל הפחת מחושב לפי מחיר השוק של לפני 3 שנים. ובשוק של לפני 3 שנים היו הרבה יותר אנשים שרצו לקנות מכוניות בנות 3 שנים. למה? - מכיוון שפעם (קצת יותר מ-3 שנים למען האמת...) אנשים בני 30+, בתחילת הקריירה שלהם, שלא היה להם כסף למכונית חדשה עדיין (המשכנתא לוחצת..), אבל כבר מתחילים לצאת ילדים וצריכים אוטו נורמלי, היו מחפשים משפחתית-יד שניה- בת 3 בערך.

אבל, מאז החלה להתנפח בועת הליסינג ולתת אופציה טובה למעסיקים לצ'פר את עובדיהם, פתאום התחילו כל אותם בני 30+ לקבל אוטו חדש מליסינג, מהחברה.

היום בני 30+ כבר לא מחפשים יותר משפחתית-יד שניה- בת 3 בערך, מכיוון שהם לא צריכים. הם מקבלים אוטו מהחברה, בליסינג.

וראו איזה פלא, כאשר חברת הליסינג מנסה למכור את כל המכוניות בנות ה-3 שלה, אין קונים! הקונים הפוטנציאליים עליהם בנתה חברת הליסינג, כבר לא קיימים. חברת הליסינג עצמה, נתנם להם אלטרנטיבה טובה יותר.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

לגביי הסגן אלוף, עם כל הכבוד, אני ראיתי סגני אלופים שבחמש כבר נעלמו מהבסיס, אז... אל תגידו שהם מסכנים - כי הם לא.

תלוי באיזה בסיס.אך נא לא לעשות הכללות, אני מכיר הרבה סגני אלופים כאלו לדוגמא אבא שלי והמפקד שלי ואלו הם אנשים שכן צריך לעשות להם כבוד!

פורסם

על איזו הטבה אתם מדברים?

ברוב מקומות העבודה העובד משלם על הרכב ממשכורת הברוטו שלו.

גם אם מדובר על משכורת + רכב - ניתן לקבל את תוספת הרכב למשכורת (כמו שאני עושה) ולא לקחת רכב...

התוספת ברוב המקומות נעה סביב ה3000 ש"ח (ברוטו)

בכל מקרה - בחישוב העלות החודשית לרכב יש לחשב מלבד שווי השימוש את העלות במשכורת ובתנאים הסוציאלים.

אכן זו הברירה ברוב חברות ההיי-טק שאני מכיר (כולל אצלנו).

רכב צמוד או 3000 שקל.

אכן יש עיוות מס כי שווי השימוש הריאלי הוא לא 980 שקל (מה שהיה עד עכשיו) וגם לא 1280 שקל (מה שיהיה החל מחודש זה), אלא יותר באיזור 2400-2600 שקל - אבל אם המדינה תעלה את שווי השימוש לרמה הריאלית הנ"ל אף אחד לא יקח רכב בליסינג.

רכב בליסינג כיום משתלם רק למי שנוסע הרבה (20000+) וגם משתכר משכורת יפה (מגיע למדרגות המס היותר גבוהות). מי שנוסע ק"מ ממוצע לא מרוויח על עניין הליסינג אלא לפעמים מפסיד (צריך גם לכלול בחישוב אבדן תנאים סוציאליים)

בעצם הרווח ועלויות התפעול של חברת הליסינג מתקזזים עם "מקלט המס", והרווח של העובד הוא רק ה"ראש השקט" בלי רווח כספי משמעותי. וכן - חישבתי גם את מחיר הריבית בקניית רכב פרטי ואת ירידת הערך.

הפסד המיסים של המדינה הוא לא כ"כ נורא - כי על כל רכב ליסינג כזה שהמדינה מפסידה כ-1000 שקל מיסים בחודש, היא הרוויחה 50000 שקל מיסים במזומן ביום עליית הרכב לכביש. רוב לקוחות הליסינג לא היו קונים רכב חדש אם לא היה כדאי ליסינג. (ואני ביניהם) - הייתי קונה רכבים משומשים, וכך היו נמכרים בישראל פחות רכבים חדשים והיו יורדים מהכביש פחות רכבים ישנים, מסוכנים, ומזהמים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...