Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מערכת START/STOP משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אכן יצאתי חומוס. כתבתי משהו מהזיכרון והוא כבר לא מה שהיה פעם.

לפריוס אכן 40% נצילות וזה המנוע הסידרתי היעיל ביותר, אך ניתן להגיע גבוה משמעותית יותר.

סליחה.

אם זוכרים משהו מלפניי 15 שנים, לא מן הראוי לבדוק את העובדות קודם כל? בזמנים מודרניים כיום, הטכנולוגיה טסה קדימה חבר.

אנחנו מדברים על יצרנים המפתחים מנועי בנזין (כי בדיזל כבר מזמן חצו) החוצים 50% ומתקרבים ל 60% יעילות אשר ישוחררו בקרוב.

בנוסף, המנועי רכב בנזין היעילים ביותר כרגע אלו הם מנועי פורמולה 1 (כן, זה לא הוגן והם לא סדרתיים).

כמו כן, יש את מנועי הדיזל, היעילות שם חוצה 50% ומתקרבת ל 55% גם כן, שום ביג דיל.

דרך אגב, ישנן שיטות רבות מאוד אשר מאפשרות ליעל את המנועים (בכל שנה יש שיטות חדשות אצל יצרנים שונים) אבל זה מסבך את מבנה המנוע וכן הלאה. למשל, יש את מנוע ה VC TURBO של אינפיניטי.

בנוגע לפותח השרשור:

אני מסכים, הוא מדבר על הנושא שברכב עם S&S יש מערכות חשמל מתקדמות, מצברים יקרים וכמובן, מחשוב מחשוב מחשוב... ועוד רכיבים מסביב (מערכת רגנרטיבית וכו').

תתפלאו, גם במאזדה 6 בדגמים עם המערכות הרגנרטיביות ישנן בעיות וזה לא שהאמינות היא בשמיים.

זה אולי חוסך 10% דלק בסופו של דבר (ברור שחוסך, המנוע כבוי וזה בדוק, אין על מה להתווכח) אבל האם זה שווה את עלות המצבר? עלויות התיקונים? הסיכוי והחשש לתקלות? ככל הנראה, לא.

אדם הנוסע בבין עירוני - המערכת שווה לפח עבורו.

אדם הנוסע רק בעיר? גם ככה סובל מריבוי התנעות ושם המערכת תחסוך לו 1000 שקל בדלק, אבל עלויות המצבר והתיקונים של המערכת, עלולים לגבות מחיר אחר.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

בפעם המיליון: מטרת המערכת איננה חיסכון בכסף.

מטרת המערכת היא הצגת נתונים טובים יותר של זיהום אוויר במהלך פעולה.

זה הכול.

בינתיים, עד כה, מבחינת בלאי למכלולים מלבד המצבר לא שמעתי על בעיות מיוחדות (רק חששות, אין נתונים) - כך שכנראה ואין פה בעיה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש לי דאצ'יה סנדרו סטפוויי שנת 2016 (עלתה על הכביש בינואר של אותה שנה)

בזמן האחרון המצבר שלי גוסס ולאחר בדיקה הבנתי שצריך להחליפו.

עלות החלפת המצבר למצבר שתומך בSTART & stop עולה כ-900 שקל (כולל עבודה ומע"מ).

מצבר רגיל עולה 450.

אני מתלבט אם להמשיך עם המערכת או לבטל אותה ולרכוש מצבר רגיל (אם זה אפשרי בכלל).

הבנתי שלפחות בדגם הזה המערכת שוחקת את המצבר יחסית מהר יותר ואני לא הראשון שהמצבר אצלו מת אחרי תקופה די קצרה אפשר לומר.

עד כמה זה באמת חוסך בדלק ובכסף אם כל שנתיים וחצי בערך אני צריך להוציא כמעט 900 שקל על מצבר חדש?

לצערינו ייצרני המצברים עדיין לא הצליחו לפתח מצבר עבור רכבים עם מערכות S&S+טעינה בזמן בלימה אשר באמת יאריך חיים כמו מצבר ברכב ללא מערכת S&S וגם יהייה זול.

במערכת S&S בהרבה מקרים המצבר נשאר טעון חלקית למשך זמן רב מה שפוגע במצבר לטווח הארוך וגם מצברי EFB לא פותרים את הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אם זוכרים משהו מלפניי 15 שנים, לא מן הראוי לבדוק את העובדות קודם כל? בזמנים מודרניים כיום, הטכנולוגיה טסה קדימה חבר.

אנחנו מדברים על יצרנים המפתחים מנועי בנזין (כי בדיזל כבר מזמן חצו) החוצים 50% ומתקרבים ל 60% יעילות אשר ישוחררו בקרוב.

