Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצערי רכשתי לפני כחודשיים סיטרואן ברלינגו 2012 צורה ישנה

1.6 hdi

 

לפני שרכשתי אותו הוחלף בו מנוע.

 

מאז שרכשתי אותו יוצא עשן שחור.

לקחתי אותו למוסך שהחליפו בו את המנוע.

לקח 900 שקל אמר שיפתור את הבעיה שם תוסף "מיוחד" וזה לא עזר.

 

אתמול לקחתי אותו למוסך אחר שאיבחן שהבעיה היא בטורבו.

 

לאחר טיפ למכונאי באישור מנהל המוסך.

הלכתי לשני מוסכים לחפש טורבו מפירוק בשניהם זה היה טורבו שלא מתאים של ברלינגו שנים מתקדמות יותר.

 

דיברתי עם טרובו טק לגבי טורוב תחלפי חדש אמר מחיר של כ2200 לפני מע"מ

 

רציתי לדעת איך יודעים בוודאות שזה הטורבו?

איך קוראים לחלק מתחת לטורבו שמתחברת אליו הצינורית וואקום??

יש דליפה מאיזור הבורג שמשן את הטורבו מלמעלה האם זה קריטי?

 

האם יש מישהו שמכיר את הרכב הזה ממש ויכול לסייע לי?

אבדתי עצות,

בתודה אוראל

פורסם

היי

לרוב עשן שחור לא מעיד על בעיה בטורבו אלא בעיה בתערובת הסולר , סולר מלוכלך, אינג'קטורים תקולים, משאבת סולר שזקוקה לשיפוץ

קשה לתת תשובה מרחוק

לכן אני ממליץ לגשת למוסך שמומלץ פה בפורום לבדיקה נוספת ללא עלות

בהצלחה

רמי

פורסם

צריך לגשת למכון הזרקות דיזלים או לחילופין אם אתה מאיזור המרכז יש מוסכים מתמחים בדגם כמו גבע/שאפט/אורן שירותי רכב בחולון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חזרתי לעדכן

הלכתי למוסך "אורן שירותי רכב" בחולון מהמלצות בפורום

תוך כמה דקות הוא מצא את הבעיות : טורבו, שסתום EGR, ואינגקטור שנוזל.

 

הבדיקה אצלם לא עלתה למרות ששאלתי אותו אם מגיע לו משהו.

ההרגשה שם הייתה של מקצועיות

הלכתי לשם אחרי שהייתי ב5 (!) מוסכים שונים ולא הרגשתי שהם מבינים ברכב.

פורסם (נערך)
חזרתי לעדכן

טורבו, שסתום EGR, ואינגקטור שנוזל.

 

נשמע שחוץ מהבוכנות הכל רע. הוצאה כבדה מאוד.

 

ממליץ לקבל חוות דעת נוספת ממוסך גבע בתל אביב,

בסבירות גבוהה גם הוא לא יחייב אותך על בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ראשית כל ברלינגו דור ישן עם רישוי 2012 יוצרו ויובאו לארץ ב 2011. ב 2012 הדגם הישן לא יובא בגלל שאין לו בקרת יציבות, היבואן מכר במחצית הראשונה של 2012 את המלאי שנצבר ב 2011.

 

 

אם אתה קונה חלקים, חפש חלקים של מודלים ישנים יותר ולא 2012.

 

 

המנוע נוטה לצבור בוצה אם לא טופל בזמן ובשמן סינטטי low sups.

 

רשתית יניקה של משאבת השמן נסתמת עקב בוצה, בנוסף יש רשתית נוספת בבורג של צינור אספקת שמן לטורבו (אומרים שהחל משנה מסויימת ביטלו אותה, לא בטוח). הרשתית הזאת גם נסתמת והטורבו לא מקבל מספיק שימון.

 

 

החלפת טורבו בלי בדיקה (וניקוי אם צריך) של רשתית משאבת השמן וללא ניקוי או החלפה של צינורית אספקת שמן לטורבו והוצאת הרשתית מהבורג שלה תגרום לכך שגם הטורבו החדש לא יחזיק הרבה.

 

 

יש תקלה נוספת - נזילה מאטמים של האיג'קטורים, רואים את זה בצורה של שמן רב שמצטבר סביב בסיס האינג'קטור. החלפט סט אטמים לאינג'קטור פותרת את זה.

 

זו תקלה שונה מאינג'קטור דולף סולר (לא נסגר טוב), אז צריך להחליף את כל האינג'קטור.

 

 

 

בגדול זה מנוע שעובד טוב רק אם מתייחסים עליו טוב ומטפלים בזמן בשמנים ובנוזלים הנכונים במוסך מומחה. מה שבהרבה מקרים לא קורה ואז המכוניות האלו הופכות לבעייתיות, כל תיקון במנוע או במערכות נלוות זה דבר יקר.

 

 

יש תקלה נוספת, בית פילטר אוויר יושב על תושבות מצחיקות שמתבלות עם הזמן ואז הוא רוקד ודופק על ה EGR, אולי זה מה שגורם לתקלה ב EGR.

 

גם על זה צריך להקפיד. בגדול כל מערכת היניקה סובלת מתכמון גרוע וחופש מוגזם שמתגבר עקב הרעידות הטבעיות של המנוע ועם הזמן נושרים ממנה חלקים.

 

 

פורסם

מבלי לגרוע ממוסכים כאלו ואחרים,אורן הוא בעל מקצוע יסודי ומוערך מאוד בפורום (יש עליו המלצות לפחות ב 12 שנים האחרונות) ואני מאמין שלפני החלפת חלקים ביצע בדיקה יסודית ומעבר לכך,כל טיפול שהרכב יזדקק לו יתבצע כמו שצריך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

×
×
  • תוכן חדש...