Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי לא הגזמנו הא?!

לחבר טוב שלי היתה רנו אקספרס 93 בנזין מהעבודה,נסענו איתה לצפון לטיולים ולדרום כולל אילת,היא סחבה לכל מקום בלי בעיות גדולות,אז אפשר לומר שהרכב לא רע.

בקשר לC-15 ,בכל פעם שאני רואה אחת ,אני לא מאמין איך לעזאזל רכב מסוף שנות התשעים יצא עם עיצוב כלכך מיושן מהמפעל,אם אתה שם את הסיטרואן הזאת בשנות ה70 היא משתלבת יופי בנוף.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי,

חס אני על ממונו של עמיתנו לפורום.

לו הייתה חרב בידי - כי אז שיספתי את גרונו של המהנדס הצרפתי הארור שתכנן את האוטו הזה. לא סתם קיימת איבה בין ישראל לצרפת. בנדודיי בעולם לא ראיתי ולו אקספרס אחת מחוץ לגבולותיה המנדטוריים של פלשתינה. הפרנסיסקנים מלחכי הבאגטים השליכו את רקבובית האשפה המכונה "אקספרס" אל ארץ העיבריים במחיר זעום. אכן, עם קשה עורף היינו ונותרנו. בטיפשותינו כי רבה קנו ישראליים רבים את מחראת החלפים הנ"ל ואת אחותה הכעורה C-15. אם ערפאת היה חי, הייתי נותן לו במתנה את מכונית הביבים.

מי יתן, ועם אוכלי הצפרדעים יבוא על עונשו במהרה.

פורסם

שימו לב לדוגמן היפיפה!!!

התקציב שהושקע בדוגמן תואם את התקציב שהושקע במזבלה על גלגלים שהוא מדגמן.

כל יצרן רכב בר דעת היה מצמיד לתוצרתו דוגמנית דדנית, אולם הצרפתים בני העוולה בחרו בגרמלין בלתי מגולח ועטוי ספק בגדי מנתח, ספק בגדי מנקה רחובות, שייצג את פאר יצירתם.

פורסם

זו גרסה מוגדלת של הC-15, לא נתקלתי בדומות לה בארץ.

לגבי האקספרס, יש לאבא שלי אחת, שנת 94 יד ראשונה, 110,000 ק"מ, לא רואה מוסך חוץ מטיפולים. אמנם הרכב הספציפי הזה לא עובד קשה במיוחד, אבל בסך הכל רכב חזק מאוד, חסכוני מאוד, ואצלינו גם אמין.

הבעיה היחידה היא שצריך לשמור עליו טוב טוב מחלודה. בכל מקרה, ממה שהבנתי, הן לא מקבלות מחירון, אז קח בחשבון שאתה יכול לעלות בשנתון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם לנו יש בעסק רנו אקספרס יד ראשונה!!! שעברה בערך 180K ללא רבב רכב אמין מאוד!!! חזק מאוד משרת נאמנה אם תתיחס אליו בהתאם. אף פעם לא איכזב (בניגוד למסחריות יותר חדשות ממנו שהיה לנו נסיון איתם) בקיצור באמת סוס עבודה .

(אגב הרכב למכירה)

פורסם
זו גרסה מוגדלת של הC-15, לא נתקלתי בדומות לה בארץ.

לגבי האקספרס, יש לאבא שלי אחת, שנת 94 יד ראשונה, 110,000 ק"מ, לא רואה מוסך חוץ מטיפולים. אמנם הרכב הספציפי הזה לא עובד קשה במיוחד, אבל בסך הכל רכב חזק מאוד, חסכוני מאוד, ואצלינו גם אמין.

הבעיה היחידה היא שצריך לשמור עליו טוב טוב מחלודה. בכל מקרה, ממה שהבנתי, הן לא מקבלות מחירון, אז קח בחשבון שאתה יכול לעלות בשנתון.

כשהעלתי את התמונה, חשבתי באמת שתא המטען נראה גדול מדיי למה שאני זוכר לאלו שמסתובבות בארץ...

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

1. רכב בן 13 שנים שעובד קשה למיחייתו מפגין אמינות רק על בסיס הטיפולים שהוא עבר והיחס שקיבל.

בגלל זה הבדל הדעות הקיצוני בין סוזוקי לשאר המגיבים.

2. רכבים שאמורים להפגין אמינות הרבה יותר גדולה, נוטים להפגין אמינות הפוכה לחלוטין (ראה מקרה ה VW קאדי). דוקא בתחום הזה יש כבוד לצרפתים (סוזוקי, עדיין אני חושב שמה שכתבת היה מצחיק בטירוף ונכון בחלקו).

3. איך אפשר לבוא לאוטו בטענות, כשבעמוד הקודם כתב מישהוא שברכבים האלה לא משקיעים במיים ירוקים, האלללללוווווו, זה מנוע אלומיניום.

4. למי שכתב שזו תכנולוגיה שמתאימה לשנות השבעים.... היא לא מתאימה..... היא באמת משנות השבעים.

לא שמת לב במקרה שהפרונט של האקספרס דומה לרנו 5 ושל ה C-15 דומה לסיטרואן ויזה?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ידידי,

לו הייתה חרב בידי - כי אז שיספתי את גרונו של המהנדס הצרפתי הארור שתכנן את האוטו הזה. לא סתם קיימת איבה בין ישראל לצרפת. מי יתן, ועם אוכלי הצפרדעים יבוא על עונשו במהרה.

עזוב את המסכן שתכנן את האוטו, תביא לי פה את בן נעוות המרדות שהמציא את המיקום של הגלגל ספר מתחת לתחת של האוטו.

איך אני אמור למלא אויר מדי פעם בפעם?

