Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. מישהו התקין כבר פילטר לוקד חלקיקים על פורד אקונוליין נפח מנוע 7300סמ"ק?

לפי הבנתי המסנן יכול לגרום למנוע נזק בלתי הפיך. מה גם הסכום שהם רוצים מטורף 12000 ש"ח!

הרכב הוא אצלי כבר 5 שנים נקנה עם 60,000 ק"מ ומשרת אותי נאמנה. אין מצב שאני זורק אותו!!

האם יש אפשרות לייבא פילטר כזה מחו"ל (בטוח יעלה זול יותר) ולהרכיב לבד?

מה הפרוצידורה מבחינת רישום /בדיקה אצלנו בארץ? האם בסופו של דבר בוחן הרכב בטסט מחליט אם הרכב מזהם או לא?

איזה מכה המדינה הזאת מפילה עלינו, דווקא על האוכלוסיה החלשה. הם טוענים שפילטר כזה עולה להם 25000 ש"ח נו מה השתגעו או לא?

פשוט הזוי מה שנהיה כאן,כל יום חוק חדש

פורסם

מדינות הרבה יותר מתקדמות מאתנו (טוקיו) הקדימו אותנו בחקיקה הזו.

החל מ-2020 תאסר הכניסה של רכבי דיזל למרכזי הערים הגדולות באירופה. אתה חושב שגם שם האזרחים מאשימים את הממשלה? לא, הם מבינים שזה לטובת הבריאות שלהם ושל המשפחה שלהם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כמה עולה מכונית בטוקיו?

הרגולציה היפנית מחמירה מאוד מאוד, בעיקר בנושאי זיהום אוויר, אבל רכב חדש עולה שם חצי. חצי.

שתתכבד המדינה ותפנים שאם היא רוצה שלאזרחים יהיו מכוניות חדישות היא צריכה להשאיר להם כסף לרכוש אותן.

פורסם

לשלם על סוואנה חדשה כ 250000 ש"ח נראה לך נורמאלי?

לטחון את האוכלוסיה החלשה נראה לך נורמאלי?

הם החליטו להתקין מסנן שיממנו הכול, אבל מה ,מה פתאום הוא הדפוק עת הקטנים גם ככה לא יעשו כלום. וזה בהכל ככה. הכח והחוק לעשירים/אמידים בלבד האזרח החלש מבחינתם לא קיים.

ראיתי את הרכבת באיילון ואת אדי מנוע הסולר , האם הם מתקינים שם מסנן חלקיקים???

וככה זה בעוד המון מקומות שהכוח אצלהם.

אל תספר לי סיפורים שהרכבים הקטנים הם המזהמים העיקריים.

פורסם

על סוואנה ואקונוליין אין מיסים - רק מע"מ.

סוואנה ארוכה שמשקלה הכולל מעל 4 טון עולה 177000 ש"ח כולל מע"מ, מחר דומה מאד למחירה בארה"ב של אמריקה.

המדינה רוצה להוריד מהכביש כלי רכב מזהמים שגורמים נזק גדול לבריאות האוכלוסיה. אם אתה עובד עם הרכב הזה למחייתך, אתה אמור להיות יכול ממן את החלפת הפילטר.

לגבי הבדיקה - לכל שנת דגם יש רמות זיהום שנחשבות תקינות - בודקים את הרכב בעמדה ייעודית ובהתאם לתוצאות מעבירים את הרכב (או שלא)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האמת שאני בטוח שהמסנן הזה דופק את המנוע טוב טוב, גם מנועים שתוכננו עם המסנן הזה נחנקים, ואני בטוח שזה ישראבלוף(לפחות במתכונת הנוכחית).

אבל כל פעם שאני עובר ליד מסחרית שמפזרת ענני עשן שחור בכל לחיצה על הגז אני מברך את החוק הזה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

החלק לא עולה 25K.

אין בפנים זהב. אבל המדינה החזירה שלנו. לא מבינה שזה לא יעזור ל"הוריד" את המחיר בחצי. רק ל12K.

זה עדיין יקר.

יש רכבים שנוסעים מעולה. והם שווים פחות מהפילטר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כדי להבהיר את הדברים (מאתר המשרד לאיכות הסביבה):

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה היום (ב', 12.3.2018) תקנות חדשות לחוק אוויר נקי לצמצום זיהום אוויר מרכבי דיזל. התקנות ייכנסו לתוקף ב-1 בנובמבר 2018.

התקנות החדשות קובעות, כי לא יחודש רישיון הרכב של "רכב כבד ישן" אלא אם הותקן בו מסנן חלקיקים.

רכבים כבדים ישנים הם רכבי דיזל שנרשמו עד שנת 2005 מסוג נוסעים ומשאיות כבדות מעל 12 טון וכלי-רכב המשמשים להסעת 8 ומעלה כגון אוטובוסים ומיניבוסים. סוגי רכב אלו הם המזהמים ביותר בממוצע מכלל סוגי הרכב. לפי ארגון הבריאות העולמי פליטות מרכבי דיזל מוגדרות כמסרטן ודאי לאדם.

אישור התקנות הוא צעד משמעותי בקידום התכנית לצמצום זיהום אוויר מרכבי דיזל של המשרד להגנת הסביבה, ובעקבותיו צופה המשרד כי יהיה להפחית 30% מזיהום האוויר מכלי רכב בתוך כשלוש שנים.

