Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת מנוע נדלקה ואז כבתה - פג'ו 308 2016

iSystem
שימו לב! השרשור הזה בן 2167 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, אתמול במהלך נסיעה שגרתית נדלקה לי נורת מנוע כתומה, וגם מנורת SERVICE. לאחר כיבוי והתנעה נדלק רק נורת מנוע. יש לציין שלא היה שום רעש חריג או התנהגות לא תקינה של הרכב, הרכב נסע והרגיש כרגיל, הטמפרטורה תקינה, הכל כרגיל.

לאחר מכן, בדקתי שמן מים לראות שלא חסר כלום, וכבר בנסיעה הבאה, הנורה לא נדלקה יותר. בינתיים נסעתי כ-50 ק"מ בלי שהיא חזרה.

האם יש צורך ללכת למוסך ולבדוק? מה יכול לגרום לדבר כזה? (הרכב עדיין באחריות יצרן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המון דברים יכולים לגרום לנורת מנוע להידלק החל משוליים מאוד עד לרציניים לכן גם אם נורת המנוע כבתה הייתי קופץ למוסך לבצע סריקת תקלות כדי לאבחן את מקור הבעיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רוצה להלחיץ(ותמיד אומרים שאני רואה שחורות אבל לצערי בסופו של דבר זה מה שקורה) אבל,אנחנו מתקרבים לחג בן כ- 3 ימים,שבו הכל די מושבת ואני אישית לא אוהב לקחת סיכונים.

מדובר אמנם ברכב חדש יחסית אך, מאז הפעם האחרונה,שנאלצתי לנסוע לטבריה בשיא החום לחלץ חבר עם איביזה 2015 וה DSG הארור שלה שפעם אחת הדליק מנורה ולא התייחס אליה ובפעם השנייה כבר נתקע ( I30 נוסע לחלץ איביזה לא יודע אבל לי לפחות זו נשמעה בדיחה מה שאת הברנש החביב לחלוטין לא הצחיקה) אני אומר דבר מאוד פשוט: החיים מלאים בסיכונים והימורים- שמישהו אחר יקח אותם ולא אנחנו-תהיה מחושב, אתה הרי לא רוצה שחלילה הרכב יתכבה באמצע הנסיעה ולא תוכל להניע וגם אם קיים אחוזון בודד שזה יקרה,למה לקחת סיכון בכלל ?

כל זה נכתב בידיעה מוחלטת,שאין לי מושג מה התקלה-ברור שזו יכולה להיות שטות (מספיק למשל תדלוק בתחנת דלק מעפנה עם דלק באיכות סוג ז') אבל גם היו תקלות בלתי שגרתיות גם ברכבים חדשים-אני הייתי נכנס לבדיקה במוסך עוד לפני החג - מחר או מחרתיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, אתמול במהלך נסיעה שגרתית נדלקה לי נורת מנוע כתומה, וגם מנורת SERVICE. לאחר כיבוי והתנעה נדלק רק נורת מנוע. יש לציין שלא היה שום רעש חריג או התנהגות לא תקינה של הרכב, הרכב נסע והרגיש כרגיל, הטמפרטורה תקינה, הכל כרגיל.

לאחר מכן, בדקתי שמן מים לראות שלא חסר כלום, וכבר בנסיעה הבאה, הנורה לא נדלקה יותר. בינתיים נסעתי כ-50 ק"מ בלי שהיא חזרה.

האם יש צורך ללכת למוסך ולבדוק? מה יכול לגרום לדבר כזה? (הרכב עדיין באחריות יצרן)

כשנורת מנוע נדלקת ונכבית זה אומר שבמשך כמה מחזורי נסיעה אובחנה תקלה כלשהיא, וכשהנורה כבתה זה אומר שבמשך כמה מחזורי נסיעה - לא נצפתה תקלה.

כדאי לגשת למוסך משתי סיבות:

1) יתכן שהתקלה תחזור, ובזמן שלא יתאים לך.

2) כדי לדעת מה גרם לתקלה, ושיהיה תיעוד במוסך שהתלוננת, על מנת שאם התקלה תחזור גם אחרי תום האחריות יהיה תיועד שהתקלה היתה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

חזרתי לעדכן -

הייתי במוסך בחול המועד, אמרו לי שלא ניתן לחבר את הרכב למחשב אלא רק אחרי החג. מנהל המוסך אמר שהוא לא יכול לדעת מה התקלה בלי לחבר לסורק, אבל החליף 3 מצתים כניסיון זמני עד אחרי החג. התקלה חזרה לאחר מס' ימים והפעם הרכב גם לא סחב, לא יכולתי לעבור את ה-80 קמ"ש עם דוושה מודבקת לרצפה. (זה היה קורה רק בפעם הראשונה שהנורה הייתה מופיעה. לאחר כיבוי והתנעה זה לא היה קורה יותר עד שהנורה הייתה נעלמת, וכשהייתה חוזרת שוב התקלה הזו חזרה, סה"כ קרה פעמיים, ב-2 נסיעות ארוכות, בהפרש של מס' ימים אחת מהשנייה)

היום בבוקר חזרתי למוסך והתחברנו למחשב, הוחלף שסתום VVT ועושה רושם שהתקלה סודרה, אבל רק הזמן יגיד (על הדרך גם מערכת ה-Start&Stop חזרה לעבוד כמו שצריך, לא שהפריע לי שהיא לא עבדה :wink:)

שני הטיפולים היו באחריות ולכן לא ידוע לי לגבי העלויות

תודה למגיבים

עריכה אחרונה על ידי iSystem

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2167 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...