איך זה שתמיד שאני מחליף פנצר, הגלגל הרזרבי ריק מאויר?

שייקח אותו אללה קרוב קרוב אליו, אמן!

במהרה בימיינו,כן יהיא רצון,אמן סלע!

יניב

פורסם
1. 3. איך אפשר לבוא לאוטו בטענות, כשבעמוד הקודם כתב מישהוא שברכבים האלה לא משקיעים במיים ירוקים, האלללללוווווו, זה מנוע אלומיניום.

יניב, באוטו שקנית ב 2500 שקל נוסעים עד שהוא מת ולא משקיעים במים ירוקים, כי בתקלה הרצינית הראשונה הוא עף למזבלה.

הבעיה שהסקודה ההיא לא רצתה למות... עם המים הרגילים, ועם נסיעות קצרות + מטען + מזגן היא התעקשה לחיות למרות מושביה הקרועים והחשמליה המדולדלת, ובסוף עוד מכרנו אותה (ב 800 ש"ח).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יניב, באוטו שקנית ב 2500 שקל נוסעים עד שהוא מת ולא משקיעים במים ירוקים, כי בתקלה הרצינית הראשונה הוא עף למזבלה..
צדיק באמונתו יחיה!

רק כדי לסבר את האוזן, תרכיז מים ירוקים מתוצרת AMERICAN EAGLE עולה באוטו דיפו 19 ש"ח.

באמת הוצאה כבדה :wink: .

בברכה, יניב

פורסם

בגירה,לא דיברתי על הטכנולוגיה,התכוונתי לעיצוב החיצוני,בתור בעל רנו 5 לדעתי אין מה להשוות,העיצוב של הרנו 5 הקדים את זמנו,העיצוב של הסיטרואן C-15 מיושן לגמרי.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לכל מי שהשמיץ את ה-C15:

יש לי C15 שנת 96', 220000 ק"מ. פשוט רכב מעולה! לא יאומן שאוטו כל כך זול נותן כזו תמורה.

התקלות מאוד נדירות. רובן בלאי טבעי. הרכב ברשותי כבר 8 שנים (ו-180,000 ק"מ).

נתקעתי איתו רק 3 פעמים: פעם אחת סטרטר, פעם אחת משאבת דלק, ופעם נוספת צינור מים שהתפוצץ (פשלה של המוסך, שלא גילו לפני...). כל התקלות- בלאי טבעי וסביר בהחלט, רובן התגלו במוסך לפני שנוצרה בעיה בנסיעה (לדוגמה- משאבת מים נוזלת). חוץ ממקרים נדירים כאלו יש לי שקט מוחלט בין הטיפולים (שאני מקפיד לעשות בזמן במוסך לא מורשה אך מצויין, במחירים מצחיקים).

אני נוסע רוב הזמן עם מזגן וגם בעליות לא מעט, לצערי גם בפקקים. הרכב מעולם לא התחמם ואין כל צריכת שמן.

לגבי המזגן (תוצרת הארץ-אלכס אוריגינל). מזגן מעולה. לפני כמה חודשים בדקו לי גז אחרי 10 שנים שלא נגעו במזגן. לא היה חסר כלום! התקלה היחידה במזגן היתה לא מזמן- בית פיוז ב-70 ש"ח.

נכון, היו בעיות חלודה בחלונות (תיקנתי), והפלסטיקים מתפרקים, אבל זהו רכב בן 10 ששוה פחות מ-10K (לא יודע בדיוק כמה, אולי אפילו 5K). אני נוסע בו מדי יום ולכל מקום בלי כל חשש, יש בו דלת צד, המון מקום לציוד וגם ספסל אחורי מאוד מרווח.

לעומת זאת, יצא לי לנסוע כ-60,000 ק"מ על רנו אקספרס בנזין 94 (קיבלתי מהעבודה). למרות שהטיפולים נעשו בזמן היו די הרבה תקלות (הגה כח, תושבת גיר, מדחס המזגן, המאורר הפנימי, נזילות שונות, תרמוסטט) הרכב הזה נמכר עם 170,000 ק"מ, כלומר כל התקלות שהייתי עד להן היו גם בטווח זמן קצר יותר מאשר ברכב שלי. גם ברנו היתה בעיה של פלסטיקים מתפרקים וראיתי לא מעט מכוניות עם חלודה בחלון הקדמי.

מבחינת ביצועים, נוחות נסיעה ושימוש: הרנו יותר חזק (סוחב יותר טוב) ויותר נוח מבחינת שיכוך מהמורות, אך רועש מאוד מאוד מחוץ לעיר. יש לו רק 2 דלתות בצדדים- מאוד לא נוח למי שמסיע אנשים או מעמיס ציוד. מ-93' נדמה לי, יש דגמים עם הגה כח, כמו זה שהיה לי (שכנראה לא אמין במיוחד) וחלונות חשמליים. יש גם דגמים אוטומטיים, לא ידוע לי על אמינותם.

הסיטרואן יותר שקט (באופן יחסי כמובן...) וברוב המכוניות יש גם דלת צד. הגה כח ואפילו חלונות חשמליים אפשר למצוא רק בדגמים החדשים יותר עם מנוע דיזל בלבד. מאוד מפתיע כמה קל ההגה הרגיל, למרות שכמובן, זה לא תענוג...

לסיכום: קניתי לפני 8 שנים רכב בן 3 עם 40,000 ק"מ ב- 29,000 ש"ח כולל מע"מ (שאז עוסקים מורשים היו מזדכים עליו) והוא שירת אותי בנאמנות מופלאה 8 שנים ו-180,000 ק"מ (ועוד היד נטויה) עד היום זו ללא ספק הקנייה הטובה של חיי.

• תוכן חדש...