עוד נקבע בתקנות, כי כלל כלי הרכב ידורגו ברישיון הרכב בהתאם להשפעתם הצפויה על זיהום האוויר, וכי כלי הרכב המזהמים יסומנו באמצעות תווית מיוחדת בעת מבחן הרישוי השנתי, אלא אם הותקן בהם מסנן חלקיקים. סימון כלי הרכב המזהמים יקל על האכיפה ברשויות מקומיות אשר תבחרנה לחוקק חוקי עזר מקומיים אשר יגבילו כניסת כלי רכב מזהמים לשטחן, בדומה לנעשה לראשונה בישראל ב"אזור אוויר נקי" בחיפה, ובדומה למאות ערים ברחבי אירופה.

בברכה - רפי לין

רכב מזהם.jpg

פורסם
כמה עולה מכונית בטוקיו?

הרגולציה היפנית מחמירה מאוד מאוד, בעיקר בנושאי זיהום אוויר, אבל רכב חדש עולה שם חצי. חצי.

שתתכבד המדינה ותפנים שאם היא רוצה שלאזרחים יהיו מכוניות חדישות היא צריכה להשאיר להם כסף לרכוש אותן.

אתה באמת רוצה את הרגולציה היפנית?

ביפן אתה צריך להוכיח שיש לך חניה פרטית שנמתאימה לרכב לפני שאתה קונה אותו.

אז גם אם הרכב זול אתה לא יכול לקנות אותו.

בכמה ערים ביפן גוררים את כל הרכבים מהרחובות ב3 בבוקר. נראה מה יקרה אם יישמו את זה בת״א.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אמרתי שזה מה שאני רוצה?

אמרתי שאם רוצים ליישם רגולציה יותר מחמירה בשביל לכפות על אזרחים רכישה של רכב פחות מזהם, יותר נכון קודם כל לעשות את זה בהורדת מיסוי ולא בהכבדה על אזרחים פרטיים שא' - בלאו הכי יחליפו את הרכב המיושן ולא ישתמשו בו באופן יום יומי, ברגע שתהיה להם אלטרנטיבה כי רכב מיושן זה יותר בלאי ויותר דלק.

ב'- ירידת הערך תהיה חדה יותר והרכבים המיושנים ירדו מהכביש כתוצאה מכל תאונה כי הביטוח לא ישלם על תיקון, כך שמה שכבר יישאר בנסיעה יהיה בטל בשישים.

ג' - אם למישהו פה היה איכפת מאיכות הסביבה והאוויר היו מייבאים לכאן רכבים עם מסנן חלקיקים מההתחלה. פה את יורו5 ויורו6 אימצו באיחור יחסית ומה שיצא מזה זה שאנשים שרכשו רכב דיזל משומש שהוא לגמרי תקין בעצם נדפקו. ובנוסף היה הרבה יותר הגיוני לא לאפשר למוניות לעשות שימוש ברכבי דיזל. הדיזל המודרני פשוט לא מתאים לנסועה עירונית בעיקרה.

ד' - איך מתייחסת המדינה הכל כך מתקדמת סביבתית שלנו לסקנדל של הרמאים מוולפסבורג? האם מישהו פה ידרוש מפולקסוואגן לפצות את המדינה או הרוכשים? לא.

אגב, את התחבורה הציבורית של טוקיו אשמח אם יביאו לכאן.

גילוי נאות - אני נוסע ברכב דיזל יורו6.

פורסם
האמת שאני בטוח שהמסנן הזה דופק את המנוע טוב טוב, גם מנועים שתוכננו עם המסנן הזה נחנקים, ואני בטוח שזה ישראבלוף(לפחות במתכונת הנוכחית).

אבל כל פעם שאני עובר ליד מסחרית שמפזרת ענני עשן שחור בכל לחיצה על הגז אני מברך את החוק הזה.

איזה מזל שיש לנו אנשים כמוך.

לא צריך מדענים, אנשי מקצוע וניסויים.

"אני בטוח" זה מספיק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למה להתלונן?

"אני בטוח" זאת התקדמות אבולוציונית מ"אני מאמין".

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אני חושב שהחקיקה החדשה מצויינת, אם צריך לסבסד (או לא) בשיעור X% זה עניין אחר.

אני בטוח שקיטים של DPF אפטרמרקט אינם המצאה ישראלית, אני משער שקיטים כאלה מתוכננים מראש להיות שקופים ככל שניתן למנוע ומחשב מנוע הקיימים, פועלים כמערכת עצמאית וכוללים חיישני לחץ וטמפרטורה משלהם, ובקר ("מחשב") עצמאי.

סתם ככה מסיור שטחי באדיבות דוד גוגל, DPF בלבד לרכב מסדר גודל של האקונוליין (בדקתי טנדרים גדולים) עולה סביב 1600 עד 2000 דולר בארה"ב, פילטר + דוד בלבד. אז אני משער שעבור מערכת אפטרמרקט שלמה לרכב בסדר גודל כזה, כולל כל הווג'ע-ראס שמסביב וכולל עבודה, מחיר של 15K ש"ח לפחות אינו דימיוני.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הזכרת את הרמאים מוולפסבורג, אולי במקום לדחוף עוד יורו 6 ועוד יורו 22 הוועדה תנסה לבדוק איפה נקודת האיזון?

הרי אין טעם לייצר מנוע שמזהם פחות וחוסך דלק, אבל שהאורך חיים שלו נמוך.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
כדי להבהיר את הדברים (מאתר המשרד לאיכות הסביבה):

ו

רכבים כבדים ישנים הם רכבי דיזל שנרשמו עד שנת 2005 מסוג נוסעים ומשאיות כבדות מעל 12 טון וכלי-רכב המשמשים להסעת 8 ומעלה כגון אוטובוסים ומיניבוסים.

מה ההבדל העקרוני בין רכבים שנרשמו עד שנת 2005 לאלו שהגיעו לאחר מכן?

• תוכן חדש...