Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ויתור על דרגת רישיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני מעוניין לוותר על דרגת ה C1 שיש לי ושישאר לי רק רישיון B. הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חד משמעית אלא רק תשובות של "תשאיר ואל תנהג" אבל כשמחדשים את רישיון הנהיגה צריך לחדש את שתי הדרגות. אז האם ניתן לפנות למשרד הרישוי בבקשה לביטול דרגת הC1 ?

מה התהליך? טופס מיוחד שצריך לשלוח או שצריך לגשת פיזית למשרד הרישוי? לא מעוניין להשאיר אותו ולא מעוניין שתהיה לי האופציה, רוצה להשאר רק עם B.

תודה רבה ושיהיה יום מקסים

פורסם

עם כל זה שמדובר במסמך רשמי, אף אחד לא צריך לדעת איזה רשיון יש לך.

לא פעם מילאתי טופס פרטים אישיים בראיונות עבודה, ובסעיף רשיון הנהיגה אני ממלא "פרטי", למרות שברשותי גם c1 ומלגזה.

אינטואיטיבית, אני לא חושב שאפשר לוותר על דרגת רשיון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בתקופה שבה הייתי עושה מילואים החזקה ברשיון ג' (זה היה לפני ההתאמה לתקן האירופי) היתה צרה צרורה, המחזיקים בדרגה זו עשו הרבה מאד ימי מילואים, גם אם מאז הטסט לא נהגו במשאית. סיבה טובה לויתור על הדרגה, אם איך זקוק לה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מסלול יציאה אצל האופטומטריסט שעושה לך בדיקות ראיה אחרי גיל מסוים.

לי למשל יש אופנוע ורכב פרטי. במכתב ההפניה לבדיקות העיניים היה רשום שאם אני מוותר אצל האופטומטריסט על רשיון האופנוע אז יעשו לי בדיקה קלה יותר וישאר לי רכב פרטי בלבד. אמרתי אם יכשיל אותי אז אוותר ועברתי.

אני מניח שגם למשאיות יש משהו דומה.

פורסם

הגיל הוא 70 (דומני שלמשאיות 60).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתקופה שבה הייתי עושה מילואים החזקה ברשיון ג' (זה היה לפני ההתאמה לתקן האירופי) היתה צרה צרורה, המחזיקים בדרגה זו עשו הרבה מאד ימי מילואים, גם אם מאז הטסט לא נהגו במשאית. סיבה טובה לויתור על הדרגה, אם איך זקוק לה.

זאת הסיבה לויתור שלי.

פורסם
זאת הסיבה לויתור שלי.

אינני יודע אם ויתור על דרגת הרישיון תעזור לך להימנע מימי מילואים או מתפקיד במילואים מאחר ולצה"ל יש סמכות רישוי משלו. הוא רשאי לתת לך רישיון נהיגה למשאית שתקף רק לרכב צבאי...

פורסם

אולי דברים השתנו מאז שהייתי בצבא, אך בזמנו רישיון צבאי היה תקף רק בצמוד לרישיון אזרחי.

כך גם כאשר הצבא רצה שאני אנהג על טרקטור, הוא לא העביר אותי הסמכה פנימית, אלה דאג שהוציא רישיון באזרחות (בפועל בא טסטר לבסיס לצורך ביצוע הטסט) ואז ורק אחרי שהיה לי רשיון אזרחי נתן לי הרשאה לנהוג על טרקטור צבאי.

פורסם
אינני יודע אם ויתור על דרגת הרישיון תעזור לך להימנע מימי מילואים או מתפקיד במילואים מאחר ולצה"ל יש סמכות רישוי משלו. הוא רשאי לתת לך רישיון נהיגה למשאית שתקף רק לרכב צבאי...

דבר ראשון אני לא רוצה להמנע מימי מילואים אלא לא רוצה לנהוג על כלים "כבדים" כשיסמנו אותי לימי מילואים, יש אצלנו ביחידה המון נהגי מילואים שעושים שירות מילואים תקין רק עם רישיון B. דבר שני, כרגע הרישיון הצבאי שלי בתוקף ומוזן לו C1 אז במידה ואוותר על דרגה זו היום במשרד הרישוי עדיין אוכל לנהוג בצבא כי הרישיון הצבאי עדיין בתוקף, אך במידה ואוותר עליו לאחר שתוקפו ייגמר ואצטרך לחדש אותו במשרד הרישוי הצבאי, הם בודקים את הנתונים של משרד הרישוי לפני החידוש ויראו שהרישיון לא קיים יותר. בכל אופן בלי קשר למילואים אני לא חושב שאי פעם אעלה על רכבים שמצריכים רישיון כזה ולכן זה לא שווה את הכמה עשרות שקלים האלו בכל חידוש רישיון.

פורסם

לדעתי אתה טועה, ואין הבדל בעלות בין דרגות נהיגה שונות. מה שכן, אם אתה עובר מכסת מספר ימי מילואים, אתה מקבל הנחה בחידוש הרישיון. בכל מקרה מדובר בכמה מאות שקלים בודדות עבור חידוש לעשר שנים.

פורסם

צריך לעבור לא מעט ימי מילואים כדי להחשב משרת מילואים פעיל, ואיכשהו שזה יקרה גם בפעם ב10 שנים שתצטרך לחדש רשיון... אני לא הצלחתי בטריק הזה, למרות שטחנתי.

• תוכן חדש...