בנוסף, המנועי רכב בנזין היעילים ביותר כרגע אלו הם מנועי פורמולה 1 (כן, זה לא הוגן והם לא סדרתיים).

כמו כן, יש את מנועי הדיזל, היעילות שם חוצה 50% ומתקרבת ל 55% גם כן, שום ביג דיל.

דרך אגב, ישנן שיטות רבות מאוד אשר מאפשרות ליעל את המנועים (בכל שנה יש שיטות חדשות אצל יצרנים שונים) אבל זה מסבך את מבנה המנוע וכן הלאה. למשל, יש את מנוע ה VC TURBO של אינפיניטי.

בנוגע לפותח השרשור:

אני מסכים, הוא מדבר על הנושא שברכב עם S&S יש מערכות חשמל מתקדמות, מצברים יקרים וכמובן, מחשוב מחשוב מחשוב... ועוד רכיבים מסביב (מערכת רגנרטיבית וכו').

תתפלאו, גם במאזדה 6 בדגמים עם המערכות הרגנרטיביות ישנן בעיות וזה לא שהאמינות היא בשמיים.

זה אולי חוסך 10% דלק בסופו של דבר (ברור שחוסך, המנוע כבוי וזה בדוק, אין על מה להתווכח) אבל האם זה שווה את עלות המצבר? עלויות התיקונים? הסיכוי והחשש לתקלות? ככל הנראה, לא.

אדם הנוסע בבין עירוני - המערכת שווה לפח עבורו.

אדם הנוסע רק בעיר? גם ככה סובל מריבוי התנעות ושם המערכת תחסוך לו 1000 שקל בדלק, אבל עלויות המצבר והתיקונים של המערכת, עלולים לגבות מחיר אחר.

סליחה אבל רוב מה שכתבת בחלק הראשון הוא לא יותר מפרי דמיונך, אלא אם המצאת פיזיקה חדשה.

המנוע בעירה פנימית היעיל ביותר שתמצא כיום שייך לעולם הפורמולה 1 שם היעילות היא כמט 47% אחוז.

יעילות המנוע של רכב בנזין מודרני היא סביב ה20% אחוזים (ללא הכללת רכבים היברידים)

מבחינת תרמודינימיקה "קלאסית" בהתחשב בלחצי העבודה וטמפרטורות השריפה המקובלות בתחום ישנו גבול עליון תיאורטי של 37% יעילות.

אני לא מכיר מקרוב את אופן פעולת מנועי פורמולה 1, אך אני יכול להעריך איך הם מקבלים את הנתון יעילות הגבוה שלהם:

מבחינת תרמודינמיקה כדי לעלות מהנתון של 37% יעילות (תיאורטיים) יש צורך בלחצי עבודה גבוהים יותר וכמו כן טמפרטורות עבודה גבוהות יותר. דבר זה מצריך שימוש בחומרים יקרים מהמקובל בתחום וכמובן בלאי גבוה (דבר שמתאים לפורמולה ופחות לצרכן).

לגבי דיזל אני פחות בקיא, אך מההיכרות שבכל זאת יש לי הגבול העליון התיאורטי מבחינת יעילות הוא באיזור 50%, (אך כאמור האמת מאוד רחוקה משם שכן הנתונים התיאורטיים מתייחסים לבעירה מושלמת, תהליכים הפיכים, מסת מנוע זניחה ועוד).

פורסם (נערך)

אתם מצחיקים,איך הגעתם לסיפורים עם פורמולה ואחוזים כולל נצילות בסלט עם פיזיקה,בחור שאל על מצבר ומערכת שתפקידה "לשים או להגדיר " את מנוע ואת הרכב בתקן מסויים.

מערכת זאת גומרת רכב ולא חוסכת כלום וגם לא אמורה לחסוך .אני ביטלתי את קישקוש בימים הראשונים,הדבר היחיד שיכול לחסוך בדלק זאת נהגיה נכונה וללא לחיצות עם מצב ECO מופעל.

ומי שרוצה לחסוך יותר מזה שיסע באוטובוס או יעשה את זה ברגל זה הכי זול שיש.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם
לצערינו ייצרני המצברים עדיין לא הצליחו לפתח מצבר עבור רכבים עם מערכות S&S+טעינה בזמן בלימה אשר באמת יאריך חיים כמו מצבר ברכב ללא מערכת S&S וגם יהייה זול.

במערכת S&S בהרבה מקרים המצבר נשאר טעון חלקית למשך זמן רב מה שפוגע במצבר לטווח הארוך וגם מצברי EFB לא פותרים את הבעיה.

מצבר EFB למיטב ידיעתי, ותקנו אותי אם אני טועה, אמור להיות תחליף זול יותר למצברי AGM, לא איכותי יותר.

פורסם

מצברי EFB ו-AGM לא נועדו לאותו שימוש אלא לסוגים שונים של מערכות START/STOP.

