Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשב בן חמש או שש. מעבד i5 ivy bridge 1155. בימים האחרונים מקרטע ונתקע. לבסוף הפסיק לעבוד? נמצאה תושבת מעבד עם פינים עקומים... איך זה בכלל מגיע למצב כזה. IMG_6019.JPG

למה משדרגים? או לחפש לוח 1155 ולהישאר עם שאר החומרה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין תשובה חד משמעית. זה תלוי בצרכים שלך ובתקציב שלך.

הייתי במצב דומה מספר פעמים עם המחשב של אחד הבנים - בכל אחת מהפעמים בוצע שדרוג לוח אם + מעבד + RAM, שאר רכיבי המערכת לא הוחלפו. בלי קשר לתקלות המחשב קיבל גם שדרוגים של SSD, כרטיס וידיאו וספק כוח, שיעמדו בדרישות המשחקים של הבחור. בסופו של דבר המחשב עדיין יושב במארז מבציר 2006, אבל מרבית מרכיביו הוחלפו בהדרגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביפים אין סופיים

אין מגבלת תקציב אבל המחשב עבד מצויין ולא מרגיש צורך לשדרג בו משהו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ביפים בזמן שהוא עובד?, במקום להדלק יש ביפים?, איך נשמע הציפצוף (ארוך, קצר שילוב שלהם)?

סוקט עקום זה לאו דווקא אומר שהמחשב לא יעבוד, יכול להיות שחלק מנתיבי ה-PCIE לא יעבדו או שסוקט מסויים של זיכרון לא יעבוד, אבל זה לאו דווקא אומר שהמחשב לא ידלק.

פורסם

אם הלוח והמעבד פגומים אין לך מה לנסות להצילם. נצל את ההזדמנות לשדרוג, ממילא תזקק למעבד ולוח חדשים, אז ההוצאה הנוספת תהיה RAM מתאים, והמחשב יתאים לך לעוד כמה שנים.

כמובן שקיימת האופציה לעבור למחשב נייד, אבל לכך יתרונות וחסרונות אחרים, ודומני שלא זה המקום לדון בהם.

אני מבין שאתה נמצא בקצווי תבל, אז לא אמליץ על חבר הפורום שמטפל לי במחשבים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביפים צפופים בהדלקה. לא מגיע לביוס ונקבה לאחר מספר שניות. ניסיתי לבודד ולהצליח זכרונות. דיסק קשיח מנותק. הרגלים נראות עקומות... מה עוד?

פורסם

תתחדש

(אני לא איש מחשבים, אבל לישר רגליים של מעבד\תושבת נראית לי משימה לא הגיונית עם סיכויי הצלחה קלושים).

פורסם

תתקדם.

אני השקעתי בערך 800 ש"ח לשמור על ה-I5 4690 שלי. טעות מצידי.

היה לי קצר ובהתחלה חשבתי שרק הספק הלך. אז רכשתי ספק 300 שקל.

אחר כך הסתדר שזה גם המארז. אז רכשתי מארז. עוד 300 בערך.

ואז מסתבר שגם לוח האם לא היה בקו הבריאות. אז רכשתי לוח אם גם 300.

בקיצור - אם הייתי יודע מראש, הייתי רוכש מחשב חדש וזהו.

בהתחלה חשבתי

פורסם

תצליב ספק וזיכרון עם מחשב אחר.

לוח לתושבת הזאת עולה 350 באייבורי, ולדעתי תמצא זול הרבה יותר ביד שנייה.

יותר זול ממחשב חדש, בטח אם הנוכחי מספק מבחינת ביצועים.

פורסם

השאלה היא אם כל מה שהתקלקל הוא הלוח -או שהנזק לתושבת נובע מהפירוק, וגם המעבד (או רכיב אחר) ניזוק.

קרוב לודאי שמחקב בל 5-6 שנים נמצא ממילא לקראת סוף דרכו השימושית, ועדיף לנצל את ההזדמנות כדי לאפס את המונה.

פורסם (נערך)

ממליץ ליקנות לוח/מעבד/זיכרון מבוסס רייזן החדש, אם אין צורך בכרטיס רציני למישחקים אז גירסת ה2200G/2400G יהוו שידרוג רציני בתקציב מיינימאלי.

2200G+לוח A320+זיכרון יעלה לך אלפייה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פינים לא מתעקמים סתם, מישהו לא היה זהיר...

ממליץ כבר לשדרג שילוש ולשכוח מזה לכמה שנים טובות, אחד שמבוסס על amd ryzen מהסיבה שהלוחות הנוכחיים יתאים גם למעבדים שיצאו עד 2020.

מעבד - amd ryzen 5 1400 - אם אין שימושים מיוחדים (עריכת וידאו/גיימינג כבד) אז הוא דיי והותר, מהווה שדרוג משמעותי למה שהיה לך עד עכשיו.

לוח אם - MSI B350M-MORTAR - מכיל את רוב הפיצ'רים שהולכים היום כמו יציאות dvi+hdmi+displayport וקונקטור M2 לכונן SSD.

זיכרון - 8GB DDR4 של חברה מוכרת (ADATA,Corsair,Cruicial,G.Skill, HyperX), אם יש צורך לקחת 16GB (שניים של 8GB) בתוספת של 400 שקל.

עלות בארץ - באיזור ה 1600 שקל.

אין אם SSD למחשב הקיים מומלץ לנצל את ההזדמנות ולקנות אחד.

פורסם

אחר כך הסתדר שזה גם המארז. אז רכשתי מארז. עוד 300 בערך.

איך מארז יכול ללכת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היה קצר. כנראה משהו בכפתור הפעלה נשרף.

לא שולח יותר אות.

המארז נבדק על חומרה אחרת ולא עבד.

החומרה שהייתה במארז נבדקה על מארז אחר וכן התקבל אות.

אז הלך המארז.

• תוכן חדש...