Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כרגע סוזוקי אלטו אוטומטית מנוע 1000 67 כ"ס , ורוצים לתת לי פיאט קובו מנוע 1400 73 כ"ס אבל הקובו שוקלת 1250 קילו והאלטו שוקלת 880 קילו הבדל ענק ! , על הנייר שניהם עגלות אני מפחד שהקובו יותר חלשה מהאלטו בגלל יחס משקל מנוע , הסתכלתי באתר יצרו פיאט רשום שהקובו עושה 0-100 קמ"ש ב 14.7 שניות ובכל האתרים רשום 17 אני כבר לא יודע למי להאמין גם האלטו עושה 17 שניות משמע שניהם אותו כח , שווה לשדרג ? או לבקש להישאר עם אותו רכב , מה שחשוב לי התחושה של הסחיבה אם הקובו סוחבת פחות משמעותית מהאלטו אני מעדיף להישאר איתה .

פורסם

הבעיה שהיחס בין המשקל של האלטו למנוע שלה טוב יותר הקובו עם 73 כ"ס וגוף ששוקל 1250 קילו זה מטורף , הקובו לא זזה - לא עדיף להישאר עם האלטו שהיא יותר זריזה ? דיברתי עם מישהו במוסך מורשה של פיאט והוא אמר לי בקשר לקובו שלא לבנות על " זריזות " זה לא הקטע של הרכב זה יותר לסחוב ציוד ולהעמיס דברים , אז אם אני יותר מעוניין בקטע של סחיבה עדיף להישאר עם האלטו ? לא רוצה ללחוץ על הדוושה של הגז ולא לזוז

פורסם

הבעיה הגדולה של האלטו זה לא היחס בין המשקל והמנוע אלא התיבה האוטומטית המחורבנת שלה שמוציאה את המנוע המסכן הזה בצורה הכי גרועה שרק אפשר.

בידני אצל נהג שקצת יודע לנהוג, האלטו מרגישה הרבה יותר זריזה מהגרסא האוטומטית שלה.

הקובו לצורך העניין עם מנוע בעל מומנט גדול וגמיש יותר מהאלטו, וכן עם שליטה ידנית. אני לא בטוח, אבל ניראה לי שהיא תרגיש חזקה יותר בסופו של דבר מאשר האלטו האוטומטית(אחד הרכבים היותר חלשים שנהגתי בו)

פורסם

התיבה של האלטו באמת זוועה אבל תיבה אוטומטית קלאסית היא זוועה בכל רכב ידוע שהיא מסרסת את המנוע , הבעיה זה המשקל של הקובו 1250 קילו כמו מאזדה 3 , מפחד איך זה יבוא לידי ביטוי בכביש עם 73 כ"ס .

בחלק מהאתרים הקובו עושה 17 שניות ל 100 ובאתר היצרן 14.7 והאלטו עושה 17 שניות למאה אם שניהם עושים 17 שניות ל 100 משמע שניהם אותו כח ?

פורסם

לא הכול זה 0-100. למעשה בשבילי בכול אופן זה אפילו די משני.

0-100 משקף רק כשאתה מצמיד דוושה עד הרצפה. אבל בכול זמן אחר(תאוצות ביניים למשל- זה ממש לא משקף)

פורסם

לא נהגתי על הקובו אז לא יודע.

אני רק יודע שהייתי מעדיף בכול יום אלטו ידנית על פני אלטו אוטומטית, ופיאט פנדה(דור קודם) בכול יום על פני אלטו ידנית(לאו דווקא מבחינת כוח, אלא מבחינה של תחושה כללית)

ככה שתעשה חושבים :)

מציע לך לעשות נסיעה על הרכב, הכי טוב.

פורסם

הציבו לי עובדה :( רוצים להחליף לי את האלטו בקובו הזאת , אני רוצה לדבר עם הבוס שלי לבקש ממנו לבטל את השידרוג , לא מעניין אותי המקום שיש ברכב רק הסחיבה והמהירות לא אוהב תחושה של רכב כבד ולא סוחב , האלטו זה הרע במיעוטו .

פורסם

לא יודע אם חובה עליך לקחת רכב מהעבודה - אבל אם לא, אתה נשמע כמו אחד שמתקשה עם רכב חלש כוח (ושניהם הם רכבים כאלה). אם יש לך אפשרות - תחזיר את הרכב מהעבודה, ותקנה רכב יד2 אחר, חזק יותר ועדיף ידני.

אם זאת לא אופציה, והרכב ניתן לך מהעבודה לשם עבודה - תתייחס אליו בהתאם, ותלמד את מגבלות הרכב. אם דווקא הקובו היא עם גיר ידני, אולי זה יתן לך אפשרות לנצל את המומנט כמה שיותר.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

• תוכן חדש...