EFB נועד בעיקר לכלי הרכב עם מערכת Start-Stop פשוטה ושם המצבר צריך להתמודד עם כיבויים והנעות מרובים של הרכב.

AGM נועד בעיקר לכלי רכב בהם טעינת המצבר מתבצעת גם בעת בלימת הרכב תוך ניצול האנרגיה הנוצרת כתוצאה מהבלימה. מצבר AGM בנוי להתמודד עם העומס הנוצר כתוצאה מהטעינה באופן הזה. בנוסף הטעינה הזאת מאפשרת ניתוק האלטרנטור במצבי עומס ושיפור ביצועי המנוע כתוצאה מכך ולכן מערכות מהסוג הזה נקראות Micro Hybrid.

באופן כללי לא ממליץ לבצע שום שינויים בשביל לחסוך כמה מאות שקלים. קנה את המצבר לפי הסוג שהיה מותקן ברכב - מה גם שמדובר ברכב חדש יחסית, ואתה בוודאי לא מעוניין לפגוע בערכו כמשומש.

בכל מקרה התקנת מצבר רגיל שאינו מתאים לשימוש ברכב יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך למערכת החשמל ובכלל זאת בשל העובדה שמצבר כזה עלול להסדק ובמקרים נדירים אפילו להתפוצץ, גם אם לא - חייו יהיו קצרים יותר, והוא לא יהיה מכוסה באחריות יצרן, בגלל שימוש לא מתאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
סליחה אבל רוב מה שכתבת בחלק הראשון הוא לא יותר מפרי דמיונך, אלא אם המצאת פיזיקה חדשה.

המנוע בעירה פנימית היעיל ביותר שתמצא כיום שייך לעולם הפורמולה 1 שם היעילות היא כמט 47% אחוז.

יעילות המנוע של רכב בנזין מודרני היא סביב ה20% אחוזים (ללא הכללת רכבים היברידים)

מבחינת תרמודינימיקה "קלאסית" בהתחשב בלחצי העבודה וטמפרטורות השריפה המקובלות בתחום ישנו גבול עליון תיאורטי של 37% יעילות.

אני לא מכיר מקרוב את אופן פעולת מנועי פורמולה 1, אך אני יכול להעריך איך הם מקבלים את הנתון יעילות הגבוה שלהם:

מבחינת תרמודינמיקה כדי לעלות מהנתון של 37% יעילות (תיאורטיים) יש צורך בלחצי עבודה גבוהים יותר וכמו כן טמפרטורות עבודה גבוהות יותר. דבר זה מצריך שימוש בחומרים יקרים מהמקובל בתחום וכמובן בלאי גבוה (דבר שמתאים לפורמולה ופחות לצרכן).

לגבי דיזל אני פחות בקיא, אך מההיכרות שבכל זאת יש לי הגבול העליון התיאורטי מבחינת יעילות הוא באיזור 50%, (אך כאמור האמת מאוד רחוקה משם שכן הנתונים התיאורטיים מתייחסים לבעירה מושלמת, תהליכים הפיכים, מסת מנוע זניחה ועוד).

שאלה קצרה... לגגל אתה יודע? סתם מתוך סקרנות.

https://www.autosport.com/f1/news/131772/mercedes-engine-hits-remarkable-dyno-target

פורמולה 1 הגיעו ל 50% - לינק למעלה.

מנוע דיזל MAN S80ME-C7 השיג יעילות של 54.4%.

מנועי דיזל סטנדרטיים כיום במשאיות מגיעים לכ 45% יעילות.

בכללי, מפותחים כיום מנועים אשר יחד עם דיזל ובנזין משיגים תוצאה של כ 60% יעילות תרמית ונקראים RCCI.

ממליץ לגגל.

א, הינה זה:

פורסם
גם על זה עוד נגיד תודה. בעתיד המערכת תהיה קבועה ואי אפשר יהיה לנתק אותה, בדומה לשברולט קרוז החדשה.

ברצינות? למה שהם יעשו דבר כזה? זה רק יכול להבריח לקוחות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

טוב, דבר ראשון תודה לכל מי שענה.

מבירור עם מוסך היבואן לא הם לא מבצעים ביטול של המערכת, ואני לא רוצה לעשות את זה בעצמי "באופן פיראטי" מחשש לנזק כלשהו או ביטול האחראיות. פניתי לחברה לברר אם יבואו לקראתי ויחליפו בתור מחווה את המצבר בחינם מאחר ועברו רק 3 חודשים מאז תום האחריות, במידה ולא אני ארכוש את המצבר המתאים.

פורסם

בעתיד המערכת תהיה קבועה כי החובה להפעלתה תהיה רגולטורית כל כלי הרכב שיימכרו יהיו עם המערכת הזאת באופן קבוע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...